tilkinin donup dolasacagi yer kadanam.forum dukkaniymis =)))
  • oncelikle herkese selam:

Uzun bi aradan sonra kanadam.forumdaki yorumlari okumak ve yorum eklemek cok guzel:
    soyle baslayayim arkdaslar 3-4 ay once kanada vizesi ile cok ugrastim ama 2 defa red aldim sonra abd vizesine basvuru yaptim ve 1 yillik F1 vizesi aldim 2 haftadir san franciscodayim acayip pahali ve iste yok ne yapacagim bilmiyorum burayi sevmedim belkide yeni oldugum icindir ama halen kanada bi baskadir benim gonlumde ve halen gozum kanadada simdi benim okulun subesi toronto ve victoria da varmis ikisinden bi tanesine gecmek istiyorum ve siz degerli arkadaslarim hangisini tavsiye edersiniz bana YARDIMCI OLURSANIZ SIZE MINNETTAR KALACAGIM !!!!

Saygilarimla...
  • @Selocan en pahali eyalete gitmissin California cok pahali ve hayat cok hizli ayni zamanda renkli. Geri donmeden golden gate taraflarinda hippilerin parki ve sokaklari vardi oralari da gez, botanic parka git, tekne gezileri denizdeki eski hapishaneye goturuyor(korkunccc). Sorunla alakasiz oldu :)
    Victoria derken BC deki Victoria dan bahsediyorsun sanirim henuz gezmedim ama Vancouver'a yakin ve buralarda cok ucuz degil.
    Birde ABD de kalmayi dusunursen diger eyaletler California ile karsilastirinca oldukca ucuz biraz daha ic kesimlere gidebilirsin belki okulunun subesi varsa.
  • @angie bilmiyorum ki biliyorum pahali oldugunu ve bu dedigin yerleri daha gezmedim cunku parayi idareli kullanmaya bakiyorum kismet olursa ins baska zaman dedim is bulurum birbirini tamamlar ama umdugum gibi olmadi ve dil okulunun abd de Los Angeles
    &San Diego& San Francisco&Seattle&New York&Boston Downtown bu yerlerde kanada da ise victoria-torontoda var simdi ben belki ilerki zamanda bi tanidigin yanina albertaya gececegim daha yakin olur diye dusunmustum ve simdi hangisine gidecegim bilmiyorum yerimi degstirmek istiyorum victoria hakkinda olumlu seyler duymustum ama is potonsiyeli falan nasildir bilmiyorum biraz bilgi verirsen sevinirim
  • Genel olarak buyuk sehirler hep pahalidir, butun saydigin sehirler de buyuk sehir yani nereye gidersen git ulasim, konaklama,yeme-icme pahali olacak. Toronto Vancouver dan daha ucuz diyor bazilari ama bu ucuzluk sadece ev kiralama ve satin almada cok belirgin buda senin butceni ne kadar etkiler tartisilir.

Victoria BC eyaletinin baskenti, adanin guney tarafina bakiyor. Yine ev kiralama ve satin alma olarak Vancouverdan daha ucuz ama seni pek etkilemez bunlar.(kursun kalacak yer saglamiyor evi kendin buluyorsan onemlidir belki)
    Victoria'dan anakaraya cikmak icin deniz yolunu kullaniyorsun, hergun vapurlar gelip gidiyor. Ama Victoria'da buyuk ille Vancouver'a gelmek zorunda degilsin, orasida yeterli olur.

Is konusuna gelince; ABD'de(LA'de) 3 yil once bende dil kursuna gitmistim. Kurstaki ogrencilerden garsonluk yapan, mutfakta asci yardimciligi yapan coktu(tabi ki kacak calisiyorlardi) ABD de polisin seni calisirken gorup gelip sana calisma iznin varmi goster kimligini deme hakki yok ancak cevreden sikayet eden olursa baskin olabiliyor. Calistiranlarda pek onemsemiyordu izinleri.
    Canada'da durum farkli henuz neden cok iyi bilmiyorum. Belki polis gelip kontrol edebiliyor yada herkes kurallara cok bagli!!! bilemiyorum ama burda is verenler daha temkinli davraniyor ve kacak pek calistirmaya yanasmiyorlar. Yani ABD de is bulamadiysan burda daha zor diyebilirim(belki farkli dusunen vardir) Yada tanidiklar yardimi ile belki kucuk biseyler bulabilirsin ama cok umitlenme.
  • @angie yorum un icin cok tesekkurler bunlari duymam cok iyi oldu artik victoria gozumden cikardim =) torontoda bakalim ama SF is ilanlari cok fakat adamlar resume istiyorlar bende hazirlasam bile resturantlarda falan tecrubem olmadigi icin bisey yapamiyorum en iyisi ben birazdaha burda beklemeli oturalim oturdugumuz yerde =)
  • Selocan ben Victoria kotu demedim,yanlis anlama. Hem amacin dil ogrenmek ise orda daha cok anadili ingilizce olan yasiyor daha verimli olabilir. Ada olmasimi kotu geldi?
  • Vancouver Island ( yaklaşık 450 km. X 50 km. boyutunda) yeni gelen birisinin iş araması için uygun bir yer değil. Genellikle tuzu kuru insanlar, emekliler ve sanatçılara göre. Ormanlık olduğu için ormancılık ve bağlı iş kolları, turizm ve çevre dostu çiftlik üretimi dişında pek fazla bir aktivite bulamazsınız. Pahalılıği da cabası.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!