kanada gocmenlıgı
  • güzel insanlar merhaba şuan ben ırak ta calısmaktayım ve kanadaya gocmen olarak ailem le beraber gelmek ısterım lakın ıngılızcem yok meslekı alanda kanada ıcın yeterlılık belgemde yok anlıcanız şansım varm yokmu onu ogrenmek ısterım hepınızı saygıyla selamlarım.
  • cevap sorunun icinde gizli.
  • selam arkadaşlar. ismim serdar..mali müşavirim ve 40 yaşındayım..1.5 senelik yıllık 60k civarı iş potansiyeli olan bir bürom var. ingilizcem orta seviyededir. sayın banu hanımın videosunu izledim..Amerika ve Kanada arasında dil okulu sonrasında CPA sertifikası alabilmem için Accounting veya MBA masterı yaparak kalmam gerektiğini biliyorum..Amerika için yeşil kart Kanada içinse Master programı veya Ph ile işveren bularak kalabileceğimi öğrendim. vancouver da kalmayı BC ye gitmeyi düşünüyorum..Şansımı Kanada' dan yana kullanmak istiyorum..İşim göçmenlik başvurusu için aranan işlerden mi? Gitmek için dil okulu + 6 ay staj mı yapmalıyım? Neler yapmalıyım..
    Ayrıca sertifikalı değilim ama Prof. bir chefim aynı zamanda..Dil okulu sonrası yoksa Cook üzerine mi kalma yolu denemem ve çalışmam daha faydalı bir yol olacaktır..ilginiz için teşekkür ederim..
  • Majere sorularını daha basit sorsan iyi olacak. Bir soru içinde seksen soru sormuşsun ve sorduğun soruların bir çoğunun cevapları bu forumda biraz zahmetle bulabileceğin nitelikte.
    Hem muhasebeci hem de profesyonel şef olman bende bile soru işareti oluşturdu, adamları nasıl inandıracaksın bilmem ancak bazı bilgiler vereyim.
    1.Belgeleyemediğin bir tecrübeyi ya da niteliği kabul ettiremezsin.
    2. İhtiyaç duyulan meslekler sık sık değişiyor. Geçtiğimiz yıl listede muhasebeci var mıydı emin değilim ama aşçı ve benzeri meslekler vardı yanlış hatılamıyorsam. Ancak gelecek yıl durum tersine dönebilir.
    3. Eğitim sonrası Kanada deneyimi sınıfından başvuracaksan hangi alana yönelmen gerektiği çok önemli olmasa gerek. Çünkü ikisi de kabul edilen meslekler listesinde var. Aşçı olarak iş bulman muhasebeci olarak iş bulmandan kolay olur ancak aşçılık okulunun Kanada deneyimi sınıfından başvurman için koşulları taşımaması ihtimali olduğu için muhasebe master'ı daha uygun olabilir. Kanada deneyimi sınıfından başvurmak için gerekli eğitim koşulları aşağıdaki gibi:

Education is only assessed if you are applying as a graduate of a Canadian post-secondary educational institution.

If you want to apply based on your Canadian credentials, you must complete either:

a full-time Canadian post-secondary educational program of at least two years or

a one-year Master’s program (certificates and diplomas cannot be counted) and an additional year of education, obtained in Canada, before admission into the one-year program (for a total of two years)
    Applicants must complete a program of study and earn:
    a diploma, degree, trade or apprenticeship credential from a public post-secondary educational institution such as a college or a university that is provincially recognized, or
    a degree from a private post-secondary educational institution, that is provincially recognized, or a diploma, trade or apprenticeship credential from a private CEGEP.

Definitions

Full-time studies – To be eligible, you must have been considered “full-time” at your school.
    Two years of study – At least 16 months—or four semesters—within the 24 months before completing a full-time post-secondary program of study in Canada.

Yanlış yorumlamıyorsam, aşçılıkla ilgili eğitim alırsan bu eğitimin en az dört sömestir süren
    bir program olması gerekiyor (aşçılık master'ı olmadığını varsayıyorum). Var mıdır böyle program bilmiyorum. Forumu iyice incelersen bir yerlerde kabul edilen programların listesini bulursun. Oradan araştırman gerekecek. Bence muhasebe ya da ilgili alanda bir master daha uygun seçim olur.
    4. Kanada göçmenliği ile ilgili tüm sorularının cevabını aşağıdaki linkten bulabilirsin.
    http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp
    Orta düzeyde İngilizce bildiğine göre bunu yapabilirsin. Ayrıca her eyaletin ayrı göçmenlik programları ve bununla ilgili web sayfaları var. Bana Türkçe lazım diyorsan forumda yazılanların ıcığını cıcığını çıkar (böyle bir deyimimiz vardı değil mi?). Yok ben zahmet etmeyeyim diyorsan, gelirin de fena olmadığına göre, profesyonel yardım almak da diğer bir seçenek.

Başarılar dilerim.
  • sayın tarhan bey cevaplarınız için teşekkür ederim..aşçılık planlarımı genel geçer olduğu için uygulamayacağım. dediğiniz üzere muhasebe üzerine gitmem daha doğru olacaktır. forumu araştırıyorum..
  • Sayın Serdar Bey,

1)Min. 2 yil okuyarak(College/Uni/Master/Phd.) Canadian Experience Class ile veya mesleğiniz listede ise Fed.Skil.Wor.olunabilir.Detaylari yukarıda verilmis.

2) Federal&/ Quebec Self Employed olarak başvurabilirsiniz.Kanadada calismayı planlıyorsanız 1. yollar; (Olabilir ise Turkiyedeki buroyu tutup yasal Kanada dısı kalıs suresini asmadan gidip gelerek&/ortakla surdurebilirseniz ... ) &/ birikiminiz var(+ beklerken arttırılabilir) Kanadada çalışmanız gereksiz ise 2. yol daha uygun olabilir tahminim.....Basarılar.

2 detay a(Federal: serbest meslekler sınırlı-Sizinkini bulamadım ama ltfn.tekrar bakınız.)
    web'de Kendinizi test ederek uygun olup olmadığınızı bulabilirsiniz.(Az Franzızca işaretleyerek Quebec sitedeki testi gecmistim:)Federal 35/100 ile geçiliyor.Quebec: bilmiyorum)
    Detaylar:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/self-employed/apply-who.asp

2 detay b((Quebec icin). http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.html

Criteria Quebec self-employed program
    Work experience have at least two years of experience as a self-employed worker in the profession or trade you plan to practice in Quebec

Finances have net assets of at least C$100,000 that have been legally obtained with, where applicable, your married or common-law spouse provided he or she is accompanying you
    Qualifying professions Any
    Project conditions File the business plan showing that you will be able to create your own job as self-employed
    Conditions after obtaining the Permanent Resident Visa x
    Interview language French
    Proof of language abilities Not mandatory
    Other conditions Live in Canada at least 730 days in every 5 year period in order not to lose the right to live in Canada
    Processing times (average) 12-30 months
    Official fees Provincial + Federal
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!