Kanadada dil eğitiminden sonra web tasarımcısı olarak çalışmak ?
  • Arkadaşlar merhaba , kanadada 6 aylık dil eğitimi almayı düşünüyorum sonrasındada web tasarımcısı olarak kanadada kalıp çalışmak istiyorum sizce mantıklımı türkiyede şu anda web tasarımcısı olarak çalıştım deneyimim var .
  • yok mu arkadaşlar hiç bir firli olan web tasarım alanında çalışan yada web tasarıma yakın bir meslekte çalışan
  • Sizce mantikli mi diye sormak pek aciklayici bir soru olmamis ne ogrenmek istiyorsun daha acik sormalisin. web designerlar ne kadar alirlar onu mu soruyorsun, yoksa bu kategoriden gocmenlik yapabilirmisin onumu soruyorsun, yada dil egitiminden sonra calisabilirmisin onu mu soruyorsun???
    Kendinden biraz daha bahset hangi tur vize ile gidiyorsun vs.... o zaman cvp bulabilirsin.
    Mantikli mi diye sormak garip olmus sana mantikli geliyorsa mantiklidir gelmiyorsa degildir bu senin hayatin onun kararini sen vereceksin.
  • aslında sizin tahmin ettiğiniz bütün soruların cevabını merak ediyorum öğrenmek istiyorum. önce dil kursuna gidiceğim kararımı verdim ama 6 ay sonra gelmeyi düşünüyorum daha sonrasında kanadada kalıp çalışabilmek için göçmenlik başvurusunda bulunmam gerekiyor bunun içinde web tasarım alanında göçmenlik yapabilirmiyim bilmiyorum meslekler arasına göremedim. Web tasarımcıları ortalama ne kadar kazanıyor bu benim için önemli çünkü eğer türkiyeden düşükse kalmanın bir anlamı kalmıyor kanadada tabiki herşey para değil yaşam standartları önemli olan ama yaşam standartlarınıda kazandığın para belirliyor. henüz vize işlemleri için bir teşebbüste bulunmadım 4 yıllık üniversite mezunuyum hangi tür vize verirler acaba bana dil eğitimi için bilmiyorum ...
  • http://vancouver.en.craigslist.ca/van/web/

Bu linkten vancouver'da verilen is ilanlarini gorebilirsiniz ne kadarlik deneyime ne kadar maas veriyorlar karsilastirir bakarsiniz. Turkiye'de ne kazaniliyor ki sizin durumunuzda biri icin??
    2 yillik graduate icin gelip sonra kalabilirsiniz ama dil okulu ile geldiginizde nasil kalip calisabilirsiniz bilemiyorum.

Birde hangi sekilde gelirseniz gelin hemen kendi alaninizda is bulup en yuksek maasla ise baslayacaginizi dusunmeyin. Hersey ilk basta zor ve ugrastirici oluyor.
  • Çok teşekkürler tabiki zorluklarının farkındayım öncelikle ingilizceyi çok iyi bir düzeye getirmem gerekiyor ama "2 yillik graduate" ile gelip ingilizce kursunada gidebilirmiyim ? "2 yillik graduate" yi biraz açabilirmisin. ben ist de aylık 1800-2000tl kazanıyorum web tasarımcısı olarak.
  • Uni.lerin kendi dil kurslari oluyor egitimine baslamadan once dil kursuna gidebiliyorsun. Ama normal bir dil okulundansa 2 yillik graduate ler daha pahali fakat sonucta Kanada'da okumus oluyorsun is ararken kanada deneyimin oluyor ve bu okullardan mezun oldugun icin PR basvurusu yapmaya hak kazaniyorsun.
    Yine de benim cok bilgim yok istersen 2 yillik post graduate diye bi baslik ac sorularini ordan sor birde su linki bi oku http://www.cic.gc.ca/english/study/index.asp

• teşekkürler "angie" aslında web design bölümü varsa gitmek isterim üniye kanadada. Hem ingilizceyi geliştirmiş olurum hemde web design alanında kendimi geliştirmiş olurum.. Başka yardımcı olabilicek fikir verebilicek arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..tekrardan teşekkürler angie
  • Sayın Vehby Bey,
    Asagidaki linkten sizin konuyu &1/2 sayfa geri gidip benzer Col./Uni.leri bulabilirsiniz.
    http://www.canadian-universities.net/Community-Colleges/Programs/Web_Design_and_Development.html......Basarılar.

Col/Uni/Master/Phd...sonrası Kanada Gocmenlik basvurusu temcit pilavı:) belki size de uyar:
    En az 2 yıl Kanada'da (lise ortalamanız kotu ise kolej(+duşuk maliyetli)) okuyup 3 yıl çalışma izni alarak 1 yıl NOC'da gocmenlik icin kabul edilen bir is'te calısarak PR.olabilirsiniz.Bundan sonra 2 yıl daha çalisarak bedelli askerlik hakkını elde edersiniz.İsterseniz(notunuz da iyi ise) Uni'ye devam eder, arada vatandaşlığa basvurur ve pasaport da alarak TC pasaportu ile yaşanan vize sorunundan kurtulusunuz.Sonrasında yaşayacağınız yeri seçmek size kalmış....Basarılar,

PR basvuruya uygun okullar alttaki linkte sayfaların sonunda: http://www.ontarioimmigration.ca/stdprodconsume/groups/csc/@oipp/documents/abstract/oi_app_guide_nom_000.pdf

Isiniz NOC'da gocmenlik icin kabul edilen bir is olmalı.İlgili tartisma: Gocmenlikte: ''Kanada'da Universite Ogrencisi Iken Gocmenlige Basvuru.'' En dogru bilgi cic linkinde. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/apply-who.asp

Canadian Experience Class: Who can apply

You must meet these minimum requirements to apply for permanent residence under the Canadian Experience Class. You must:plan to live outside the province of Quebec
    be either:
    a temporary foreign worker with at least two years of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada, or
    a foreign graduate from a Canadian post-secondary institution with at least one year of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada
    have gained your experience in Canada with the proper work or study authorization
  • maddi acidan sorun yoksa bence 2 yillik bir web tasarimi programi alman faydali olur, hem ingilizce hem is bulma acisindan.
    ama bunlarin hicbirisini yapmaksizin bir is bulabilirsen -eyaletine bagli olmak uzere- gocmenlige hemen basvurabilirsin (provincial nominee program)
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!