arkadaşlar calgary şehrinde international trade veya international business adında diploma yada sertifika eğitimi veren okullar var mı ? bilen varsa lütfen yazabilirmi isimlerini...tşk ederim
Merhaba, Calgary'de istediginiz bolumde programlar var. Kanadam.com olarak isimlerini burada paylasamiyoruz, bize yazarsaniz size detayli bilgi verebiliriz.
evet ben calgaryde ogrenciyim yaklasik 2 ay oldu buraya geleli..simdilik ingilizcemi gelistiriyorum ama hayalimde tabiki burda universite okumak var..bolum hakkinda arastirma icerisindeyim..siz neler yapiyosunuz ??
ahyazoglu mrb...calgary den biraz bahsedebilirmsn? Hangi dil okulundasn sen ve başka önerebileceğin okullar var mı?? Bi de diploma ve sertifika eğitimi veren okullar var mıdır calgary de? Ayrıca çok soğuk olduğunu duymuştm doğru mu:))
ben bow valleye cok yakin bi yerde geos okulu var ordayim..yuruyerek 5 10 dk :) yalniz bende business administration okumayi dusunuyorum hemde bow valleyde kismetse artik olacak..nereden geliyosun hangi sehir ?
ben bu sene basliyamam heralde ingilizcem yeterli degil..toefl yada ielts i vermem lazim..yaklasik 2 ay oldu calgarydeyim..oncesinde konyadan geliyrum ben :)
kalacak yerini felan ayarladinmi calgary hakkinda merak ettiklerin varsa yardimci olabilirim...bow valley burdaki kaliteli collegelerden birisi en dogru secimi yapmissin..ne zaman geliyosun buraya ?
aslında kursa sanırım bow valleyın ESL inede gıdebılırdın boylelıkle ve bu sayede toefl ev ıelts ilede ugrasmazdın gibi:=) bow valley onun dısında bende ıyı oldugunu duydum ama tabıkıde sen daha ıyı bılıceksın orada oldugun ıcın....yıne bu arada okul kabulunu beklıorum bnde...aslında 26 ekımdekı esle yetısmektı amacım ama su an zor gıbı gozukuyor.. bakalım...
Arkadaslar moralinizi bozmak gibi olmasin ama eger okul bitince kanadada yasamayi dusunuyorsaniz bilgisayar ile ilgili bolumlere yada meslek egitimi alabileceginiz bir bolumlere girerseniz okul bitince ,kanadada is bulmaniz ve daha iyi hayat surdurmeniz daha kolay olur. Kanadada universitelerin business bolumleri full eger birde college okursaniz ,sizin sansiniz universitede business administration okumus kanadalilara gore sansiniz cok az is bulma acisindan. Ama tabiki okul bitince turkiyeye geri donmeyi dusunuyorsaniz, ona birsey diyemem.
Meslege yonelik bir sertifika alirsaniz kanadada is bulma acisindan sansiniz daha kolay olur.
mrb dubber ben inşaat teknikeriyim...İnşaat sektörü kanada da ne alemde bi bilgn var mı? Bi sertifika eğitimi alsam inşaat alanında orda çalışma şansımı arttırabilrmym???
merhaba dubber tsk ederim verdigin bilgiler icin..cok hakli bir konuya deginmissin gercekten hak veriyorum bana burda herkes ayni seyi soyluyor...benim hic elim insaat bolumlerine elektrik tarzi mesleklere yatkin degil..mesela bilgisayar basindaki meslekler hep ilgimi cekmistir..meslek lisesi muhasebe mezunuyum..turkiyedede dis ticaret bolumunu bitirirdim..yani mesleki konuda hangi bolumleri onerirsin bana..??
hkn00 turkiyede kimya bolumunu bitirp burda sivacilik yapan..tarih bolumunu bitirp boyaci olan cok tanidigim var..insaat sektorunde isinin ehliysen issiz kalmazsin...ben insaati dusunmuyorm dusunseydim elektrik bolumu yada isitma sogutma bolumunu okurdum cunku bu bolumleri bitirip cok para kazanan var :))
peki calgary de senin gözlemlediğin kadarlyla inşaat sektörü ne durumda? ve ordaki collage larda inşaat ve iç mimari dizayn ile ilgili sertifika ve diploma programları var mıdır?
kanadada insaat sektorunun en canli oldugu sehir calgary diyorlar..ben buraya geleli 2 ay oldu neredeyse 30 civarinda turk tanidim hepsi insaat sektorunde calisiyor..ama hepsinin tek derdi kendi islerini yapamiyor olmalaridir..yani soyle soyleyim sen simdi insaat teknikeri olarak mesela bi isyerinin siva ucretini planina gore hesaplayip fiyat belirleyebilirsen senin sayende turkler direk musterisinden is alacaktir yani araya komisyoncu insaat firmalari girmeyecektur bu sayede sirf turklere calissan bile seni tatmin edecek para kazanabilirsin...bende cok dusundum insaat sektorunde kariyer yapmayi ama hic bana gore degil bunu iyi biliyorum okusam bile bosuna okurum gibime geliyor...kolejler hakkinda sunu soyleyim burda mesleki anlamda insaat sektorunde kariyer yapabilecegin sadece sait koleji var.ve bayagi kaliteli bi kolej.. .degerlendirmesi senden ama ben sana gercekten tavsiye ederim..kolay gelsin ;)
evet calgary hakkında bilgi sahibi olanlar varsa bilgilerini paylaşsalar iyi olur. gerçekten -40 lara düşüyor mu hava kışın? ve genel olarak toplum nasıl? kimlerden oluşuyor?
peki practical nurse ile bilgisi olan arkadaslar varmı acaba? ahyazoglu sen calgarydesin mesela:=)ozellikle bow valley college (practical nurse diploma program)arastırdıgım kadarıyla kanada da zannedersem iş alanları oldukca genis ve tatminkar derecede kazanbiliyorlar? bu konuda bilgisi olan varmı baska arkadaslar?
ahyazoglu mrb bu sait collage da 2 yıllk diploma programları var genelde daha kısa süreli bişiler yok heralde ya da ben göremedim...onun dışında calgary de önerebileceğin collage var mıdır? Bi de calgary nin sosyal yapısından bahsedebilir msn biraz...Sanırım kışın hiç bi sosyal aktivite olmuyodur kayak haricinde:) insanları falan nasıl mesela??
mahmut : su anda hava -10 derece ve yerde 5 cm kar var..:) aralik ocak gibi daha daha soguk oluyormus ama siki giyinirsen fazla hissetmiyormussun yani kuru ayaz yokmus...birde kisin ortasinda 1 haftaligina chinook ruzgarlari geliyor havalar sicak oluyor yani baya sicak oluyormus hatta sirf chinook ruzgarlarini gorebilmek icin turistler geliyomus calgarye ozel biseymis doga harikasi yani :)
milen_84 inan saglik konusunda pek arastirmam olmadi ama gelince beraber arastiririz :)
hkn00..sait kolejinde fast track programlari var 1 seneden az surede kariyer yapabilirsin onun haricinde calgarydeki diger buyuk kolejler...cdi college, bow valley, mount royal, coloumbia college, Alberta College Of Art + Design, Robertson College, reeves college birde St. Mary's University College ..bildiklerim bunlar umarim yardimci olabilmisimdir..
çok saol ahyazoglu ya gerçekten çok ii oluyo bööle...yine aklımıza takılan bişiler olursa burdan seninle paylaşırız...gerçekten şu anda bilen ve orda yaşayan birinden bazı şeyleri duymak insana başka geliyor eminim bizi anlıyosundur...tekrar çok teşekkürler görüşmek üzere...
selamlar 3 senedir bow valley deyim ve bu nisanda mezun oluyorum. esl+business admin+interior decorating aldım ve decoratingide bu nisanda bitiriyorum işallah. eger okul hkkinda esl hakkinda sorulariniz varsa hic cekinmeden mail atabilirsiniz.elimden geldiğince yardimci olmaya calisacağim.gerek tanidik yerler ve kisiler olrak az cok bildiğimiz sizlere yardimci olabilecek yerlerimiz var.
dogukanvieri mrb. bende interior decorating düşünüyom hem de calgary de çok ii oldu senin yazını görmem. senden okul ve bu bölümün orda geçerliliği hakında biraz bilgi istesem.calgary hayalimdeki şehir ve tam da istediğim diploma programı interior design. ben inşaat teknikeriyim ve önce dil eğitimi sonrasında da böyle bi diploma programı yapıp orda çalışmak istiyorum. lütfen bu konuda biraz bilgi verebilirmisn.orda çalışabilmek için bu program bi avantaj sağlar mı bize. ve ücretler konusu tabiki de? şimdiden teşekkürler görümek üzere.....
@dogukanvieri: Merhaba bow vallley nasıl bir college acaba , gerek egitimi gerekse eğitim sonrası iş olanaklarından biraz bahsedebilirmisin acaba? Okuldaki ESL kalitesinden de biraz bahsedebilmen mümkün mü acaba?
valla 3 sene ögrenci olmama ragmen bow valley i kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaslar.ilk geldigimde süperdi ancak ikinci yılda mount royal college üniversite olunca bütün kaliteli öğretmenlerini topladılar ve suanda cok genc ve tecrübesiz ögretmenlerle dewam ediyorlar. allahtan ben mezun oluyorum bu sene ve kurtuluyorum. diger konustugum arkadaslar , gerek SAIT gerek mount royalden inanılmaz derecede mutlular. bi kere kampüs olanakları hic yok bow valley nin. diger okulların kafeleri,internet olanakları,barları pubları son derece gelismis cok güzel ortamları var.daha tabi burada söyleyemeyeceğim bir cok önemli nedeni var tavsiye etmememin.ESL olarak diger blogumda dedigim gibi oradan cıkan iki ögretmenim kendi esl kurslarını actilar ve orada dewam ediyorlar. oranında bir cok artisi var mesela kitap parası kesinlikle istemiyorlar. anak bow valley de öyle bir olay yok. her semester da yok ögrenci kartı parası yok kitap parası(ki kitapları kullanmıyorsunuz bile) bir cok nedenler var.
hkn a cevap olarak sadece tek birsey söliyebilirim keske mount royl da interior design alsaydım bow valley nin interior decorating i var sadece. interior design ve decorating cok ayrı iki kurs sizinde bileceğiniz gibi. bow valley deki yöntem sadece b ilgiye ve el işine dayalı.ancak diğer okullarda gerek çizim,gerek auto cad hepsi öğretiliyor.zaten bi kere gidin okullara bakın anlıyacaksınız aradaki kalite farkını hemen.
tabi burda yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım bow valley nin avantajları konusunda kampüsü downtown da bulunuyor ulaşımı çok rahat. ama tabi bunlar bir gelecek için seçilecek okulu deiştirirmi o size kalmış bi seçim.
iş olanaklarından bahsetmek gerekirse. mount royal sertifika kursundan sonra 1 yıl ücretli çalışacağınız yere yerleştiriyor sizi diplomada bu 2 seneye çıkıyor.
bow vally ise sertifikadan sonra 8 diplomadan sonra 3 yıl çalışma vizesi olanağı sunuyor ancak işi sizin bulmanız gerekiyor.
her okulun staj olanağı mevcut ve zorunlu.
daha kişisel sorularınız varsa lütfen mailto dogukanvieri@gmail.com
sayın dogukan daha once bow valleydan bazı arkdaslar oldukca ıyı bahsetmıslerdı ama, birde sizin olumsuzlukalrı olarak bashettıgınız seyler kafe b ar ve publarının yetersiz olmasımı acaba? bu tarz olumsuzlukarının dısında peki BOw valleyin eğitim kalitesi nasıldır acaba? bow valleyda hangi programlar one cıkan programlar acaba?
valla dediğim gibi 3 sene öncesine kadar gercekten cok güzeldi ve kaliteli ögretmenlerin gitmesinden sonra artık okulun kalitesinin kalmadıgına inanıyorum. pub ları kafeteryaları ortam amaclı söylemistim bazı arkadaslar merak ediyorlar ama o kadar para veripte böyle bir okula gitmek artık olumlu gelmiyor bana. eskiden cok arkadasım vardı o okulda ahmet,hülya hepsi mezun oldular ve hepsi aynı fikirdeler.sonucta yüklü bir miktar para vericeksiniz ve iyi bir egitim almak istiyeceksiniz ama tabi sadece ben kriter olmamalıyım burada sizde sorun sorusturun eminim aynı görüsleri duyacaksınız baskalarındanda.
so here is the details about ESL and IELTS courses that students who wants to take for preparing to the course they would like to take after.
[Linkler yönetici tarafından kaldırıldı. Lütfen reklam yapmayınız.]
www.....com
info@.....com
He is one of my former teacher from Bow Valley College and now offering international students courses with their future studies as well as preparing to the IELTS exam which needed for any course you want to take in any school such as Bow Valley,Mount Royal,UFC,SAIT...
Best part for his course is the training package ,practice exam materials as well as practice exams and textbooks are all included in the fees.
if you have any questions please do not hesitate contacting either me or him.
peki bu hocanızın vermiş oldugu kursun ucreti nedir acaba dogukan? birde ben bow valleyda legal asistant diploma yada p.nurse diploma programlarını dusunuorudm ama? bu bolumler nasıl acaba? iş olanakları falan gibi?
tekrar mrb dogukanvieri....ben şimdi mount royal'e baktm ama interior design diploma programını göremedim...senden ricam link gönderebilir msn? bi şey daha bu mount royal gerçekten diploma programından sonra 1 yıl süreyle ücretlii bu çok önemli gerçekten de ücretli çalışacağımız yere yerleştiriolar mı? eğer ki bu gerçekten böyleyse sonrası da bizim performansımıza kalıyo demektr.iyi çalışıp bişeyleri ispatlarsak sonrasında da çalışma iznini kopartabiliriz die düşünüyorum.peki bu interior design programının ücreti ne kadar? dugukan farkındayım çok soru soruyom ama gerçekten şu anda calgary de olan birini bulmuş olmam ve tam da benm hayal ettiklerimi yapmış olan birini bulmam beni böyle çok soru sormaya itiyo.ltfen kusura bakma...görüşmek üzere cevaplarını bekliyomm..
göksel yukarıda verdiğim linkler hocamın kursunun linkleridir bloglarda ücret konusunu konusmuyorum kusura bakma ama siteye girer ya da kendisine mail yada telefon yoluyla ulaşırsan soruna cevap bulabilirsin.Bow valley assistant nurse gayet güzel bir seçim iş olanakları gerçekten çok fazla bir çok arkadaşım mount royal nursing den mezun ve hepsi şu anda ya hastanelerde ya da kliniklerde çalışıyorlar.
hkn00 bende senin gibi bu yollardan daha önce geçtiğim için seni anlıyorum hiç önemli değil . linki veriyorum mount royal college interior design : http://www.mtroyal.ca/ProgramsCourses/FacultiesSchoolsCentres/Arts/Programs/BachelorofAppliedInteriorDesign/index.htm
bu diploma programlarından sonra orda iş bulma imkanımız nasıl peki yüksek bi ihtimal mi?
calgary bu yönden nasıl bi şehir? interior design geçerli bi meslek dalı mı?
interior design calgary de geçerli bir meslekmi den öte sunu belirteyim diğer mesleklerin ; business admin,nursing,child care ... bunlar çok revaçta. interior design olarak vancouver,montreal ve quebec taraflarını öneriyor uzmanlar ama tabi benim eğilimim oldugu için bu kursu sectim burda yani iş olurmu olmazmı yı düşünmediğimden dolayı. ama siz bu sehirde gelecek için düşünüyorsanız pek mantıklı bulmuyorum kişisel düşüncem olarak.
mount royal de bu gönderdiğiniz interior design 4 yıllık bi program olarak gözüküyo yalnız bu çok uzun bi süre ben ortalama 2 yılı geçmeyecek bi diploma programına bakıyom.böyle bildiğiniz bi okul var mı acaba?
bir sorum vardi interior design ve Interior Decorating arasinda ne gibi fark var, birinin iki yillik digerinin de dort yillik olmasi disinda .. hangisi cariyer acisindan daha iyi olur.
ek olarak kabul konusullari nelerdir? suanda bow valleyde esl 6 ogrenciyim ENP- EAP programina katilacagim ama Mount Royal University mi Bow valley college mi ona karar veredim.. lisede sozel ogrencisiydim ek olarak academic Upgrading programi almam gerekir mi ?
bow valley ESLin ne kadar kalabalik oldugunda haberin yok sanirim..ahyazoglu
sonuc olarak boynumuza nereli oldugumuzn yazan bir afisle de gezmedigimizden kimin nereli oldugunu bir bakista anlamiyorum( dogu asyali ve afrikali arkadaslar disinda)
@milen sen kacinci seviyedesin? okuldan memnun muusn? ve kimin ogrencisisin?
@bera : Ben advanced 1 deyim bera, okula henuz yeni basladim bir ay olucak hemen hemen calgarye geleli... sen ne kadar suredir okuldasin, hangi seviyedesin bu arada?
@bera : Ben advanced 1 deyim bera, okula henuz yeni basladim bir ay olucak hemen hemen calgarye geleli... sen ne kadar suredir okuldasin, hangi seviyedesin bu arada?
6. level derken bera? intermediate, advanced seklinde siniflandirilmadinizmi? derslerin hangi saatlerde bera acaba??eger ayni araliklarda ise ders saatlerimiz, gorusebilirz?
@Bera:6. level derken bera? intermediate, advanced seklinde siniflandirilmadinizmi? derslerin hangi saatlerde bera acaba??eger ayni araliklarda ise ders saatlerimiz, gorusebilirz?