Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorSİNBAD
    • CommentTime28 02 2009

Herkese Merhaba!

Buraya bugün üye oldum.Bu forum daki herkese sevgiler ve selamlar...
    Ben anadolu ünv.işletme mezunuyum.yeterince iş tecrübem var.
    Kanada da international business veya marketing diploma ve intership programı olan bir college arıyorum.6ay eğitim 6ayda staj programı verebilen hangi colegelerı tavsiye edersiniz.Eğitimi,programları ve kalitesi anlamında hangisi daha iyidir? ilk gözüme çarpan college'lar Ashton,george brown ve kgcl larda hangisini önerirsiniz?Eğer bu college'lara giden arkadaşlarım varsa bana bu college hakkında bilgi verebilirseniz şimdi den çok tşk.ederim.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime2 03 2009 düzenlendi

Sinbad merhaba,

KGCl'den kastın KGIC yani King George International College ise, bu okulun Türkiye'deki pazarının çok güçlü olduğunu, birçok Türk öğrencisinin olduğunu biliyorum ama eğitimi hakkında son zamanlarda çok şikayet duymaya başladım. Bu yüzden temkinli yaklaşmanı ve de eski ve hali hazırdaki öğrencileri ile temasa geçmeni öneririm. Forumda aktif yazar olan öğrenciler mevcut. Arkadaşların seni bilgilendirmesini umuyorum.
    Zaten bu okul tam anlamıyla bir kariyer koleji sayılmaz, hızlandırılmış kariyer eğitimi modülleri oluşturmuş, ama asıl işi esl eğitimi olan bir özel kolej. Kanada'daki fiyatı en uygun özel kolejlerden biri olabilir ama eğer gerçekten birşeyler öğrenmek istiyorsan, daha ciddi ve asıl işi esl eğitimi olmayan college'lere yani üniversite seviyesinde eğitim veren, ya da kısa süreli ama sıkı kariyer eğitimi veren kolejlere odaklanman daha faydalı olur.

Goerge Brown ise, tam anlamıyla bir universite-kolej. Yukarıdaki ismini verdiğin okullar arasında kapasite, program sayısı ve kampüs olanakları olarak muhtemelen en büyüğü; işlev olarak üniversiteye en yakın olanı. 1 senelik diploma 4 senelik lisans derece programalarına kadar çeşitli programları, hatta lisansüstü niteliğindeki postgraduate programları olan bir okul. Ama Ontario'daki olduğu için okul hakkında daha fazla bir bilgim yok.

Sana Ontario'da methini duyduğum ve 8 aylık International Business Management (http://www.senecac.on.ca/fulltime/IBS.html) ve 8 aylık Marketing Management programları olan (http://www.senecac.on.ca/fulltime/MKM.html) Seneca College'i de önerebilirim. Bu okul saygın bir okuldur. George Brown College gibi üniversite-kolejdir.

Ashton College'e gelince,
    Benim şu an Business Administration Eğitimi almakta olduğum okul. Ashton bir kariyer koleji, derece programları olmayan ama hızlandırılmış business diploma ve sertifika programları sunan bir okul. Accounting programı hariç, semester sistemi kullanmaz, continious education sistemi kullanır. Continious eğitim olduğu için her ay başlayabilirsin. International Business Management programı yok ama 6 ay süreli ve 6 ay internship opsiyonlu Sales & Marketing, Business Administration, International Trade Management programları mevcut. (son programın süresi 5 ay ama 1 ay da internship hazırlık kısmıyla birlikte 6 ay oluyor). Diploma modülünü bitirirsen, okulun diplomasının yanında bitirdiğin programa göre FITT (Forum for International Trade Training), CIM (Canadian Institute Management), AMA (American Management Institute), CPSA (Canadion Professional Sales Association) kurumlarından sertifika alıyorsun ki, bu sertifikalar her özel kolej tarafından sunulmayan ve Kanada/ABD genelinde geçerliliği olan kurumlar tarafından sağlanan gayet önemli sertifikalar. Okulun kısa vadede sunduğu diploma programlarının en büyük artısı bu bence. Benim okulda şu an 6. ve son ayım, bundan sonra inşallah 6 aylık faydalı bir staj yapacağım. Şu an staj yerimi ayarlamaya çalışıyorum. Okulda aldığım eğitimden şu ana kadar gayet memnunum. Kısa sürede çok sorumluluğumuz oldu ve bu sorumluluklar bazen üzerimde yoğunluk yarattı ama şu ana kadar değdiğini ve business administration hakkında çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. İnstructorlardan yetersiz olduğu düşüncesiyle işine son verilen bir tanesi haricince gayet memnunum. Backgroundları iyi. Yani buraya gelirken, alacağım eğitimden ziyade stajı düşünerek, ona odaklanarak geldim ama bonus olarak okulu ve dersleri sevdim.

Bunlar haricinde sana tavsiye edeceğim bir link var:
    http://www.schoolfinder.com/ adresine gir. Buradaki quick search kısmına "international business management" ya da "marketing" yazarsan, bu programları sunan Kanada'daki tüm okulların listesini, programların detaylarıyla birlikte (süresi ve co-op/internship içerip içermediği de dahil olmak üzere) elde edersin.
    • CommentAuthorSİNBAD
    • CommentTime3 03 2009

Merhaba Erti,
    Bu kadar ayrıntılı olarak ve de tecrübelerine de katarak bana vermiş olduğun bu bilgileri için çok teşekkür ederim.
    Mesajıma yorulmadan ve sıkılmadan bu kadar uzun bir cevap vermişsin ki kafamdaki soruların büyük kısmına cvp
    almış oldum sayende kardeşim tşk.ederim.
    iş bulma da diploma programı mı yoksa postgraduate egitim mi almak daha iyi? farkı nedir? artı veya eksi anlamında
    edinmiş olduğun tecrübeler ışığında cvp verirsen sevinirim.
    İnşallah Kanada da aldığın eğitim üzerinde başarılı staj yaparsın.Bu formda şu aralar herkes anladım kadarıyla staj yeri
    bulma konusunda dertli.
    Tekrar grş.mek üzere...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime3 03 2009 düzenlendi

Sinbad selamlar tekrardan,

Birsey degil. Bilgim ve tecrubelerim isiginda elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Malum kriz tunm dunyayi sarstigi icin biz de etkilendik. Bunun yaninda yabanci bir ulkede ha deyince is bulunamayacaginin farkinda oldugumuz icin, kaybedecek birseyimiz olmadigi dusuncesiyle saldiriyoruz. Hakkimizda hayirlisi...

Sana gelelim. Simdi, senin amacin okuldan sonra, Kanada'da kalmak, calismak ve yasamak ise bu konuda sana en fazla kolaylik saglayacak program arayisina yonelmen daha mantikli olacaktir. Cunku international studentlera saglanan calisma izinleri var ve kaydoldugun program en az 8 ay ise, mezun sonrasi calisma iznine sahip olabiliyorsun. (post graduation work permit : http://www.cic.gc.ca/english/study/work-postgrad.asp)

6 aylik egitim + 6 aylik staj programlarinda ise olay soyle: Programinin suresi 8 aydan az oldugu icin post graduation work permite basvuramiyorsun ama ogrenci vizesine ve de study permite sahip oldugun icin, bu statude legal olarak calisabilmen acisindan co-op/ internship work permitine basvuruyorsun. (yapacagin stajin aldigin postsecondary egitimini bir parcasi oldugunu iceren bir yaziyla) (co op/internship programs work permit : http://www.cic.gc.ca/english/study/work-coop.asp)

Staj malumun oldugu uzere ucretli ya da ucretsiz olabiliyor ama bu programlar vasitasiyla alinan stajlarin %70 inin ucretsiz oldugunu farzedersek; staj yaparken buradaki masraflarini karsilama ve staj sonrasinda staj yaptigin isyerinde devam etme, bu amacla work permitini yenileme olasiligin, post graduation work permit ile sozlesmeli ve maasli olarak ise baslayip work permitin bittiginde uzatma ihtimaline gore daha dusuk. Bu yuzden ilk secenege agirlik vermende fayda var. Ama unutmamalisin ki, post-graduation work permit sunan programlar sure bakimindan daha uzun oldugu ve de genellikle semester sistemi kullandiklari için daha pahalidirlar. Senelik 10,000 Kanada dolarini gozden cikarmak zorunda kalabilirsin. Eger maddi acidan seni sarsmayacaksa ve zaman acisindan da sinirin yoksa, bu tarz programlar sana ve amacina daha faydali olacaktir.

Fakat eger burada uzun sure kalma gibi bir niyetin yoksa, sadece ogrendiklerini pratige dokecegin bir is tecrubesi yasayip tr'ye donecek isen, ya da yine kanada'da kalmak isteyip fakat bana 6 aylik staj kafi, staj sonrasi is konusunda basimin caresine bakarim, oyle 8 ay ~ 1 sene okuyacak kadar zamanim da, maddi birikimim de yok diyorsan, daha ekonomik olan 6 ay egitim + 6 ay staj modulu uygun bir secenek. Zaman ve maddiyat problemi olan bircok ogrenci bu secenegi tercih ediyor, tipki benim gibi.

Benim onerebileceklerim bunlar. Yine de iyi dusunup, ve ona gore kararini vermelisin. Kolayliklar dilerim.
    • CommentAuthoronuromatk
    • CommentTime4 03 2009

iyi günler...
    liseyi bitirdim ingilizcem iyi seviyede ama okul olarak pek ic acici bi halim yoktu ama diploma ortalama ma gore kolejlere basvurabilirmisim bana bu konu hakkinda yardimci olabilicek bi arkadas varmidir ??? tesekkürler
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime4 03 2009 düzenlendi

tamamdır ! :)
    • CommentAuthorSİNBAD
    • CommentTime9 03 2009

Erti,Merhaba!
    Nasılsın?Staj yeri bulabildin mi?inşallah buluşmuşsundur.Sana sormak istediği bana önerebileceğin danışmanlık şirketleri var mı?
    Canada da post graduate eğitim konusunda hangi firmalar bana yardımcı olabilir.Bu da ilk etapta danışmanlık sonra da eğer gidersem de orada karşılaşacağım sorunlarda bana destek verebilecek nitelikte!
    Kendine iyi bak
    Tekrar grş.mek üzere...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime10 03 2009

@Sinbad:

Sağol, iyiyim. Bir yer ayarladım ama başka şirketlerle görüşmeler de ayarlamaya çalışıyorum.

Kanadam.com sadece bir internet sitesi değil, aynı zamanda bir eğitim danışmanlık ajansı. Kanada'nın Victoria ve Vancouver şehirlerindeler, kurucuları yüksek ihtisaslarını burada tamamlamış ve mesleki hayatlarına burada devam eden insanlar. Kanada'da oldukları için Tr'deki ajansların da bilmediği bir çok yüksek öğrenim kurumu hakkında daha yakından fikir sahibiler. Danışmanlık işinden hiçbir ücret talep etmedikleri gibi, Kanada'ya da geldikten sonra da seninle iletişim halinde kalıyorlar.

İletişim sayflarından kendileri ile iletişime geçebilirsin.
    • CommentAuthorcoskun_34
    • CommentTime17 03 2009

Mrb arkadaşlar umarım sorularıma cevap bulabilirim. Ben ve bir arkadaşım dil eğitimi için iyi bir okul araştırıyoruz bu konuda hizmet veren çok eğitim kuruluşu var. Ama bizim merak ettiğimiz bir konu daha var işte soru bu biz 3D metal işleme ve plastik kalıpçılığı yapıyoruz aynı zamanda CAD-CAM programcısıyız biz hem dil hemde mesleki bir eğitim almak istiyoruz böyle bir eğitim veren okul varmı ayrıca eğer varsa eğitim süresince meslekle alakalı bir staj alabilirmiyiz.
    • CommentAuthora_p13
    • CommentTime17 03 2009

merhaba erti msn adresini verebilirmisin senden bilgi almak istiyorum mumkunse
    • CommentAuthorSİNBAD
    • CommentTime6 05 2009

Erti Merhaba,
    Nasılsın görüşmeyeli? Yaşantın ve stajın umarım iyi bir şekilde geçiyordur.Şu aralar red river college'ı araştırıyorum.Bu college ilgili herhangi bir bilgin varmı? Bu college araştırmada ana sebep sertifika programına başlamadan önce dil eğitimi alma ihtiyacım,bu college diğer collegelara göre daha makul fiyatta standart dil eğitimi sunmaları.Oraya göre İntermadiate seviye de olduğum için dil konusunda takviye ihtiyacım var. Bu konu da bilgi verebilirsen sevinirim.
    Görüşmek dileğiyle...
    • CommentAuthorVenus
    • CommentTime9 06 2009

Merhaba ,

Burda yardıma ihtiyacı olan insanları bilgilendirmeniz gerçekten çok güzel. Allah işinizi hep rast getirsin.

Konuya gelirsem ben sertifika eğitimi almayı düşünüyorum. Kanada da alacağım eğitim sonrası yerleşim planlıyorum ama bu öyle profesyonel olmalı ki o yüzden size danışmaya karar verdim. Bunda tabiiki risk var herşeyde olduğu gibi o yüzden olmaz ise alacağım eğitim Türkiyede iş ararken uluslararası arenada beni iyi şekilde ilerletmeli. Ama genelde başarmayı tercih ederim.

Background.a gelince 3 yıldır yolcu gemilerinde çalışıyordum işi bu yaz bıraktım. Rahat ingilizce konuşuyorum. Onun öncesinde İngilterede 2 sene dadılık yapıp uzatma alıp 1 ay evvel dönmüştüm. 6 sene kadar genel iş alanında çalıştım gemi öncesi. Artık Turizm alanında çalışmak istemiyorum alan değiştiriyorum ki o yüzden eğitim alıcağım.Bu arada gene garsonluk yapabilirim uluslararası arenada beni rahatlıkla yürütecek garsonluk deneyimimi kullanabilirim, staj başlayana kadar. Bu arada 1 sene kalmam şart mı, finansal olarak ne gerek ?

Bu arada Emlak, International Business/Administration, Graphic konuları ile ilgileniyorum ayrı yeten eğitim danışmanlıkta ilgilenmeden duramadığım bir konu ki bu işi orda yapmak isterdim.

Özetlersek sertifika ama stajlı ama daha ileri eğitim olabilir mi ? Kanada.da şansım ne kadar. İşten istifa etmem dezavantaj olabilir mi ? Şansım nedir ? Ne yapmak gerek ?

Teşekkürler
    • CommentAuthorbegumhan
    • CommentTime9 06 2009

Merhaba;
    Ben fizyoterapistim. Aynı zamanda Spor bilimlerinde Master degree'm var.Kanada'da çalışmam çok mu zor? Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Tüm detaylarıyla anlatabilirmisiniz??
    • CommentAuthorbaroq
    • CommentTime9 06 2009

selam arkadaslar ben maden muhendısıyım ve kanadada kurs+staj programalrını arasdırıyorum tabıkı once dıl okuluna gıdıcem yardımcı olabılecek var mı ?
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime11 06 2009

baroq

colleglarin ya da universitelerin post-graduate programlarina bak, oncesinde de EAP alirsin..

burda collegelar var provincelara gore
    http://www.accc.ca/english/colleges/membership_list.htm
    • CommentAuthorVenus
    • CommentTime14 06 2009

Erti Bey merhaba ,

Ben Venus ismi ile daha önce yazdığım yazı için bir cevap alamadım çok mu uzun yazdım :)).
    Birşey eklemek istedim Vancouver.da bahsettiğiniz o ünlü graphic - Animation okulundan biraz daha ucuz bir okul yok mu ? 1 yıllık bir okul...konu hakkında daha detaylı bilgi alabileceğim.

cevaplarınızı dört gözle bekliyor olacağım,
    iyi çalışmalar
  1.  
    Herkese merhaba;

ziraat fakültesi öğrencisiyim ve tarımsal yapılar ve sulama alt programındayım. staj yapmak istiyorum. canada da ziraat ile ilgili staj programı sunan üniversiteler yada kuruluşlar hangileri. yardım ederseniz sevinirim. saygılarımla...
    • CommentAuthorbaris80
    • CommentTime3 07 2009

Herkese selamlar,

Eylul 2009'da pacific instute of culinary arts schooluna başlamayı düşünüyorum.Bu okul hakkında bilgisi olanların düşüncelerini benim ile paylaşırlarsa memnun olurum.
    Buna benzer okullardan acceptance alınıldığı zaman aynı zamandada çalışma hakkımız olabiliyormu?

teşekkürler
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime3 07 2009 düzenlendi

Baris 80 ,

Icin oldukca rahat olsun hem cok akademik , hemde cok eglenceli bir program alacagindan cok eminim. PI Culinary Arts , gercekten cok profesyonel bir yapiya sahip meslegini gelistirmek veya uluslarasi standartlara tasimak icin cok uygun bir okul.

Calisma konusuna gelince aldigin egitimin derecesiyle alakali.. sirf 8 haftalik bir sertifika programina geliyorsan maalesef calisma izni alamassin. Co-op veya post graduate egitime geleceksen , calisma izni alabilir ingilizcene guveniyorsan cok iyi restaurant ve otellerde kariyerine baslayabilirsin.
    • CommentAuthorbaris80
    • CommentTime4 07 2009

Vancouver,

Öncelikle mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim..

Ben minumum 24 veya üzeri haftalk sertifika programlarına başvurmayı düşünüyorum. 6 ay ve üzeri student vizeleri için çalışma iznimiz oluyormu ?

teşekkürler
    • CommentAuthorbaris80
    • CommentTime7 07 2009

Herkese tekrar selam,

Nortwest Culinary Academy of Vancouver ile Pacific instute Culinary arts okullarını kıyasladığımız zaman eğitim kalitesi ve okul sonrası iş fırsatları için hangi okul daha ağır bastığı hakkında fikri olan varmı ?

Bu konuda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum..

teşekkürler
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime7 07 2009

baris is konusunda kafani yorma, orayi bitirirsen is bulursun. umarim turk yemeklerini yapmayida biliyorsundur, senin icin daha buyuk avantaj olur burda ise basvururken.
    kanadada 3 degisik yerde 3 turk restaurantina gittim, 3 ude birseye yaramaz.
    gel onlara nasil yemek yapilir ogret((::
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime7 07 2009 düzenlendi

Abi malzeme Turkiye'den gelmedikce, istersen Umit Usta'yi cagir yine de fayda etmez. Ayrica Turk populasyonu Kanada'nin batisinda o kadar az ki, Turk restorani acsan bile yemeklerine talep neredeyse hic olmuyor. Isletme sahipleri de marketing namina `arkadaslarina da bahset emi` tembihinden baska bir halt yemedikleri icin, bir umutla esnaf lokantasi moduna gecip gunluk kuru fasulye pilav cacik izmir kofte cikaranlar bile, standlarini 1 hafta sonra kaldirip Lubnanlilarin baslattigi schawarma, falafel furyasina donduler...

O kadar ozledim ki, yaprak etli doneri, kaliteli humus'u, haydari'yi, firinda yapilan lavasi...
    Schawarma dedikleri, Turkiye'de bedava verseler yemeyecegin camur gibi et-humus-yesillik karisimli durumu yiyoruz mecburiyetten.
    Var mi boyle bir sey ya, ac adi hamuru; bas maydonuzu, yesilligi, humusu, haydariyi, aci sosu, sonra kalan yerlere biraz vicik vicik yagli countryside tavugu serp, oldu sana et durum...

Hele Yunanlarin o souvlaki dediklleri 5. sinif Kebablari yok mu, yemini-billah, o camekan vitrinlerini chuck norris doner tekmesiyle indiresim geliyor.

Bir de 200 metreden o eksi hummus ve tavuk kizartma kosunu almiyor musun? Kusasim geliyor sokak ortasina. Bosaltim sistemine dair her turlu ifrazatimin kokusu, rengi degisti burada ya... Iyh...
  2.  
    Orada yemek durumu nasıl Erti Tacobell falan varmı çok?Ortalama ne kadara doyuruyorsun karnını bu tür sağlıksız şeylerle?
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime7 07 2009 düzenlendi

Tacobell Kanada'da Amerika'daki kadar yaygin degil. Bati'da cok az. Mesela Vancouver gibi batinin en fazla nufusuna sahip yerde hic yok. Ona 2 saat uzatliktaki Abbotsford'da var 1 tane. Kanada'nin dogusunda daha yaygin. Ontario'da bayagi var. Ama bu ve bu tur fast food mekanlarda alelade bir menu(icecek, yemek, kizartma/salata) ortalama 5 dolardan baslar.

Ben mecbur kalmadikca ya da canim cekmedikce disardan yemek almiyorum. Dedigin gibi, bir kere cok sagliksiz. Ikincisi para dayandiramazsin disaridan yemeye bir alistin mi. Ben ne yapiyorum; gidiyorum markete, aliyorum sebzeyi, meyveyi, makarnayi, pilavi, sosu, eti, tavugu; kendim yapiyorum keseyi korumak icin. Ertesi gunun ogle yemegini de hazirladiktan sonra plastik kabima koyuyorum, gidiyorum isyerimde/okulumdaki mikrodalga firinda isitip afiyetle yiyorum. (Bu durum Turkiye'de pek yaygin degil, etiket ve gosteris meraklisi plaza insani calisanlarimiz plastik yemek kabindaki karavanaya catal kasik saldirmaya gocunduklari icin genelde civardaki mallarin food courtlarinden cikmazlar, hayvanlar gibi yiyip ustune fosur fosur da sigara icerler. Sonra `kilo aldim haci' diyereke dunyanin parasini verdikleri yillik aidatli sosyetik gymlerde kosu bandinin uzerinde 10 dakikadan fazla da duramazlar.... Nedense tespiti insani oldum yine, bu tur hiyarlarin bir sure calisip yeteri kadar tiksindigimden olabilir)

Kisacasi, cebinizi dusunuyorsaniz yemek yapin kardesim, usenmeyin.
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime7 07 2009

inan erti malzemenin turkiyeden gelip gelmemesi o kadar onemli degil, almanyada bizim turkler ne kral doner yapiyorlar.onlarin malzemeside gelmiyor turkiyeden.
    halifaxta 3 restauratina gittim, birincisinde sis kebab yedim, 5 para etmez, ayni zamanda bir dolma yiyeyim dedim, adamlar uyanik dolmayi hazir olarak aliyorlar teneke icinde kendimiz yaptik diye yediriyorlar sana.
    2 . turk restaurantina gittim, pilav arasi doner soyledim, doner de ne doner ,doneri birak yapmasini kesmesini bile bilmiyor adamlar, oyle kapkalin donermi kesilir.
    3. turk restaurantina gittim, iskender kebab yiyeyim dedim, hic anlatmaya bile gerek yok, turkiyede olsa lokanta sahibini doverler, boyle iskender kebab olurmu diye.
    kissadan hisse bu 3 restaurantta turkiyede olsa 1 ayda kepenkleri ceker kapatirdi. ama burasi kanada, kanadalilar bu yemeklerden anlamadiklari icin yiyorlar.
    yunanlilari bosver, onlar zaten turkler ne yapsa hemen aynisini yapmaya calisirlar.
    neyse eylulde gidecem turkiyeye, mersinin tantunisini, hacioglunun lahmacununu, bursa iskender iskenderini, birde bakirkoyde tren garinin uzerindeki donerciden bodrum doneri yiyecem ....
    neyse yine karnim acikti, bir mcdonald big mac alayim ((::
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime25 07 2009

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de forumun yeni üyelerindenim, kafamdaki birçok soruya burada cevap buldum bunun için bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim:)
    Kanada'da İnternational trade üzerine eğitim almak istiyorum bunun için de sanırım ingilzce seviyemin en az advanced düzeyde olması gerekir.. öncesinde dil eğitimi veren kurumlar bulunur mu? ya da dil okuluna gitmek daha mı avantajlı olur?, tabi hem dil okulu hem de 6+6 aylık bir sertifika ve staj programı için vize almam biraz zor olacak sanırım..
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime25 07 2009

neden zor olsun ?
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime25 07 2009

okulum bu sene bitti, önce dil okulunu ayarlamak istiyorum, diploma programına katılacağım okul konusunda kararsızım yani vizeye başvururken bunu belirtmem yeterli olur mu? bildiğim kadarıyla burdan bütün okul işlemlerni halletmen gerekmez mi?
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime25 07 2009 düzenlendi

hayır öyle bir zorunluluğun yok. Dil okulu için gidip orda içerden hatta daha iyi olan yüzyüze gidip başvuru yapma şansın olur. burdayken halletmen seni sadece zahmetten kurtarır azda olsa vize almanı biraz daha sağlamlaştırır hepsi bu. İyi araştırmış değil isen ve biran önce gitmek istersen burda sadece dilokulu ile git. Ama gittiğin dil okulun artı yanlarını öğren misal : Burdan çıktığında aldığın eğitimi kabul eden yani senden tekrar sınav vs istemeyecek okullar var mı diye ? eğer var ise halihazırda o okullara kayıt yaptırırsın.

Zor neden olsun ki ? 35 yaşında gidenler var :) ... benide korkutuyosun böyle söyledikçe :D yani neden böyle düşündün anlam veremedim. Okurken gitmek daha kötü aslında resmen kaçtığını gösterir belkide iltica etmek istediğini . Ama okulun bitmiş, ingilizce eğitimi ve dahasına ihtiyacın var gibi durur mezun oluş. Bende aynı pozisyondayım seninle, tek farkımız dil okulumu gidiceğim okulda alıcağım ve orda 2 yıllıkta diploma programına gideceğim. yani benimki ( bilinmez ! ) ama daha garanti duruyor kağıt üstünde. Sende burdan yaparsın madem kaydını için rahatlar.(dil+master-diploma)
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime25 07 2009 düzenlendi

bu arada vizeye başvuru yaparken, ispat edemeyeceğin şeyleri söyleme yada belirtme. ama deyin "işte böyle böyle dil eğitimi alıp orda akademik hayatım için karar almayı düşünüyorum master yada diploma gibi" ama " dil eğitimimden sonra master-diploma okuyacağım" der isen adamlar döner evraklarına bakar birşey bulamaz ise handikap oluşabilir. Niyet mektubunda kullandığın her iddianın bir savunma tezi olan "belge" bulunmalıdır dosyanda.

Sallıyorum, ben misal, GPA sı çok çok iyi bir öğrenci değilim. mezun edecek kadar birde bölümüm zor haliyle :( .. neyse, niyet mektubumda "ben çok başarılı bir akademik kariyer geçirdim" der isem bu külliyen yalan olur. sunduğum transkripte baktıklarında "hadi lenn" der vize memuru. O nedenle dikkat et aman haa yalan söyleme. ne isen o ! Çok başarılıydım demezsin ve kendimi geliştirip eksiklerimi kapatmak ve yeni bilgiler öğrenmek istiyorum der isen bu daha tutarlı olucaktır gibi.
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime25 07 2009

genel olarak öğrencilerin eğitim sonrası Kanada hükümetince verilen "yasal çalışma" izinleri-tipi ve süresi :

Citizenship and Immigration Canada (CIC) released a statement on April 21, 2008 outlining improvements to the regulations governing the Post-Graduation Work Permit for international students.

Effective immediately, international students who have graduated from a full-time program in Canadian Post-Secondary institutions are eligible to apply for a Post-Graduation Work Permit that is valid for up to three (3) years, depending on duration of their academic program.

¨ Students graduating from a 2 to 4 year program (e.g. 2-yr diploma, 3-yr diploma, 4-yr bachelor’s degree) can apply for a permit of up to 3 years in duration;

¨ Students graduating from a 3-semester program are eligible for a 12-month permit;

¨ Students graduating from a 2-semester program are eligible for an 8-month permit.

The following improvements to the Post-Graduation Work Permit have been confirmed:

¨ The permit will be valid for up to a maximum of three (3) years, regardless of geographic location within Canada;

¨ Students no longer need a job offer in hand when applying for a permit;

¨ The permit will be an “open” permit. This means students are no longer required to find a job related to their field of study, or change their work permit every time they change a job.
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime26 07 2009

polair teşekkürler bilgiler için;)
    ilk etapta aldığımız öğrenci vizesiyle çalışma imkanımız var mı peki? çünkü bu dil okulu işini araştırırken bazı şirketlerin hem dil okulu hem de çalışma imkanı olan programlarının olduğunu fark ettim ne kadar doğru bilmiyorum ama bana söylediklerine göre buradan giderken dil okulu için vize alıyormuşuz sonra Kanada'daki okul benim adıma çalışma izni alıyormuş nasıl oluyorsa bana pek güvenilir gelmedi açıkçası..
  3.  
    klasik pazarlama sekilleri...ewet boyle bisi var ama size soylendimi bilmiorum 1000-1200 Cad arasi okula odemeniz gerekior ekstradan ki work permit alabilesiniz bu da siyelim 6 aylik dil egitimi aldinz program sonunda 6 aylik calisma iznine basvuruorsunuz demek oluor ve bu voizeyle size ayarlanacak olan islerin yuzde 95 i UNPAID yani maassiz staj...eger bu calisma izniyle burdaki yasam masraflarinizi yada egitim giderlernizi cikarmayi dusunduyseniz umutlanmayin derim
  4.  
    ayrica is ayarlanma garantiside yoktur is bulamazsaniz bosuna 1200 cad werip work permit almis olursunz
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime26 07 2009

evet bende aynen öyle masraflarımı çıkartırım en azından kalacağım yerin kirasını öderim diye düşünmüştüm:/ aldığımız öğrenci vizesinin yasal olarak çalışma imkanı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla.. sanırım İngiltere'de haftada belirli bir saate kadar izin veriyorlar diye duymuştum.. Kanada için bu geçerli değil anlaşılan..
  5.  
    yok dgl burda saadece universite/college a gidersen on campus work permitin war dil egitimi icin boyle bisiey soz kousu degil
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime26 07 2009 düzenlendi

6 aylik calisma izni bir cok insanin hayatini degistirebilir. En azinda burda kalis suresini 6 ay daha uzatabilir. 6 ay okul icin verilen 7000 dolar paralarin yaninda 1200 dolar cok komik kalir. Isteyen ogrenci kariyeriyle alakali staj yapar isteyen paraya ihtiyaci vardir saati 9-10 dolarlik alt kademe islerde calisma hayatina baslar.

Ben 1000 dolar verilip alinan 6 aylik work permite bosuna olarak bakmiyorum. Firsatlar ulkesi burasi gecirilen her gunun maliyetleri oldugu dogru ama getirileri de olabilir. Biraz sans , yetenek ve cabayla ilgilidir. Ama hic bir insan umudunu bu work permite baglayip cebinde sinirli parayla buraya adim atmamalidir. O biraz hayalperestlik olur.

@sensiva
    Kanada'da haftalik saat uygulamasi yoktur, work permitin oldugu surece istedigin kadar istedigin yerde calisabilirsin.

@bulent

Dil egitimi ogrencileri de artik work permit basvurusu yapabiliyorlar.
  6.  
    nasil? bahsettigin iternship olayi digil mi vancouver? yani yanlis bilgilendirdiysem kimse kusura bakmasin da...
    bu arada enin bahsetrtigin work permit okul basladiktan sonra basvurulmuor dimi yani 6 ay bitirdikten sonra 6 ay daha kaliorsun ama arkadas hem calisip hem kalcak yuer parasini cikarmak istedigi icin sanirsam dil egitimine basladigi andan itiobaren work permite ihtiyac duydugu icin sormus ki bende ona gore cevapladim

ayrica sana katiliorum vancouver sureyi uzatmak isteyenler icin ideal ben gereksiz demedim....sadece dil kursuna basladigi gunden itibaren calisamayacagini soledim work permitle...bunun aksini biliyorsan biraz daha detayli anlatabilirsen bende ogrenirim zira bende calissam masraflari cikarmak icin fena olmaz digil mi:)
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime26 07 2009

evet bülent senin dediğin gibi dil okuluna başladıktan sonra hemen çalışmak için sormuştum..
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime26 07 2009

yasal olmayarak iş bulabilirsen tamamdır. aslına bakarsan bulunursa çalışılırda ben onca insan tanıdırm çalışma izni olmadan uzun süre çalışan. ama Kanada konsolosluk sitesini en son dün gece inceledim orda ibare var "yasal olarak çalışma 12 aylık eğitimin ilk 6 ayından sonra başlar ve daha kısa eğitimler için 6 ay şartı aranır" ... Aslında adamların kötü niyeti yok. Herkes bir değil, ben çalışırım kuralları az çok bilirim ama sen bilmezsin. Amaç öğrencinin önce üllkeye alışmasını sağlamak sonrada ona yavaş yavaş yol göstermek gibi. 6 aydan spnra çalışma izni alırsın zaten sen diploma programınada kayıt olacaksın o halde sorun yok.
    • CommentAuthorpolair

Birde o şirketlere inanma. Ayrıca gözünde de çok büyütme iş bulunur bir şekilde yani kolay değil istediğin işi yapman ama para kazanacak bir yol bulursun. Bu kurslara ben gitmedim ama çok mağdur gördüm o nedenle inanmamaya çalış enazından.
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime26 07 2009

evet şirketlere pek güvenemiyorum açıkçası bir kere work and traveldan dilim yandı amerikada:)
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime26 07 2009

@bk , sensiva

Aslinda wp ile ilgili yaptigim genel anlamda bir yorumdu. Geldiginiz andan itibaren calisamazsiniz once egitiminize baslar bir sure sonra work permite basvurur gelen cevabin cabukluguna gorede calisma izni sahip olursunuz. Atiyorum geldikten 2 ay sonra calisma iznine basvurdunuz ve 1 ay sonra cevabiniz geldi . Artik calismak icin hic bir sorununuz yoktur.

Ama bu durumun garantisi maalesef yok. Genellikle okullar sizin adiniza basvuru yaparlar ve basvuruyu da okulunuz bitmesine dogru yaparlar. Eger ekstrem bir durum soz konusu ise basvuruyu onceden yaptirabilirsiniz. Ekstrem derken CIC (kanada gocmenlik ofisi) bazi durumlarda yogunluktan dolayi islemleri cok gec tamamlayabiliyor 6 ay study permit ve work permit bekleyen arkadaslarim vardi. Bu yuzden okula zaman kaybetmek istemediginizi bir an once basvurmaniz gerektigini soyleyebilirsiniz.

Konuya bu taraftan baktigimiz da bulent bey sizin dediginiz dogru. Dil okullari on campus work permit alamiyorlar. Ama egitimden sonra/yarisinda co-op work-permit alabilirler.
    • CommentAuthorpolair

sensiva bende wat tecrübesi yaşadım. bana ayarladıkları iş güzeldi birçok kişiye göre, sırf saati az diye baktım böyle geçinilmez ( param vardı ama niye ABD ye para bırakayım :DD ) çıktım gittim iş buldum. Aslına bakarsın harika bir iş haftada 50 saat ortalama ile ehehehe. Ve düşün dostum, adam benim ödememi tax vermemek için elden ödüyordu nakit. Banada uyar dedim. Yani kısacası yasadışı çalıştım. Bir dünya polis tanıdım çünkü bulunduğum yerin bulvar bölgesi merkezi bir yerde en ünlü marketinde-içli storenda kasiyerdim. Kimsede gelip sen necisin diye sormadı. Art niyetli olur insanları üzersen bilemem ama işini yaparsan kim seninle uğraşcak. Şunu demiyorum asla, git abi iş vardır illegal çalış. Ama şunu söylüyorum; bir dünya öğrenci gidiyor bu memlekete herkes mi zengin ? yada herkes mi legal çalışıyor. Ben youtube a benim gideceğim okulun vieolarını izlemek için girdim adamlar resmen okul yurdunda ot çekiyori, marijuhana takılıyor. Var gerisini sen düşün :)
  7.  
    bende ondan bahsettim zaten ama bunun sensiva nin kisisel isteklerine gore gereksiz oldugunu yani onun istedigyle ayni amaci tasimadigini soledim...ayrica genelleme yapacak olursak benm sahsimda dil egitimine gelip 6-9 ay kalmis biri onca para doktukten sonra burda maassizda olsa dedgin gibi alt kademe iste olsa work permit almasindan yanayim nedeni para yapmak yada kariyer yapmaktan ziyade dedigin gibi 7-8 bin dolar werip dil egitimi aliorsun 9 ay icin dieyelim boylece +1000 dolara sureyi 18 aya uzatmis oluorsun...alt kademe islerde calisarakta masraflarini cikarabilirsin bolyece senin dil okula katilma amacin olan dilini daha uzun surede daha detayli bir bicimde gelistirmis olursun...(kendi alaninda calismak yada para kazanmak icin is yapmak tamaamen kisisel bir durum olup maddi olanaklara dayanir)
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime26 07 2009

tabikide. önce yasal olana başvuru yaparsın bir süre beklersin ama iş yerlerine uğrar başvurunu yaparsın. workpermit gelir çalışırsın. gelmez ise konuşursun güzelce 9 veriliyorsa saatliğe 8 e razı (misal) çalışırsn sorunda olmaz. Ama hep söyledim önce yasal olanı ele geçirmek mantıklı olanıdır sebebi ne olursa olsun kafan rahat eder. Aksi haldede ben sorun olacağını sanmıyorum nice adam gördüm tanıdım böyle kaçak çalışan.
  8.  
    bu arad polair ot olayina gelince burda bazi bolgelerde yasal oldugu gibi bisiy duymustum o yuzden olabilir..ikinci hollanda olacak burasi once gayler sora otcular bakalim sorasi nolcak:D
    • CommentAuthorsensiva
    • CommentTime26 07 2009

@polair aynen bende ek iş olarak pek çok iş yaptım amerikada:) ama işte kanada konusunda bilgisiz olduğum için bu konularda biraz daha titiz olmak gerekir diye düşünüyorum çünkü daha tertipli düzenli bir ülke gibi görünüyor amerikaya göre dışarıdan...
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime26 07 2009

evet orası aşikar daha tertipli düzenli. Ama benim kendimden örnek verdiğim bir KEmer yada Kuşadası gibi bir yerdi. Herkesin birbirini tanıdığı ufak bir tatil yeri Rhode Island da. Yani ordaki düzende harikaydı. Amerikanın merkezi şehirleri dışındaki birçok yeri Kanadanın düzenine yakın ve hatta fazlası olabilecek konumda. Yani hatırla şimdi gitmeden önce ABD ye nasıl korktun yada aklına garip sorular geldiyse şimdide geliyor. Türkiyede bile var her yerde var yasadışı çalışan Türk bile olsan çalışıyor adam. Asgari ücret altında alıyor. Yani sana git yasadışı çalış demiyorum tekrar. Zorunda kaldın diyelim yahu paran yok azaldı ölücekmisin ? yapılacak iş budur. Gider görüşürsün adam hayır der ise eyvallah der çıkarsın bu kadar basit.