Kanada daki mesleki diploma programları hakkında
  • Erti merhaba,

Bana da yardımcı olur musun acaba ?Forumu okudum gerçi birçok şey öğrendim çünkü benim durumum burdaki bir arkadaşla benzerdi ama ben yine de keni durumumdan bahsetmek ve senin fikrini almak istiyorum.Bu ara karar vermeye çalışıyorum ama kafamı karıştırıyorum belki sen bana yardımcı olabilirsin.Grçkten insanlara çok yardımcı oluyosun ve bunu gerçekten çok samimice yapıosun.Çok teşekkürler.

Ben Vancouverdayım üç buçuk aydır.Levelim pre advance şimdi.Normalde okulum ocakta bitiyo.Study permitim nisana kadar.Bence ingilizce öğrenmek çok zaman alıyo bu yüzden ben daha fazla kalmam gerektiğine inanıyorum.Çünkü iyi derecede ing öğrenip dönemek istiyorum.ama ocaktan sonra nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar vremiyorum.

Öncelikle ben eletrik mühendisliğinden mezunum ve kurumsal şirketlerde çalışmak istiyorum türkiyeye dönünce.bunun için de çok iyi ing bilmek çok önemli.Başta paid internship yapmaya karar vermiştim internexle görüştüm ve tam benm okulumun bitişinde bana iş bulabileceklerini söylediler.ama internship bana nasıl katkı sağlar bilemiyorum yani speaking için çok iyi ama benim diğer skillerimi de gelişirmem lazım.bunu unpaid internship yaparak kazanabilir miyim bilmiyorum.Okulu uzatıp ilac da 3 ay business sınıfına katılsam daha mı iyi olur?

Öte yandan burda business sertifika programlarına mı katılsam katılabilir miyim onu araştırıyorum şimdi bu arada?İlac 3 ay advance de çalıştıktan sonra business english sertifikası veriyo ama bunun çok da bi ehemmiyeti olmycağı kanısına kapıldım.

Bir de unpaid staj hakkında bilgin var mı?Daha önce bu alanda iş bulmann zor olduğunu duymuştum.

Bu durumda kafamı karıştıra 4 dşünce var:paid intership,unpaid internship,okulu uzatma ya da sertifika programı.Aslında internship yaptıktan sonra 3 aylık bir sertifika programına katılmak da mantıklı olabilir.Çünkü önce bu programa katılırsam work permit alamayabilirm bu konuda kesin bilgim yok.

Okuduklarımdan kadarıyla sen de unpaid internship yaptın burda yanlışsam pardon çünkü çok şey okudum hatırlamıyorum.

Bu arada sanırım karışık oldu özür dilerim biraz düzeltmeye çalıştım ama bular kurabildiğim en iyi cümleler şu an.Yardımcı olmaya çalışırsan çk memnun olurum.Şimdiden çok teşekkürler ve işinde çok kolaylıklar diliyorum.UHmarım senn insanlara yardım ettiğin gibi Allah da sana yardım eder.
  • Goksel_Izmir
    Merhaba, Erti'ninde vurguladığı üzere bir kere iki okul arasında marka ve kalite farkı bariz açıktır. Yani British Columbia Certificate-Diploma, mezuniyet farklı SAIT College mezuniyetleri farklıdır. Seninde belirttiğin gibi ücretler ve eğitim sürelerinden de bu aslında ortaya çıkar. Ben BC'nin özellikle grafik,dizayn,management kısmında gerçekten çok üstün bir kapasiteye sahip olduğunu biliyorum, ee bir tarafta iyi olan eğitim mutlak diğer olmazsa olmaz tarafı yani System-Admin-Engineer kısmında da söz sahibi olmalıdır. SAIT'lar bu klasmanda öğrenci sayısı açısından evet doğrudur fakat bunun nedeni eğitimi cazip hale getirmeleri ve kısa sürede sertifikasyon, diploma sonucuna ulaşma nedeninir. Fakat diğer Toronto - Regina - Vancouver'dakilerde sadece sertifika, diploma almış olmazsın bunlardan mezuniyetinde hem akademik anlamda üniversite entegrasyonun önün bilgili ve donanımlı olarak açılır, hemde sadece sertifikasyon eğitimin ile bile hire edilme şansın doğar. Yine istersen ben ücretler listesini sana linkleyeyim bir göz at ve karşılaştır.
    BCIT-International Students Fees
    Yine bu linkten de okulları programları karşılaştırabilirsin eğer istersen;
    Compare Universities and Colleges Programs etc.
  • tessekkurler cok excellans sımdı ınanılmaz derecede SAIT college ile ilgili morallerim bozuldu ve SAIT den sogudum acıkcası sizlerin degerli yorumları sonrasında:(:( Saıt ile ilgili planladıklarım acıkcası tamamıyla suya battı:( baska o calgary kısmında degerlendırıbelecegım BCIT kalıtesınde baska bır kolej mevcut mu acaba sızce,ozellıkle sormamın nedeni o cıvarda (calgary de) tanıdıklarımın olması sebebıyle ısrarcıyım...
    Tessekkurler....
  • tessekkurler cok excellans sımdı ınanılmaz derecede SAIT college ile ilgili morallerim bozuldu ve SAIT den sogudum acıkcası sizlerin degerli yorumları sonrasında:(:( Saıt ile ilgili planladıklarım acıkcası tamamıyla suya battı:( baska o calgary kısmında degerlendırıbelecegım BCIT kalıtesınde baska bır kolej mevcut mu acaba sızce,ozellıkle sormamın nedeni o cıvarda (calgary de) tanıdıklarımın olması sebebıyle ısrarcıyım...
    Tessekkurler....
  • Göksel_Izmir
    Merhaba, öncelikle Erti ve Benim sana bu tavsiyelerimizin nedeni bu işin içinde ve içinden gelen insanlar olduğumuz için elinizde imkan olursa bu bu seçenekleri değerlendirin anlamında tavsiyelerimizdir. Yani bizler hiçbir zaman SAIT çok kötü yada eğitimi beş para etmez şu bu anlamında yapmıyoruz yorumları sadece size basitçe verilmek istenen birisi Milan-Real Madrid birisi Sampdoria karşılaştırması aslında. Ayrıca maddi durum ve olanaklarınız konusunda tabiki sizin elinizdekiler doğrultusunda bir seçim yapamnız da en doğrusu ve doğal olanıdır. Yine Calgary zorunluluğunuzu ele alırsak; Mount Royal ,De Vry college' lerinede göz atınız. Yine bunlardan sonra daha evvel de söylediğim gibi Kanadam.com ile iletişime geçip diğer seçenekler hakkında da detaylı bilgi alınız.
  • Calgary Mount Royal unversitesi Computer ınformatıon systems bu dogrultuda nasıl bır okul peki bu okulun kalitesi ve beklentilere ne kadar cevap verebilcegi ile ilgili neler soylenebilinir sayın excellans ve diger arkadaslar?
  • GulcanGulcan
    Moderatör
    Bow Valley de degerlendirebilirsin. Eyalete nitelikle eleman yetistirme konusunda oldukca yetkili bir okul. Ayrica cesitli sosyal ve teknik projelerde de devlet ve isverenlerle ortakliklari var. Tam istedigin gibi bir program var mi bakmak lazim. Bir de ben olsam program iceriklerini tum bu kolejlerde karsilastiririm.
  • bow vallley college da calgary de yetkin bir okulmu Sayın GULCAN hanım? Bow valley college da hangi bolumleri tavsiye edersiniz acaba?
  • Goksel_Izmir
    Merhaba, sen ulaşmadın bak yöneticiler sana ulaştı sonunda...Gülcan Hnm'la iletişime geçip daha detaylı ve ciddi bir araştırma bilgi akışına girebilirsin. Ayrıca Mount Royal College farklı Universite kısımı farklıdır. Universite 3 yıl sonunda sana diploma ve devamında ucu açık imkan sağlar, Information Technology ve Computer Manage and Systems dalında iyidirler. Universite kabul edilebilirlilik şartları biraz daha (Yabancı dil yeterliliği) yüksektir. College daha düşük derecelerle öğrenci alır, universite mutlak derece ister yada eğitim dalından önce dil eğitimi ister. Bow Walley'i bende tavsiye ederim fakat sanırsam senin tercih ettiğin bölümler olmaması lazım orada ama Calgary'de dil eğitimi ve sonrası gibi bir yapı düşünüyorsan BW tavsiyemdir. BW dil eğitimi + Mount Royal College or University vs gibi.
  • BACHELOR degree ile BACHELOR OF APPLİED arasındaki fark nedir acaba arkadaslar?
  • BACHELOR degree ile BACHELOR OF APPLİED arasındaki fark nedir acaba arkadaslar? yada bachelor of applied tam olarak nedir arkadaslar?
  • yorum yokmu arkadaslar hıc?
  • ErtiErti
    Moderatör
    Bachelor of applied:
    Öncesinde 2 senelik bir program mezunu isen , Bachelor's Degree'ye tamamlayabileceğin 2 senelik programlar. Adamlar zaten yazmışlar bunu sitelerinde.
  • öncelikle herkese mrblar...ben inşaat teknikeriym ve dil kursu arkasından da kısa süreli bi interior design ya da real estate üzerine bi diploma programı düşünüyorum.şu andaki sektör imkanları ve gelecek yıllardaki potansiyel imkanları da göz önüne alarak bana hangi şehri ve okulu önerebilirsinz.ben calgary üzerine yoğunlaşmış durumdayım ama sizin görüşlerinizi de almak istiyorum.yardım ederseniz çok sevinirimmm...şimdiden teşekkürler....
  • öncelikle mrb türkiyeden bi 2 yıllık okul bitirmiş isek bu bahsettiğiniz bachelor of applied olayından yararlanabilioz mu acaba? böyle bi şansımız var mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....
  • ben surıyeden diş hekimliği fakultesınden meyzunum diplamam turkıyede kabul edılmıyor kabul edılmıyor kanadaya gelıp calısabılır veya yuksek lısans yapabılırmıyım acaba. ıkı yıldır bıtırmısım bır yıldır gecıcı olarak bır klınıkte calısıyorum
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!