Yalniz application kit'de ki aciklamalarda niyet mektubunu inglizce ya da fransizca yazilmasi ya da ing/fran.'ya cevirtilmesi gerekiyor diyor...Ben olsam turkce gondermezdim
ben ıngılızce yaptım zaten daha oncekı ıkı baswurumuda.yıne ıngılızce yapıcam sadece turkce olarak son halını olusturup ıngılızceye cewrılmesı kısmında yardım ıstıcem sızlerden
dilek önceki 2 başvurundaki niyet mektubun tek kelimeyle "kötü". şimdi üçüncü başvuru için hazırlık yapıyorsun, umarım ikinci denemen başarılı sonuçlanır ancak o da olmazsa 3. başvurundaki olumlu yanıy olasılığı da çok azalmış olacak. 2 den sonra tekrar deneyip alan oldu mu sormak lazım.
yetersiz danışmanlık şirketi kurbanı oldun diyebiliriz. o yüzden kanadam.com dan şaşmayınız :)
ertı bey kendı forumumada yazdım cok tesekkur ederım mektıup ıcın.bu arada yarın bır hafta olucak ıkıncı baswurumu yapalı ama hala cewap gelmedı bana.sızce neden olabılırr?
Yaptiginiz her basvurunuzun fix bir sure icinde sonuclanacagi yanilgisina kapilmissiniz. Birkac gun icinde sonuclanacagi gibi, birkac ay icinde de sonuclanabilir. Bu vize basvurunuzu degerlendiren memurun tutumuna, vize basvurularinin yogunluguna bagli olarak farklilik gosterir. Tavsiyem sabirli olup, olumsuz dusunmemenizdir.
O sizin sorumlulugunuzda. Bu yuzden basvuru yapmanizi aylar onceden salik verirler. Vize alma durumunuza gore okulunuzun baslangic tarihlerini ileri geri aldirtabilirsiniz okul koordinatorleriyle mailleserek. Bu onlar icin cok buyuk bir kulfet degil.
Tekrar Merhaba Arkadaşlar, 2. Başvuru için hazırlanırken son ve en önemli aşama olan niyet mektubuna geldi sıra 1. başvuru da niyet mektubumuz yok gibi birşeydi malesef. Bu yüzden şuanki başvurumda çok titizlikle çalıştım üzerinde ama biraz fazla mı uzun oldu veya gereksiz şeylerden mi bahsettim karar veremiyorum tecrübeli arkadaşların özellikle Erti'nin (çok kafanı şişirdik ama senden son bir kez rica bulunuyorum) yardımlarını bekliyorum.
İşte niyet mektubum;
--------------------------------------------------------------------- Vize Bölümü Kanada Büyükelçiliği GOP ANKARA 21 Haziran 2009
Sayın Yetkili,
Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Lise mezuniyeti sonrasında üniversitede makine mühendisliğinin tasarım kısmına ağırlık verdim. Okul hayatımda bilgisayar destekli tasarıma yönelirken, biryandan da profesyonel web-grafik tasarımı ve fotoğrafçılık alanlarında kendimi geliştirdim.
İş hayatımı mühendislik eğitimim ile birlikte sürdürdüm, gerek mühendislik tasarımı ile ilgili gerekse web & grafik tasarımı ile ilgili birçok proje geliştirdim ve çeşitli firmalarla proje bazlı çalıştım. Son iş tecrübem olarak 2009 yılı itibariyle Endesis Ltd. Şti.de Mekanik tasarımcı olarak göreve başladım. Çalıştığım firmanın genelde yabancı firmalarla iş yapması ve iletişimin ağırlıklı İngilizce yapılması dolayısıyla çalışırken İngilizce seviyemin yetersiz olduğunu, bu nedenle İngilizcemi kariyerim açısından geliştirmemin bir zorunluluk olduğunu gördüm. Ayrıca mesleğimde kendimi geliştirebilmem için yararlanacağım kaynakların neredeyse tümünün İngilizce olması, bu eğitimin önemini bir kat daha arttırdı.
Kanada’da alacağım İngilizce eğitiminin halen okuduğum bölüm için de çok önemli ve faydalı olacağına inanıyorum. Yurtdışında yapacağım stajı da göstererek bitirme tezimi okuluma sunmayı planlıyorum. İngilizce eğitimim için ara verdiğim Endesis Ltd. Şti. mühendislik firmasındaki yurtdışı odaklı projelerde yer almak, yabancı mühendislerle ortak bir projede çalışabilmek amacıyla İngilizcemi geliştirmek için bu eğitime kayıt oldum. Endesis Ltd. Şti.de çalışırken birçok başarılı projeye imza attım, bunu kanıtlayan işyerinden aldığım referans mektubu belgelerim arasındadır. Bu eğitim, onlara daha faydalı olabilmem için işyerim tarafından da desteklenmektedir. Eğitimimi tamamladıktan sonra tekrar aynı şirkette mekanik tasarımcı olarak görevime devam edeceğim.
İngilizce eğitimi almak için Kanada’yı tercih etmemin sebebi; öncelikle yüksek kalitede okulların olması, insana verilen değerin üst seviyede olması, güvenli, barışçıl bir ülke olarak dünyaca tanınmasıdır. Ayrıca Kanada’da ki farklı kültürlerin deneyimlerini gözlemleme fırsatını bana vereceğine ve gelecekteki iş yaşamımda vizyonumu geliştireceğine de inanıyorum. Okulun yüksek kalitede bir eğitim vermesi ve bulunduğu şehrin de Dünya’nın yaşanılabilir en iyi 3 şehrinden biri seçilmesi bakımından İngilizce eğitimim için Vacouver şehrindeki Canadian College’i tercih ettim. Bu okulda aldığım eğitim ve kazandığım deneyimlerin, döndükten sonra çalışmayı planladığım görevde kariyer basamaklarını daha hıza tırmanmama fırsat vereceğine eminim.
Kanada'da eğitim alacağım tarihler arasındaki tüm masraflarım annem Sevcan CAMGÖZ tarafından karşılanacaktır. Kanada'da eğitim almamı sağlayacak finansal yeterliliğimi kanıtlayan tüm dokümanlarım başvuru paketimin içinde saygıdeğer yetkililerin dikkatine sunulmuştur.
Cok ustun koru baktim ama . ilk basta kesinlikle cikartman gereken Kanada'da yapacagim staj, calisma vb. gibi seyler kesinlikle niyet mektubundan cikartilmali oncelikli olarak egitime yogunlasmali.
İncelediğin ve yorum yazdığın için teşekkürler, ben şu şekilde düşündüğüm için yazdım onu; Okulu bitirmem için staj mutlak gerekli bu Türkiye'de olmuş yurtdışı olmuş farketmez bir de kayıt olduğum program Business English Work and Study Program olarak geçiyor 5 ay eğitim 5 ay staj şeklinde. Ama tabi sorun oluşturursa gerçekten çıkartabilirim.
Programinda oyle belirtse dahi sen asil amacini gidip dil ogrenmek olarak belirmelisindir. Her zaman akillarinda bu cocuk oraya gidecek calisacak birde bunu begenirlerse ulkede kalacak gibi bir ihtimali goz onunde bulundurlar. Okulunu bitirmen icin staj yapma zorunluluguna madem turkiyede yapabiliyorsun burda yap o zaman diye degerlendirme ihtimalleri var. Dedigim gibi cok goreceli seyler bunlar kendi acindan baktiginda ne var bunda stajimi yapip geri donecegim zaten programin sundugu bir olay olarak degerlendiriyorsun. Diger taraftanda staj kelimesi mektupta yazilmassa iyi olur diye yanitlar aliyorsun. Kafa karistirici bir durum , tercih senin ve danismaninin.
Isyerine tekrar donecegini belgeyelebiliyorsun degil mi?
2. paragraf cok basarili gorevli olsam okuyup 5 sene basardim vizeyi.
Puahahahahahahahahahahahhaah! Çilek yiyordum, posasını ekrana tükürdüm, ekrandaki çilekleri temizlemeye çalışıyorum şu an.
@MaviKanji: Evet, iş geçmişine çok yoğunlaşmış, yine çok kalifiye bir eleman olduğunu öne çıkarmışsın. Şunu düşün, bu mektupta kalifiye işçi değilsin ve olmamalısın, sadece öğrenci gibi davranmalısın ve eğitimine yoğunlaşmalısın.
2 paragrafındaki; "Özellikle çalıştığım firmanın genelde yabancı firmalarla iş yapması ve iletişimin ağırlıklı İngilizce yapılması Ayrıca mesleğimde kendimi geliştirebilmem için yararlanacağım kaynakların neredeyse tümünün İngilizce olması" ingilizce eğitimi alma istediğinin nedeni olarak gayet açık ve mantıklı bence, orada kesilmeli. Hatta çok yaratıcı bulduğumu belirtmeliyim. Vancouver'a katılıyorum.
Şurda staj yaptım, bu şirketten şu referans aldım demene gerek yok. Kendini öğrenci olarak tanıt, vasıflı işçi değil. Yoksa sana, göçmenlik başvurusu harici yollardan yerleşmeye çabalayan biri olarak bakarlar.
Türkiye'ye geri dönmen için referans veren şirketlerinden bağımsız olarak, zaten okulun ve tezin var. Bence bunlar yeterli sebebler.
Bu mektupta sana yardımcı olacağım, ama hemen yazma garantisi veremiyorum. Yoğunum bu aralar. Acil ise, Kanadam.com'dan yardım isteyebilirsin.
Evet, işyerine tekrar döneceğimi belirten belgeyi aldım, antetli kağıda kaşe imza vs. (Olumlu yorumların için çok teşekkürler inşallah vize memuru da senin gibi düşünür :)))
@ erti
vancouver'ın yazısını okuyunca verdiğin reaksiyonu yazmışsın ben de onu okuyunca baya güldüm, umarım ekranda çilek kalmamıştır :D
Yorumlarınızı dikkate alarak mektup üzerinde çalışayım, sizlerde eş zamanlı olarak fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim 23 Haziran Salı günü başvurmayı düşünüyorum.
Tekrar Merhaba Arkadaşlar, Niyet mektubu üzerinde biraz kafa yordum ve kısalttım. Erti ve vancouver; sizlerin söylediği tavsiyelere de uyarak bazı bölümleri çıkarttım. İşte son hali;
--------------------------------------------- Vize Bölümü Kanada Büyükelçiliği GOP ANKARA
21 Haziran 2009
Sayın Yetkili,
Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Lise mezuniyeti sonrasında üniversitede bilgisayar destekli tasarıma ağırlık verdim, biryandan da eğitimimi desteklemek amacıyla bazı firmalarla proje odaklı çalışmalarım oldu.
İş hayatımı mühendislik eğitimim ile birlikte sürdürdüm. Son iş tecrübem olarak 2009 yılı itibariyle Endesis Ltd. Şti.de Mekanik tasarımcı olarak göreve başladım. Çalıştığım firmanın genelde yabancı firmalarla iş yapması ve iletişimin ağırlıklı İngilizce yapılması dolayısıyla çalışırken İngilizce seviyemin yetersiz olduğunu, bu nedenle İngilizcemi kariyerim açısından geliştirmemin bir zorunluluk olduğunu gördüm. Ayrıca mesleğimde kendimi geliştirebilmem için yararlanacağım kaynakların neredeyse tümünün İngilizce olması, bu eğitimin önemini bir kat daha arttırdı.
Kanada’da alacağım İngilizce eğitiminin halen okuduğum bölüm için de çok önemli ve faydalı olacağına inanıyorum. Yurtdışında edineceğim deneyimlerden de faydalanarak geldiğimde bitirme tezimi okuluma sunmayı planlıyorum. İngilizce eğitimim için ara verdiğim Endesis Ltd. Şti. mühendislik firmasındaki yurtdışı odaklı projelerde yer almak, yabancı mühendislerle ortak bir projede çalışabilmek amacıyla İngilizcemi geliştirmek için bu eğitime kayıt oldum. Bu eğitim, onlara daha faydalı olabilmem için işyerim tarafından da desteklenmektedir. Eğitimimi tamamladıktan sonra tekrar aynı şirkette mekanik tasarımcı olarak görevime devam edeceğim.
İngilizce eğitimi almak için Kanada’yı tercih etmemin sebebi; öncelikle yüksek kalitede okulların olması, insana verilen değerin üst seviyede olması, güvenli, barışçıl bir ülke olarak dünyaca tanınmasıdır. Ayrıca Kanada’da ki farklı kültürlerin deneyimlerini gözlemleme fırsatını bana vereceğine ve gelecekteki iş yaşamımda vizyonumu geliştireceğine de inanıyorum. Seçtiğim okulun bulunduğu şehrin de Dünya’nın yaşanılabilir en iyi 3 şehrinden biri seçilmesi bakımından İngilizce eğitimim için Vacouver şehrindeki Canadian College’i tercih ettim. Bu okulda alacağım eğitim ve kazanacağım deneyimlerin, döndükten sonra çalışmayı planladığım görevde kariyer basamaklarını daha hıza tırmanmama fırsat vereceğine eminim.
Kanada'da eğitim alacağım tarihler arasındaki tüm masraflarım annem Sevcan CAMGÖZ tarafından karşılanacaktır. Kanada'da eğitim almamı sağlayacak finansal yeterliliğimi kanıtlayan tüm dokümanlarım başvuru paketimin içinde saygıdeğer yetkililerin dikkatine sunulmuştur.
Saygılarımla,
Orkun CAMGÖZ
---------------------------------------------
@ Erti
Yoğunsun biliyorum kusura bakma, eğer sen de bu son yazdığım halini uygun buluyorsan çevirebilirsen çok mutlu olurum. (eğer tecrübelerine dayanarak uygun bulmadığın yerler varsa da ekleme çıkarma yapabilirsin benim için problem yok, yeterki iyi olsun)
Üst üste mesaj yazarak forum tabiri ile "flood" yapmak istemiyorum ama bu gece yola çıkıyorum, niyet mektubunun çeviri ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yola cikmana gerek olmadigini daha once soymelistik, MNG ile teslim edince de ertesi gune ulasir. Tr saatiyle bu geceye yetistirmem imkansiz. Cunku mesaj yazmak kadar spontane gelisen bir sey degil, biraz itina isteyen bir is. Ama buranin saatiyle (tr'den 10 saat geriyiz) bu gece yatmadan evvel tamamlamaya calisacagim.
İlgine çok teşekkürler, yola çıkma konusuna gelince evet biliyorum o konuyu konuşmuştuk, ama işte bireysel başvurunun daha net ve çabuk sonuçlanacağı gibi birşey söylendi bize (belki de tamamen yanlış bir duyum) dolayısıyla üzerinde çok titizlikle durduğum için özellikle bu başvurunun kendim elden götürmek istedim.
Bahsettiğin gibi yetiştirebilirsen bir internet cafeye gidip oradan çıktı alma şansım olabilir belki yarın sabah.
Tekrar teşekkürler sadece bu değil tüm yardımlarınız için.
Merhaba yine ben :) şuan internet cafe'deyim TR saati ile 07.07 orada da heralde akşam 9 civarı olmalı. acaba çeviri konusunda bi gelişme varmı sormak istedim. Duruma göre bekle dersen bekliycem. Umarım mesajımı 30-40 dk içinde görürsün :)
Merhaba bu seferde ben :) MaviKanji konsolosluğa giderek başvurusunu yaptı az önce. Eğer henüz yapmadıysan veya başlamadıysan hiç uğraşma. Seninde işin gücün vardır o kadar, bidaha zaman kaybetme kardeşim.. Allah'ın izniyle başvurular yapıldı artık sonuçlar bekleniyor. Vermiş olduğun tüm destek için çok teşekkür ederiz. Artık bundan sonrası bekleme süreci onun için. bende bekliyorum hala bakalım artık. Tekrar tekrar teşekkürler erti kardeşim...
@MaviKanji: Yetiştiremediğim için özür diliyorum. Zira mektup için ayıracak vaktim olmadı, bugün, bir olasılık yola çıkmadıysan şimdi başlamayı düşünüyordum ama sen de yola çıkmışsın bir defa. Neyse, bence mektubunun son hali, diğerlerinin arasında kesinlikle en iyisi. İngilizce sunamadık ama Türkçe mektuplar da değerlendirilmeye alındığına göre bir şey de kaybetmiş sayılmayız. Şansın bol olsun. Tekrar özür diliyorum, çünkü çeviri işi mesaj yazmaya kıyasla daha titizlik, dolayısıyla daha boş vakit isteyen bir iş. Son iki gündür buna vaktim olmuyor. Başarılar ikinize de.
Açıkçası ben de başvurduktan sonra başlamamış ve çevirmemiş olmana sevindim, çünkü gerçekten seni boş yere böylesine zor bir işle uğraştırmak istemezdim. Mektup için güzel yorumların beni biraz daha umutlandırdı. Çevirememiş olsan bile önemli değil, ilgi gösterdin ya bu yeter, gerçekten çok teşekkürler. Bu arada mektubu İngilizce olarak sundum sağolsun İngiltere'de yaşayan kuzenim çevirdi fakat sana sürekli söylememin sebebi çeviren kuzenimin de daha önce SalvadorKanji'nin mektubunu okuduğunda yaptığı yorum olarak; "benden iyi çevirmiş" demesiydi :) dolayısıyla sen yap istemiştim hayırlısı artık. Sonuçta yine iyi bire bir çeviri olduğunu düşünüyorum.
Daha önce de söylediğim gibi IT alanında her konuda sizlere destek vermeye hazırız.
ertı bey merhaba.ıkıncı baswurumun sonucu geldı bugun. " I am not satısfıed that youwıll leave Canada by the end of the perıod authorızed for your stay. " yanı yıne olmadı.ben ucuncu baswurumuda yapıcam ertı bey.sızın yazdıgınız mektupla yapıcam.ama ek olarak bu baswuruya daha saglam hazırlanmak adına bazı fıkırlerım war.bu konudada sızın fıkırlerınıze ıhtıyqacım war.ben 13 temmuzdan 21 agustosa kadar yemınlı malı musawırın yanında stajımı yapıcam.turkıyedekı opkulumu bu yıl dondurucam daha oncede soyledıgım gıbı.ben ek olarak sunları dusundum: kanadada gıdıcegım okulun tarıhını temmuzdan eylule kaydırıp, turkıyeye donucegıme ıkna etmek acısındanda, dondukten sonra bu yaz staj yaptıgım sırkette tekrar turkıyedekı okuluma baslayana kadar staj gorucegımı yada calısıcagımı yazan bır belge ıle baswurumu yapsam sızce nasıl olur? bunları nıyet jmektubuna eklememı onerırsenızde bana yardımcı olurmusunuz? bır de ucuncu baswurumu ne kadar zaman sonra yapıyım sızce yanı ne kadar ara wermelıyım? ayrıca dıl okulunu temmuzdan eylule kaydırmam sızce mantıklı we yararlı bır fıkırmı? ertı bey en kısa zamanda cewabınızı beklıyorum tamamen sızın yonlendırmenızle hareket edıcem.sımdıden tesekkur ederım.
ertı bey.merhaba.ıkıncı vıze sonucumda geldı.ılk basvurumda bılıyosunuz hem banka hesaplarımı ınandırıcı bulmadıklarını hemde gerı donucegıme ınanmadıklarını soylemıslerdı.ıkıncı basvurumu yaparken danısmanım banka hesaplarının tekrar ıncelenmesını ıstedıgımızı soylemıstı.ve sonuc geldıgınde bu kez banka hesaplarıyla ılgılı bır problem yok sadece gerı donucegıme ınanmadıklarını gerekce olarak gosterdıler.ucuncu kez basvurumu yapıcam.ama bu kez nıyet mektubumu degıstırıcem.sız bana bır mektup yazmıstınız.ama ben dahada acıklayıcı olabılmesı ıcın bazı arastırmalar yaptım.ve bu dogrultuda sızden tekrar bır mektup yazmanızı rıca edıyorum.ben sıze turkce olarak yazıyorum.butun bu yazıcaklarım konsoloslugun gerı donucegıme ınanması dogrultusunda yazıcagımız seyler.ama soylekı aslında basından berı yazmam gereken seylerdı cunku zaten kanadada ızlıycegım egıtım surecı bu sekılde olucak.
ılk olarak ben burdakı okulumda ıkıncı sınıfa gectım ve okulumu dondurucam bu yıl bıldıgınız gıbı.sımdı sıze yazıyorum:
ıngılızce sevıyem dusuk oldugu ıcın ılk olarak 6 ay beızıng sevıyede dıl egıtımı almak ıstıyorum.(kolejlere devam edebılmem ıcın bu egıtımı almamın sart oldugunuda belırtebılırız ıstersenız) 6 aylık egıtımımın sonunda BOW VALLEY yada SAIT kolejlerınden bırınde egıtımıme devam etmek ıstıyorum.6 aylık egıtımım sonunda bellı bır sevıyeye gelebılecegım ıcın kolejlerde EFL alabılıyorum.EFL i bıtırdıkten sonra da hedefledıgım sertıfıka programlarını alabılıyorum.
BOW VALLEY COLLEGE e devam ederek " ACCOUNTING AND FINANCIAL MANAGMENT CERTIFICATE " yada SAIT COLLEGE e devam ederek " ACCOUNTING CERTIFICATE OF ACHIEVEMENT " almak ıstıyorum.
bu ıkı kolejı tercıh etmemın sebebı "hızlandırılmıs sertıfıka programı" na sahıp olmalarıdır. ( SAIT COLLEGE_BUSINESS ADMINISTRATION_ACCOUNTING PROGRAMI )
"kendı ulkemée dondukten sonra okuluma kaldıgım yerden devam edıpbıtırıcem.cunku yurtdısındakı okulların Turkıyede karsılıgı yok.okulumu bıtırdıkten sonra, meslegımı "kendı ulkem "de ozel sektorde yada devlet sektorunde calısarak ıcra etmek ıstıyorum.kanadada alacagım egıtım,secılebılırlıgımı yukseltıp,referansımı kuvvetlendırıcek.
mektubu bu sekılde hazırlamaya karar verdım.cunku okulumu dondurup gıdıcem ve 6 aylık egıtımın bu sevıyede bı ıngılızce ıcın faydasız oldugunu bılıyolar.dolayısıyla ınandırıcılık payım oldukca dusuk oluyodu.ama suan butun hedefımı acıkladıgımı dusunuyorum.ve yapıcagım bu basvuruya danısmanla dııl sızın yazıcagınız vıze mektubuyla gırmek ıstıyorum.son kez boyle denıycem.hafta ıcınde yapıcam basvurumu.o yuzden sızden yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum.sımdıden tesekkur ederım.
@dilek, En azindan maddi acidan sorunun olmadigini dusunmusler bu bile gelisme sayilir. - 6 aylik egitimini, nerede alacaksin? Alacagin ingilizce programinin adi ve icerigini nedir? Genel ingilizce mi? Is ingilizcesi mi? - Dil egitimini "Omnicom' isimli okulda mi alacaksin egitimini yoksa yukari da saydigin college'lerde aldiktan sonra mi o kolejlerdeki accounting programina devam edeceksin? - Orada Accounting almayi gercekten istiyor musun yoksa uzun sureli vize icin mi boyle bir yolu dusundun? Yani asil amacin ingilizce egitimi mi ? Muhasebe egitimi mi? - KANADA'DA GIDECEGIN INGILIZCE EGITIMINI VEREN OKULDAN (Omnicom ya da baska bir okul) KABUL MEKTUBUN VAR MI? YOKSA bu programin sadece ucretini yatirip odendi konfirmasyonu alip onla mi basvurdun (ki vize almadan ucretin yatirilmasi buyuk hata) - 6 aylik egitimin Turkiye'deki muhasebe kariyerin icin faydasiz olup olmayacagi alacagin programin icerigine bakar, adam akilli mesleki ingilizce programlari var, 6 ayda ingilizce muhasebe terimlerini ogrenip uluslararasi standartlari yorumlayabilecek kadar ingilizce ogrenip ogrenememek kisinin cabasina bagli, bu onlarin karar verebilecegi bir konu degil bu. - 2 defa reddedilmek uzerinde durulmasi gereken bir konu, her seferinde farkli niyetler iceren ve dolayisiyla birbirleriyle celisen niyet mektuplari sunmak suphe olusturmaktan baska hicbir ise yaramaz. Her defasindan farkli bir memura denk gelmeniz de bir seyi degistirmez. Onlarda dosyaniz mevcut. Cikarir bakarlar eski niyet mektuplariniza. "once sadece dil okuluyken, simdi accounting mi" diye sorabilirler. Yani amacimiz, mektubu her seferinde degistirip sunmak degil. Bir onceki basvurunun eksikleri uzerine gidip, olmamasi gereken yerleri cikarip, olmasi gereken yerleri ekleyip, guclendirilmis bir sekilde sunmak olmali. - Vancouver'a katiliyorum, Kuzey Amerika'da Muhasebecilik yapmak gibi bir niyetiniz yoksa, orada alacaginiz egitim size faydasi olma ihtimalinin dusuklugu disinda' ulkemiz ila aralarindaki standart ve uygulama farkliliklarindan oturu Turkiye'de muhasebe okuyan birinin orada muhasebe egitimi alma sebebini supheyle karsilayabilirler. Muhabesebe ingilizcesi Egitimi olsa tamam ama muhasebe egitimi farkli birsey. Cunku o egitimler, CGA,CPA gibi sadece ABD ve Kanada'da (belki de bati Avrupa) gecerli olan muhasebeci derecelerine giden yollar. GAAP, Uluslararasi standardizyon calismalar falan var tamam ama halen iki ulke farkli muhasebe sistemleri kullaniyor.
oncelikle tum forumda yazi yazan arkadaslara kolay gelsin diyorum.
Benim sorumda herkezin oldugu gibi erti ye ben daha once 6 ay vancouverda ogrenci vizesi ile kaldim sene 2004-2005 yillarinda daha sonrada 2006 yilinda sirketim beni 3 haftaligina montreal e gonderdi. bu zaman kadar cok iyi giden kanada ile iliskim benim 2007 yilinda yıllık tatil icin tekrardan kanadaya gelmek istememle bozuldu hic beklemedigim bir sekilde red aldım (sonra ogrendim imigrant olan bir arkadasımın davetiye vermesi red sebebi olacagi tahmin edilen ?) redden 2 ay sonra bu seferde sirketim beni tekrar gondermek istedi bu sefer 2. red di aldim ve pasaportum damgalandi. şidi 2 yıl sonra yıllık iznim icin gidmek istiyorum vncouvera. ? bu surec icersinde 4 defa usa , 4 defa ingiltere 1 kere cin ,1 kere danimarka ,2 kere rusya ve suadi arabistana gittim. şirket degiştirdim yeni sirketimde 15 aydır calısıyorum . sizce 3. kez red alırmıyım . yoksa iyi bir niyet mektubu ve tum evrakların tam olmasi ile vizeyi alabilirmiyim not 2016 yılına kadar usa ve 2010 yılının sonuna kadar ingiltere vizem var (red aldıgımda usa vardi bi ise yaramadı ) bir tahmin yurutebilirmisiniz ?
- 6 aylık egıtımı omnıcom da alıcam. - bu egıtımı aldıktan sonra collegelerın sınavlarına gırıp egıtımıme devam edıcem orda. - asıl amacım ıngılızce egıtımı ama vızeyı alabılmek adına bolumumle ılgılı mantıklı bı acıklama yapmak ıcın accountıng alıcagımı yazmayı dusundum.zaten sıze daha oncede yazdıgım gıbı benım bolumum malı musavırlıge kadar gıden bı bolum oldugu ıcın, malı musavırlık ıcınde turk tıcaret kanununda cıkan yenı yasa geregı ıngılızce egıtımı cok gereklı. - omnıcomdadan gelen 2 sayfalık bı belge var elımde.kac haftalık program oldugunu ucretlerı belırten bılgıler yazılı.dıger yazan seylerı cevıremedım.danısmanın dedıgıne gore okul zaten parayı yatırdıgımız ıcın kabul edermıs her halukarda.yanında kalıcagım aıle de kabul etmıs ve omnıcomdan yanında kalacagım aıle bılgılerını de almıstı danısman.bu konuyla ılgılı bıldıklerım bunlar.
pekı sızce nasıl bı yol ızleyerek yazmalıyım bu mektubu.
@dilek: Bazı konularda halen net değilsiniz. Size gönderilen belgeleri iyi incelemeniz gerekli. Omnicom'dan gelen belgenin "kabul belgesi" olup olmadığından emin olun, bir yerlerinde "letter of acceptance" belgesi yazması lazım. O belge sadece bir katalog mu/brosür mü, yoksa sizin adınıza düzenlenmiş okul kabul belgesi mi değil mi bakmalısınız. Uzerinde bir yerlerde "Dilek Kabaoğlu bilmemne tarihleri arasında su kadar sürelik bir ingilizce programına kayıt yaptırmıştır." mealinde bir yazı olması lazım. Tamam okul ücreti yatırdınız diye kabul eder ama ödendi konfirmasyonuyla olmaz bu işler, konsolosluğa resmi bir kabul belgesi sunmazsak (ki bakın o belgenin halen bir kabul belgesi olup olmadığından emin değilim) nafile.
cengiz senin durumun cok ilginc yaa..anlamak gercekten cok zor neden red yedigini...bir daha denemekte fayda var zarar yok...insallah bu sefer verirler
erti bey belgemde letter of acceptance yazıyo ayrıca alttada bır paragrafta dedıgınız sekılde bır yazı war.yanı kabul belgem war.pekı sımdı ne dogrultuda yazmalıyız bu belgeyı? sızın yaptıgınız yorumlar ewet cok haklı.yanı onları celıskıye dusurmememız gerek.ama benım ıkı baswurumda aynı mektupla yapıldıgı ıcın ılkkez sızın yardımınızla ucuncu baswurum ıcın yazıcagınız mektupta kendımı daha ıyı ızah edebılme ımkanım olucak.o yuzden sızce nasıl yazmalıyız?
3. basvurunu yapacak danismanina allah kolaylik versin.
Yalniz biraz fazla zorladigini dusunuyorum, ortada elle tutalacak bir veri bile yok. Baskasindan senin adina mektup yazilmasini beklemek yeni bir redde davetiye cikarmak demektir. Kendi icerisinde bulundugun durumu senden baskasi bilemez. Buna gore bir mektup olusturur arzu ediyorsan buraya koyarsin. Burdaki arkadaslarlar da bilgi ve tecrubelerine dayanarak sana yardimci olurlar.
Bu gune kadar niyet mektubu icin acilan basliklarda hangi formatta olmasi gerektigi , nasil yazilabilecegi, nelere dikkat edilip edilmeyecegi yazildi ve cizildi. Benim sana tavsiyem almak istedigin egitimi , gecmis yasantini ve gelecek planlarini tekrar degerlendirip mektubunu yazman. Daha sonra istersen forumla paylasip destek alabilirsin.
dilek'in başvuru sürecini yazdığı mesajlardan takip ediyorum ve bence bu sonucun en büyük nedeni o buraya da gönderdiği, danışmanın yazıp yolladığı tuhaf niyet mektubu. daha kötüsünü okumadım bu forumda. başka bir firmayla çalışmanı önerebiliyorum şu aşamada zaten diğer arkadaşlar uzun uzun cevaplar vermişler. kanadam.com ile çalışabilirsin örneğin :)
Şimdi senin gelecek planın mali müşavir olmak. Ama sen iki yıllık programda okuyorsun. Eskiden önlisans mezunları serbest muhasebeci (sm) olabilirken şimdi serbest muhasebeci sınıfı kaldırıldı. Direkt "Serbest muhasebeci mali müşavir" var yani kısaltmasıyla SMMM. Yani yeminli ya da serbest ya da düz bir şekilde mali müşavir olmak istiyorsan ya AÖF Iktisat/İşletme fakültesinden 4 yıla (yani lisansa) tamamlayacaksın ya da DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarına dikey geçiş yapabileceksin ki, mali müşavirlik yolu açılsın.
Aslında bunları zaten biliyorsundur, nasıl yaparsın bilmiyorum ama asıl diyeceğim şu ki, ben bu adımları niyet mektubunda gelecek planların dahilinde açıklayacağım.
Ayrıca, orada alacağın Accounting eğitiminin Türkiye'deki mali müşavirlik kariyerine katkısı olmaz. Bu da onları şüpheye düşürür. Daha önce de belirtmiştik.
İnternette demiş ki: "Serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir olabilmek için, muhasebe mesleğinini gerektirdiği yeterliliğe, ahlaki niteliklere ve bilince sahip, yabancı dil bilen ve muhasebe uygulamaları dışında değişik alanlarda da bilgisayar kullanabilen ve mesleki standartları taşıyan nitelikte meslek mensubu yetiştirilmesi hedeflenmiştir."
Buradan anlaşılıyor ki yabancı dilin önemi var, ayrıca bilgisayarlı muhasebe programlarının da ingilizce olduğunu varsayarsak, İngilizce bilgisinin gerekliliği artıyor. O halde genel İngilizce akabinde accounting programı yerine, önce 6 ay genel ingilizce sonra birkaç ay daha mesleki ingilizce alırsan (ki mesleki ingilizce de muhasebe terminolojisi öğretilir) bu senin için en faydalı ve yararlı yol olur.
O yüzden sana daha önce yazdığım niyet mektubunun 1 ve 2. paragraflarını "özetle" şu şekilde yenileyeceğim.
Falanca okul, muhasebe önlisans programı öğrencisiyim. Önlisansım sonrası eğitimi 4 yıllığa tamamlayıp ardından stajımla birlikte serbest mali müşavirlik sınavına girip, serbest mali müşavir olmayı hedefliyorum. Fakat bu mesleğin kapsamının büyüdüğü, ingilizce olarak düzenlenmiş uluslararası muhasebe standartlarının ve bilgisayarları muhasebe uygulamalarının giderek yaygınlaştığı günümüzde, iyi bir genel ve mesleki ingilizce bilgisi, bu standartları doğru anlayıp yorumlayabilmek, yabancılarla iş ilişkilerini geliştirmek ve bilgisayarlı muhasebe programlarını hızlıca öğrenip kullanabilir seviyeye gelmek için kaçınılmaz olmuştur ve ben bu gerekliliği eğitime devam ederken sağlamak istiyorum. Bu amaçla okulumu dondurup Kanada'ya Omnicom dil okulunun falanca süreli genel ingilizce programından sonra falanca süre mesleki İngilizce eğitimi almak üzere Kanada'ya gitmek istiyorum. Eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüp muhasebe eğitimim kalan senesi tamamlayıp ardından lisans eğitimime geçiş yapıp mali müşavirlik stajıma başlamayı ve öğrendiklerimi hem lisans eğitimim hem stajım hem de mesleğimin ileri aşamalarında kullanmayı planlamaktayım.
Gerçek amacın bu olmasa bile eğitimine vize alabilmek için uydurabileceğimiz en uygun kılıf bu. Bunu ingilizce'ye en uygun bir şekilde çevirip, önceden yazdığım niyet mektubuna yansıtacağım Eğer sen bunu göze alırsan, başvurursun. Ama önceki 2 reddinden ötürü hiçbir şeyi garanti edemiyorum. Yakında yazarım bu kısmı. Bu aralar yoğunum.
ertı bey cok tesekkur ederım.herseyı arastırmıssınız benım ıcın en ıyı olanı sız yapıcaksınız emınım bundan.eger sızın yazıcagınız mektupla yaptıgım baswurudan red yersem ınanın hıc uzulmıycem ıcım rahat olucak cunku.bana cok yardımcı oldunuz.
yogun oldugunuzdan emınım.ama persembe gunune kadar bu hafta baswurumu yapmam gerekıyo.sızı sıkıstırmak ıstemıyorum ama surem daraldıgı ıcın panıklıyorum.eger mektubumu yarın yada carsambaya kadar yazarsanız hemen basvurumu yapıcam ben.
DAHA ONCE 2 DEFA VİZE ALMIS(ogrenci ve iş) ARKASINDANDA 2DEFA RED ALMISTIM(turizm) . 3. Basvurumda onay aldım 3 aylık. burda anlatılanların hepsi gercek arkadaslar. iyi niyet mektubu cok onemli vede kesinlikle kanadadaki bir tanıdıgınızdan davatiye gondermeyin .iş yeri bilgilerini tam gonderin . sigortaya bakmıyorlar. hepinize kolay gelsin. boyle bir site actıgınız icinde yoneticilere tesekkurler .turistlik vize posta ile carsamba gitti bugun geldi mng kargo bu konuda iyi
Arkadaşlar hemen her şeyi topladım ama bu letter of intent konusunda yardıma ihtiyacım var. Bir göz atap fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim;
Dear Concerned,
My name is bıtbıt dıtdıt. I am a contemporary classical music composer and choir conductor. I have Bachelor’s (2001) and Master’s (2004) Degree on music composition and conducting from Mimar Sinan Fine Arts University State Conservatory/ Istanbul. I have corresponded with Prof. Matthews from University of Manitoba so I am accepted from University of Manitoba Graduate Studies Faculty for Music Composition M. Mus. Degree (2 years) program beginning from January 2010.
I expect to have a chance to work on newer styles and genres while this Graduate program. Through my Graduate dissertation and compositional works, I would like to gain diverse knowledge on the genres that were prevalent within the second half of the twentieth century and electroacoustic music. I want to continue my compositional work in these genres and if possible, work in an electroacoustic studio to be able to hear my compositions. I also would like to work on modal area, for collecting and transcribing and thus finding more melodic, cultural and linguistic connections between Canadian Indians with Asiatic and Turkish nations. In this way, I will be able to use these data in my compositions as Bartok and Saygun did. I had an impression about Canada that it could be available for this kind of research because of its policy of encouraging multicultural diversity. I am primarily aiming to focus on conducting compositional work. Furthermore, through the chance of studying in Canada, I will gain a new perspective of my subject area by experiencing how it is taught in a country like Canada where different perspectives are respected and learning together is encouraged, and I believe that such an experience will broaden my horizons and give an opportunity to build relations with people from different cultural backgrounds.
Beside this, I have a son and husband. I hope and expect to my son improve his language skills while my education. He also plays piano and I hope to find a good tutor for him in this period. At this time he can establish international friendships, which could be very nice in a long term period.
Regarding my husband, he is well known composer and orchestra conductor. At the same time, with his 30 years experience as conservatory professor (Dr.), he is retired educational staff as well. With his wild range knowledge and artistic talent, he contributed music and education life of Turkey by now, and his compositions are being played at Europe today. He is composing music, working on “Bodrum philharmonic project”, and working some book projects about diverse areas of music. He states that he would pleased to greet new colleagues and musicianship environment.
Following this two years program I want and hope to have another chance to carry forward my gradual works as being accepted a doctoral program on my area. After this I want to turn back my home country and teach in a university as I did between 2002 and 2006.
Yours Truly,
Bir de babamdan kalan turizmle ilgili bir şirkette şu anda çalışıyorum. Yani benim asıl mesleğime uzak bir alan ama mecbur kaldım bir şekilde. Bunu belirtmeli miyim? ya da şirketin ortaklığına dair bir belge göstermem iyi olur mu? Bu iki şey halolursa pazartesi göndereceğim başvurumu hayırlısıyla...
tek tek analiz edemedim ama, ilk izlenimim uzun olmuş. biraz kısaltmayı düşünebilirsiniz. zaten MSc degreeniz var, graduate eğitim almak istediğiniz için de sorun olacağını sanmıyorum.
Gercekten etkileyici, ama canimi sikan birsey var. Belki bu kadar mukemmel olmasi da olabilir.
Oncellikle Manitoba Eyaletinde ki bu okul sizin butun beklentilerinize cevap verecek yuksek standartlara sahip mi yoksa yazdiklariniz sizin beklentileriniz mi?
Ayrica esiniz ve cocuklariniz da bu program suresince sizle beraber olacaklar mi ?
Diğer örnekleri okudum, sonra kısaltmak için başına oturdum ama daha da uzadı mı ne sanki...
Şimdi hem biz ailecek gitmek istediğimiz için, hem bu durumda dil eğitimi de değil akademik çalışma filan, durumları açıkça anlatmak gerek diye düşünüyorum ancak niyetimi eksik anlatırsam ya da abartırsam ret almakta varmış işin ucunda gördüm, ikirciklendim. Yine uzun oldu ama neresini kessem bilemedim. Kendini tekrarlayan kısımları attım, ama tam anlaşılmadığı düşündüğüm konular için de bir o kadar şey ekledim sanırım.
Yani mükemmel olmasına gelince bilmiyorum ki orada abartılı ya da yalan hiç bir şey yok ki... Tam tersine az anlattım... Sanırım o yüzden bunu bir iltifat olarak almalıyım, :) başka ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum... Yanlız sanırım Manitoba seçiminin nedenlerini daha açık ve secik anlatabildim bu kez;
Dear Concerned,
My name is bıdı bıdı. I am a contemporary classical music composer and choir conductor. I have Bachelor’s (2001) and Master’s (2004) Degree on music composition and conducting from Mimar Sinan Fine Arts University State Conservatory/ Istanbul. I have corresponded with Prof. Matthews from University of Manitoba so I am accepted from University of Manitoba Graduate Studies Faculty for Music Composition M. Mus. Degree (2 years) program beginning from January 2010.
Through my Graduate dissertation and compositional works, I would like to gain diverse knowledge on the genres that were prevalent within the second half of the twentieth century and electroacoustic music. I have listened Dr. Mathews’ compositions and I believe his composing style and modern works can lead me on this way. I also believe that electroacoustic studio and opportunities that University of Manitoba provides for composition students can be very advantageous for my aims.
I also would like to work on modal area, for collecting and transcribing and thus finding more melodic, cultural and linguistic connections between Canadian Indians with Asiatic and Turkish nations. The middle and the north parts of the continent especially seems repository about this because of the cultural diversity of Canadian Indians at that location. For this reason Manitoba, Winnipeg and the area can be perfect center point for this kind of research.
Furthermore, through the chance of studying in Canada, I will gain a new perspective of my subject area by experiencing how it is taught in a country like Canada where different perspectives are respected and learning together is encouraged, and I believe that such an experience will broaden my horizons and give an opportunity to build relations with people from different cultural backgrounds.
Beside this, I have a son and husband who I want to accompany me at Canada while my graduate studies.
At this process I hope and expect to my son improve his language skills while my graduate studies, as going a public secondary school. He also plays piano and I hope to find a good tutor for him in this period, so he can continue his piano carrier, which he wants strongly, without any interruption when we turn back Turkey . At this time he also can establish international friendships, which could be very nice in a long term period.
Regarding my husband, he is well known composer and orchestra conductor. At the same time, with his 30 years experience as conservatory professor (Dr.), he is retired educational staff as well. With his wild range knowledge and artistic talent, he contributed music and education life of Turkey by now, and his compositions are being played at Europe today. He is composing music, working on “Bodrum Philharmonic Project”, and working some book projects about diverse areas of music. He states that he would glad to greet new colleagues and musicianship environment.
Following this two years program I want and hope to have another chance to carry forward my gradual works as being accepted a doctoral program on my area. After this I can turn back my home country and teach in a university as I did between 2002 and 2006. So I can carry the wild range knowledge and horizons that I gained while my studies and research at Canada to my home country.
My husband and I will sponsor my studies and our living coasts in Canada. As part of this application package, you can see the letters proving the financial strength of us. I would welcome any clarification inquiries from your side concerning the financial strength of my visa application.
I kindly ask you to issue me and also my son and husband convenient visa to enable me and my son to start our studies, and if possible to my husband to work as a musician for this two years period in Canada.
güzel ben beğendim ama yine çok uzun :) vize memuru uzun uzun okumuyor benim anladığım kadarıyla. şöyle bir göz gezdirince niyetini, ne yapacağını anlayıp direkt onayı basmasını öngörmelisin. ama bu mektubu okuyan birisinin de ikna olmaması zor (bence). tabi sonuna kadar okuyabilirse :P
Zaten "Beside this..." diye başlayan kısımdan sonrasını atınca normal bir uzunluğa geliyor, üç paragraf, bir de kapanış paragrafı yaparsın tamam işte, ancak eşimi ve oğlumu da anlatmam gerektiği için uzuyor sanırım. Neyse dili ile ilgili eleştirisi olan var mı acaba? Şunu şöle söyle, bunu yanlış yazmışın filan diyen???...
" ...dan gelen belgenin "kabul belgesi" olup olmadığından emin olun, bir yerlerinde "letter of acceptance" belgesi yazması lazım. O belge sadece bir katalog mu/brosür mü, yoksa sizin adınıza düzenlenmiş okul kabul belgesi mi değil mi bakmalısınız. Uzerinde bir yerlerde "Dilek Kabaoğlu bilmemne tarihleri arasında su kadar sürelik bir ingilizce programına kayıt yaptırmıştır." mealinde bir yazı olması lazım."
Benim buna bağlı sorunum var. Şöyle ki;
Kabul edildiğim üniversitenin antetli kağıdının üzerinde adıma düzenlenmiş iki belge geldi bana. Birincisi yazıştığım profesör'ün de imzasının bulunduğu bölümden gelen kabul yazısı, bu kabulü graduate studies'e gönderdiklerini söylüyor. İkincisi de graduate studies'ten gelmiş onda da kabul edildiğim, kabul edildiğim program, tarih, adım ve neler yapmam gerektiğini anlatan bir yazı var. Baş vurunuza baktık, uygun gördük, her sene bir sürü kişi baş vurur hadi yine iyisiniz, aramıza da hoş geldiniz, bir de vize aldınız mı herşey tamam filan filan kabilinden bir sürü şey yazıyor. Hatta ikincinin üzerinde bana verdikleri öğrenci sayısı bile var! ANCAk, bunların hiç bir yerinde "letter of acceptance"ibaresi yok yav! Yani eminim bunlar kabul belgesi ama... Ben bu iki belgeyi de göndersem ne olur? Bir sorun olur mu?
Arkadaşlar bilhassa şu sıralar çok meşgulum. Fazla uzun yazamıyorum. Mazur görün. En azından belirttiğim hususları göz önünde bulundurarak alarak, ingilizcesi iyi olan biriyle (yani yurtdışında 2 aylık dil eğitimi alıp da kendine danışman yaftası yapıştıran biriyle değil) siz de yazabilirsiniz. Eğer acele başvuru gerekiyorsa.