Arkadaşlar İngilizce dil eğitimi için iyi niyet mektubu konusunda örnek olarak yollayabileceğiniz bir yazı yada yazan bir yerin linki yollayabilirmisiniz acaba bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olur paylaşırsa sevinirim... Teşekkürler.
20.09.2009 tarihli Yonetici Notu :
Bu baslik altindaki yonetici seviyesindeki kisilerin yayinladigi iyi niyet mektup ornekleri, basvuru sahibinin kendi mektubunu yazmaya tesvik edilmesi amaciyla kaldirilmistir. Yoneticiler, bundan sonra bu baslik altinda, sadece kullanicilarin paylastigi mektuplara sadece fikir beyaninda bulunacaklardir. Ayrica yazilan mektuplarin ingilizceye tercume edilme talepleri de, mektubun icerigine ve basvurunun durumuna gore degerlendirilecektir. Kullanicilardan gelen, sifirdan niyet mektubu yazma talepleri malesef degerlendirilmeyecektir. Anlayisiniz icin tesekekkur ederiz.
erti arkadasım ben de turistik vize basvurusunda bulunucam tanıdık yok orda ben gezmeye gidicem..nasıl bır nıyet mektubu yazmam lazım ve bu niyet mektubunun iceriginde nerede kalacagıma dair bilgiler vermek zorundamıyım?...otelllerde hostellerde kalmayı dusunuorm mesela, bunu nası belırtebılırım benden rezervasyon vs bılgılerı ısterler mı ??? sımdıden saol
arkadaşlar merhaba,
dil eğitimi+ sertifika +staj programı için kanada'Ya gitmek istiyorum
örnek niyet mektubu olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
slm rmrm gideceğin dil okulundan kabul yazısı alman gerekiyor. Dahası bu belirttiğin tüm konuların herbiri için kabul yazısı ve net bi tarih belirtmen gerekiyor.Sadece bunları yapacağım vs. dersen kabul edeceklerini sanmıyorum..
arkadaşlar bence örnek iyi niyet mektubu diye bişey yok. herkesin durumu aynı değil ki. sadece durumunu açıklıyorsun şunu yaptım,şunu yapıcam, dönüşte planım şu, masraflarımı ailem karşılayacak vs. sonuna da kanadanın güvenilir ve dil öğrenmeye uygun en iyi yer olduğunu düşündüğüm için bunları orada yapmak istiyorum vs. gibi bir iki cümle ekleyip bitirirsiniz.
iyi niyet mektubu diye birşey yok zaten :) O, niyet mektubudur. İyi niyetini belirten döküman olsa olsa savcılıktan iyi niyet hal kağıdı ya da bilinen adıyla adli sicil kaydıdır. Ama bunu yazmak sanıldığı kadar kolay değil. Şunu yapıcam, bunu edecem derken, ifadeleri havada kaldığı, birbiriyle çeliştiği için karşı tarafı ikna edemeyen sonuçta red olarak geri dönen o kadar niyet mektubu var ki... Ama niyet mekbubu belirli bir çerçevesi ve bu çerçeveyi oluşturan giriş gelişme ve sonuç öğeleri vardır. Yoksa gim87'nin dediği gibi tek bir örnek mevcut değil, mektubun içeriği kişinin amacına göre şekillenir. Ama amaç ne olursa olsun, bir niyet mektubunda sabit olarak bulunması gereken bilgiler vardır. Kabaca özetlemek gerekirse:
Kişi kendinden, eğitim derecesinden, ve en son durumundan (öğrenci, mezun, çalışan, izinde vs gibi) bahsetmeli, ardından Kanada'ya ne için ve ne kadar süreliğine gitmek istediğini belirtmeli. Sonra yeni bir paragrafta, Kanada'da hangi kurumda eğitim almak istediğindne ve bu kurumu seçmesindeki başlıca sebebten bahsetmeli. Hemen ardından bu kurumda alacağı eğitimin ileride mesleki ve kişisel yaşamına ne gibi katkısı ya da olumlu yansımaları olacağından bahsetmeyi unutmamalı. Yani eğitimin haybeye alınmadığı, ileriye yatırım amaçlı alındığı somut örneklerle belirtilmeli. Ardından başka bir paragrafta eğitimi için neden Kanada'yı seçtiğinin sebeplerini belirtmeli (güvenli, barışçıl multikültürel ortam, diğer ülkeler oranla daha ekonomik olma durumu, vizyon genişletme fırsatı gayet geçerli sebeplerdir). Son paragrafta ise, Kanada'da geçirilen süre boyunca oradaki masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilip, yeterli maddi güce sahip olunduğunun, finansal durumu niteleyen belgelerle takdirlerine sunulduğunu vurgulanmalı.
Bunları yazarken fazla detaya girilmemeli, kısa ve öz olunmalı. Yoksa mektubu okuyan vize memurunun kafası kolayca bulanır.
Benim tek eksiğim şuan şu niyet mektubum, ve bazı aksiliklerden eğitimi görmeye başlamak istediğim süre biraz gecikti ben artık bu hafta için evraklarımı yollamak istiyorum niyetk mektubu konusnda bana yardımcı olrusan çok sevinirim ama dediğim gibi bir an önce yazmalıyım artık... Durumum şimdilik kısaca söyle 2006 da Anadolu teknik meslek lisesi Elektronik bölümünü bitirdim stajımı tamamlayıp bir gazetenin grafik ve görsel tasarım görevinde bu senin başına kadar çalıştım, ayrıca bir çok projede freelance şekilde çalıştım(animasyon, web dizayn, grafik vs...) ... geçen sene 1 senelik ingilice dil eğitimi gördüm burda ve sertifika aldım ve şimdi zamanım varken 6 aylık kanadada bir dil eğitimi alıp ingilzce konusunda profesyonel seviyeye gelmek istiyorum bu buradaki yaptığım işte kendimi profesyonel şekilde geliştirip kariyer yapmama yardımcı olacak bir durum ve bu sektörlerde ingilizce bilmemek büyük eksilik gerçekten... eğer msn adresini falan yada mail adresini verirsen ordan bana nasıl bir yazım uslubü ile durumumu ne şekilde anlatacağımı vs anlatıp yardımcı olursan bir an önce çok sevinirim dostum şimdiden teşekkürler...
Kardeşim çok sağol ellerine sağlıkta bunun Türkçesini bana yollayabilirmisin acaba ve sponsorum abim olucak...
mail adresim demirgulderen@hotmail.com... çok teşekkür ederim.
@jayboy: Bir şey değil. Türkçesini de en kısa zamanda gönderirim göndermesine fakat niyet mektubunu Türkçe değil, İngilizce yazıp göndermen gerekiyor. Bunun farkındasın değil mi?
Farkındayım kardeşim ben türkçe yazdım zatende üzerinde ekleme falan yapmam gerekiyormu diye bir kontrol edicektim çünkü bugün götürmem lazım ingilizceye çevircek insanlarda var zaten çok teşekkrler dostum.
@gim87: Türkçe kabul edildiğini bilmiyordum, yeni öğrendim. Teşekkürler.
@jayboy: Bu da mektubun Türkçesi. Karşılaştır et, kafana en çok hangisi yattıysa onu gönder. Arkadaşın dediğine göre Türkçe'de kabul ediliyormuş ama İngilizce göndermenin daha bir olumlu izlenim bırakacağı kanaatindeyim. Neyse, karar senin artık. Kolay gelsin.
Vize Bölümü Kanada Büyükelçiliği GOP ANKARA
[Tarih : "Ay(yazıyla) Gün, Yıl" formatında yaz]
Sayın yetkili,
2009 yılında Bilmemneresi Anadolu Teknik Meslek Lisesi elektronik Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimi takiben stajımı tamamlayıp ardından falanca gazetenin görsel ve grafik tasarım departmanında 2009'a kadar çalıştım. Bu süre boyunca ayrıca mesleğimle alakalı projelerde serbest animasyon, web ve grafik tasarımcılığı yaptım. Mesleğim için yeterli bulmadığım İngilizce dilimi geliştirmek için Kanada'nın falanca okulunun 6 aylık İngilizce eğitimi almayı planlıyorum. İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra ise Türkiye'ye dönüp falanca kurumda filanca pozisyonunda çalışmayı hedefliyorum.
Kanada'da alacağım İngilizce eğitiminin gelecek kariyerim için çok önemli ve faydalı olduğuna inanıyorum. Zira, gelişmiş İngilizce'ye sahip olmak, görsel tasarım sektöründe ilerlemek ve de bu sektöre ait araç ve yazılımları tam randımanlı kullanabilmek için bir gerekliliktir. Yaptığım araştırmalar sonucunda, Kanada'nın eğitimim için en güvenli yer olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca Kanada'nın İngilizce eğitiminde yüksek kaliteli okullara sahip, saygın bir ülke olması da bir diğer etken. Eğitimim için falanca okulu seçmemin sebebi ise, gereksinimlerimi karşılayan programa sahip olmasıdır. Bunun dışında, Kanada dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürden bir çok insana ev sahibliği yapmakta ve bunu bir barış ortamı içinde gerçekleştirmektedir. Bu sebeple, Kanada'da kaldığım süre boyunca sadece yabacı dilimi değil, aynı zamanda vizyonumu da geliştirme fırsatı bulacağıma inanıyorum.
Kanada'da kalacağım süre boyunca tüm masraflarım ağabeyim tarafından karşılanacaktır. Kanada'da eğitim almamı sağlayacak finansal yeterliliğimi kanıtlayan tüm dökümanlarım başvuru pakedimin içinde tarafınıza sunulmuştur. Bununla beraber, açıklığa kavuşturmak istediğiniz tüm sorularınızın cevabı için başvuru formuna yazdığım telefon numaralardan benimle rahatlıkla iletişim kurabileceğinizi belirtmek isterim.
Sizden Kanada'da eğitim alabilmem için gerekli olan öğrenci vizesinin tarafıma verilmesini rica ediyorum.
Teşekkür ederim erti bende buna çok yakın şeyler yazmıştım ama bir danışmalık firması bana annem babamlada ilgili bilgileri yazmamı ve sponsor olan abimin maddi durumnude belirtmemi vs de istedi zaten evraklarda bunlar var bu kadar ayrıntıya gitmek biraz gereksiz gibi geldi ama artık yapıcaz ve bende ingilzceye çevirtip yollyıcam.
merhaba erti...
yazdıklarından o kadar cok sey ogrendım kı tahmın bıle edemezsın... hanı dıyorlar ya ıngılızceyı ıngılızce konusulan bır yerde ogrenmelısınız,,, kesınlıkle kanada hakkında bılgıyıde orda yasayandan, zamanından bızım asamalarımızdan gecmıs bırınden ogrenmek cok mantıklı ve bence dogru olanı...
sana bır kac sorum olacak ıznınle...
benım hazıran ıtıbarı ıle okulum bıtecek ve bır sorun cıkmadıgı surece temmuz yada agustos gıbı canada macerama baslayacagım... ama benım tek bır secenegım var kı oda toronto olması. cunku teyzem orada yasıyor.
ılac ve plı arasında tereddutlerım var oncelıkle senın bu konudakı fıkırlerını bımek ısterım... ama sunuda bılmenı ısterım kı amacım sadece dıl okulunu tamamlayıp gerı donmek degıl ardından da bır post-graduate yada bır graduate programına devam etmek... e tabı bunun ıcın de toefl sınavına gırmem ve basarılı olmam gerekıyor.. bunun yanında akademık ıngılızce sorunumu da halletmelıyım yanı bır yayını okuyabılmelı bır essay yazabılmeyım...
tum bunarı goz onunde bulundurarak bana onerın ne olur?
bılgılendırebılırsen cok cok sevınırım.. emın ol benım gıbı bır cok kısı ıcın fıkırlerın guven verıcı ve yol gosterıcı...
tessekurler...
sevgılerımle
@jayboy:
mektupda sponsorunu kim olarak belirttiysen, o kişiye ait maddi durum gösteren belgeleri başvuru pakedinde eklemelisin. Nasıl olsa belgeler mevcut, niyet mektubunda belirtmeme gerek yok diye düşünme. Yazdıklarınla sundukların birbirini destekler nitelikte olmalı. Bu hem başvurunu güçlendirir, hem de başvurunu inceleyen vize memurunun başvuru pakendinde aradığı evrakları kolay ve hızlı bulmasını sağlar.
Sponsorun abin ise, abine ait banka hesap cüzdanları; eğer çalışıyorsa çalıştığı iş yerinin vergi levhası, imza sirküleri (yada resmi gazetede yer alan kuruluş ilanının fotokopisi), maaş bordrosu ya da şirketin antetli kağıdına o şirketin elemanı olduğunu ve aylık net maaşını belirten yazıyı başvuru pakedine eklemelisin.
Böyle yaptıysan sorun yok. Eğer sponsorlarının arasında anne ve babanı da gösteriyorsan ve bunu niyet mektubunda belirtiyorsan o zaman onların da banka hesap cüzdanlarını; çalışıyorlarsa yukarıda abin için saydığım şirket belgelerini; emeklilerse emeklilik kartlarının fotokopilerini ve emekli maaşlarının yattığı banka hesap cüzdanlarını eklersen daha sağlıklı olur. Eğer sponsorun sadece abinse ve de abinin maddi durumu senin Kanada'daki masraflarını karşılamaya yeterli ise, anne ve babanı belirtmene gerek yok.
Eğer seninki ile benimki arasında pek bir fark yoksa, tekrardan ingilizce'ye çevirmene gerek kalmadan yukarıdaki ingilizce mektubun eksik yerlerini tamamlayarak ya da bana tamamlatarak gönderebilirsin. Karar senin, hangisi içine sindiyse onu yap.
@sean:
Sana da en kısa zamanda cevap vereceğim arkadaşım. Şu an vaktim dar.
Aynen sponsorum abim ama annemden ve babamdanda bahsetmemi söylediler ve abimin şirketi var evet seninkiyle benimkini harmanlıycam çok sağol yardımın için dostum gerçekten ilgilenmen yeterli sağol teşekkürler.
Merhaba erti uzun zamandır takib ediyorum üye olam yeni nasip oldu forumda belrttiğin niyet mektubundan esinlenerek kendime uyarladıgım bir niyet mektubu yazdım yanlış yada yanlış anlaşılmaya müsait bir durum olup olmadıgı konusun da görüşlerini bekliyorum .
Visa Department
Canadian Embassy
GOP ANKARA
Sayın Yetkili ;
../../.... tarinde .......... lisesinde orta öğretim eğitimimi tamamlamış olup ../../.... --- ../../..... Tarihleri arasında kocaeli üniversitesi bil. muh. bölümünden ön lisans meğzunu oldum .lisans diplomamı elde edebilmek adına .../.../.... tarihinde AOF işletme fakültesine ................ ögrenci numarası devam etmekle birlikte aktif olarak 3 sınıf işletme fakültesi öğrencisiyim. ../../..... ----- ../../.... Tarihleri arasında bil dershaneleri ingilizce eğitim kurumundan elementry seviyesinde 3 aylık bir ingilizce sertifikam ve ef education first aracılıgı ile ingilterede almış oldugum 15 günlük dil eğitimi sertifikam mevcuttur.
Turkcell müşteri hizmetlerinde ../../.... Tarihinde ....... siğorta sicil numarası ile kurumsal satış departmanında müşteri hizmetleri yetkilisi olarak görev almaktayım Kendi imkanlarım doğrultusunda şirket yetkililerimden bir takım izinler alarak ingilizce dil eğitimi geliştirme çabası içinde bulundum .Son olarak çalışmış olduğum şirketin bana vermiş oldugu izin doğrultusun da şirketteki pozisyonumu yükseltmek adına kısa dönem ingilterede ingilizce dil eğitimi aldım fakat şirket içerisinde başvuru yapmış oldugum bölüm itibari ile hala yetersiz bulunmaktayım bu durum benim şirket içerisinde maddi açıdan ve kariyerim açısından oldukça olumsuz bir durum teşkil etmektedir .
Dolayısı ile alacağım ingilizce eğitimi beni işyerimde farklı bir pozisyona taşımakla birlikte global bir dil olmasının vermiş olduğu özellikle diğer ülkelere yapacağım turistik seyehatlerimde bana insanlarla iletiş kurmam açısından büyük faydası olacaktır.
kanadada alacağım dil eğtimi sonrasında ../../.... tarihi itibari ile tekrar aynı şirketime ........ pozizyonunda iş başvurum olacaktır bu başvurum ingilizce yeterliliğim çerçevesinde değerlendirilecektir .
İngilterede bulunmuş olduğum süre içerisinde günlük giderlerimin,konaklama masraflarımın yüksek maliyette olması , ülkenin coğrafi koşullarının soğuk ve yağışlı geçmesi uzun dönem eğitim palanlarımı yarıda brakmama ve ertelememe neden olmuştur. Bu sebeplerden ötürü canadanın vancouver kentinde eğitim alma araştırması içine girmiş bulunmaktayım yapmış oldugum araştırma doğrultusun da yaşam masraflarımın, vancouver bölgesinin iklim koşullarının vede en önemlisi bölgenin suç oranın dünya standarlarına göre minimum seviyede olması beni ve aynı zamanda ailemi maddi ve manevi açıdan canadada dil eğitimi alma düşüncesi içerisine sokmuştur . Karar vermemizde en büyük etkendir.
Ülkenizde ../../..... -------- ../../..... Tarihleri arasında alacagım ingilizce dil eğitimi masrafları bizzat babam tarafından şahsi hesabıma ..../.... ...... tarihlerde iletilmiştiş olup sonrasında canadada bulunmuş olacagım süre içerisinde yaşam,sağlık,konaklama masraflarım için beni destekleyeceğine dair noter onaylı taahütnamesi ektedir.
Ekte belirtmiş oldugum üzere babam personel taşımacılı ile uğraşmaktadır bu doğrultuda nakit olarak almış oldugu hizmet bedelleri ay sonlarında tahsil edilmektedir.Söz konusu bedellerin banka hesabıma vize başvuru tarihine yakın yatırılması bu sebepten ötürüdür.
İşbu yukarıda belirtmiş oldugum tüm bilgiler ekte sunmuş oldugum evraklarla desteklenmiştir . Aksi takdirde ekte sunmuş oldugum evraklarda yanıltıcı ve gerçek dışı bilgi oldugu saptanır ise canada konsoloslugu tarafından tarafıma yapılacak olan hertürlü hukuki yaptırımları ve cezai meyyideleri kabul ediyorum . ../../..... - ../...... arasında ülkenizde dil eğitimi almam için gerekli giriş izninin tarafıma belirtmiş oldugum evraklar ışıgında yeterli olmam doğrultusunda verilmesini talep eder saygılarımı sunarım
İçerik olarak düzgün bir mektup ama nacizane fikrimce "fazla uzun". Bazı cümleleri kısaltıp, anlamlarını kaybettirmeden mektubu derleyebiliriz. Mesela:
Vize Bölümü Kanada Büyükelçiliği GOP ANKARA
Sayın Yetkili ;
Kocaeli üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden x yılı önlisans mezunuyum. Hali hazırda AÖF fakultesi işletme bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Daha önceden Türkiye'de ve İngiltere'de ayrı programlarda toplam "x" sürelik İngilize eğitimi gördüm. Şimdiki amacım, Kanada'nın Vancouver şehrinde, falanca kurumda falanca süreliğine dil eğitimi almak.
Turkcell müşteri hizmetlerinde kurumsal satış departmanında müşteri hizmetleri yetkilisi olarak görev almaktayım. Çalışmakta olduğum şirket içerisinde başvuru yapmış oldugum bölüm yazılı ve sözlü alanda yüksek seviye ingilizce becerisi gerektirmektedir. Kanada'da ingilizce eğitimi almak istememin temel sebebi, beni işyerimde arzuladığım bir pozisyona taşıma fırsatı ve İngilizce'nin global bir dil olmasından ötürü turistik ve iş amaçlı diğer yurtdışı seyehatlerimde yöre insanlarıyla iletişimimi güçlendirecek olmasıdır. Eğitimim için falanca okulu seçmemin sebebi ise, gereksinimlerimi karşılayan programa sahip olmasıdır. Kanada'da alacağım dil eğtimi sonrasında ../../.... tarihi itibari ile tekrar aynı şirketime ........ pozizyonunda iş başvurum olacaktır ve bu başvurum ingilizce yeterliliğim çerçevesinde değerlendirilecektir.
../../..... -------- ../../..... Tarihleri arasında, İngiltere'de aynı amaçla aldığım dil eğitimini iş yerimden tarafından geri çağırılmamı gerektiren bir durumdan ötürü yarıda bırakmıştım. İngilizce eğitimi için bu kez Vancouver'ı tercih etmemin diğer önemli sebebleri de, Vancouver bölgesinin çok sert olmayan iklim koşulları, Kanada'daki suç oranın minimum seviyede olması, huzur ve barış dolu multikültürel ortamın varlığı, beni ve aynı zamanda ailemi maddi ve manevi açıdan yıpratmayacak olması şeklinde sıralanabilir.
Ülkenizde ../../..... -------- ../../..... Tarihleri arasında alacağım eğitimimi ve yaşam masraflarımı karşılayacak miktar, babam Baba_Adı Apak tarafından ..../.... ...... tarihinde falanca bankadaki şahsi hesabıma yatırılmıştır. Bununla beraber Kanada'da bulunacağım süre içerisinde beni maddi açıdan destekleyeceğine dair noter onaylı taahütnamesi de hesap cüzdan(lar)ımla beraber başvuru pakedimde yer almaktadır.
Tüm bu bilgiler ışığında sizden Kanada'da dil eğitimi alabilmem için gerekli giriş izninin tarafıma verilmesini talep ve rica ediyorum.
Saygılarımla,
Murat APAK
Sanırım, niyet mektubunu bu şekilde derleyebiliriz. Ben vize memuru olsam, ilk yazılan mektubu uzun ve karmaşık bulurdum. Aslında İngiltere'yi işin içine hiç karıştırmayacaktım ama Pasaportunda UK Vizesini görüp kuşkulanabileceklerinden ötürü, İngiltere'deki eğitiminin sebebini Vancouver'daki eğitiminle paralel hale getirdim ayrıca geri dönüşüne olumsuz düşünmeye sevketmeyecek bir kılıf uydurdum. Böylesi iyi, eğer telefonla arayı İngiltere ne ayak diye sorarlarsa sen de, sebebinin yine arzuladığın pozisyona başvurabilmek için ingilizce öğreniyordum ama proje vardı, eğitim görmemiz gerekiyordu, patron çağırdı, adam eksikti vs yüzünden geri dönmek zorunda kaldım.gibi onlara mantıklı gelecek kılıflar uydurursun.
Niyet mektubu yazarken şu hususlara çok dikkat edin arkadaşlar:
- Cümleleri çok uzatmayın ve fazla tekrara girmeyin. Çünkü sizin niyet mektubunuzu okumak için 1 dakikadan fazla zaman ayırmak istemeyeceklerdir ve okuduklarında oraya gidiş amacınız hakkında net bir fikir sahibi olmaları gerekecektir. İşyerine başvuru yaparken de kısa ve öz bir CV yazmanız gerektiği ve işvereninizin CV'nize en fazla 1-2 dakika göz attığı ne kadar gerçekse, burada da benzer durum niyet mektubunuzu okuyan vize görevlisi için geçerlidir.
- Okul numaranız, sosyal/özel sigorta numaranız; bunları niyet mektubunda paylaşmayın. Bunlar niyet mektubunda yer alması gereken bilgiler değiller. Çok istiyorlarsa kendileri evraklardan bulsunlar, ya da söylentisi çok dönen özel savcılık emrinin yetkisiyle gerekli kontakları kurup yoklasınlar.
- Olumsuz ifadeler kullanmayın. Kendinizi acındıracak bir izlenim yaratmayın. İş yerinizinde ya da özel yaşamanınızda yaşadığınız olumsuzluklar her ne kadar Kanada'ya gitmeniz için çok önemli bir sebep teşkil etse de, Konsolosluktakileri zerre arakadar etmediği gibi onları, sizin Türkiye'deki olumsuz koşullardan kaçıp, Kanada'ya yerleşmeye sıcak baktığınız düşüncesine sevkedecektir.
- Sebepleri sayarken, gideceğiniz yerin iklimi hakkında fikir sahibi olmanızda fayda var. Zira, cenebazz'ın örneğinde olduğu gibi İngiltere'nin soğuk ve yağmurlu olması, Kanada'nın en sıcak yeri için bile geçerli bir sebep olamaz. Çünkü genel düşünüldüğünde Kanada soğuktur. En ılıman yerler olan Vancouver Anakara parçası ve Vancouver Adası'nda bile bu sene hava sıcaklığı -10'u buldu. Küresel ısınma gerçeği ve Ozon'un eriyip gitmesinden, varın siz düşünün ilerki yılları. Ayrıca her gün yağan yağmur yüzünden Vancouver'ın adı çıktı Raincover'a.
- Sponsorlarınızın mesleğini belirtmenize gerek yok. Zaten sponsorlarınız iş yerlerinden aldığı evrakları size veriyor, siz de onları başvuru pakedinde sunuyorsunuz. Onları konsolosluk gerekli gördüğü takdirde inceler zaten.
Şimdilik diyeceklerim bu kadar. Kolaylık, başarı ve bol şans dileklerimle...
Eğer Kanada'da akademik bir programa başlayacak isen, sana şöyle öneride bulunabilirim.
Eğer İngilizce seviyen immermediate veya altı ise öncelikle upper intermediate ya da advanced seviye'ye gelecek bir genel ingilizce eğitimi görmeni, ardından EAP programı sunan bir okul bünyesinde, EAP (English for Academic Purposes) eğitimi almanı öneriyorum. EAP programınında tam randımanlı olabilmen için intermediate veya advanced seviye olmak senin için bir avantaj. Bu kurslar genelde ileri seviye kurslar olduğu için ileri seviyel gene İngilizce bilgisiyle bu programları almanın sana getirisi çok olacaktır. Aynı zamanda kısa vadeli, sıfırdan başlamayan 2-3 aylık hızlandırılmış, verimli TOEFL kursları da alabilirsin ileri seviye Genel İngilizce bilgisiyle.
Eğer İngilizce seviyen upper intermediate ya da advanced ise direkt EAP ya da hızlandırılmış TOEL kurslarından başla ki çok zaman kaybetmeden, post-graduate programına başlayabilecek seviyeye gel. Okulun TOEFL, TOEIC, IELTS, Cambridge vs.. sertifikalarını yeterlilik olarak kabul etmesi haricinde, bu belgelerden herhangi birine sahip olmayanlar için kendi yeterlilik sınavları da vardır çok yüksek ihtimalle. Bu sınavların varlığını okuldan teyid edip, bu sınavları alarak da yeterlilik işini halledebilirsin.
ARkadaşlar vize talebim bir hafta sonra bankadaki paranın yetersiz olduğu düşüncesi ve eğitimimden sonra geri döneceğime ikna olamadıkları düşüncesi ile red edilmiş şekilde geldi. Yanlız pasaportun giriş çıkış sayfalarında küçük siyah üzeirnde ankara yazılı bir mühür gibi bişi var giriş bölümünde bu nedir yaw?scan ettirdim isteyenlere atarım.
slm erti;
Sanırım bana yardımcı olursun evliyim eşim canadaya gitmek istiyor ve dıl egitimi alcak 6 aylık suanda bıze yapılması gereken ıslemleri söledıler pasaport cıkardık her ıkımızde,esım gereklı evrakları hazırladı fakat nıyet mektubu ıstıyorlar artı bır sorunumuz var ben esımle nasıl gıdıcem nasıl basvurabılırım.esım calıstıgı ıcın onun evrakları hazırlandı ama ben evdeyım calısmıyorum bu sorunu nasıl halledenılırız. sımdıden tsk ederim...
Arkadaşlar bu mektup sizce yeterlimi. Ayrıca bir sorum daha olucak bu mektubun yanına birde ailenin ağzından sponsor mektubu yazmam gereklimi sizce?
Yazarsak onu nasıl yazmalıyız Tşkler.
bence bu mektup tamam...benim babamin agizindan yazdigim mektupda aynen boyle, kendine gore uyarlarsin biseyler...
Visa Department
Canadian Embassy
GOP ANKARA
Thursday, April 30, 2009
Dear Visa Officer:
I’m XXXX, OOO’s father. As a father, my main purpose and responsibility is that providing a good future for my family. As a result of the resources that my son made, we decided that Canada is the best option for his post-secondary education.
OOO has been a very good boy and always had a good academic standing both here in Turkey and in the USA where he completed his senior year studies. I’m a lawyer and I taught my kids to respect the laws and obey the rules. They have been very respectful to rules and laws so far. I guarantee you that he will never cause a problem either in Canada or in Turkey in the future.
I also guarantee you that I will be his sponsor of all his expenses during his education in Canada. We attached the documents needed to verify my financial strength to do so.
buradaki örneklerden de yola çıkarak kendime Türkçe niyet mektubu hazırladım. buraya yazsam bana ingilizcesini yazabilecek birisi var mı? inanın çok lazım ve acil olmasa bunu istemezdim. şimdiden teşekkürler hepinize.
Erti öncelikle ilgi ve alakan için teşekkür ederim. Aslında ben çok az daha uzun yazmıştım ama fazla uzun diyerek kısalttılar. Fakat genel olarak baktığımda 3 satır falan kısalmış :) Neyse son belirledikleri halini gönderiyorum. Yanlış, olmamış yada eksik olan yerler varsa düzeltebilirsen çok memnun olurum. Pazartesi başvuruya gidiyorum. Çok ama çok teşekkür ediyorum...
Vize Bölümü
Kanada Büyükelçiliği
GOP ANKARA
06/07/2009
Sayın yetkili,
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesi işletme bölümü öğrencisiyim. Lise mezuniyeti sonrasında üniversite ile birlikte Bilgisayar ve bilişim sektöründe projeler yaptım ve Bilgisayar network sistemleri ve programcılık üzerinde kendimi geliştirdim.. Turizm sektörü ve kurumsal çalışmalarımla birlikte İngilizce dili becerimi gelistirmem zorunluluk halini aldı. Kanada’ da alacağım 10 aylık eğitimden sonra Türkiye’ ye dönüşümde eski çalıstığım işletme olan Crystal Hotels Family Resort & Spa işletmesinde Bilgi-İşlem sorumluluğu görevinde işe tekrar başlayacağım.
Kanada'da alacağım İngilizce eğitiminin gelecek kariyerim için çok önemli ve faydalı olduğuna inanıyorum. Zira, gelişmiş İngilizce'ye sahip olmanın,bilgisayar ve bilişim sistemlerindeki gerek donanım gerekse yazılım sektöründe ilerlemek ve de bu sektöre ait araç ve yazılımları tam randımanlı kullanabilmek için bir gereklilik olduğunu biliyorum. Kanada’yı İngilizce eğitim almak için tercih etmemin nedeni; öncelikle İngilizce eğitiminde yüksek kalitede okullarının olması, son derece güvenli, barışçıl bir ülke olarak dünyaca tanınması ve dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerinden gelen bir çok kişiye ev sahipliği yapmasıdır.
Eğitimim için Canadian Collage’i seçmemin sebebi ise, bu okulun Kanada’ nın İngilizce eğitim veren en başarılı ve saygın okulu olmasıdır. Ayrıca bu okulda aldığım eğitim sırasında gelecekteki kariyerim için de gerekli bilgi ve deneyimi elde edeceğime aynı zamanda vizyonumu da geliştirme fırsatı bulacağıma inanıyorum.
Kanada'da eğitim alacağım tarihler arasındaki tüm masraflarım ağabeyim Hakan AYDIN tarafından karşılanacaktır. Kanada'da eğitim almamı sağlayacak finansal yeterliliğimi kanıtlayan tüm dökümanlarım başvuru pakedimin içinde tarafınıza sunulmuştur.
@SalvadorKanji:
Kusura bakma, arada saat farkı var ben de ancak fırsat bulabildim. Bir bak bakalım, içine sinerse yollarsın, sinmezse de değiştirip yollarsın.
Kardeşimin yerine ben cevap vereyim o şuan yolda :) aynen tahmin ettiğin gibi büyükelçilik yolunda.
Ben de hem onun adına hem de kendi adıma böyle bir platform oluşturduğunuz ve hiçbir karşışık beklemeden yardımda bulunduğunuz için başta sana sonra da tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim de başvuru yolculuğu haftaya salı Allah kısmet ederse.
Bu şekilde bir niyet mektubu konusunda yine senden yardım isteyebiliriz, eğer zamanın olur ve yardım edersen çok sevinrim.
@Kanji kardeşler:
Rica ederiz, severek yardımcı oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz gücümüz durumumuz elverdiğince.
Başvuru evraklarınızı MNG kargoyla gönderebilirdiniz. Yani konsolosluğa zahmet etmenize gitmenize gerek yoktu. Size de başvurunuzda bol şans diliyorum. Yardımcı olmam gereken bir konu olursa yazarsınız foruma ben de bakarım.
Doğru söylüyorsunuz, konuyu da daha sonra burdan öğrendik, bir fark yokmuş biz daha çabuk değerlendirildiğini ve daha iyi olduğunu duymuştuk.
@Erti
Allah izin verirse Kanada'da görüşmek sizinle iletişim kurmak çok isteriz, bu güzel konuşmaları güzel bir anı olarak anarız.
SalvadorKanji Programlama Uzmanı & IT Manager'dir. Ben ise Web & Grafik tasarımcıyım bizler de size ve platformunuz Kanadam.com'a teknik anlamda elimizden geldiğince destek vermek isteriz.
Her konuda sitenize kayıt olduğumuz e-posta üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Arkamdan yapmış olduğunuz güzel dilek sohbetiniz için ikinizede teşekkür ederim. Hayırlısı ile ayağım sakat da olsa 2 dikişlide olsa gidip geldim :) Kargo ile ilgili şunu söyliyeyim danışmanlık firması bize şahsi başvuru daha çabuk sonuçlanır arada ciddi fark var dedi ve bizde o yüzden şahsen başvurduk. Bilsem hiç gitmezdim yazık oldu onca yol zahmetine bu ayakla :) artık sonuç bekliyoruz hayırlısıyla. Tüm desteğiniz ve çabalarınız için teşekkür ederim. Erti kardeşe de çok teşekkürler. Nasip olurda gelirsek inşallah tanışmak nasip olur.. Yatakta kod yazmaya devam edeyim, bu sakat halde başka bişey yapılmıo :) heee birde pes oynarım o en büyük bankom zaten :))
sen kısaca mektubunun bazı bilgi içeirklerini buraya yaz bence. ideceğin okulu, Türkiye' de okuduğun okulu vs.. yukardaki herhangi bir mektubu aynen alıp kendine göre uyarla buraya yaz bence. yardımcı olacak arkadaşlar ordaki bilgilerinden yola çıkarak sana göre bir mektup yazsınlar.. böylece işlemlerin çok daha hızlı ve sorunsuz halledilir. çünkü malum aradaki saat farkı 10 saat, gecikme yaşanabilir. Bilmiyorum tabi Erti ne söyler ama bence öyle daha iyi olur gibi geldi..
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Terme Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı birinci sınıf öğrencısıyım.Daha onceden Türkıyede kısa surelı olarak bırebır egıtım seklınde ıngılızce egıtımı gordum.Simdıkı amacım, Kanadanın Calgary sehrınde, Omnıcom Unıversıtesınde 6 aylık sureyle dıl egıtımı almak.
Hedefledıgım malı musavırlık meslegını,yazılı ve sozlu alanda yuksek sevıye Ingılızce becerısıyle gelıstırmek ıstıyorum.Kanadada Ingılızce egıtımı almak ıstememın temel sebebı...............................................(burayı uygun sekılde doldurmak ıcın yorumlarınızı beklıyorum?) Egıtımım ıcın Omnıcom Universıtersını secmemın temel sebebı ıse,gereksınımlerımı karsılayan programa sahıp olmasıdır.Kanadada alacagım dıl egıtımı sonrasında...................tarıhı ıtıbarıyle tekrar egıtımıme kaldıgım yerden devam edecegım.(burayı uygun sekılde yazdıgımdan emın degılım.yorumlara gore degıstırıcem)
Egıtımım ıcın Calgary' ı tercıh etmemın dıger onemlı sebeplerı de, Kanadadakı suc oranlarının mınımum sevıyede olması,huzur ve barıs dolu multıkulturel ortamın varlıgı,benı ve aynı zamanda aılemı maddı ve manevı acıdan yıpratmayacak olması seklınde sıralanabılır.
Ulkenızde 20/07/2009 - 20/01/2010 Tarıhlerı arasında alacagım egıtımımı ve yasam masraflarımı karsılayacak mıktar ....(anne ve babama aıt ortak banka hesabında 50.000tl war.bunu nasıl yazmam gerekıyor? ) Bununla beraber Kanadada bulunacagım sure ıcerısınde benı maddı acıdan destekleyecegıne daır ........basvuru pakedımde yer almaktadır.(burda noter onaylı taahutnameyı yazmalım.yukarıdakı mektup ornegınde yazıyodu cunku? )
Tum bu bılgıler ısıgında sızden Kanadada dıl egıtımı alabılmem ıcın gereklı gırıs ıznının tarafıma verılmesını talep ve rıca edıyorum.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Terme Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı birinci sınıf öğrencısıyım.Daha onceden Türkıyede kısa surelı olarak bırebır egıtım seklınde ıngılızce egıtımı gordum.Simdıkı amacım, Kanadanın Calgary sehrınde, Omnıcom Unıversıtesınde 6 aylık sureyle dıl egıtımı almak.
Hedefledıgım malı musavırlık meslegını,yazılı ve sozlu alanda yuksek sevıye Ingılızce becerısıyle gelıstırmek ıstıyorum.Kanadada Ingılızce egıtımı almak ıstememın temel sebebı...............................................(burayı uygun sekılde doldurmak ıcın yorumlarınızı beklıyorum?) Egıtımım ıcın Omnıcom Universıtersını secmemın temel sebebı ıse,gereksınımlerımı karsılayan programa sahıp olmasıdır.Kanadada alacagım dıl egıtımı sonrasında...................tarıhı ıtıbarıyle tekrar egıtımıme kaldıgım yerden devam edecegım.(burayı uygun sekılde yazdıgımdan emın degılım.yorumlara gore degıstırıcem)
Egıtımım ıcın Calgary' ı tercıh etmemın dıger onemlı sebeplerı de, Kanadadakı suc oranlarının mınımum sevıyede olması,huzur ve barıs dolu multıkulturel ortamın varlıgı,benı ve aynı zamanda aılemı maddı ve manevı acıdan yıpratmayacak olması seklınde sıralanabılır.
Ulkenızde 20/07/2009 - 20/01/2010 Tarıhlerı arasında alacagım egıtımımı ve yasam masraflarımı karsılayacak mıktar ....(anne ve babama aıt ortak banka hesabında 50.000tl war.bunu nasıl yazmam gerekıyor? ) Bununla beraber Kanadada bulunacagım sure ıcerısınde benı maddı acıdan destekleyecegıne daır ........basvuru pakedımde yer almaktadır.(burda noter onaylı taahutnameyı yazmalım.yukarıdakı mektup ornegınde yazıyodu cunku? )
Tum bu bılgıler ısıgında sızden Kanadada dıl egıtımı alabılmem ıcın gereklı gırıs ıznının tarafıma verılmesını talep ve rıca edıyorum.