İyi Niyet Mektubu?
  • üyelik iptali nasıl oluyor bu sitede?
  • hiç mi yorum yok bilgili kişilerden?
  • ne gibi bir yardim istiyorsun murat niyet mektubu hakkina
  • Doruk ben ilk vizeden red almıştım. Bu hafta içinde tekrar başvuracam.. Bankaya 30 bin cad yatıracam ve varsayalım bu sefer mali kısımdan sıkıntı yapmazlar.. Asıl mesele niyet mektubunda.. Geçen sene mezun oldum ve hemen askere gittim.. askerden geleli 9 ay oldu.. bir yerde çalışmadım da ama babamın çalıştıgı firmada çalışmak isterim diye belirttim.. Ben buraya yazmış olduğum niyet mektubunu atsam 2. vize görüşmem için yorumlar mısınız?

Dear Canadian Consulate

Hi, I am Murat Arpacik. I would like to apply canadian study permit after my studies in Turkey. I have studied Biology and graduated from University of Gaziantep in 2010 in Turkey. I would like to go to Canada for 2 years in order to get an education for my future plans.

I have applied to xxx in Vancouver because the goal of this college is to prepare all students for business life and its quality of education. Therefore this is the important part of my life that i can reach my goals as there is a big challenge on our world business so i would like to study international trade because its importance has been increasing in our current global world day by day.

xxx is just one of the company that has international affairs for export and trade. However in order to be in position of the company that my father works, i need to get this specific education where i can have fundamentals and needed education for international trade after my FITT diploma program. I want to work in that company in Turkey. Moreover, i need to expand my vision, improve my english as much as possible while i am there. Besides its cosmopolitan, safe and peaceful country, it is also economical to study in Canada compare to others. Having no intentions to extend my stay in Canada due to my career plans and strong connections to my lovely family and Istanbul as well. I will return to Turkey. I had foreign experience in USA and Romania before and also studied in University of Bucharest whereby student exchange program.

My father has been working in xxx for so many years as a production manager and he will sponsor my costs for studying and living abroad. All necessary documents concerning my sponsor's financial strength has been enclosed herewith my application package. I would welcome any clarification inquiries from your side concerning the financial strength of my visa application anytime.

I kindly ask you to issue me a student visa to enable me to start my studies in Canada.

Best Regards
  • doruk, ilk vizeden red aldığım için 2.sinde daha fazla heyecanlı ve endişeliyim..
    Yorumların için şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Bu arada ilk vize için danışmanımın yazmış olduğu mektup budur:
    Kesinlikle kendisini yargılamak için değil sadece sizin gözünüzde yapmış olduğum değişimin etkili olup olamayacağını bilmek istiyorum.. Hepsi bu..

Dear Canadian Consulate,

Hi Iam Murat Arpacik,Iwould like to apply canadian study permit after my studies in Turkey,I already graduated from university here in Turkey,however in order to be in position in my father company I need to get this specific education where I can have fundementals and needed education for international trade after my diploma program,I will be working in Turkey,

Therefore this is the important part of my life that I can reach my goals,as for our world business situation,having advanced level of communication english is also important,Thanks in advance for giving this oppurtunity

I had also foreign experience in USA and Romania and I studied also exchange student in University of Bucharest,you can see all my documents in the file my father is fully supporting my education time in Canada,his financial documents in the visa folder as well.

Best Regards

• Buraya hangi tarihler arasinda universitede egitim gordugunu, okuldan sonra askere gittigini ve bu mecburi hizmetinin ardindan kariyerin icin daha iyi oldugunu dusundugun icin kanada'da egitim almak istedigini belirtebilirsin. evet danisman cok kisa onemsiz gibi yazmis, aslinda vize basvurusunun temel tasi niyet mektubudur.
  • doruk ben şöyle bir düzenleme yaptım fakat okul tarihlerini belirtmeden yaptım. çünkü tam tarihleri bilmiyorum..

Dear Canadian Consulate

Hi, I am Murat Arpacik. I would like to apply canadian study permit after my studies in Turkey. I have studied Biology and graduated from University of Gaziantep in 2010 in Turkey. After my education period, i have done my military service. I would like to go to Canada for 2 years in order to get an education for my future plans.

I have applied to xxx in Vancouver because the purpose of this college is to prepare all students for business life and its quality of education. Therefore this is the important part of my life that i can reach my goals as there is a big challenge on our world business so i would like to study international trade because i think that its importance has been increasing in our current global world day by day.

xxx is just one of the company that has international affairs for export and trade. However in order to be in position of the company that my father works, i need to get this specific education where i can have fundamentals and needed education for international trade after my FITT diploma program. I want to work in that company in Turkey. Moreover, i need to expand my vision, improve my english as much as possible while i am there. Besides its cosmopolitan, safe and peaceful country, it is also economical to study in Canada compare to others. Having no intentions to extend my stay in Canada due to my career plans and strong connections to my lovely family and Istanbul as well. I will return to Turkey. I had foreign experience in USA and Romania before and also studied in University of Bucharest whereby student exchange program.

My father has been working in xxx for so many years as a production manager and he will sponsor my costs for studying and living abroad. All necessary documents concerning my sponsor's financial strength has been enclosed herewith my application package. I would welcome any clarification inquiries from your side concerning the financial strength of my visa application anytime.

I kindly ask you to issue me a student visa to enable me to start my studies in Canada.

Best Regards
  • tarihleri nasil hatirlsmazsin yaw guldurdun beni.. neyse iyi olmus. ancak 2 yil icin bankadaki para az. hesapta iki yillik tum harcamalarini karsilayacak para olmali...
  • abi ancak bu kadar yapabildik.. 16 bin cad okulun ücreti zaten ödendi.. bankada ise tam 55 bin tl bugun babamın hesabına eft ile geçti.. yani 16 bin cad plus 55 bin tl plus 10090 tl aylık maaş gösteren son 3 aylık maaş bordrosu.. inan elimizden gelen bu :)))

cuma günü şubeden gidip konsolosluğa hitaben yazıyı alacam.. içinde bakiye bilgisini gösteren kağıt.. bakalım inşallah bu sefer olur..
  • tam tarihleri hatırlayamadım.. 2006 giriş 2010 çıkıştı ama mektupta gördüğün üzere 2010 mezun oldum dedim.. Forumdaki bir kaç mektup örneğini baktığımda da aynı durum söz konusu.. ama doruk gerçekten de sana çok teşekkür ederim katkılarından dolayı
  • Rica ederim her zaman.. Tamamdir, diger evraklarda da herhangi bir eksiklik yada absurdluk yoksa bu sekilde basvurabilirsin diye dusunuyorum. Hadi hayirli haberlerini bekliyorum.
  • Birde vize almadan okul ucretini neden odedin adamlara emirvaki yaparmis gibi. Bence onada bir aciklama getir niyet mektubunda. Okul ucretinin tamami odendi gibisinden.
  • evraklarda bir eksiklik yok bence.. red verildiğinde bankada birikim ve geri dönüşe tatmin olamama gerekçeleri vardı.. birikim konusunda 30 bin cad koyduk umarım onu sorun etmezler ve asıl problemim olan niyet mektubumu da sen yorumladın zaten..

ücret konusunda ise şöyle: önce ödeme yapılıyor ve sonra kayıt yapılıyor ve gelen kabul belgelerinde ödenen tutar vs. açıkça belirtiliyor.. ayrıca programın 104 haftadan oluştuğu ve tüm içeriği de belirtiliyor.. Umarım bu sefer alırım vizeyi..
  • neyse belki danismaninin bir kazigidir buda. cunku boyle bisey duymadim. vize reddolunca veriyorlatmi peki yatirdigin parayi.
  • 90 gün içinde idae yapılıyor.. elimizde dekontumuz mevcut.. bir sıkıntı olabiliceğini sanmıyorum.. ciddi bir eğitim kurumu.. umarım vizemi alırım da bir sıkıntı olmaz..
  • Merhaba arkadaşlar. Vize işlemleri ve niyet mektubu konusunda yardımlarınızı rica edeceğim.
    İngilizce dil eğitimi için vancouverda dil okuluna gitmek istiyorum. ancak vize konusunda bazı çekincelerim var. Cekincelerim en önemli sebebi ise; Liseyi 1999 yılında bitirdim ve yaşım 29. Yani üniversite mezunu değilim. Okul bitiş tarihi ile ingilizce dil eğitimi arasında 12 yıl var. Şu an uluslararası bir firmada finans ve idari işler bölümünde çalışıyorum. İngilizce eğitimi almamda finans sıkıntısı yaşayacağımı zannetmiyorum. Ancak ingilizcenin niçin bana gerekli olduğunu ispatlamamda sıkıntı yaşayacağımı zannediyorum. Çalıştığım şirket uluslararası bir şirket olsada acaba dil öğrenme sebebimi ıspatlamamda bir sıkıntı yaşarmıyım bilemiyorum ??? Bu sıkıntıyı ise şirketten alacağım görev ve kariyer planlaması ile ilgili bir mektup almam işe yararmı. Örneğin;
    1. Şirket antetli kağıdına genel müdür tarafından imzalanmış ve kişisel olarak yazılmış referans mektubu ve dil eğitimi sonrası orta düzey yönetici ve iyi bir pozisyonda işe başlama garantısi belirten bir mektup alsam
    2. Tabi şirketten aldığım işe iyi bir pozisyonda başlatma taahhüdüne karşılıkta tüm eğitim masraflarının şirket tarafından karşılanacağını garanti etsem ve gerekli belgeleri hazırlasam (noter onaylı)
    3. Şİrketin yanısıra masrafların ailem tarafından karşılanacağını belirtsem.
    sizce vize almamda veya red edilme olasılığını düşürmede etkili olabilir mi? Yoksa hiç kanada vizesine başvurmasamda İngiltereye mi gitsem.
    Kanadayı tercih etmemin sebebi şu an bir arkadaşım orada eğitim alıyor. Yardımcı olacağını zannediyorum.
    İngiltere ye göre kurs fiyatları daha ekonomik ve eğitimi daha kaliteli. Ayrıca 6 ay sonrası vizelere part time çalışma imkanı veriyor (tabi bunu mektupta belirtmeyeceğim) Bİr işte calışma sebebi ise dil konusunda daha çok pratik yapmak. İngilterede yabancı öğrencilere çalışma imkanı temmuz 2011 itibariyle kaldırılmış.
  • Arkadaşalar banada niyet mektubu hakkında yardımcı olabilir misniz acil lazım ? bir örnegini gönderebilir misiniz ? acil yardımlarınızı bekliyorum ? mail adresim : ozkan_kRcl@hotmail.com
  • tuncalo sirket kagitlari daha yararli olabilir ama konsolosluk sirketede bakabilir yani oyle sallama duzmece uyduruk biseyse anlar. Sirket seni gonderiyor ogrenip geri gelip daha yuksek bi pozisyonda caliscaksin gibilerinden birsey ise yarayabilir diye dusunuyorum ama bence ailem masraflarimi odeyecek falan deme derim yas 29 bu yasda burda insanlar kendi baslarina yasiyorlar bagimsiz oluyorlar. Sen hem sirket yolluyor ben calisiyorum deyip hemde masraflarimi ailem odeyecek dersen celiski olur.
    Sanirim niyetin dil okulu diye gelip burda is bulup kalmak.Once bankaya dil okulunun suresince orda barinmana yetecek kadar para koy, dil okulunun ucretini ode falan ondan sonra seni ciddiye alirlar.Bankada yeterli paran yoksa reddedilirsin.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!