Giriş Yapılmadı (Giriş)
Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorhevalo
    • CommentTime2 03 2009

arkadaslar torontoda hangi bankaları kullanmak dogrudur.turkıyede olan hangi bankalar var torontoda?
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime2 03 2009

HSBC ve Citibank'in Toronto'da subeleri mevcut. Tr'deki HSBC hesabindan (doviz olani makbul) Kanada'daki HSBC'de actiracagin hesaba para transferi nispeten ucuz olabilir ama onun disinda cok farkeden birsey yok. Burada uluslararasi ya da lokal, yiginla banka var. Burada actiracagin hesabina Tr'deki hesabindan para transferi yapabilir, yaptirabilirsin.
    • CommentAuthortalented
    • CommentTime17 03 2009

Torontodan herkese meraba ;)
    Doruk ve diger Torontoya gelecek arkadaslarim icin yazmak; buradan haberler vermek istedim.
    Yolculuk epey yorucu geciyor. (gerci ben newyork aktarmali geldim ozel sebebiniz yoksa kimseye tavsiye etmiyorum) ayrica yeni sistem geregi aktarmali ucuslarda valizlerinizi almaniz gerekecek.Yani tr de valizleri verip varis noktasinda alma devri malesef tarih olmus. Ayrica kilo kotajinda( 23 kg ) opsiyonlu davrandiklarini soyleyemiyecegim.Tr de 1-2 kilo fazla kabul ettirseniz bile aktarmada basiniza dert olur hatta el veya sirt cantanizda fazlaliklarinizi koyacaginiz yer yoksa cikardiklarinizi havaalaninda birakmaniz gerekebilir, cantalarla ilgili diger sikinti omuz ve el cantasinin ucak binislerinde bosalttirilmasi. zar zor yerlestirdiginiz sirt ve/veya omuz cantaniz arama gerekcesiyle dokuluyor, sonra yerlestir yerlestirebilirsen..

Yolculugumdan sonra yani Canadaya vardiktan sonra hersey yolunda gitti. Erti ninde yazdigi gibi Study Permit belgesini almak icin international visitor larin oldugu kuyrukta gocmenlik polislerinin kisa ve guleryuzlu sorularini yanitladiktan sonra belgemi pasoportuma zimbaladilar. Erti sirasi gelmisken sana bir defa daha tesekkur etmek istiyorum. Yazdiklarin benim icin pusula oldu..
    Devaminda kalacaginiz yere yerlesmeniz hic zor olmuyor.
    Okulun sagladigi homestay hizmetinden memnun kaldigimi soyleyebilirim. En azindan simdilik. Burada da Erti ye tesekkur etmeliyim esasinda' kriterleri belirtmek konusunda bir sikinti yasamazsaniz. ( Ulasim-okula yakinliktan, yasam alaninizdaki isteklerinize, banyo wc ve benzeri alanlarin kullanimindan, ailenin milliyetine kadar belirtebilirsiniz )
    Basta homestay familyim olmak uzere herkes havalarin isindigini, sansli oldugumu ve buranin baharda cok guzel oldugunu soyluyor. Malesef onlara katilamiyacagim bizler icin hala epey soguk bence :) Oyle birseyki sabah uyaniyorsun hava ilik sayiliabilir diyorsun sonra bide bakmissin daha oglen olmadan hava sogumus, dahasi oyle tuhafki 10-15 dakikada hava hissedilir soguyor, isinin birkac derece birden dustugunu anliyorsun..sert bas agritan bir ruzgar esiyor veee akillara bu baharsa kis gercekten nasil sorusu geliyor :(
    Gelelim en onemli konuya okul secimi .. Oncelikle okulun yeri cok guzel, ILSC ye gelecek arkadaslara tavsiyem subway (metro) istasyonuyla ulasim yapacaklari bir homestay istesinler. Metro hatlari cok gelismis ve okul binasinin dibinde metro istasyon girisi var.
    Ilk gun tum yeni ogrencilere SBS (Seviye Belirleme Sinavi) ve devaminda bir oryantasyon uygulaniyor. Ogle arasindan sonra seviyenize uygun sinifta egitime basliyorsunuz.
    Egitmenler guzel, kendinizi iyi ifade ettiginiz surece asla hakkinizi yemiyorlar. Ornegin benim ilk sinifimda seviyemi yukari bulup ikinci gun icin bir ust sinifa yerlestirilmemi onerdiler. Seve seve kabul ettim tabiki.
    Egitimden beklentiler degisken oldugu icin kendi goruslerimi paylasmam aslinda gereksiz. Fakat Torontoyu dusunen arkadaslar bence yanlis bir karar vermis olmazlar. Biraz buyuk biraz kalabalik ve ilk zamanlarda biraz zor olsada bence ogrencilik icin isabetli bir secim..
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime18 03 2009

@talented, cok sevindim yazmana, bizi unutmamışsın :):)... bavul olayı gözümü korkuttu şimdi... aktarmada hiç almıyorduk bavulu önceden... onun dısında herşeyin yolunda gitmesine sevindim... sana başarılar dilerim..
  1.  
    Herkese merhaba

Ben toronto ya 2008 yazi gitmistim. Haziran-Eylul arasi kaldim, aktarmada boyle bi sey yoktu enazindan Avrupa kisminda, bavullarimi varis noktasinda almistim. Belki aktarma newyork uzerinden oldugu icin aktarma farklilik gosteriyordur...
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime15 05 2009

peki banka olayini ne yapmammiz gerek tam olarak?? Turkiye'den mi actiralim bi hesap, Kanada'dan mi yoksa her 2si mi? haziran 21'de toronto'da olacam, ancak once bu olayi acikliga kovusturmam gerek gelmeden :D
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime15 05 2009 düzenlendi

Turkiye'de herhangi bir bankada doviz hesabi actirip (USD ya da CAD olabilir. Mesela, benim Tr'de bir bankada USD hesabim var), Kanada'ya geldiginizde burada da bir bankada hesap actirin. Sonra Tr'deki doviz hesabinizindan Kanada'daki hesabiniza para transferi yaptirin. Para maksimum 5 gun icinde yatiyor. Para transferi icin gerekli SWIFT kodunu ve diger bilgileri, Kanada'daki bankaniz size verecektir. Banka olarak, TD Trust (Toronto Dominion Trust), RBC (Royal Bank of Canada), ScotiaBank, Vancity, BMO (Bank of Montreal), HSBC, ING (Bizdeki eski OyakBank) gibi yerel ve uluslararasi bir yigin banka mevcut. Secin birini iste.

Bunlara ilaveten, arkadaslar Kanada'da bir banka hesabiniz olsun. Bu sadece para yatirip cekmek icin degil, olur da bir sekilde calisma iznine basvurursaniz ya da ogrenci vizesi uzatirsaniz , vehayut da yeni bir vizeye basvurursaniz: maddi durumunuzu belirtmek icin "bank statement" sunmaniz gereklidir. Bunu da en basit ve hizli olarak Kanada'daki bankanizdan alirsiniz. Ayrica bazi yerlere uyelik icin sizden, aidat ya da kimlik disinda gecerli adresinizin yazili oldugu resmi bir belge de isterler. "Bank Statement" gecerli adresinizin yazili oldugu resmi bir belgedir.
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime15 05 2009

cok sagol erti... Senin tr'deki hesabinin CAD degil de USD olmasinin nedeni nedir peki? aradaki fark ne?

tekrar cok tesekkurler...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime15 05 2009 düzenlendi

Tr'de USD uzerinden para transferi daha hizli oluyor. CAD hesabim da var ama onu kullanmiyorum.
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime16 05 2009

OK, cok tesekkurler aciklama icin...
  2.  
    @theOG

ben dun torontoya inmis bulunuorm bu msjim torontodan attigim ilk mesa :) bu banka olayini buyutmene gerek yok diorm ben sen yanina 1000 dolar al ki ben ole yaptim bugunde burdaki TD Trust banktan bi hesap actim swift codu account number felan zaten sen isteyince veriolar
  3.  
    @theOG

yarim kaldi yukardaki msj yanlislikla enter a basinca :) bu arada trde usd cad yada tl olan bi hesaptan para aktarmanin farki yok her halukarda trden gonderdigin banka da toronto daki bankada 10 dolar swift fee alicak senden yani 20 dolar eksik gelicek paran tek seferde maksimum duzeyde para gondertirsen problem olmaz..bu arada trdeki ytl hesabina ait atm kartini yanina alma yanina alsanda cok zorda kalmadigin surece kullanma :) iste ozaman kur farki ve atm fee ler adami bitirio ( bi kere usa de cekmek zornda kalmstim) onun disinda buraya para 2 gun valor yani gecikmeyle gelior...
  4.  
    theOG

zaten trden acacagin cad hesabini burda ayni banka olsa bile masrafsiz kullanamazsin gene ayni sey olur cunku database ler farkli oldugu icin her ne kadar ayni banka olsada ortak bi sistem kullanilmamakta ayri banka gibi islem gormekte...o yuzden bu banka olayina takilma...her halukarda 20 dolar masraf oduceksin...
  5.  
    the og

bu arada sen toronto da hangi okula geliordun ben ilac 4 aylik pre degree ve 12 aylik george brown postgraduate ogrencisi olucam yani en az 16 ay kadar burdayim...
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime17 05 2009

Oncelikle tesekkurler cevap icin! yararli oldu...aklimda bi de sey vardi benim, mesela hem TR'de hem CA'da ayni bankadan, misal HSBC'de hesabim olsa bi avantaji oluyor mu ki?

Ben de Humber College'a gidecem...GB'u da duydum, iyi okul..zaten benim 3secenegimden biriydi...Ben 21haziranda geliyorum..bi ara fiydiririz Toronto gecelerine :D
  6.  
    olur akariz gecelere ....ben zaten barlarin cogunlukta bulundugu toronto downtown da yani yonge and bloor da oturuorm hatta subwayin tam ustundeki plazada...yani ben baska baslik altinda yazdim senin dedigin olayi ama gene soliyim hic farketmio her halukarda kesinti oluo databaseler farkli cunku bunu da babam banka muduru abimde bankaci onlardan teyit ettirdim sen gel burda ya scotia yada TD trust ta hesap ac derim ben cunku burdaki hesapta sorunun olursa yaygin bankalar bumlar rahat gorursun isini
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime18 05 2009

tamamdir, zaten suan oturdugumuz muhitte HSBC yok, baya km yapmammiz gerekiyor..hic ugrasmicaz ozaman akbank'dan falan acacaz burda, orda da buluruz zaten bin tanesinin icinden bi tane :D

sen de mi aile yaninda konakliyorsun? nassi memnun musun?
  7.  
    ben aile yaninda dglm kuzenim burda yasio onun yaninda kaliorm ancak evde 2 taNe daha homestay var onlar gayet memnun tabiki kuzenm turk yemekeleri yaptigi icn olsa gerek :) yani bnmki biraz free bi stay oluor :)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime18 05 2009

teknik olarak homestay'den sayilir seninki de :D
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime18 05 2009 düzenlendi

Turkiye HSBC ve Kanada HSBC şubeleri ile ilgili, değersiz arkadaşlarımdan vancouver'ın aylar öncesinde yazmış olduğu bir yazıyı, hiçbir şekilde onun affına sığınmadan ve de ondan izin almadan alıntılıyorum. Ondan izin almakla uğraşacam bir de...

Banka işlemleri ile birçok konunun da tartışıldığı, Vancouver'ın ilgili mesajını başlık için : kanada'ya gırıs

vancouver fi tarihinde demiş ki :
    Banka ve telefon konusunda bir kaç bilgiyide ben aktarayım.
    Hsbc'nin tabikide Vancouver da şubesi var ama her halikurda para transferi işlemi önce Toronto üzerinden yapılıyor. Türkiye deki Hsbc Internet bankacılıgı ve şubeleri dahil Vancouver daki şubeleri göremiyordu taa ki 20gün öncesine kadar. Tr'de Hsbc den acmıs oldugunuz dolar hesabınız için internet bankacılıgı talebinde bulunun. Daha sonra Vancouver daki Hsbc'den de bir hesap açın ve online bankacılık talebinde bulunun. Türkiyedeki hesabınızda para oldugu sürece sadece 8.50 dolarlık bir kesintiyle para transferinde bulunabilirsiniz.Bazen Tr ve Canada HSBC arasında Dolar ve Kanada doları için ufak tefek kur farkları olabiliyor bu da cok büyük bi kayıp yaratmıyor.Bunuda minimize etmek isterseniz.Sanırım yıllık 5 dolar işlem ücreti olan Dolar hesabı actırabilirsiniz.

**** Cok önemli bir nokta ; Türkiyedeki banka hesabınız için internet bankacılıgına vereceğiniz cep telefonu numarası sizin daima ulasabileceğiniz bir numara olması gerekiyor.Ben ne yazık ki türkiyede turkcell numaramı verip , bunu değiştirmek için 3-4 saat ugrasmıstım Hsbc ile. Bunun nedenine gelince Türkiyeden ,kanadaya veya herhangi bir hesaba para transfer etmek istediğiniz zaman güvenliğiniz gereği sistemde kayıtlı olan cep telefonunuza sms ile şifre yolluyorlar sizde bu şifreyi girip işleminizi onaylıyorsunuz. Eğer benim gibi kendi cep numaranızı verip şifre gelmesini beklerseniz coooook beklersiniz.

8.  
    og fikir olmasi nedeniyle sana soluorm dun babam bana 4000 cad yatirmis ve dedigim gibi hesaba 10 dolar eksikle 3990 cad olarak gecmis yani hher turlu verdigimz para 10 dolar :)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime21 05 2009

ok tesekkur ederim...gule gule harca parani bu arada :D
  9.  
    yok yaa okul parasi :D nerdeee keske harclik olsa hepsi hehe
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime23 05 2009

türk kredi kartıyla (hsbc,iş bankası vss..) alışveriş yaptığımızda şifreyi mi giriyoruz yoksa imza da istiyorlar mı?almanya da imza da alıyorlardı.

Bir de ben annemin veya babamın kredi kartını götürsem kullanabilir miyim(16 yaşından küçüğüm)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime23 05 2009

bn gecen sene US'de turk kartimi sadece ATMlerde kullaniyordum, hic denemedim alis-verisde kullanmayi...ancak oradan Bank of America'dan hesabim vardi sadece onun kartiyla yaptim alis-verislerimi...bence sende bosuna macera arama :D
  10.  
    imza atiosun
    • CommentAuthorcellcuk
    • CommentTime2 07 2009

ya arkadaşlar bende hsbc den annemle ortak hesap acıp gerekli transferi masrafsız yaparım diye düşünüyordum... hayal kırıklığı oldu artık kesintiye katlanacağız. :)
    • CommentAuthorsean
    • CommentTime2 07 2009

arkadaslar benim anlamadigim bir nokta var. Tr deki bir HSBC den acilmis doviz hesabinin bankamatik karti ile orada para cekince nasil para kesilir ki?
    • CommentAuthorcellcuk
    • CommentTime2 07 2009

ewt işte benm düşündüğüm olay oydu ama sanırım masraf kesiliyormuş ben yarın hsbc ye gidip bizzat sorıcam. cevap yazarım tekrar...
    • CommentAuthorstjohns
    • CommentTime2 07 2009

daha önce de yazıldığı üzere buradaki hsbc ile oradaki hsbc'nin hiç bir bağı yokmuş.
    tamamen farklı bankalar gibi muamale görüyor hesabınız. haliyle para kesilmesi kaçınılmaz.
    • CommentAuthorsean
    • CommentTime2 07 2009

ben hesabi actirirken oradaki gorevli, ha turkiyenin herhangi bir yerindeki bankamatiginden ha dunyadaki herhangi bir bankamatikden cekmissin fark etmez dedi... ama sanirim sdce musteri toplamak icin bir politika buda...
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime2 07 2009

tabiki kullanirsiniz. Ama her isleminizde yuksek transfer , komisyon ve kur farklari oderseniz..
    • CommentAuthorsean
    • CommentTime2 07 2009

ama anlamadigim nokta su ki, zaten kendi hesabim para transfer olmayacakki tansfer ucreti odeyeyim... ve birde kur farki dediniz, para buradan CAD olarak yatacak yani herhangi bir degisime de ugramayacak...
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime2 07 2009

Anlamadigin noktayi tekrar aciklayayim. Tr deki hsbc nin ve burdaki hsbc nin isimleri disinda herhangi bir ortak noktalari yok. Eger altin nokta degilse nasil sen Isbankasi atm kartinla finansbanktan para cekemezsen burda da ayni sekilde. Turkiyede Canada dolari hesabi acildigini bilmiyordum. O yuzden kur farki olayini Us dolar uzerinden soylemistim.

Kisaca Senin turkiyedeki hsbc deki paran burdaki hsbc ye (veya hangi bankanin atmsinden para cekiyorsan) transfer ediliyor. bu yuzden transfer ucretleri aliniyor.
    • CommentAuthormami
    • CommentTime2 07 2009

okullarla ilgili fiyay
    tlar nelerdir
    • CommentAuthorsean
    • CommentTime3 07 2009

tesekkurler vancouver, zor olsada simdi anladim :)
    • CommentAuthorayay
    • CommentTime4 07 2009

ben paramı yanımda getirmiştim, burada da canada trust da hesap açtırdım, hesap ücretsiz hemen de atm kartınızı veriyorlar gayet de tatlı insanlar banka çalışanları:) ailem de bu hesaba gönderecek parayı, toplu ve bir seferde gönderecekleri için çok bi masraf olmayacak, gelmeden önce bende hsbc ye sormuştum daha mı avantajlı diye, oradaki personel; "tr deki hsbc'nin iş bankası ya da trdeki diğer bankalardan farkı yok, her türlü ordaki hsbc'ye para göndermek istediğinizde swift yapıyoruz" dediler. bence böyle yapmak daha mantıklı, bunun dışında tavsiye edilen diğer bir durumsa visa kullanmak, alışverişlerde tr den getirdiğiniz visa kartınızı kullanın yanınıza da biraz nakit alın olsun bitsin=)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime4 07 2009 düzenlendi

Ben de bugun TD'den actiracam bi hesap...savings mi chequing mi actirmak gerek ondan tam emin degilm ama
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime4 07 2009

simdi geldim bankadan, mantiken chequing account actirdim...yolda aklima geldi 5bin CAD kazanmiyorum ki bi kismini 'save' yapayim dedim :p

ayrica sordum babam TR'den para yatirnca hesaba bnden kac kesiliyor diye, 'senden sadce 10 CAD kesilecek' dedi, duyurulur....
    • CommentAuthorayay
    • CommentTime4 07 2009

50 tl ye yakın da onlardan kesilio, baya gidio valla:S:S
    • CommentAuthorduman
    • CommentTime1 08 2009

peki ben sorayım bi soru da. bi arkadaş visa ile alışveriş yapın demiş. ben burdaki bi visa kredi kartımı götürüp alışverişlerimde kullansam babam türkiyede nasıl ödüyor onu? ya da böle bişey mümkün mü?
    • CommentAuthormaviş
    • CommentTime1 08 2009

Bankdan para çekme konusunu yeni okudum arkadaşlar çok sagolun bilgiler için yaa.Ben torontoya geleli 1 ay oldu am hiç para çekmedim bugün çekmek zorundayım homestaya para vermek için şimdi benden 20 dolarmı kesicekler yaa.bu nasıl bir mantıktır.Şimdi bir bankaya gidip hesap açtırıyım paramıaktarıyım oraya dicemde.Bende derdimi okadar anlatabilecegim ing yokki yada tereddütteyim okadarrını anlatabilir miyim diye...
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime1 08 2009

Western union en iyisi ve en hizlisi. Money gramda iyidir.
  11.  
    dubber moneybookers neteller kullanabilirmiyiz orada ?
    • CommentAuthorduman
    • CommentTime2 08 2009

arkadaşlar biraz araştırdım western union denilen şey acaip komisyon alıyor. 10-20 dolar nerdeee para miktarı arttıkça 300 dolarlara varan komisyon nerde di mi? bu kadar komisyonu alır bi güzel harcarız istediğimiz gibi:) ayrıca moneygram da aynıymış
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime2 08 2009

para transferi konusu daha önce cok detaylı olarak işlenmişti forumda.. money gram veya western union cok cok acil durumlar için kullanılır ve masrafı min 50usd den başlar tutara göre artar. ve gönderildikten 10dk sonra alıcı bu sistemler ile anlaşması olan her bankadan cekebilir. ( gönderici şifresini alıcıya bildirmesi gerekir).... bunun dışında visa yada master kredi kartınızla dünyanın her yerinde alışveriş ve nakit cekim yapabilirsiniz.. nakit için komisyon ve faiz ödeniyor. alışverişte ise Türkiye'deki bankanızın ( ya alışveriş tarihindeki yada esktrenin kesildiği tarihteki kendi gişe satış kuru ile tl 'ye cevrilmesi) ile yada eger siz yurtdısı harcamaları usd/eur sectiyseniz bu dövizlerle ekstrelenir ve ödersiniz... para transferlerinde ise hem gönderici hem alıcı banka komisyon keser. tabi bunu pazarlık edebilirsiniz..
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir