KANADA DA YAŞAYAN ADANALILAR YANİ KANADANALILAR SİZLERLE TANIŞMAK VE KANADA DA BİR BİRLİK OLMAK İÇİN LUTFEN BURAYA GELİN.
ADANA KEBABINI VE ŞALGAMINI OZLEYEN HERKESE SEVGİLER
Ben adana da ptt evlerinde oturuyorum.şuan bir gıda firmasında ith. ihracat departmanında gorev almaktayım.
kısmetse mayıs 6 ta kanada dayım.
bu arada ben kanada da cok adanalı oldugunu duymuştum.peki nerde bu adanalılar.niye sesiniz solugunuz çıkmıyor hemşolar.gurbete çıktınız memleketinizi unuttunuz walla.
abooooou bizdemi oyle olucagız :)
Degerli Kanadanali ben Vancovuerdayim merak etme :D 6 ay icinde sadece 1 Adanaliyla tanistim :( Onun disinda burada cok hemsehrimiz var mi bilemem. Sen de gelirsen buyuruz :0 Bu arada benim Turkiyeye donusum 6 mayis, fakat su an gitmeyi planlamiyorum. Onumde yapacak bircok sey var, en azindan ben oyle dusunuyorum. Bu arada diger Kanadanalilarin katilimini bekliyoruz :)))) K- ANADAADANA (benim kombinasyon)
Arkdaşlar 2005-2008 yılları arasında Kanada'da öğrenci olarak bulundum. Şimdi aile birleşimi ile kısmetse tekrar Vancouver'a gidiyorum. Vancouver'da yaklaşık 20-25 tane Adanalı ile tanışmıştım. Birçoğu öğrenci idi hala ordalar mı bilmiyorum ama ben de Adana'lıyım. Selamlar.
Ben torontoya geleli 4 ay oldu ve burda 4 adanaliyla karsilastim, bizim gibi sicak yerde yasayan insanlar icin kanada gibi soguk bir ulkede 1 2 kisi bile olsa hemsehrilere rastlamak ilginc
Tekrar Merhabalar KANADA NALILAR
Uzun bir sure uzak kaldım internetten.Buraya alışmak burada yaşamak cok zor.Bu zorlu surec içerisinde hayata tutunmak ayrı bir sorun.
Ben 6 mayısta winnipeg e geldim.Fakat hiç sevemedim orayı.bilmiyorum bana cok tuhaf ,cok sevimsiz ve cok soguk geldi.Hem yaşamı hem hayatı hemde havası.bu yuzedn eşimle birlikte taşınmaya karar verdik.Ama neresi diye cok düşündük.önce London a gittik orda 2 gun family center de konakladık Allah razı olsun kalacak yer ve diğer tum ihtiyaclarımızı ucretsiz karşıladılar ve yuZLERİNDEN GULUMSEMELERİNİ hiç eksik etmediler.tıpkı Adanalılar gibi :)
fakat şehir cok eski ve yollar cok dardı.eşimle birlikte Hamilton u da gormek istedik bir saatlik uzaklıkta olan bir şehir.Kanada da yaşayan arkadaşlar bilirler.Hamilton a girere girmez buyulendik.burda eşimin aile dostları vardı onlar bize biraz şehiri dolaştırdılar bu şehri gordukten sonra burda kalmaya karar verdik.2 gun gidip ev tuttuk.tuttugumuz ev bizi şimdilik idare edecek turden.aylık kirası herşey dahil tek odalı apartman 650 dolar tabi bunun içinde telefon cable ve internet dahil değil.bu arada unutmadan soylim 4 ay bıyunca winnipegte kaldık ve o kadar ev aramamıza ragmen bulamamıştık bir cok prosedur ve cok pahallı olması bizi canmızdan bezdirmişti.burda hemen 2 gun ev bulmak bizi çok şaşırtmıştı.yaklaşık bir aydır Hamilton da yaşıyoruz.eşimde bende 2 hafta once iş bulduk ve ikimizde çalışıyoruz.Hayatımızdan şimdilik memnunuz.
Burada 1590 Turk un yaşadıgını ogrendim.sanırım bunların içinde KANADA NALILAR var :)
neyse sizlere tekrar birlikte olmak guzel.
kanada vatandaşı değilim.buraya geleli 6 ay oldu.sanırım yazdıklarıma dikkatli bakmıyorsunuz.kanada vatandaşı olabilmek için 3 -4 yıl beklemek gerekiyor.kanada da yaşıyorsanız bilirsiniz Tim Horton diye bilinen bir kahvecide calışıyorum :) Bu arada Türkiyede ith. ihr. işiyle ugraşıyordum.
ama ne yaparsınız ekmek parası o yuzden iş begenmemezlik yapmıyoruz.ama nedense bunu duyan arkadaşlar garipsiyor kucumsuyor.neymiş efendim attan indin eşşege bindin diyorlar.ama onemli değil sonucta biniyorum biraz değişikliğin kişme ne zararı var.yeni şeyler ogrenmek guzel.herşey statu değil.onemli olan calışmak ve kimseye muhtac olmamak.
Adanalı olup olmamanız aslında o kadar onemli değil yeterki once insan olalım.
Adanalılık yalnızca Adanada doğup buyumek değildir.Adanalılık aslında mertlik durustluk ve sıcaklılıktır. Adanalı olmayıpta bu ozelliği taşıyan cok kişi var.
Sizde bu ozellikleri taşıyorsanız sorun yok demektir.
mrb adanalı siz eğitim için mi gittiniz yoksa farklı bi nedenle mi ordasınız merak ettiğim için soruyorum? bende kanadaya gelmeyi düşünüyorum da sadece fikir edinmek amacıyla yardımcı olursan çok sevinirim....
Merhaba
Ben kanada ya aile birleşmesi sonucu geldim.yani benim buraya gelmemin eğitimle alakası yok.
yardımcı olabilecegim bişey varsa bildiklerimi paylaşırım sizinle.