Arkadaşlar kanadadaki hangi gsm operatörünü turkiyeden skype ile sorunsuz arayabilirim?en önemlisi simkartı nokia ve samsung telefonla çalışan operator hangisi??
Hepsini arayabilirsin de sim kart olayını bilmiyorum. En kötü senaryo ile, burada simlock olayını 15 dolara halleder, tr'den getirdiğin telefonu paşa paşa kullanabilirsin.
bu fido hattından kaç kntr gidiyor turkıyeyye 1smsde? yada ne kadara konusuyorsun bıraz bilgi verebilirmisin? bır de tr den sana sms attıklarında atan kısıden de kntr gidiyor mu ?
arkadaşlar skype sınırsız kanada amerika tarifesine üye oldum.aylık 2,5 euro ya sınırsız konuşuyorum.tavsiye ederim kanadadaki cep telefonunu arıyorum ses çok net.
Arkadaslar bir haftadir Torontodayim ve henuz mobile tel almadim. Fido mu iyi yoksa rogers mi karar veremiyorum. Tr aramak icin su 5-10 $ lik kartlardan aldim. Cok az kullanmama ragmen zamanla tukendi. Bir internet sitesi vasitasiyla banka hesabinizdan bir miktar para kullanarak uygun arama yapildigini duydum. Bunun icin cep telefonu gereklimi..Bilgili arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
internetten yaptigim arastirmaya gore, skypeden turkiye'deki sabit numaraları aramanin 1 saatlik ucreti 2,5 ytl civarinda. bu fiyat tam tersi icin gecerli degil. skypeyi ucretsiz olarak bilgisayariniza yukluyorsunuz (ayni msn messenger gibi bir sey) , sonra bir skype hesabi actirip kredi kartinizla icine kontur yukluyorsunuz. daha sonra program vasitasiyla sabit hat arayabiliyorsunuz. aramak icin telefon gerekli degil, gerekli olan internet baglantisi, pc ve ucretsiz olarak indireceginiz skype programi. ne kadar konusursaniz o kadar oduyorsunuz. eger her iki taraf bilgisayarindan skype'yi acip konusursa (hatta msn gibi web camden konusulabiliyor) ucretsiz oluyor. msn e gore avantaji ses telefondaki gibi kaliteli oluyor.
www.skype.com/intl/tr/ bu adresten bakabilirsiniz.
bu arada ben hic kullanmadim bunu, sadece bu siteden anladigim buydu. yanlisim olabilir. umarim yardimci olur size..
Cok az kullanmam ragmen hemen tukendi lafından birşey anlamadım. Her aramadan önce kac dakikan kaldıgını sana soyler. Avrupa veya Orta Dogu ıcın kartların bir cogu 5 dolarlık ucrete izmir , istanbul ankara için 100 dakika ve üzeri diğer şehirler içinse 80-100 dakika arası veriyor.
Fido ve Rogers Konusuna gelince , Ikısıde aynı firma tamamiyle aynı alt yapıyı kullanıyorlar. Cok alakalı olmasada Hazır Kart ve Turkcell gibi 2 ayrı markanın Tamamiyle Turkcell in alt yapısını kullanması gibi. Hangi tarife sana uyuyorsa onu al. Ucretsiz telefon , kontrat süresi ve unlimited incoming olayı önemli bir konu tabi..
buna da bakmak da fayda var. kisa gorusmeleriniz icin ucretsiz arama yapabiliyormussunuz. 5 dk civari. hem de turkiye'deki sabit telefonu arabiliyormussunuz. baska ulkelerde cep telefonlarini da aramaya izin veriyor. neden ucretsiz, cunku reklamini okudugunuz sirket bu gorusmeyi finanse ediyormus.
bunu da denemedim, cunku su an turkiye'deyim. turkiye'den arama yapilamiyormus. gene ayni sekilde siteden pc ye bir program kuruyorsunuz, reklami okuyup aramayi gerceklestiriyorsunuz. kalan zamani size gosteriyormus. tekrar tekrar da kullanabiliyormussunuz.
Vancouver; Cok az kullanmaktan kastim `5 $ lik almistim ve son kullanimimdan sonra kartta 1 saatten fazla konusma suresi vardi. Yeniden kullanmak istedigimde hic bakiye kalmadigini soyledi. Megerse benim aldigim zaman gectikce bakiyesi azalanlardanmis. Yani kullanmasanda birkac gun icinde tukeniyormus.. Diger bilgiler icin tesekkur ederim. Bu yakinlarda bir hat satin almayi planliyorum. Uygun bir tane secmeye calisicam bakalim.. Samsun; Yazdiginiz siteyi deneyecegim tesekkurler..
5 dolarlık kartlarda arama başına belli bir ücret düşülüyor diye biliyorum(connection fee), eğer kendi telefonunuzdan bu kartın servis numarasını ararsanız yerel arama fiyatıyla uluslararası arama yaparsınız. yok bedava 800 lü numarayı ararsanız connection fee den gider, bakiye kalmaz :) amerikada böyleydi kanada da değişmeyecektir herhalde.
turbo24 2.5 dolarlik kart ile izmir sabit telefon 4 saatin ustunde arayabiliorum ayrica gunden gune aramadigim zamanda bakiye dusmuor yani no connection fee ...bu arada cep teli aramak icin uygun bir kart ariorum zira ayni kartla cep teli ararsam yaklasik 20 dakka konusabiliorm...
turbo24'u nerden aliyorusn bulent...bir de tam olarak nasil isliyor? arkasini kazayip kodu cep telefonumuza mi tusluyoruz?? bir de TR'den bizi aradiklarinda bi ise yariyor mu? burda ne salak seyse sen araninca da cikiyor yine para :@
ewet sen aranincada kacio:) bu arada turbo bildigin calling card arkasini kaziosun bi telden toronto ici olan numarasini ariosun sora pin i tusluosun sora numarayi ceviriosun...calling card satan yerlerde mevcuttur..daha ozel olarak yonge 920 ve shelbourne no frillsin yaninda var( shelbourne isebella st kesisimi galiba)..trden aranmaktan yirtammazsin bunla sadece unlimited incoming calls alirsan 10 dolara yirtabilirsin