• arkadaşlar araştırdığım kadarıyla (amerikada üniversite eğitimi için) herkesin önerdiği öncelikle community college'ye gitmek daha sonra 3. ve 4. sınıfları bitirmek bunlar için çok avantajlı olduğunu söylüyorlar. Öncelikle bu imkan Kanada için de geçerli midir? ikincisi ise fiyatının daha ucuz olduğu kabul şartlarının kolay olduğu vs. imkanlar gerçekten doğrumudur veya ne gibi eksileri vardır??? Biraz aydınlatırsanız memnun olurum...
  • ErincErinc
    Yönetici
    Bunlar Kanada'da da gecerli.
    Kolejlerin avantajlari:
    - Kabulleri daha kolay
    - Sinif mevcutlari daha dusuk
    - Egitim biraz daha basit ( yuksek not alma sansiniz universiteye gore daha fazla )
    - Fiyatlar daha uygun
    Kolejlerun eksileri:
    - Ogrenci kalitesi daha dusuk
    - Dersinize profesor girme sansi az ( daha az deneyimli egitmenler girecektir )

Kolejlerde baslamanin bir riski, yuksek ortalama yapamamaniz durumunda iyi bir universiteye gecis sansinizin az olmasi. Ancak derslerin biraz daha kolay olmasi size avantaj saglayacaktir.
  • Başlığı açan arkadaşa teşekkürler.

Peki 3 yıllık bi programı College'da bitirdikten sonra, anlaşmalı bir Universiteye geçip 1 yıl okuyup Universite mezunu mu olunuyor? Ben bu College olayını Kanada'da anlamadım. Bi kaç acentayada sordum, onlarda College'da 2,3 yıllık bi eğitimi bitiridikten sonra Universiteye geçip, o geçiş yaptığın universitenin diplomasının alınamayacağını söylediler.

Ama burada gördüğüm ve araştırdığım bi çok bilgide de college'da gerekli uzun süreli eğitimi gördükten sonra, universiteye geçiş hakkının yapıldığı yönünde. Ve bencede böyle olması daha mantıklı, madem yüksek okul statüsünde bu College'lar, Universiteye geçiş hakkının olması gerekiyor bence. Gözlemlediğim bi kaç ülkede de böyle.
    Sizin fikirleriniz ve bilgileriniz ne yönde? Cevap verirseniz sevinirim!
  • ErtiErti
    Moderatör
    "Bi kaç acentayada sordum, onlarda College'da 2,3 yıllık bi eğitimi bitiridikten sonra Universiteye geçip, o geçiş yaptığın universitenin diplomasının alınamayacağını söylediler."

"Oha" diyorum bir sey demiyorum. Bence bu acentalarin lisanslarinin ellerinden alinmasi lazim. Bu soylenene itibar etme, asli astari yok. Collegelerden universitlere gecis yapmak, ve college'de associate diploma seviyesinde baslanilan bir bolumu universitede tamamlayarak bachelors degree sahibi olmak gayet mumkun.
  • Teşekkürler cevap için Erti. Geçen sene arkadaşımla beraber gittiğimiz acentadan aldığımız yanıttı bu ne yazık ki. ve son zamanlarda da araştırmalarım arasında gene aynı şeyi görünce allah allah dedim kendi kendime.
    Peki ilerde bi zorluk olur mu acaba Erti? Yani aslında bu kararım için daha erken ama kısmet olursa ben Kanada'da da yaşamımı sürdürmek istiyorum eğitimimden sonrada. Sence bi College'a gitmek ilerde vatandaşlık için risk teşkil eder mi? Bi ayrım olur mu?

Hazır seni yakalamışken şu açtığım tartışmadaki sorumada cevap verip, bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim. Görüşmek üzere.

http://forum.kanadam.com/discussion/870/ikinci-vize-bavurusunda-nelere-dikkat-etmek-gerek/#Item_1
  • Kanadada amerika gibi community collegi denen bir isim yok zaten amerikadaki benim bildigim community collegeleri 4 senelik egitim veren universite gibi ama yanilmisda olabilirim ama 2 yillik bir collegeden mezun olunca universitelere gecis yapabilirsin cogu college'in universitelerle anlasmasi var ve gecis yapabilirsin ama tabiki marongozluk gibi bir bolum okursan collegelerde gecis yapamassin
  • Inanin forumlarin cogunu ilgiyle okumaktayim. cok tesekkurler bu site icin lakin, lutfen bu soruma cevap verin cunku cok ama cok onemli! Aklim cok karisti.

Notcanada.com ve canadaimmigrants.com da ingilizce yorumlar okudum, videolar izledim, makaleleler okudum ve kafam allak bullak oldu. Immigrantlik icin, orda yabancilara karsi hukumetin gelistirdigi sistem icin cok carpici yorumlar var. kanada hukumetinin iceri alana kadar 'reklami'yla iceri aldiktan sonra 'sistemi' geregi muamelesiyle cok farkli oldugunu, memleketinizdeki diplomalarin hic bir ise yaramadigini, siz orda diploma alsaniz bile once kendi vatandaslari icin calistiklarini, pek onemsemediklerini, issizligin yuksek oldugunu vs soyluyolar. yani tam bir anti-canada kampanyasi var. luften bu konu hakkinda bir bilginiz varsa aydinlatin beni tskr ederim!
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.