Yeni forum açıldı (2008)
  • ErincErinc
    Yönetici
    Herkese Merhaba!
    Eski forum sistemimizdeki yetersizliklerden dolayı forumun organizasyonunda problemler yaşıyorduk. Yeni uygulama ile, forumda yazmak isteyenlere üyelik zorunluluğu getirdik. Böylece forumda bilgi paylaşımının daha üst düzeyde olacağını ümit ediyoruz.

Forum şuan en basit özellikleri ile aktif durumda. Forumu sizin yorumlarınız doğrultusunda geliştirmek istiyoruz. Çok yakında üye fotoğraflarını aktifleştireceğiz.

Foruma katılımı arttırmak amacıyla aktif üyelerimize çekilişle hediye vermeyi düşünüyoruz. Eski forumda aktif olan arkadaşlar yeni forumdaki üye isimlerini bize bildirebilirlerse, mesaj sayılarını buraya aktarabiliriz.

Lütfen yeni forum ile ilgili yorumlarınızı bu kategori altında bizimle paylaşın.
    Foruma üye olarak Kanada ile ilgili tüm sorularınıza burada cevap bulabilirsiniz.

Eski forum arşivine üst menüden ulaşabilirsiniz.

Sevgiler
    Erinç
  • güzel olmuş elinize saglık
    artık daha rahat bulunur konular
  • Valla super olmus. Elinize saglik.
  • ErincErinc
    Yönetici
    Tesekkur ederiz arkadaslar. Desteginiz icin sagolun.
  • merhaba benkanadaya işçi olarak gitmek istiyorum yada gçmenolarak nereye başvurmam gerekiyor neyapmam lazım bana yardımcı olabirmisiniz ilginize teşekürler
  • slm ben türkiyede rafineri ve petro kimya bölümünde okuyorum
    eğitimime kanadada devam etmek istiyorum.
    Ögrenci vizesi nasıl alabilirim .
    bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
    TEŞEKKÜRLER.....batulu_02@hotmail.com
  • Arkadaşlar ben bu yaz bir ay Uvic'te bi programa gidiyorum ve size kanadam.com hakkında bikaç görüşümü paylaşacağım.
    Öncelikle "GÜVEN" konusunda hiçbir şüpheniz olmasın ,neden diyorsanız Mükemmel insan ve kurucu olan Tankut abi benim banka işlemlerimi bile kendi hesabına aktardığım para ile yaptı ve her türlü sorunumla(vise ,uçak bileti vs.) hemen ve direk olarak ilgilendi.Ayrıca beni orada okuyan öğrencilere de yönlendirerek orası hakkında birebir bilgi sahibi olmamı sağladı.
    Yani arkadaşlar diyeceği oki;aklınızda hiçbir soru işareti kalmasın , burada insanlar hakikaten inanılmaz ilgili ve berrak...
  • ya tankut abiya mail attım cvp yazmadı henüz sen nasıl ulaşıyosun ona
  • elinize saglık 10 kere msj attım bi iletisim kurabilirsek cok sevinicem
  • ben derdimi burdada yazim simdi söle olay canadada okumayı dusunuyorum kesin canadaya gidicem bu sene.liseyi bitireli 2 sene oluyo yabancıl dil mezunuyum yds ye girdim ama burda okumak istemiyorum canadada fine art guzel sanatlar okumak istiyorum bikac sorum olucak yabancı uyruklu hangi universiteler kabul ediyor?ve bu bolum icin ozel bi yetenek sınavı yapılıyor mu?benim kafam cok karısık torontoyu dusunuyorum nerede yasayabilirim bilmiyorum ayrıca toefl da istiyolarmıs aydınlatırsanız cok sevinirim...heaven-shine@hotmail.com
  • help meeeeeee SOS!!!!
  • Selam herkese
    benm bi sorum olacakti...universteden mezun oldukdan sonra kesin is bulabilrmiym?Ornegin `Sinema` okumak istiyorum..Bir 2.ci sorumda internetten arastirdim bilgisayar muhendisi bolumune fakat pek anlamadim cunku bilgisyar uzerine cok sey var bilgisayar bilimi muhendislik programcilik diye ayrilmislar yani simdi ben direk programcilga nasil gecebilirim?Birde kanadada universte bolum rehberi istiyorum bi goz gecirmek istiyorum...Simdi ben sinema okudukdan sonra is bulabilrmiym?

Birde dersler nasil agirmi turkiye gibimi?gereksiz seyleri hayatta kullanmayacagim seyleri ogretiyorlarmi?
  • Grunak bu soru ne alaka bu konu basliginda...?
  • merhaba
    cok kısa anlasılır bılgıler verdıgınız ıcın tesekkur ederım.Epey aydınlatıcı oluyor.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Merhaba,

Bu forumun kullanımı ile ilgili teknik bir sorum olacak:
    Text ve Html seçeneklerinden "HTML" özelliğini nasıl kullanıyoruz ?

Örnek olarak; ben buraya tartışılan konu ile alakalı, insanlara yardımcı olabilecek bir link yazdığımda, linki gören insanların copy+paste'e gerek kalmadan linke tıklayabilmeleri ve linki görüntüleyebilmeleri için ne yapmam gerekiyor?

Şansımı deneyip, yazdığım bir linkli anchor tag'i içine aldım fakat fayda etmedi. Sanırım cross site scrtipting'e, dolayısıyla malicious code'a önlem almak amacıyla textbox içinde genel html taglerinin kullanımı mümkün değil.

Fakat, Erinç Bey'in mesajlarında gördüğüm kadarıyla yöneticiler html özelliğini kullanabiliyor. Bu özellik sadece yönetici accountlarına mı açık, bizim gibi end user'lar kullanamıyor mu?
  • ErincErinc
    Yönetici
    Ertaç Merhaba,
    Genel HTML taglerini herkesin kullanabilmesi icin aktive ettim. Deneyip calisip calismadigini bildirebilirsen sevinirim. Onerin icin tesekkurler.
  • ErtiErti
    Moderatör
    http://www.google.com
    image

Teşekkürler Erinc :)
  • arkadaşlar merhaba aslında bunu burada yazmam ne derece dogru olacak bilmiyorum ama türkiye bana hiç mi hiç yaşanılacak bir ülke gibi gelmemeye başladı ilk olarak ailemin yanlışı sonucu anadolu meslek lisesini bitirdigim için üniversite okuyamadım onun içinde hava astsubay meslek yüksekokuluna girmek zorunda kaldım ve girdim astsubay olarak mezun oldum ve 2008 ağustos ayında ordudan ilşiğim kesildi bende araştırmalar sonucunda kanadaya öncelikle dil eğitimi almak sonra iltica talebinde bulunmak ve orada yaşamak istiyorum bnmle bu konu hakkında ve ne yapmam gerektigi hakkında bilgisi olanlar irtibata geçer ise çok sevinirim msn adresim :thunderbolting21@hotmail.com
  • merhaba herkese slm ben harun bende işsizim bende kesin kanadaya gitmek istiyom ne iş olursa yaparım türkiyedeki kriz benide işsiz bıraktı yardımcı olun saygılar mail:ahmet-can-258@hotmail.com cep telefonu:05344197888
  • merhaba herkese slm ben harun bende işsizim bende kesin kanadaya gitmek istiyom ne iş olursa yaparım türkiyedeki kriz benide işsiz bıraktı yardımcı olun saygılar mail:ahmet-can-258@hotmail.com cep telefonu:05344197888
  • telefonumu yazdığım halde bir bilgi alamadım
  • bende kanada vatandaşı olmak istiyorum 05344197888
  • Bu konu ile ne alakası var bunların ??
    Forum yöneticileri bu konuya el atsa iyi olur , alakası olmayan konular arasında iş başvuruları mesajları geliyor sürekli, rahatsız edici bir durum..
  • ErincErinc
    Yönetici
    Uyarin icin tesekkurler, konu ile alakasiz mesajlari silmeye basliyoruz.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Erinç selam,
    Forum için kendi belirlediğiniz üyelerden oluşan bir moderasyon ekibi oluşturmaya ne dersin?
    En azından yükünüzü hafifletmiş olur.
  • arkadaşlar formlar ne zaman yayınlacanac
  • MERHABA ARKADAŞLAR YENİ FORMA NASIL BAKABİLİRİM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM
  • ErtiErti
    Moderatör
    "Form" değil arkadaşlar, "forum".
    Hal i hazırda bulunduğunuz; mesaj yollayıp, yollanan mesajlarını okuyabildiğiniz ortam sitenin yeni forumudur. Daha önceden farklı bir görünümü vardı.
  • merhaba ben harun bende kanadaya gitmek istiyom türkiyedeki maddi krizden dolayı işimi kaybettim işsizim
    meslğim inşaat ustsı,kalıpçılık işte neiş olursa yaparım mail:ahmet-can-258@hotmail.com telefon:05344197888
    tlf:05344197888
  • kaç kere mesaj attım bi iletişim kurabilirsek sevinecem HEREKESE SAYGILAR
  • ben kusrev yasım 35 aşçı olarak calısmak istiyorum. Yabancı dil ingilizce .SU ANDA OTELDE CALISIYORUM KANADANIN AŞÇI ALINACAGINI DUYDUM BELGELERİN HEPSİ MEVCUT GÖÇMEN OLARAK GİTMEK İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
  • Abi ekip şart...
  • ErincErinc
    Yönetici
    Arkadaslar ilginiz icin tesekkurler. Kisa surede bir cozum getirecegiz.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Selamlar,
    Is istegi mesajlari konusundaki fikrimi belirtmek istiyorum. Ben bu siteye job request birakilmasina karsi degilim. Ancak bazi kisitlamalara gidilebilir. Mesela iyi niyet suistimali ve olasi dolandiriciliklarin onune gecmek icin telefon numaralarinin ve mail adreslerin editlenmesi gibi.
    Zira Kanada'da Turkiye'den isci hire etmek isteyen kisi kurum ya da kuruluslar olabilir. Bu yuzden Kanada'da calismak isimli hal i hazirdaki baslik bir nevi insan kaynaklari islevi gorebilir.
    Tum gorusmeler potansiyel isveren ve isci arasinda gececegi icin Kanadam.com sorumluluk kabul etmek zorunda da degil.
    Kimseye yabanci dil bilmiyorsun, bu is cocuk oyuncagi degil, gidemezsin deme luksumuzun oldugunu da sanmiyorum. Kanada"da calismak isteyenler, vasiflarina bakarak Kanada da calisma sanslari hakkinda kendileri fikir sahibi olmalilar. Ama sahip olduklari yanlis bilgileri duzeltmek icin elimizden geldigince ve bilgimiz yettigince yardimci oluruz.
    Moderasyon ekibinin de katkisi su sekilde olur.
    Kanadam.com yoneticileri (Kanada'da olan beyin takimindan bahsediyorum. Turkiyede Istanbul temsilcileri harici, her temsilcilerini tanimiyorum) profesyonel insanlar. Full time calisiyorlar. O yuzden her an vakit ayiramiyorlar forTma ama kendi belirleyecekleri kisilerden olusacak bir moderasyon ekibi ile baslik, mesaj duzenini online olmadiklari zamanda da saglayabilirler. Tabi takdir kendilerinin.
  • selam ben soronum büyük
    benim nişanlim canada da bende bir türlü gidemiyorum
    bu konuda yardimcı olurmusunuz
    bide ben turk vadandaşi degilim oturma iznim var
    afganistan vatandaşim
    turkye de yaşiyorum
  • ErincErinc
    Yönetici
    Erti dediklerin cok dogru. Is, calisma ve gocmenlik ile ilgili bir kose uzerinde calisiyoruz. Senden daha fazla bilgi ve destek alabilmek icin bugun iletisime girmeye calisacagim.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Selam Erinc,
    Tesekkurler. Hafta içleri 3.30 pm den sonra telefondan ya da istedigin zaman e-mail adresimden ulasabilirsin.
  • selam erinç
    bende kanadaya gitmek istiyorum kaç kere mesaj attım daha cevap alamadım numaram:05344197888
  • yeni forumu dolduramadım
  • Form arayan yada forumu dolduramadım diyen arkadaşlar için forum ve forum değişiklikliği denilen şeyi basitçe tanımlamak gerekirse kelime manası "Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan" olan forum, insanların belli başlıklar açarak ya da açılmış başlıklara mesaj göndererek görüş alış-verişinde bulunduğu sanal sohbet ortamıdır. Forumdaki değişiklik denilen şeyde; şuanda yorumları yazdığımız,başlıkları açtığımız,üyelik bilgilerimizin bulunduğu sayfanın farklı olması ( Kişiler ve konular değişmez sadece görüntüde değişiklik olur, beyaz olan arka planın siyah yapılması gibi siyah olan yazıların kırmızı yapılması gibi şeyler forumdaki değişikliklerdir.) yani halkın kaynaşmak için seçtiği pazar alanının kafeye dönüşmesi gibi birşey. Yukarıdaki "eski arşiv" yazısına tıklarsanız değişiklikleri görebilirsiniz. Umarım en basit ve anlaşılabilir bir seviyeye indirgeyebilmişimdir.

Erti`nin iş arayanlar için düşüncelerine katılıyorum, neredeyse her konu başlığı altında 1 iş başvurusu bulunmakta,ayrıca iş ile gilgili birçok başlık açılmış durumda. Öncelikle hepsinin tek bir başlık altında toplanması ve mail adresi, telefon numarası gibi bilgilerin aleni bir şekilde yazılmasındansa kullanıcının kişisel bilgileri kısmında belirtilmesi ve bununda kişinin isteğine bağlı olarak tercihli yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gereksiz başlıkların ve yorumların biran önce silinmesi gerekli çünki birkaç haftadır siteyi gezen biri olarak gereksiz başlıklar ve yazılar yüzünden beynim sulanmış durumda.
  • bir de üyeler arası özel mesaj atma imkanı olsa çok iyi olur. mümkün mü bilemiyorum tabi. çünkü misal s.esin'e mesaj atamadığımdan dolayı, mail adresimi buraya girmiş oluyorum ve dahası boşuna mesaj kirliliği yapmış oluyorum.

bu arada s.esin mailini bekliyorum :=)
  • slm nasılsınız ben ogün ben kanada vatandaşı olmak istiyorum da ne yapmam gerekiyor cevbınızı benim msn adresime atabilirsiniz...
  • adım yunus demir.kanada da üniversite okumak istiyorum.sizinle birebir konuşabilirmiyim teşekürler.
  • malatyada yaşıyorum meslek olarak kaynakcıyım kanadada çalışmak istiyorum lise mezunuyum ingilizcemde var teşekürler.
  • kurumunuzla iletişim kurabilmek için tlfn numarası alabilme imkanımız varmı kendi numaram 05397292606.
  • Birde üyelerin profiline bakarken başlattığı tartışmaların veya yorumlarının sayılarını görmekten daha ziyade hangi tartışmaları başlattıklarını veya nereye yorum yazdıklarını görebilirsek daha iyi olur bence. Örnek olarak erti arkadaşımızın yaptığı yorumlar bilgi edinmek için çok güzel kaynak oluyor ancak erti arkadaşımızın nereye ne yazdığını bulmak için her başlık ve başlatılan tartışmada yorumlarını aramak zahmetli oluyor.
  • ErtiErti
    Moderatör
    s.esin,
    Pozitif yorumların için teşekkürler. Diğer meseleye gelince...
    Yazdıklarının birkaç kod modifikasyonuyla sağlanması gayet mümkün. Zaten forumun altyapısı buna müsait ve emin ol ki bu dediklerin, akla mantığa yatkın olduğu sürece, değerlendirmeye alınıyor. Çünkü Erinç burayı sıklıkla takip ediyor.
  • erti kardeşin dikkatine merhaba bende 5 yıldır kanadaya vize almaya çalışanlardan biriyim ama bir türlü başaramadım vizeyi kolay olarak nasıl alırım bana nasıl bir yol çizmem gerektiği konusunda cevap yazarsan sevinirim bu arada eğitim yaş dil ne kadar gerekli sigortamda yok serbest çalışan biriyim
  • Yönetici Arkadaşlar;

Bilmiyorum sizin fikriniz nedir? Ama özellikle bazı konularda müthiş bir bilgi kirliliği var. Özellikle herkesi ilgilendiren konularda, konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan arkadaşlar tarafından, yeterince araştırma yapmaksızın girilen mesajlar hem forumda inanılmaz bir bilgi kirliliğine sebep oluyor hem de birçok arkadaşın yanlış yönlendirilmesine sebep oluyor.

Benim önerim yönetici arkadaşların konu hakkında araştırma yapıp gerektiğinde forumda yayınlanan kontrolsüz bilgileri düzeltmeleridir. Orijinal metin korunarak altına editör tarafından şu şekilde yeniden düzenlenmiştir gibi bir not düşülebilir.
  • ErincErinc
    Yönetici
    Sevgili nureddinfatih, forumda duzenlemeler uzerinde calisiyoruz. Oneriniz icin cok tesekkurler.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.