Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorskvabere
    • CommentTime20 04 2009

Öncelikle merhaba kendimi tanıtırsam üniversite son sınıfta okuyan bir öğrenciyim.Okul bitiminden sonra canadaya dil okuluna gitmek istiyorum.Bu eğitimin 6 ay dan kısa olmamasını istiyorum ve intermediate seviyesinden biri olarak belkide daha az seviyede ingilizcem.Canada, dil kursuyla birlikte çalışma hakkı veriyormu? Veriyosa ne kadar dil eğitimi süresi içinde ? Galiba oraya ögrenci vizesiyle gidecem ve vizem bittiginde nasıl vizemi uzatabilrim dil okulu dışında , çalışma vizesi alabilirmiyim ,canadadayken yoksa turkiyeye tekrar dönmem mi lazım ? Hersey yolunda giderse orada yaşamak ve vatandaşlığı bile düşünüyorum ?Bizim aldığımız diplamayla kendi mesleğimi yapma şansım ne kadar fazla orada? Kısaca aileme fazla yük olmadan bir yandan iş ber yandan dil eğitimi alabilirmiyim ve koşullar iyi gittiği taktirde nasıl kalmayı uzatabirim..Beynim patlamak üzere düşünmekden ,oraya gitmeden belki soruma cevap alamayacam ama gittiğim taktirdede cevapların ne kadar doğru verildiği anlayacam .Bu yazılanların herkes tarafından okunduğunu ve buna göre planlar yapanların olduğunu varsayarak hatırlatarak, orada yaşayan yada bulunmuş abi ve ablaların en doğru şekilde yazmalarını rica ediyorum ....
    • CommentAuthorbestblood
    • CommentTime22 04 2009

erti diye bir arkadas var onu bul herseyi biliyor bu forumda.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime22 04 2009

Arayıp bulmasına gerek yok, ben zaten buradayım ve mesajları okuyorum :)
    Bu konuya dün cevap veriyordum. patron ortalarda dolanıyor diye explorer penceresini kapatmak zorunda kaldım. yarım kaldı iş. Bu konuya birkaç saat içinde detaylı bir cevap vereceğim.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime22 04 2009 düzenlendi

- Canada, dil kursuyla birlikte çalışma hakkı veriyor mu? Veriyorsa ne kadar dil eğitimi süresi içinde ?
    * Eger ogrenci vizesi sahibiysen ve de katildigin egitim programinda, egitim sonrasi zorunlu bir maasli/maassiz staj evresi varsa, maasli/maasiz stajin icinCo-op and internship programs kapsaminda calisma iznine basvurabilirsin. Bu kapsamda verilen calisma izninin gecerliligi normalde egitim gordugun sure kadardir ama memurun inisiyatifine gore 1-2 ay daha fazla sureli de alabilirsin. Yasal olarak calismaya calisma iznin uzerinde yazili calisma tarihinden baslayabilirsin.

- Vizem bittiginde nasıl vizemi uzatabilrim dil okulu dışında , çalışma vizesi alabilir miyim ,canadadayken yoksa Turkiye@ye tekrar dönmem mi lazım ?
    * Calisma iznini uzatmak icin mevcut sponsorunla (genelde isverenin olur) anlasman ya da seni employ edecek yeni sponsor bulman gerekir. Okuma iznini uzatmak icin de egitimine devam ettigini ya da yeni bir egitim programina kaydoldugunu, okulun ucretini odedigini ve de maddi yeterliligini belgelemen, çalışma veya okuma iznini uzatmak icin gerekli formlarla birlikte Kanada icindeki belirli gocmenlik burolarina postalaman gerekir. Bunun icin Kanada'yi terk etmene gerek yok, Kanada icinden bu islemleri gerceklestirebilirsin. Alberta, Vegreville'deki ofis bu işlemlere bakar. Ama giriş-çıkış vizesi uzatma işlemi Kanada dışı elçiliklerden yapılır, bu yüzden ya Kanada'yı terkedip, KAnada dışıundaki bir elçiliğe müracat etmelisin ya da evraklarını postayla göndermelisin.

- Bizim aldığımız diplamayla kendi mesleğimi yapma şansım ne kadar fazla orada?
    * Bir isverenden is ve akabinde sponsorluk teklifi almadigin surece zor. Isverenlere CV(resume) birakarak sansini deniyebilirsin ama isverenlerin oncelikli tercihi, buranin vatandaslari, gocmenleri ya da burada college egitimi almis ve calisma vizesi sahibi olan international student & workerlar olacaktir. Bu yuzden eger burada kalmayi ciddi ciddi kalmayi dusunuyorsan, adimlarini buna gore atmalisin. Sana sunu onerebilirim: Eger maddi acidan seni sarsmayacaksa, 1-2 senelik bir college programi oku, hem program bunyesinde ki co-op/internshiplerle is hayatina adim atmis olursun hem de mezuniyet sonrasi Working after graduation kapsaminda alacagin mezuniyet sonrasi calisma izniyle, burada is bulup kalma ve gocmenlige basvurma sansini artirmis olursun.

- Kısaca aileme fazla yük olmadan bir yandan iş bir yandan dil eğitimi alabilir miyim?
    * Work permitini almadan, sadece dil ogrencisi oldugun surece yasal olarak calisman mumkun olmadigindan, yapacagin isler masa alti isler olur. Cep harcligini cikarmak icin vasif gerektirmeyen, daha cok fiziki yeterlilik isteyen isler yapabilirsin (kasiyerlik, bulasikcilik, garsonluk, iscilik vs...) yovmiyen de gunluk ya da haftalik nakit olur ama bu durumun yasal olmadigini goz onunde bulundurmalisin. Bu sekilde calisip calismamak senin iradene kalmis.
    • CommentAuthorskvabere
    • CommentTime22 04 2009

teşekürler bilgiler için araştırcam daha fazla hayırlısı artık
    • CommentAuthorhardiness
    • CommentTime17 05 2009

ertiye soruyorum

erti merhaba bir sorum yanıtlamanı rica ediyorum.

hiç ingilizce bilmeyen biri PLI da 6 aylık bir kurstan sonra ingilizceyi öğrenebilirmi acaba.
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime17 05 2009 düzenlendi

@Skvabere

International House - Vancouver Career Connect ve PLI'in OPUS programlari merak ettigin sorular icin cevap olabilir.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime17 05 2009 düzenlendi

@hardiness:
    6 ayda hedeflediğin seviyeye gelmek, burada İngilizce'yi ne kadar öğrenmek isteyip, ne kadar çaba gösterdiğine bağlıdır. Tavsiye, okulun her ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun, hızlı ilerleme kaydetmek istiyorsan, ekstra çalışmalar yapacaksın, girişken olup İnsanlarla sık sık İngilizce konuşmaya çabalayacaksın.

Vancouver, katkın için teşekkürler.
    • CommentAuthorhardiness
    • CommentTime18 05 2009

tşklr erti. peki hiçbilmeyenlere nasıl bir metot uygulandığı hakkında bir bilgin varmı. istanbulda bir sürü ingilizce kursu var. ben wall street institute adlı kursa 6 ay gittim, bilgisayarın başındasın bir hikaye-animasyon var sürekli tekrar yapıyorsun, gramer dersi falan yok. üç ünite bitirince encountere giriyorsun. diğer bir arkadaşım var active english learning adlı bir kursa gidiyor orada CALLAN metodu diye bir metot var, bu metottada gramer yok yabancı hoca milletin ortasında stand up gösterisi gibi birşeyler yapıyor oradakileri konuşturmaya çalışıyor, bu metodu ingilizler kölelere ingilizce öğretmek için kullanırmış.
    yani demek istediğim PLI nın bunun gibi farklı metodlarımı var yoksa bildiğimiz okul dersleri gibi gramer,örnek problem,konu anlatımları gibimi öğretiyor.
    • CommentAuthorstjohns
    • CommentTime18 05 2009

ingilizlerin kölelere stand up gösterisi yaptıklarını sanmıyorum.
    ingilizce öğrenmek için benim tavsiyem önce grameri özümseyin temelde bulunsun. onun üzerine listening, speaking ve reading pratikleri yapın. netten dizi indirip izlemek pek popüler, ingilizce altyazı koyup izlemek gerçekten çok iyi sonuç veriyor. ben toefl a hazırlanırken ally mcbeal 5 sezon izlemiştim 2 ayda iyi olmuştu :)
    bunun yanısıra popüler kitapların ingilizcelerini alıp okuyun. ben daha önce türkçesini okuyup bitirdiğim kitapların ingilizcelerini alıp okumayı seviyorum. daha önceden okuduğunuz için kitabı okumak daha kolay oluyor.
    speaking için ise taksim'e çıkılabilir :)
    • CommentAuthorhardiness
    • CommentTime18 05 2009

peki kanadadaki kursların öğretme yöntemi nedir.
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime18 05 2009

@hardiness

Okullara gore egitim yontemleri degismekte ; fiyat olarak ucuz olan okullar ; genellikle ogretmenlerin sertifikali olup olmadigina bakmadan , bu isi yaptigina inanan ogretmenlerle calisip, Onlari ogrencilerin ortasina saliyorlar boylelikle devamli sinifta bir konusma ortami yaratip ogrencilerin ingilizcelerini gelistirmeye calisiyorlar. Arada genel olarak yapilan hatalarda ogretmen grammar/pronunciation vs. bilgisini verip tekrardan gunluk konusma moduna geciyor.

Biraz daha ust kademe diyebilecegimiz ve turk pazarinda oldukca bilinen okullar ise bu isi 4 derse ayirmis sabah bloklarinda grammar, writing ve reading/listening egitimlerini verdikten sonra, ogleden sonra uzun bir blok conversation siniflarinda gunluk hayat uzerine konusarak ingilizceni gelistirmeni amacliyorlar.

Bu dil okullarinin is hayatina yonelik siniflarinda ise daha cok egiticinin ders anlattigi, kendi hayatinda yasadigi ornekleri ogrencileriyle paylastigi daha sonrada 2-3 haftalik proje odevleriyle geri donusun nasil oldugunu kontrol ettigi bir sistem mevcut.
    • CommentAuthorhardiness
    • CommentTime18 05 2009

ikinci paragrafta anlattıkların PLI için geçerlimi. bu arada cevapladığın için tşklr.
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime19 05 2009

@hardiness
    PLI'da daha degisik bir schedule var seviyene gore belirleme yapiyorlar. Universite gibi dusunursek bazen grammar dersin sabah 9da listening dersin ise 1.30 da falan olabiliyor. Arada 3-4 saatlik bos bir vakit olabiliyor. Ama bu tamamiyle seviyeyle alakali bir durum.

Pli'da genel olarak sistem 2. paragrafta anlattigim gibi isliyor.
    • CommentAuthordilemmaa
    • CommentTime24 05 2009

Merhabalar,
    Foruma yeni üye oldum.Ben de elektrik mühendisliği 2008 mezunuyum.İngilizcemi geliştirmek için 6 aylığına kanadaya gitmeyi hedefliyorum.Ama acaba İngiltereye mi gitmeliyim düşüncesi de zaman zaman aklıma geliyor.Aynı şekilde orda aileme fazla yük olmamak için part time çalışmak istiyorum.Görüştüğüm bir danışmanlık şirketi pli daki opus programıyla yasal çalışama izni ile birlikte çalışabileceğimi söyledi.Bu ne kadar doğru?Ve de İngiltere ile Kanadada ingilizce öğrenmenin avantaj ve dezavantajları konusunda beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.Ayrıca Şu an Kanada da olan ve gittiği danışmanlık şirketinden memnun kalan arkadaşlar da yardımcı olurlarsa minnettar olurum:))
  1.  
    part time calsmak yasal degil ama burda restoranlarda felan calisan turkler var ama yasal bi hareket olmadigini tekrar belirtmek isterim...onun disinda en az 1 yillik full time egitim aldiginz zaman work permit olayi oluo ancak bu sadece post=graduate studentlar icin gecerli yani ben arasitiriken okulum bittiginde 1 yillik calisma iznimi alabilcegimi ogredim ayni sey sadece dil okuluna giden icin varmi bilmiorm ama dil okullarini internship programlari war ki burda parali bi internship bulmak cok zor cunku bedava bile internship olup deneyim kazannamk isteyenlerin sayisi azimsanmaz...
  2.  
    danismanli sirketleri seni komisyonlarinin encok oldugu okullara yonlendirirler ....
    ben 2004 te ilacta dil kursu almistim aradan 5 yil gecti simdi pre degree die universtiye girmeye yarayan bi diploma okuorum gene ilacta ve kalitesindeki degisiklik yok hatta olumlu adimlar ve ilerleme mevcut o yzuden cok memnun durumdayim ayrica sen elektrik muhendisligi okuduguna gore dil kursunun ardindan belki post graduate yaparsin o yuxden sana da ilac i oneririm ....bunun icin bilgiyi yerinden almak gerektigine inaniorm ....o yuzden bana geri donersen sana okulda calisan turk un mail adresini verebilirim ki o sana herseyi detayli anlatir...ayrica kanadam.com a da danisabilirsin..bence ya direk hallet isini yada kanadm com burda oldugu icin daha bilir yada benm gibi simdi egitim goren arkadaslardan faydalan derim ben sen bilirsin kib
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime25 05 2009

@bulentkocabas

Komisyon kokan hareketler bunlar :)

Evet ilac ozellikle turk pazarinda oldukca guclu bir yapiya sahip ; Ozellikle hem vancouver da hem torontada Turk danismanlar oldukca iyi calisiyorlar. Toronto yuu tam bilemeyecegim ama , vancouver daki okulda turk yogunlugundan bir kac sikayet vardi son zamanlar orda durum nedir? Birde genel olarak ordaki international yapidan bahsedebilirmisin. Mesela burda bir cok dil okulunda asya nufusu agirlikli orda da ayni sey gecerlimi ?
  3.  
    tabi gecerli cnm asyalilar her yerde ama burdaki yogunluk galiba biraz daha brezilyali-arj-kolombiya yani latin agirlikli da sayilabilir...komisyon kokan hareketler derken acar misin bunu?bnm gorebildigim su pre degree icin bi sinif war sadece cunku herkes yapmak istemio sonucta herkes college gitmek istemior burda bizim sinifta var turk gersiini bilemem
    • CommentAuthordilemmaa
    • CommentTime26 05 2009

sevgili bülentkocabas

forumda yeni olduğum için hiç yanıt alamadığımı düşünüştüm.:)Yardımın için çok teşekkür ederim.Direkt hallet derkenne kadarını kendim direk halledebilirm.konaklama işini ayarlamak sorun olabilir diye düşünüyorum.Post graduate hakkında da detaylı bilgi almak isterim.sen nasıl bir eğitim alıyosun orda tam anlayamadım.Tekrar teşekkürler.
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime26 05 2009

konaklama ayarlamak hic de zor degil...toronto'ya ise yolculuk: http://forum.kanadam.com/discussion/356/kanada-homestay/#Item_17
  4.  
    @dilemma
    ben ILAC toronto da 4 aylik pre degree denen bi program war onu aliorum su anda daha sonra eylulde george brown college marketing post-graduate programina katilacagim post-graduate universite mezuniyet sonrasi pratige dayali 1 senelik bir egitimdir ulkemizdeki karsiligi ise tezsiz yuksek lisans tir.ayrica post graduate okumanin bir avantaji post graduate work permit ismi altinda okudugun sure kadar calisma izni alabilmendir dier bir avantaji sie bnm okulumda 2 somestr ve 1 co-op yani staj mevcuttur bu stajlar ucretlidir. son olarak kalacak yere gelince sen gel dil okulunu 4 ay al sora de ki ben 1 aylik homestay istiorm 1 ay homestayde kaldigin surede hem kendine yer arastir hemde cevreyi tani.ha bulamadin mi 1 ay daha uzat homestayini :) yani direk 12 ay kurs 12 ay homestay almana yada 4ay kurs 4ay homestay almana gerek yok cnm..sorun olursa ozelden irtibata gecebilirsin bi kac gun bakamiycam cunku bu foruma arada kaynar gider...bulentkocabas@gmail.com
    • CommentAuthorl@il@
    • CommentTime6 07 2009

İİ GÜNLER KAÇ GÜNDÜR BURAYA YAZI YAZIYORUM AMA KİMSE YARDIMCI OLMUYOR BANA. BİRİ BENİ DUYSUN LÜTFEN. MASTER YAPMAK İSTİYORUM AMA ÖNCELİK OLARAK DİL EĞİTİMİNE İHTİYACIM VARMIŞ. İNGİLİZCE YOK GİBİ BİŞEY YANİ. DERECELERİ NELER HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. SİZDEN CEVAP BEKLİYORUM
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime6 07 2009

bunun gibi basit bir konuda yardima ihtiyacin yok. turkiyede TOEFL veya IELTS al gel mastera buraya.
    • CommentAuthorebru6666
    • CommentTime1 10 2009

erti ... benım sana ulsmam gerek..nasıl yapabılırız ben canada ya gıtmek ıstıyorum dıl okulu ıcın..sence nasıl olur bende kurs ve staj ıstıyorum sence mumkunda yada orda aupaırlık varm? cunku yaklasık 20.000 tl m var ama tuketırsem kotu olur benım ıcın bırazda ıdarelı olmam lazım ..para kazanmamda gerek aslında yatamam evde bana bı fıkır lutfen..bu arada ben 2 senelık unıv mezunuyum acaba ve turızm bolumu cokca deneyımım var thy de bıle calıstım havacıyım aslında...
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime2 10 2009

Kanada Dil Kursları Fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ?
    Eyaletine gore değişiyor mu
    • CommentAuthormbaybarsk
    • CommentTime2 10 2009

merhaba,ben bu sene güzel sanatlardan mezun olucam,heykel bölümü.okulu bitirdikten sonra Canada'ya gitmek ıstıyorum ben de.ancak iş tecrubesiyle vakıt kaybetmemek için dil okuluna gidip ( ingilizcem ileri derecede aslında..) bir taraftan da orada iş bulmaya çalışacağım.eğer iş bulursam göçmenliğimi başlatma şansları var dımı?? okula gitmeyi de düşündüm ancak okullar çok pahalı..
    sanırım benim izleyeceğim yolu çok fazla kişi kullanıyor,sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı acaba??
    teşekkürler.
    ayrıca Canada vatandaşı akrabalarım da var.onların bu konuda bana ne gibi yardımları olabilir??
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime2 10 2009

mbaybarsk
    Canadada tanışların var Hemde ingilizcem iyi diyorsun
    Daha ne bekliyorsun dil kursu felan oyalanıyorsun
    Ordaki tanışların vasıtasıyla İşveren lerden Davet gondersinler sana
    benim fikrim..
    • CommentAuthormbaybarsk
    • CommentTime2 10 2009

ama ben oraya gitmeden adamlar tanımadıkları bırıne davetıye gonderebılır mı?bu yaz gıtmeyı dusunuyorum 1 aylığına,o sırada cv mi versem,Türkıyeye gerı dondukten sonra iş yerının benı kabul etme olasılıgı var mı kı??

teşekkürler
    • CommentAuthormbaybarsk
    • CommentTime7 10 2009

Erti bey sizinle konuşabilirmiyim acaba? anladığım kadarıyla baya bilgilisiniz bu konularda!
    teşekkürler
    • CommentAuthorsphinx55
    • CommentTime7 10 2009

kacak macak calışılmıyomu orda
    opus nedir bilen varmı
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime14 10 2009

öncelikle kendimi tanıtmak isterim
    ben turkiyede yaşıyorum 24 yaşındayım askerlik yapmadım 4 yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum
    Amacım Kanada da kalmak çalışmak para kazanmak oturum almak .
    Forum sayfasında excelans diye biri var ondan 1 sefer yardım almıştım gelmen için ingilizce seviyen çok iyi olması ve banka hesabının dolu olması vs. gibi şeyler dedi.
    Bende ingilizce basic seviyesinde
    O zaman en kolay orda dil kursuna yazılmak ve çalışmak dendi forumda
    Bu dil kursu için ne kadar bütçe ayırmam gerekmekte ve kursa giderken çalışabilirmiyim
    Birde kurs bitiminde kanada da kalma şansım varmı.
    Bunları merak ediyorum
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Teşekkurler
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime14 10 2009

Ayrıca inşaat sektöründe bedensel olarak çalışabilirmiyim bunun için izin yada başka bir işlem gerekiyormu
    günlük yövmüye çok yuksek diye duymuştum
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime14 10 2009

6 aylık dil kursu ve yaşam giderin herşey dahil 20.000tl yeterli olabilir,
    kurs süresince yasal olarak çalışma izni yok
    co-op programına gidersen kurs bitiminde 6 ay daha maaşlı staj yapabilirsin.. bununda saat ücreti yaklaşık 10cad.
    göçmen olabilmek için kurs sonrası bir üniversiteye gitmen gerekir... buna diploma yada sertifka programı dahil mi onu bilmiyorum, sayın excallans cevap verebilir
    kolay gelsin
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime14 10 2009

teşekkur ederim arkadaşım
    ama başka yol yokmu bildiginiz
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime14 10 2009

başka evlenecek birini bulur evlenirseniz işiniz daha kolay :)
    • CommentAuthorbmwozel
    • CommentTime15 10 2009

hhhh
    :D:D:D:D

varmı benle evlenenn kızlarr

kanadaya gelecem
    1.87 boyunda mavi gozlu kaslı yapım var
    :D:D
    • CommentAuthorbetyy
    • CommentTime20 02 2010

Slm arkadaşlar,

Ben 6 aylık dil eğitimi için Vancouver gitmek isitiyorum ama dil eğitimimden sonra master yapmak isitiyorum.Bunun için malum fiyatlar konusundaki zorlukları biliyorum bunun dışında nelerde zorluk olabailir kayıt olma süresinde?dilim yeterli olmadığı için önce dil sonra master yapmayı çok isitiyorum bana bu konuda bvilgilernizle yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Şimdiden ilginize teşekkürler...
    • CommentAuthorbetyy
    • CommentTime21 02 2010

Deneyimi bilgisi olan arkadaşlardan haber bekliyorum:(
    Kimse bişi yazmamış:(
    • CommentAuthoresa_85
    • CommentTime22 02 2010

ben de betty arkadaşımız;) gibi,dil eğitimi başta olmak üzere sonrasında da master programlarına katılmak istemekteyim ve gidene kadar ne kadar bilgi toplayabilirsem benim için o kadar kolay olacak herşey...sormak istediğim bir kaç soru var ve bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımını beklemekteyim,şimdiden teşekkürler.
    1-Kanada'da dil eğitimine katılmak için belirli bir seviyede olmak gerekir mi,gerekiyorsa hangi seviyede olmak yeterli olacaktır?
    2-Vize,kalacak yer vs. gibi problem çıkarabilecek unsurlar nelerdir?
    3-Sertifikasyon programlarına ve/veya master programlarına katılma şartları nelerdir?
    4-Tüm bu programların(dil,sertifika/master programları) maliyeti tahmini ne kadar olacaktır?
    5-Bu programları gerçekleştirirken aynı zamanda staj veya çalışma imkanları var mıdır?
    6-Alınan vizenin süresi en fazla ne kadar olacaktır ve vizeyi uzatma şansı var mıdır?
    • CommentAuthorerginca
    • CommentTime23 02 2010

1- toronto da ki HANSA dil okulu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var is yardımcı olabilirler mi?? okul hakkında herşeyi bimek istiyorum.. 2- vize başvurusunda bulunacam bu hafta içinde sponsorum olduğum kişide gümrük şirketi var ayrıca 3 ew 1 araba 1 arsa yüksek derece de emekli maaşı war ama bankada toplu para bulamadık bununla birlikte benim yüksek okul diplomam wall street sertifikam ve futbol hakemi olduğuma dair tff den resmi belgem war faal hakem olduğuma dair bir belge sabıka kaydı temiz :)) terhis belgem niyet mektubu vb..
    6 aylık dil eğitimi için yerli midir bu şartlar eklemem gereken başka belgelerde war mı bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar warsa şimdiden çok teşşekür ediyorum....
    • CommentAuthoryetonyali
    • CommentTime24 02 2010

Erti Bey merhaba ben bursa da yaşıyorum ve Teknosa A.Ş de Satış Danışmanlığı yapıyorum ve aynı zamanda bilgisayar tamiri, teknik servis konusunda iyiyimdir. 2yıllık açıköğretim işletme fakültesi mezunuyum ve aynı zamanda lisans tamamlama yapıyorum 4.sınıf öğrencisiyim işletme bölümü inş. kısmetse bu yaz temmuz gibi okulu bitirip vancouver a gelmeyi düşünüyorum.
    Açıkcası İşletme mezunu olmam yani diploma olarak business adminstrator olarak geçiyor ve satış danışmanlığı yada teknik servis üzerinde çalışmalarımın olması bana canada da artı birşeyler sağlar mı ?
    6 aylık dil kursu ve 6ay staj programına kayıt olucam ve bu program bittikten sonra iyi bir şekilde dilimi geliştirip 2 yıllık sertifika programlarına yazılmak istiyorum özellikle Diş Teknisyenliği veya Bilgisayar İT üzerine okumak istiyorum bu iki meslek dalının canada da nasıl bir popularitesi var ?
    Kısıtlı bir bütçe ile gidiyorum cünkü aileme yük olmak istemiyorum o yüzden ancak elimdeki para dil kursunu karşılama ve canadaya gitmeye kadar yetiyor gittiğim zaman ilk ay yada ikinci ay iş bulup çalışmak istiyorum yaşam masraflarımı karşılamak için acaba bilgisayar tamiri yada farklı işlerde pizzacılık v.b gibi alanlarda iş bulabilirmiyim diyorum ?
    Son olarak work and study programını tamamlayıp bu dediğim alandaki sertifika programına katılabilir miyim ne gibi şeyler isteniyor ve gönüllü işlere de girmek isterim dilimin gelişmesi adına ve de dediğiniz gibi resume olması açısından ve 2yıllık sertifikayı programınıda bitirdikten sonra vatandaşlık için başvuru yapabilirmiyim ? Sertifika programına yazılınca çalışma izni alabilirmiyim şimdilik aklıma gelenler bunlar bu konularda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk....
    • CommentAuthorzeynel
    • CommentTime7 03 2010

ben dil öğrenmek amacıyla kanadaya yada amerikaya gitmeyi düşünüyorum. öğrenmek istediğim kanada mı daha faydalı olur yokda amerika mı ve çalışma olanakları maddi geliri hangisinin daha iyidir. ve türkiyeden nekadar bir parayla oraya gelmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir