Dikkat ettiysen genelleme yaptım. Özel özel tek tek mesleklere deyinmedim elbette iş alanı olmayan bölümler var Türkiyede. Misal , Nükleer enerj mühendisliği. Santral yok ama öğrenci yetiştiriyoruz kötü değil ama mantıksız. Harika bir bölüm ama söylediğim gibi uygulanır saha türkiyede yok. Ne yaparsan master da fizikçi olabilir yada başka alanlara kayarsın ve iş bulursun. Yine bir çıkış olur. Sakın yanlış anlama iş var derken hani şu basit işleri ve genel olayları kastettim. Türkiyemde yazılım var da ne oluyor :)))
merhaba ben kocaeli univ 3. sinif fef matematik ogrencisiyim. onumuzdeki sene mezun olup masteri kanadada ekonomi uzerine yapmak istiyorum. acaba mat uzerine ekonomi masteri yapma olasiligi nedir? (bazi bolumelr uzerine eko masteri yapilamiyor)
arkadaşlar I-20 kağıdı okuldan aldığımız hani, bu mektubun başında " I-20" yazıyor mu ? bende sadece kurs programını ücretini, süresini anlatan bir mektup altında canlı imza ve soğuk damgası var doğru değil mi ? herşeyi kontrol ediyorum artık.
ben liseden geçen yıl mezun oldum tr de. 19 yaşındayım ve sanırım (tabii ki tahmini bir zaman kesin demem imkansız) 6 ay içerisinde torontoda olacağım. özel bir lisenin dil bölümünden mezunum ve not ortalamam 4lü sistemde 2,7 civarında. torontoda bir üniversitede finans bölümüne girebilmem mümkün müdür? dil bölümünden mezun olmam sorun yaratır mı? veya öncelikle bir college bitirip daha sonrasında bir uni ye girebilmem mümkün mü?