Arkadaşlar daha önce bu konuda çok fazla form açıldığını biliyorum ancak herkes farklı bişeyler yazdığı için kafam karışıyor.
Ben ve erkek arkadaşım Kanada'da eğitimimizi tamamlamak, dil eğitimi almak ve mümkünse Kanada vatandaşı olmak istiyoruz. İkimizde bir üniversitenin ziraatla ilgili bölümündeyiz. Yani mezun olduğumuz zaman ziraat teknikeri olcaz. Kanada'da üniversitelerin şartları neler, nasıl seçim yapmalıyız, öğrencilerin Kanada'ya gidebilmesi için takip etmesi gerekenler neler ve ne yapmamız gerekiyor?
Ayrıca benim okuduğum üniversitenin AB STAJ PROGRAMI ile Almanya ve Çek Cumhuriyetine gitme ihtimalim var bunun da bir faydası dokunur mu?
Bir şey daha var ki en çok tedirgin olduğum konudur; ailem ben 1-2 yaşlarında iken Kanada vatandailığı için başvuru yapmış ancak red cevabı almışlar bunlar problem yaratır mı???
Bu konuda forumda ve sitemizde fazlasiyla bilgi vardir. Lutfen daha detayli inceleyiniz. Ailenizin red alma tarihi cok eski tarihte oldugundan sizi cok etkileyecegini zannetmiyorum.
İYİ GÜNLER BEN KANADA VATANDAŞIYIM. VANCOUVER DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİME DEVAM ETMEK İSTİYORUM. SADECE DANIŞMAM BULMAM GEREKİYORMUŞ. FARK OLAN DERSLERİ DE BELLİ BİR SÜRE İÇİNDE VERMEM YETERLİYMİŞ. BAZI ARKADAŞLARIM GİTTİ. KANADA EN UYGUN ÜLKELER ARASINDAYMIŞ. SINAVSIZ İSTENİLEN BÖLÜMDE OKUMAM YETERLİYMİŞ. BUNUN HAKKINDA SİZDEN DAHA DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR
Merhaba,
Bnede CANADA Vatandasiyim, Universitemin son senesini Canada'da okumak istiyorum, Universitemin IT bolumunde okuyorum, not ortalama 3 un biraz asagisinda Toronto daki U of T disindaki universitelere transfer olmam mumkun mu?
olursun transfer, ama derslerinin hepsini saymazlar, en fazla sayacaklari 20 ders olur,eger kanada vatandasiysan, gel burda bir okula transfer ol, burdan diplomani al, bolumun iyi burda kalmak istersen kolayca is bulursun. ayrica kanada vatandasiysan, turkiyede maddi durumun iyi degilse, buraya gelince student loan'a basvur okul parasini devlet oder, okul bitincede taksitle geri odersin.
verdigin bilgiler icin tesekkurler.
Peki 20 dersten fazla saydirma sansim var mi ?, Transfer olayinda international student la ayni kategoriye mi giriyorum.
benim bildigim, sadece 20 dersini sayiyorlar, kendi okuluma sormustum, birde bir arkadas vardi bizim okuldan dalhouse universitesine gitmisti, oda aynisini demisti, butun okullarin 20 ders olmasi lazim.
sen kafani takma, az olsun oz olsun, senin kanadada alacagin computer science diploman turkiyede alacagin diplomadan daha fazla ise yarar, adamlarin bilgisayar muhendisi acigi var bulamiyorlar, eger burda alirsan o diplomayi cok rahatca is bulursun, iyi para yaparsin, hoslanmassan burdan, turkiyeye geri gidersin ordada garanti kolayca is bulursun.
yok international studenlerle ayni kategoridede olmuyorsun , eger okul ucretini kendin odersin international studenlere gore %50 daha az odersin.
merhaba ben anadolu üniversitesi 3. sınf öğrencisiyim. kanadada hukuk eğitimi almak istiyorum ama daha öncesinde ILAC da dil eğitimi alacağım. orda üniversite eğitimi almam için gereken evrak ve belgeler nelerdir
Orda Lisans eğitimi almak için GMAT GRE tarzı sınavlar war. Alanına göre uygun sınava girmelisiniz.
Tabiki TOEFL yada IELTS şartıda var. Hukuk için TOEFL dan en az bence 90 95 civarı bir not almanız lazım. IELTS içinse 7.5 8.0 diyebilirim. Çünkü hukuk tamamen sözel ve çok iyi bir ingilizce ister.
iyi bir eğitim alırsanız (ingilizceyi anlayacak ve konuşacak kadar ilerletirseniz) zaten toefl alabilirsiniz.
ama gmat, gre asıl olay toefl daha basit kalır onların yanında. gerçi bunları istiyor mu üniversite bakmak lazım. üniversitelerin sitelerinde başvuru kriterleri yazar.
Kanada'daki üniversitelerde burs olayı nasıldır acaba? ben Uof T ' ya baktım, diğerleri de onun gibi mi? Türkiye'deki gibi tam burslu bir yüksek lisans yapma imkanı yok mu?
u of t son siralamda dunyanin 21.inci en iyi universitesi olarak secildi o yuzden ordaki burs sartlari abarti olmus olabilir daha cuzi universitelere bakmani oneririm...bu arada yanlis bilmiorsam stjohns arkadasimiz burslu sana nasil elde ettigini aciklayabilir...
merhaba arkadaşlar,ben türkiyede ftr 2. sınıfım.okulu bitirince kanada da yüksek lisans,uzmanlık yapmak istiyorum,fakat neye nerden başlayacağımı bilemiyorum,acaba ftr bölümü için orda uzmanlık yapma fırsatımız var mı,ücretli mi,ücretliyse ücret ne civarlarında ve ftr için en iyi üniversite hangisidir? ingilizce sorunu olduğu için erkenden araştırmak istiyorum eğer orda uzmanlık yapma şansım varsa ingilizce çalışmaya başlayacam. beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
iyi günler sevgili kanadam.com üyeleri, kanadadaki yükseklisans master programları hakkında sizden bilgi almak istiyorum. ailemin ve benim göçmenlik vizesi var , ailem şuan torontoda , bende bu sene türkiyede elektrik elektronik mühendisliğini bitirdim , kanadada yükseklisans eğitimine başvuru yapmak istiyorum, kabul şartları nedir, göçmenlik vizemin kabule etkisi nedir veya hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz. bu konuda beni bilgilendirir misiniz ?
yardımlarınız için teşekkürler.
evet ben burslu master yapacağım ama tam olarak burs diyemem.
fellowship+assitantship. mun.ca dan şartlara bakılabilir. özetlemem gerekirse bu fellowshipi almaya hak kazanabilmek için lisans notunuzun %75 olmalı (4lük sistemde 3, 100lük sistemde 75) bu şekilde başvuru yapabiliyorsunuz. tabi öncesinde çalışacağınız supervisorınız olacak prof ile anlaşmış, konunuzu belirlemiş olmanız gerek. çünkü -örneğin benim durummda- fellowshipin büyük bir kısmı supervisorların kendi araştırma bütçelerinden geliyor. bu yazdıklarım memorial üniversitesi için deneyimlediklerimdir, diğer üniversitelerde farklı olabilir yanlış yönlendirmek istemem. üniversitelerin web sitelerine bakılabilir.
Landed Immigrant / Permanent Resident isen Kanadalı ile aynı haklara sahipsin:
- Seçimlerde oy verememek
- ABD'ye giriş çıkışlarda halen vatandaşı olduğun ülkenin pasaportunda geçerli bir amerikan vizesine sahip olmak
durumları dışında
merhaba ben LEYLA TURGUT KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERİSTESİ HEMŞİRELİK MEZUNUYUM MEZUN YILI ( 2008-2009 ) alanım üzerinde master yapmak istiyorum ve beni bu konuda aydınlatacak kişi bekliyorum. sorularıma cevap verilirse çoook memnun olrum. ortalamam 3ün üzerinde ve ales puanım 65 yabancı dil ingilize orta seviyede , bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok çok çok sevnrm.
ben sorumun cevabını ne zman alabilirim yurt dışında okumak master yapmak ve en önemlisi kariyer peşinde koşmak istiyorum beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
ben hemşirelik yüksek okul mezunuyum KTÜ'den. not ortalama 3.15 ve kanada da master yapmak istiyorum. bu konu hakkında geliş, kalma, egitim, eğitim ücreti ve burs hakkında bilgilenmek istiyorum. biraz acele ediyorum çünkü ona göre hayatıma bir nokta koyacagım. bu konu hakkında lütfen yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca kalma nasıl olacak, tüm bilgileri açıklarsanız sevinirim teşekkürler
arkadaşlar ben de kanada da master doktora yapmak istiyorum.nasıl yapacağımı bilmiyorum.bunun için şartlar nelerdir.bana bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler
gönderdiğiniz linki açamadım :(:(:(
sizden su sorulara cevap bekliyorum. dil eğitimi için durumu çooook çoook iyi insanlar mı inkan saglayacak, benim ailem 3 aylık misal 20 milyarı karşalayamaz ki, bunun için ne yapmam gerekiyor, ya da bu yurt dışı dil eğitimi hayainden vaz mı geceyim
ikinci soru, sorularıma hemen cevap verirseniz coook sevinirim. aslında en büyük sorun benim için maddiyat onu halledikten sonra inşaallah diğer sorularm da elbet gelecektir :):):)
l@il@,
maddi durumun yeterli olmadan nasıl dil eğitimi almayı planladığını anlayamadım.
türkiye'de bile ücretsiz dil kursu yok. onu geçtim kanada'ya gidiş-dönüş uçak bileti bile 1500tl kadar
Arkadaşlar kız arkadasım bu sene üniversiteye başlıyacak acaba 1.senesinden sonra orada devam etmesi mümkünmü?Ve orada devam etmesi mantıklı ve yerinde bir karar olurmu onun içinde?
abi burda dewam dusuncegine burda baslasin eminin kendine uygun bi college yada university bulur...hem burda bolum secmesi daha mantikli ...ayrica senede 20-25 bin canada dolari gider tum masraf ve universite icin...burs imkanlari master a gore daha kisitli hatta hic yok denilebilecek duzeyde o yuzzden kendi karsilayacakmis gibi dusunup hareket etmeli
Slm arkadaslar aranıza yeni katıldım sizlerin değerli görüşlerine muhtacım :)
Ben mustafa kemal üniversitesi makina müh bölümünde okuyorum allah izin verirse seneye diplomamı alıcam , Teyzem ve dayım kanada da yasıyolar vatandaşlık almışlar bayadır ordalar , benim sorum ben kanadaya gitmek istesem en uygun zaman üniversiteden sonra mı yoksa önce mi olur , öğrenciyken mi vizeyi daha rahat alırım yoksa üniyi bitirdikten sonra mı? orda hem ingilizcemi geliştirmek hemde mümkün olursa biraz çalışmak istiyorum , tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden çok çok teşekkür ederim ...
@ergunsiraz
bu sizin ne amacla oraya gitmek istediginize ve bu amac dogrultusunda yeterli imkaninizin olup olmamasina baglidir. teyzen yada dayim orda yasiorlar diye sana
vizede kolaylik saglamazlar aksine davatetiye gibi bir durum soz konusu olursa geri donmeyecegine inanirlar ve reddedilirsin.
gelelim universite sonrasi mi oncesi mi konusuna. eger sen orda gidip 3-4 aylik bir dil okuluna yazilmak istiyorsan bunu universitede okurken yaz aylarindada yapabilirsin. universite sonrasi ise dil okulu ve master yada post-graduate programlarina basvuru sansin olur.Tabi bu programlar icin toefl sart( yada toefl dengi test-kurs).
gelelim calisma mevzusuna. Bunun icinde iki secenegin oluyor. 6 aydan fazla dil kursu gorursen aldigin kurs suresince co-op/internship olanagin oluyor. Diger secenegin ise Master yada post-gradute okuduktan sonra 1 yildan 3 yila kadar post graduate work permit alabiliyorsun. Bu durumda mesleginle ilgili bi is bulman daha olasi. Ayrica, gocmenlik gibi bir basvuru dusuncen varsa sana akrabaglarin oldugu icin, dil bilgin , oradakiis deneyimin, ve orda almis oldugun egitim sein gocmen olarak gitmedeki sansini artitir.(tabi bu yolun en sonu..dil okulu+ master postgrad+ is tecrubesi nde sonra).
Umarim diledigini yapabilirsin ama unutmamalisin ki bunun ilk yolu maddiyattan geciyor maalesef. Bunlar icin yeterli butce ayirdigini yada sponsor bulabilme olanagi ustunde dusunmen gerekli.
post graduateler bolume gore degismekle beraber 9-17 bin dolar arasi dir yilik bazi collegelarda 9 binden asagiya bulabilir misin pek bilgim yok ama ben rastlamadim. yani 1 yillik egitim icin yasam masraflariyla gene kabaca solemek gerekirse 20-25 bin dolar arasi bi giderin olur tabi bunu ne kadar minimize edebilirsin bilemiorum..
Bu fiyat aralığı Victoria şehri için de mi geçerli?Biliyorum kişiden kişiye değişir harcamalar, fakat ben Victoria için daha az olacağını düşünüyorum yanılıyor muyum sizce?
Bir de ben bişeyi merak ediyorum.Türkiye deki üniversitemden aynı bölümü yanıma alarak(psikoloji)geçiş yapacağım yurdışına ilk tercih olarak Kanadayı istiyorum tabiki....Fakat zaman zaman Fransa ya da Avusturya'yı da düşünmüyor değilim.Sizce neden Kanada yı seçmeliyim?
patenci:""Bir de ben bişeyi merak ediyorum.Türkiye deki üniversitemden aynı bölümü yanıma alarak(psikoloji)geçiş yapacağım yurdışına ilk tercih olarak Kanadayı istiyorum tabiki....Fakat zaman zaman Fransa ya da Avusturya'yı da düşünmüyor değilim.Sizce neden Kanada yı seçmeliyim""
gecen sene yada 6 aymi oncemi neydi bir arkadas vardi oda avusturyada okuyordu, kanadaya gelmek istiyordu, turklere is vermiyorlar, irkcilik falan yapiyorlar diyordu.
karar senin ama benim oyle bir tercihim olsaydi gozum kapali kanadayi secerdim, top 100 universite listesine bak google dan bulup ,avusturyanin ve kanadanin kactane universitesi var top 100 universite listesinde.
ayriyeten kanadaya gelirsen senin icin daha iyi olur ingilizce acisindan, ingilizce bir dunya dili, fransizcayla ve almanca oyle populer diller degil artik. fransizca afrikada bir kac ulkede, haitide konusuluyor ,almanca ise almanyada, isvicrenin bazi yerlerinde ve avusturyada konusuluyor.
senin burda alacagin i ngilizce egitim ve alacagin diploma heryerde is yapar.
bir ornek verirsem, dubaide gazete ilaninlarinda ozellikle kanada, ingiltere ve amerika egitimli calisacak birisini ariyoruz diye ilanlar vardir.
avusturyanin bir tek avantaji olabilir oda turkiyeye yakin.
güzel örneklemişsin. birkaç şey de ben eklemek istiyorum. Avusturya ve Frans gibi ülkelerde güzeldir. Kanada gibi artıları vardır. Birde bu ne okyacağına bağlı aslında. İşin açıkcası ben Psikoloji okumuş olsaydım ve alanımla ilgili yüksek-post graduate yapcak olsaydım Kanada değil de Amerika yada İngiltere yi yada İskandinav ülkeleri tercih ederim. Ben IT ciyim. IT memleketi bir Kanada dır, Amerikadır tercihe göre Almanyadır. O yüzden tercih senin. Psikoloji bilemiyorum araştırdmadım, Kanadada ne gibi işler yapabilirsin.
Birde forumlarda ve sözlüklerde "eskisi gibi iş yok KAnadada" yahu töbe töbe arkadaşlar. Sakın ha; armut piş ağzıma düş mantığıyla değil Kanada hiç bir ülkeye gitmeyin. bu mantıkla ancak tatil yaparsanız nereye giderseniz gidin. Her yerde iş vardır. Türkiye de buna dahil. Ama senin istediğin; sosyal şartlar, kozmopolik yapı, yeni ortam gibi değişkenlere ek olarak , daha gelişmiş misal IT altyapısı ise evet KAnada ve ABD iyidir. Yani bu tip düşünün. "İş yohmuşş alamanyada" mantığa bakarmısınız. Kişisel söylemiyorum sakın, genel bu düşünceli tiplere lafım. Bu mantık Kıbrısta da iş bulamaz, IT için Silikon vadisindede. Garsonluk bile yapamaz. İş her yerde var. Sen sadece gayretli, istekli, takipçi, saygılı, "saf" ve işine sahip çıkarsan ancak kazanırsın. Ama evet doğru bir iş bulmak için ki bu iş özel işlerse yani, TIP, Mühendislik, Hukuk gibi vs... O işin şartları olan "hayat tecrübesi, saygınlık, dil bilgisi ( ingilizde başta genelde ! ), akademik yetenek vs ... gibi şartları sunabilmeniz lazım.
Saygılar. tüm gelecek planları yapanlara. Untmayın ülkemizdede iş var. İş için Kanada 'ya gitmek abesle iştigaldir. Lise mezunu ve vasıfsız adam için değil bu söylediklerim asla. Diplomalı tüm hıyarcılar için diyelim.
polair türkiyede iş konusunda belli sektörler için haklı olabilirsin katılıyorum, beyin göçünü hoş bulmuyorum.
ancak örneğin benim sektörümde (yer bilimleri) türkiyede iş yok. 1-2 devlet kurumu dışında eğitimini aldığın işi yapmak istiyorsan akademisyen olmaktan başka seçeneğin yok gibi. ama yurtdışında öyle değil, özellikle kanada yer bilimleriyle çok ilgileniyor. göçmenlik için aranılan meslek gruplarında yer bilimciler de vardı en son baktığımda. sadece akademik kariyer anlamda değil, piyasada iş bulma açısından da kanada yer bilimleri açısından çok çok iyi.
IT'ci adam yer bilimcinin halinden anlamaz yani :P
Dikkat ettiysen genelleme yaptım. Özel özel tek tek mesleklere deyinmedim elbette iş alanı olmayan bölümler var Türkiyede. Misal , Nükleer enerj mühendisliği. Santral yok ama öğrenci yetiştiriyoruz kötü değil ama mantıksız. Harika bir bölüm ama söylediğim gibi uygulanır saha türkiyede yok. Ne yaparsan master da fizikçi olabilir yada başka alanlara kayarsın ve iş bulursun. Yine bir çıkış olur. Sakın yanlış anlama iş var derken hani şu basit işleri ve genel olayları kastettim. Türkiyemde yazılım var da ne oluyor :)))