KANADA DA UNUVERSİTE FİYATLARI
  • Selam arkadaşlar,

işletme okumak ıstıyorum 8bin dolara falan guzell okullar varmı? biraz sacma olcak ama pc oyun v.s tasarım okulları varmıdır?
  • ilk önce şunu söyleyeyim Oyun Tasarımcısı olmanın neresi saçma ?
    ben fazla araştırmadım ama Vancouver Film School da Game Designer programı var fiyatı 42000 CAD falan :D
    daha ucuzu bilen varsa buraya yazsın sırf Türkiye'de bu mesleği okuyamam diye yabancı üniversite arıyorum şimdiden...
  • benim okulda oyun tasarimciligi bolumu var vede cok iyi bir bolum. is bulunmasi garanti, okul bitmeden oyun sirketleri ise aliyor okuyanlari.
  • hangi okul olduğunu da söyleseydin :D
    zaten dediğim VFS de açıklamışlar onu üniversiteyi bitirdiğin an Ubisoft, EA Games gibi büyük oyun firmalarında iş buluyorlarmış her üniversite böyle bir iş buluyor mu onu bilmek gerekir
  • University of Ontario Institute of Technology 'de Information Technology Game Development & Entrepreneurship bölümü var. Okul güzel,bölümde güzel..
  • toronto'da george brown'da da oyun bölümleri var. fiyatları da yıllık 12000 CAD. oldukca da iyi diye biliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar, benimde kafamda oyun tasarımcılığı var ama genelde araştırdığım kadarıyla bu bölümler bir ya da iki yıl sürüyor. Yani 3 ya da 4 yıllık bi lisans eğitimi bitirildikten sonra okumak için uygun. Sizce bu 3,4 yıllık lisans bölümü hangisi olmalı. Ben pek göremedim 3,4 yıllık bir lisans programı oyun tasarımcılığıyla ilgili. Sadece Animation bölümünü görmüştüm Seneca College'da ama o da College programıydı işte. Benim düşüncem 3,4 yıllık bi Universite eğitiminden sonra bu bölüme yönelmek ama bu oyun tasarımcılığı için design alanında hangi bölümü okumak fayda getirir.
    Universitede Graphic Design okumanın ilerde Oyun tasarımcılığı bölümleri ve işi için ya da bir oyun firmasında iş bulma açısından bi getirisi olur mu sizce? Teşekkürler!
  • benim eski okulumu deneyebilirsin iyi bir oyu tasarimciligi bolumu var 4 senelik universitede diplomasi alarak univ mezunu olursun
    upei.ca
  • @dubber

tesekkurler dubber. dedigin okulu daha once duymamistim, simdi biraz arastirdim, bulundugu yerde biraz farkli, yani ada olmasi. orada okumus bir kisi olarak biraz daha bilgi verir misin? Yani Bulundugu sehir bakimindan olsun, egitimi acisindan olsun, okullar arasi sayginligi durumu gibi konularda ne durumdadir soylemis oldugun okul. Ben kismet olursa Mart sonuna dogru Toronto@ya dil kursu icin gidicem 6 ayligina ama daha sonra Universite veya bir College da egitimime devam etmek istiyorum. Sanirim orada daha iyi arastirma firsatim olur okullari, daha iyi bilgi edinirim ama genede fazla bilgi goz cikarmaz, bu yuzden durmadan arastirma yapiyorum okullar hakkinda.
    Tesekkurler!
  • Herkese selamlar,
    Arkadaşlar ben işletmeden bu sene mezun oluyorum 6 aylık dil kursu için vancouver gitmek isitiyorum ve hemen sonrasında işletme üzerine master yapmak isitiyorum bunun için okul araştırdım mcgill,ubc çok pahalı geliyor bana ve girmeside oldukça zor gene iyi üniversitelerden vıctorıa üniversitesi daha makul gibi geldi bu konuda bilgisi olan arakadaşım varsa paylaşabilirmi yada en iyi nasıl öğrenebilirim yardımcı olunursa çok sevinicem.
    Şimdiden tşkler...
  • Eger master'a kabul alirsan genelde tam yada yarim tuition bursu alirsin, UBC, McGill, UofT gibi okullarda. Mesela UBC de yabancilar icin master yillik $4000 civaridir. Gercek fiyat $8000 civaridir ama yarisini burs karsilar. Bu fiyatta boyle bir okul icin cok ama cok iyidir. Bu parayi 3 taksit halinde odersin. Master egitimi boyunca asistanlik yapma sansinda olabilir ama bu bolumden bolume ve seni kabul eden hocaya gore degisir. Sen Victoria demissin, ama sanirim oradaki ucretlerde hemen hemen ayni. Eger kastin okula giris sartlari ise evet Victoria ya girmen biraz daha kolay olabilir.

Su anda tek tavsiyem lisans mezuniyet notunu yuksek tutmaya calis. Bu cok onemli faktorlerden biri. En az %70 olursa iyi olur.
  • Master için dil eğitimine gittiğimde uğraşıcam orda olmak çok daha iyi oluyomuş ayrıca master için dilimi geliştiricem dil bilgim yeterli değil çünkü.Okul giriş şartı bakımında evet vıctorıa düşünüyorum diğerleri çok daha zor oluyo şansımı denemeyi düşünüyorum ama ortalamam %60 civarı olucak o yüzden diğer üniversitelere belki başvurmam bile çünkü çok zor olduğunu biliyorum...tşkler.
  • slm ben lise 2 deyim bilgisayar bölümündeyim erkan avcı da okuyorum istanbulda üniversite için kanadayı düşünüyorum bütün üniversitelerin fiyatlarını veya en fazla 9 milyara kadar olan okulların isimlerini yazabilirmisiniz ben bir sitede üniversitelerin fiyatları yazıodu ama bana biraz saçma geldi çünkü baya ucuzdu o yüzden soruyorum acil şimdiden teşekkürler :)
  • beyler ben şimdi lise 3 sözel bölümü öğrencisiyim. Diploma notumu en az 80 getirmeye çalışıcağım. Ancak Türkiye'de 4 yıllık üni. okumayı düşünüyorum. (iletişim fakültesi) Çünkü bu 4 yılda para biriktiricem. Ardından bu bahsettiğiniz oyun tasarımı vb. bölümü okumak istiyorum. Kısacası bu bölüm hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum özellikle kaç yıl sürdüğü ve buraya gitmek için ne gibi şeyler yapmamız gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum....
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.