Giriş Yapılmadı (Giriş)
Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorbloodbath
    • CommentTime7 08 2008

oncelikle merhabalar, birkaç sorum olucakti,
    suan ODTÜ inşaat mühendisligi bölümü 3. sinifta okumaktayim. mezun olduktan sonra askerligimi yapip, Türkiyede 1-2 sene kadar calisip, evlenip sonra eşimle birlikte Vancouvera gidip orada calismak istiyorum. oradaki inşaat sektörünün ne durumda oldugunu biliyorum, Türkiyede calismak istiyorum cunku genellikle ilanlarda tecrube ariyorlar. bazi meslek gruplarinda yeterlilik egitimi vb. (Türkiyedeki ve Kanadadaki egitim farki yuzunden) alinmasi gerekiyormus, bu inşaat mühendisligi için de geçerli midir?
    Türkiyede calistiktan sonra Kanadada master/doktora yaparsam gecici oturma izni ve calisma izninini daha kolay mi alirim?
    simdilik sorularim bu kadar cevaplanirsa cok sevinirim. sevgiler,saygilar...
    Barış
    • CommentAuthorbarış
    • CommentTime11 08 2008

merhaba ben inşaat teknıkerıyım askerliğimi yaptım kanadaya teknıker olarak gıtmek istıyorum şu anda ne gıbı bır işlem yapmam gerekıyor benı bılgılendırrısenız sevınırım şimdiden teşekkurler
    • CommentAuthormercan
    • CommentTime13 08 2008

bloodbath ben suanda vancouverdayim. daha 2o yasindayim dil egitimi almaktayim.toefl i gecip uniyi burda okumayi hayal ediyorum. burda en onemli meslek bi makina bi insaat. ben jeoloji kazandim bi yil hazirliktan sora bolume gecemeden buraya geldim. burda cok fazla insaat var.ve gordugumde sok oldum. adamlar bzim apartmanlar kadar yerin altina temel cukuru aciyolar.burda master yaptiktan sora dunya senin odtu insaati bitirceksin o bile yeter.burda bide master yaparsan ohoooo.. ama eminim senin icin vancouverdan cok daha guzel yerler vardir.ben izmirde hayatimda gormedigim dilenciyi burda homeless diolar burda bigunde bi sokakta gordum. disgusting awful berbat igrenc bi yerdi. bu sadece bi sokagi elbet. o sakoga girmezsen digr yerler gercekten cennet.ben memnunum.ah bide kiz arkadasim yanima gelebilse :( nese ozele girdim :) ha oturma iznini bilmiyorum. calisma izni icin cok iyi ingilizce istiyolar. odtu insaat mezununan baska bisi isticklerini sanmiyorum. calisma izni aldiktan sora 2 yil orda kalirsan vatandasliga aliyolar.yok calismazsan 5 yil sora veriyolar
    • CommentAuthorbloodbath
    • CommentTime14 08 2008

mercan cevabin icin cok tesekkurler...
    • CommentAuthorErim Tuna
    • CommentTime15 08 2008

East hastings'ten sözediyorsanız bay mercan, evet, biraz tehlikelidir orası. Zaten orasını herkes bilir ve gitmez siz niye gittiniz anlamadım.

Mercan'ın dediği gibi çok fazla bina yapılıyor, 2010'da kış olimpiyatlarına yetişmesi lazım. Ve şu anda yeni metronunda yapımı var, ki inşaat mühendisliği alanına girer mi bilmem, o da 2010'a kadar sürecek.
    • CommentAuthormercan
    • CommentTime23 08 2008

namini bende duymustum.ama o kadarini tahmin etmiyodum acikcasi. chinatown u gezerken bi sokak orayla kesisiyomusuz. sokaga adimimizi attik. sokagin adini gorduk.zaten adi gormeye gerek kalmadan kendini belli ediyo.sokaga girdik sayilmaz yani :)hizli adimlarla geri donduk sonra
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime3 10 2008

SELAMLAR,İSMİM HÜSEYİN MESLEĞİM KEPÇE OPERATÖRLÜĞÜ,İNGİLİZCE VE ALMANCAM VAR,LİSE MEZUNUYUM, MESLEĞİMDE OLDUKÇA İYİ TECRÜBEM VAR,CANADA YA GİTMEK İSTİYORUM, NE YAPMAM GEREKİYOR NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM,(canada dan iş teklifini nasıl alıcam?) YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM, SAYGI VE SEVGİLERİMLE............ msn adresim: zeus20.20@hotmail.com
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime3 10 2008

YAŞIM: 30 :)))) GEÇ OLDU AMA....
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime3 10 2008

XBAYBARSX arkadasim, eger kanadadan bir is davetiyesi alabilseydin, provincal nominee programi ile 1 senede gelebilirdin. ama kendinde gocmenlige basvurabilirsin, ama yaklasik 3 ile 4 sene alir.
    eger basvurursan ve birgun gelirsen, albertaya git senin meslek orda cok gecerli. iyide para kazanirsin orda.
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime4 10 2008

cevabınız için çok teşekkür ederim,yinede saolun, bu konu hakkında başka görüş ve bilgisi olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olurlarsa sevinirim saygılar........
    • CommentAuthormercan
    • CommentTime4 10 2008

dubber provincial nominee den biraz bahsedebilir misin. bide burda job offer dedikleri o bahsettiginiz is davetiyesi nasil alinir. turkiyeden almak mumkun mudur. ben babam icin alabilirmiyim kanadadan cv cini goturup. bide nerden alinan bisey bu.
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime4 10 2008

mercan : tam anlayamadim sorunu ama cevaplamaya calisayim.
    eger kanadada yasiyorsan ve babanin bir meslegi varsa turkiyede, ornegin babanin meslegi su tesisatciligi.
    babana bir su tesisatciligi isi ayarliyorsun kanadada, isveren hrsdc ye basvuruyor bu issici kanadada bulamiyorum, bu yuzden turkiyeden getirmek zorundayim diye. onlarda onaylarsa(buyuk ihtimalle onayliyorlar) ondan sonra islemlere basliyorsun 9 aymi ne suruyor ve ondan sonra baban geliyor buraya.
    ama her provincenin bir skilled worker shortage listesi var, babanin meslegi onlardan biri olmak zorunda.
    ben bunu benim arkadas icin denedim, formaliteden bile bir is buldum ama bana dediler en asagiya 6 ay orda calismak zorunda, adamda bu yuzden caydi dedi ben 6 ay ona is veremem.
    senin babanin meslegi varsa, bir is ayarlarsan ona kanada kesin gelir diyeyim ben sana.
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime4 10 2008

Mercan babana değil kendi üzerine yatırım yapmayı dene ; malum bizler ortalama 20 li yaşlarda oldugumuza göre babalarımız 45-50 arası olsa gerek. Kanada yaşça büyük olan insanları almak yerine seni almayı eğitmeyi buraya daha kolay adapte olmanı saglar diye düşünüyorum. PNP konusunda dubber gayet acık anlatmıs ; job offer denilen şey ; bir işverenin senin özelliklerini begenip sana çalışma izni , göçmenlik başvuruları için iş teklif etmesi manasına geliyor.

Tekrar söylüyorum biraz imkanın varsa dil okulundan sonra uni. oku , master yap , diploma programına katıl 1-2 sene daha burda kal arada türkiyeye dön tatilini yap sonrada paşa paşa , hem çalışma iznini al , hem de göçmenliğini garantile.

Kanada göçmenliğinde ki en önemli husus buraya ne kadar yatırım yaptıgındır , kimi insanın parası vardır , hiç sorun yaşamaz önce eğitim sonrada göçmnlğini alır , kimileri para konusunda sıkıntılıdır uzun yıllar bekler , kimilerinin de yaptıkları işler ve meziyetler çok farklıdır , onlarda iş teklifi alır. Kısacası bu 3 yatırım sizi göçmenliğe götüren en önemli yoldur.
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime4 10 2008

ARKADAŞLAR skilled worker shortage listesi DENİLEN LİSTEDE, KEPÇE BULDUZER OPERATÖRLÜĞÜ(İŞ MAKİNALARI), BENİM MESLEK ORDA GEÇERMİ ACABA ŞİMDİDEN CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR....
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime4 10 2008

X BAYBARSX , evet senin meslek kanadada gecerli. ozellikle albertada.
    is bulman cok kolay olur orda ama onemli olan buraya gelmek tabiki((::
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime5 10 2008

ARKADAŞLAR PEKİ CANADA DAN BİR İŞTEKLİFİ NASIL ALABİLİRİM,NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM,BİLGİSİ OLAN VARSA,YAZARSA SEVİNİRİM SAYGILAR..........!!!!
    • CommentAuthoristanbul
    • CommentTime6 10 2008

Herkeze slm, biz ailece göçmenlikvizelerimizi aldık, nisana kadar giriş yapmamız gerekiyor. Vancouvere gitmeyi düşünüyorum mesleğim mermer granit işleme ve montaj ustasıyım, orda kolay iş bulabilirmiyim ve tahminen saat ücreti ne kadardır acaba ,aylık kesintilerden sonra ne kadar para elime geçer . Bilgisi olanlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim, şimdiden teşekkürler.
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime6 10 2008

25 dolar alirsin en asagiya,
    http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.aspx?ProvId=10&Student=No
    yukaridaki linke tikla, marble, veya tile settler yaz karsina cikar, ortalama ne kadar veriyorlar.
    • CommentAuthorXBAYBARSX
    • CommentTime7 10 2008

istanbul kardeş,göçmenşik vizesi almışsın bildiğime göre,allah umarım şansınızı ve bahtınızı açık eder,senden ricam, bu göçnenlik vizesini nasıl aldın nasıl bir yol izledin konuyu biraz açarsan çok sevirim,saygılarımla,şimdiden teşekkürler......
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir