Kanada mi Dubai mi daha guzel
  • bir onceki yazinin devami ...

Gece hayati:
    Bazen Dubai’nin bir Arap ulkesi olmasi bircok insani korkutsa da Dubai’yle Suudi Arabistan’i karistirmamak gerekir. Cunku Dubai’de bir bara gidip rahatlikla icki icebilirsiniz. Gece hayatini ben sahsen cok iyi buluyorum, gidebileceginiz cok guzel gece klupleri ve barlar bulunmakta. Bunlar sadece ramazanda kapali onun disinda 11 ay aciktir.
    Dubai’de giyim tarzi nasil olmali?
    Lutfen Dubai ile Suudi Arabistan’i karistirmayiniz. Dubai’de kiyafet konusunda da bir kisitlama yokturbu tabiki gene bikiniyle sehirde dolasabilirsiniz anlamina gelmese de rahatlikla mini etek giyebilirsiniz. Dubai turistik bir sehirdir ve gelen turistin kiyafetine kesinlikle karisilmaz.
    Nasil oturum alinir?
    Oturum almaya gelince, “oturum almanin hic bu kadar kolay olacagini tahmin edememistim” dedirtebilecek kadar kolaydir. Fakat lutfen oturumla vatandasligi karistirmayin. Cunku vatandaslik hicbir zaman alinmiyor. Evlenseniz bile alamiyorsunuz (bayanlar haric).
    Oturum almak icin oncelikle bir is bulmaniz gerekiyor. Is bulduktan sonra Turkiye’ye ya da geldiginiz ulkeye gidip 1 ay oturum bekleyeceksiniz. Bazen 2 ay da surebiliyor. Sabikaliysaniz oturum alamiyorsunuz cunku sabikasi olanlarin ise alinmasi mumkun degil. Gecmisi temiz olan herkes Dubai’ye gelip calisabilir ve oturum alabilir. Oturumunuz is degistirdiginizde yeni sirketinize transfer olur ya da isi birakip ben geri donmek istiyorum diyenler icinse oturum tamamen iptal olur.
    Yani isin ozu oturumunuz sadece size ihtiyac olundugu icindir. Yani calismiyorsaniz gecmis ola. Dubai’de uzun sureli kalabilmek icin mutlaka bu ulkeye bir sekilde hizmet etmeniz gerekmektedir. Dubai’ye gelip ben orada uzun zaman calismadan kalmak istiyorum diye bir olay soz konusu degil. Bir yerde calismak zorundasiniz ya da bir sirket kurmak zorundasiniz. Ya da ogrenci olarak gelebilir ve uzun sure kalabilirsiniz. Ev sahipleri de uzun sure kalabilme hakkina sahipler fakat 6 ayda bir ulkeden cikmak zorundalar ama bu kanun surekli degismekte oldugu icin sitemde bu konuda fazla bilgi vermek istemiyorum. Yani bundan 2 sene once her ev alana oturum verilmekte idi fakat artik oyle bi durum yok.
    Cok onemli konulardan biri ise, Dubai’ye vize almanin her gecen gun zorlastigi. Yani is aramak ve yerlesmek istiyorsaniz lutfen elinizi cabuk tutun. Cunku dunyanin her bir yanindan cok hizli bir sekilde goc aliyor ve su anda elemana ihtiyac oldugu icin vizeler kolay verilmekte fakat bu kadar hizli goc almaya bu ihtiyac bir gun olmadiginda Dubai vizesi Avrupa vizesinden de zor olacak.
  • iyide dubai bir ulke degildir,sehirdir.Ulkenin adida birlesik arap emirlikleridir.(united arab emirates ingilizce adi)siz dubai bir sehir ile kanada bir ulkeyi karsilastiriyorsunuz.
  • mukhu can bu eski basligi bulup ustlere tasimissin amma velakin ozlam ucar ozianna hanimin ipligi pazara cikakali yillar oldu kendisi danismanlik hizmeti veriyordu.
  • hahah uyaniga bak :D sen ne zaman gidiyorsun tr ye?
  • turkiyeye gidemedim havalaninda vizem bitmis oldugundan dolayi onay vermediler :(
    ucagi da kacirdim o yuzden vazgectim gitmekten.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!