ABD den aktarma yapmak için abd vizemiz olursa rahat oluyor anladığım kadarıyla. ayrıca gidip gezme şansımız da olabilir.
ama sorum şu ki, bu vizeye nasıl ne şekilde başvuracağız?
şöyle ki ben kanada vizesi için kabul belgem burs durumum vs sunarak vize alıyorum, ancak abd de ne bir okul ne bir burs var. abd için bavuracağımız vize turist vizesi mi? ve ne gibi yeterliliklerimiz olmalı? kanada'da öğrenci olmak abd vizesi almak için yeterli midir örneğin
Istanbul, Ankara, Izmir ve Adana'da vize basvurularini degerlendiren ABD elcilikleri var. Yasadigin sehre en yakin hangisiyse, ona basvurabilirsin. ABD'yi gezmek icin turist vizesine basvurmalisin. (B2 tipi)
ABD vize gorevlisiyle mulakat ederken, yukarida saydigin belgeleri yaninda gotur. Gormek isteyebilirler. Senin durumunda birinin turist vizesini almasi zor olmaz diye dusunuyorum.
Kanada'da ogrenci olmak USA vize icin basli baslina yeterli degil. Kanada daki okulundan alacagin ogrenci belgesi senin tekrar kanadaya donecegine dair inandirici bir belge ama. Amerikaya yapacagin seyahatini belgelendirmen gerekli. Yapacagin vize gorusmeside ayni sekilde bu belgelerinle tutarli olmasi gerekli.
Belgelendirme derken ; Nereye gidecegin, kac gun kalacagin, bu seyahatin icin yeterli olabilecek banka hesabindaki varligin vs. vs.
Birde vize icin doldurulmasi gerekli olan formlar ve yatirilmasi gerekn ucret var onlarida Amerikan konsoloslugu sayfalarindan ogrenebilirsin..
Öncelikle başlık konusunda ki duyarlılığını takdir eder ayrıca teşekkür ederim.
Kanada'dan Amerika için Turistik vize süreci senin için yani sanırım London'dasın Toronto en yakını olmalı Amerika Elçiliği, Lazım olan okul belgelerin, pasaportun, 131 usd application fee, DS 156 visa form, vize için özel çekilmiş resimler,Gideceğin şehir-ziyaret amacı vesaire vesaire detayları, 35-38 gün vize alma süresi.Kısaca aşağıda gerekli listeyi veriyorum;
B2: Ziyaret yada Gezmek Amaçlı
-DS-156 (application form) and DS-157 (for applicants over 15 years of age).
-Valid Passport (at least 6 months).
-Proof of legal status in Canada: original or certified copy.
-One passport-size photo.
-Older passports containing previous visas.
-Documents substantiating previous legal status in U.S.
-Non-refundable U.S. Visa Application Fee
-Reciprocity fee (if applicable).
-Proof of sufficient funds to cover all expenses while in the U.S.
-Proof of ties/residence in a country outside the U.S. which have no intentions of abandoning.
-Evidence which show the purpose of trip.
Bu maddelerden 2 si hakkında senden bilgi almak istiyorum. Biraz açarsan :D çok sevinirim.
1.) -Proof of sufficient funds to cover all expenses while in the U.S.
Şimdi US turistik gezi sırasında kullanıcagın funding i soruyor ama bunun için bir amount söylenmiyor... 2000 3000$ bunun için yeterli bir ücretmidir. Yani ben gidersem USA de NY Chicago gibi şehirleri gezip geri dönücem:)
Belki NBA maçına giderim filanda amaç bu yani. Burdaki hesabımızdaki paraya ilave türkiyedekini de göstermem gereklimi ?
2. Evidence of purpose: Burda amacımı nasıl belirticem :D NBA maçı biletinimi göstermeliyim vize görevlisine :)
3. Proof of legal status in canada : Sanırım bunun içinde universiteden ögrencimizdir diye kagıt almam gerekiyor. Bide pasaportta study permit war :D heralde yeter :)
Maddiyat sadece kalacağın tarihler arasını ilgilendirir eğer haftasonu gibi gideceğim döneceğim vesaire yazarsan 1000-1500 bile yeterlidir.Öğrencisin sonuçta bunu dikkate alıyorlar.
2.Evidence of purpose: Gezi, konser,tatil rez., arkadaş davetiyesi vs. ve senin verdiğin örnek Nba maç vesaire belge sunabiliyorsan belge yada yüzyüze anlatacaksın.
3.Aynen öyle şuandaki statün ve sahip olduğun Kanada içindeki izinlerin fotokopileri(Study permit, Work permit etc.)
Azami 40 gün diyebiliriz ama 2 hafta içinde genellikle sonuçlanıyor kısa süreli olanlar, Bu arada zaten eğer alırsan kalkıp günlük vermezler o yüzden bir kere zahmet çekersin sonra vizen elinde kullanırsın.
Selamlar ilac toronto dil okuluna gitmek üzere kanada vizemi aldım ve amerika vizesi için başvuru yapacağım fakat kafamda belirli bir tarih yok kursun aktiviteleri dogrultusunda gidebilirim ya da en kotu ordan bir tur satın alıp giderim diye duşunuyorum (o kadar yakınken neden gormeyelim mantıgıyla) ama sanırım bu şekilde anlatsam gorevli bana hemen kapıyı gosterir :) nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? bu şekilde gidip almış olan var mı? teşekkürler
buradaki diğer türk arkadaşların söylediği kadarıyla kanada study permit-visa varsa amerikaya vizesiz geçebilmek mümkünmüş. ben ikna olmadım ama çok ısrar ettiler, peki öyledir diyerek çekildim.
aslı var mı? ben her halükarda türkiyedeyken almıştım abd vizemi, 10 yıllık vermişlerdi.
@stjonhs:
Asli yok. Turkiye U.S. Visa-Waiver (ABD vize muafiyeti) programina dahil degil. Bu yuzden Turkiye pasaportu ile ABD'ye giris yapmak isteyen herkes ABD'ye girebilmek icin gecerli bir ABD vizesine sahip olmak zorundadir. Bunu iddia eden Turk arkadaslarinin Visa-Waiver programina dahil ulkelere ait pasaportlari varsa eger, o zaman dedikleri gecerli olur. Sen dogrusunu yaptin. Cok isteyen denesin gorsun, bakin bakalim sinirdan nasil ceviriyor Homeland Security'ci abiler!
Son 6 ay icerisinde kural degistiyse -ki sanimiyorum- o zaman bu soylediklerimi yutarim, zira ABD'ye en son giris-cikisimin uzerinden 6 ay gecti.
Arkadaşlar Erti'nin dediği doğrudur ve halende aynen geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ilgili Amerikan vizesi olmadan A.B.D'ye giriş yapamazlar, Study Permit vizeniz sadece şu zaman işinize yarar. Geçerli Amerikan vizeniz vardır, Amerika'ya çıkış yapacaksınız yada gidip gezip dönmek istiyorsunuz, ama elinizde çok girişli çıkışlı Kanada Entry vizeniz yoktur. Şimdi burda Customer'da ki personel sizin devamıyetinize istinaden size Kanada'ya tekrar giriş izni verebilir. Bahsi geçen Study Permit sadece bu işinize yarar.
Sonuç: Kanada devletinde sahip olduğunuz öğrenim vizesi yada çalışma vizeniz size Amerika Birleşik Devletlerine geçiş hakkı tanımaz.
Tesekkurler Excellans. Excellans'in konfirmasyonuna bir de soyle bir ekleme yapayim:
Kanada'ya giris vizeniz (sahip oldugunuz diger permitler degil bak, karistirmayin) gecerliligini yitirmisse ve sizde ABD'de iseniz, bu durumda ABD'den Kanada'ya terkrar giris yapmak istiyor iseniz, ogrenciliginizin ya da isciliginizin devam ettigini study ya da work permitinizle belgelerseniz, Kanada'ya giris vizesinizin suresi dolmus olmasina ramen ABD'den Kanada'ya giris yapabilirsiniz. Bu durum sadece Kanada-ABD arasi bir antlasma geregi gecerlidir. Baska bir ulkeden ayni durumda Kanada'ya tekrar giris yapamazsiniz. Bu bilgiyi iceren resmi sitenin linkini paylasacagim bir ara.
Merhaba ben kanada sherbrook'da lise duzeyinde degisim programindayim. 16 yasindayim ,1 yillik ogrenci vizem var ve temmuz sonuna kadar quebecte kalicam . Benim sorum su olacak, Ben programin sonuna dogru arkadaslarimla 1 haftalik boston new york gezisi yapmayi planliyorum ve masraflari kismak icin ise car pooling'le new york a gidip orada hostelde kalmayi planliyorum buradaki danismanlarimla konustugumda abd'nin resit olmayan ogrencilere abd'ye tek baslarina gitmeleri icin vize vermedigini ogrendim. acaba bu dogrumudur yoksa vize alabilirmiyim yardimci olursaniz sevinirim ...
Sana tekrar bi soru sorma gereği duyuyorum. Aynı konudan devam ediyorum. Verecegin cevap için şimdiden tşkler.
Şimdi benden USA Embassy istedigi belgeler şu:
1-Appointment Letter : OK.
2-Pasaport valid for 6 months bla bla. : OK.
3- DS-156 & DS-157 : OK.
4-2"x2" photo stamped to DS-157: OK.
5-Receipts application fee :OK.
6-Original status in Canada. :OK.
7- Prepaid express mailer.
8-Criminal records.
9-Proof of sufficient funds to cover all expenses while in the U.S.
10-Proof of ties/residence in a country outside the U.S. which have no intentions of abandoning.
11-Evidence which show the purpose of trip.
İstenen tüm belgeler bunlar. Ve sorularım.
8. maddedeki criminal recordum malum Türkiyeden ve türkçe olarak var ve fotokopisi var yanımda. Ama şöyle bir düşünce war, bende beni canada devleti kabul etmişse, Criminal bir recordum olup olmadıgını kontrol etmeden canadaya almayacagını göz önüne alırmı konsolosluk.
10. madde için kanadada eğitim gördügüm okuldan aldıgım belge yeterli olurmu. yoksa türkiyede kanadaya başvuranların yaptıgı gibi. Annemin tapusu yok, babamın maaşı filan bu tarz belgeleride eklemem gereklimi?
11. madde için uçak biletinin itinery göstermem yeterlimi?
Birde ben cover letter olarak ne yazmalıyım. Amerikadaki kuzenimin (citizen) yolladıgı bir davet mektup war. yeterli olurmu?
Holygun Merhaba, kısaca cevaplayalım; 8-Türkiyeden sahip olduğun belge ve bunun ingilizcesi ile bu sorunu halledersin 10-Evet, direkt bahsettiğin belge yani bizim şu şu tarihten şu tarihe kadar öğrencimizdir belgesi ve eğer dışarıda bir ikamette kalıyorsan yurt vesaire hariç ev sahibi, landlord vesaireden bizde oturur Holygun şu süreden beri bu adreste ve halen oturmaktadır gibi bir yazıyıda eklersen süper olur.Diğer bahsettiğin gibi tapu, vesaire eğer elinde ingilizce çevirileri var ise 9 no için kullanabilirsin ek olarak. 11-Evet seyahat şeklini süresini gösteren ve bunun için yapılan confirm yeterlidir.
Ve evet kesinlikle mektubunda ve buna destek olarak Kuzen, arkadaş yada akraba elinde kim var ise sana davetiye yazabilecek bunu kullanıyorsun.
Ben x şu tarihten beri Kanada' da YY şehrinde ZZ eğitim kurumunda uluslar arası şu dalda eğitim görmekteyim. A,B,C olan şu tarihten beri Amerika'da - Vatandaş-Göçmen-Öğrenci vs.vs. nin bana göndermiş olduğu ziyaret amaçlı davetini şu şu tarihler arası şu şekilde değerlendirmek üzere --- vizesine başvuru yapıyorum.. ekler-davetiye+Kanada durumunuz+maddi belgeler+vize harcları+formlar
Holygun Merhaba tekrar, Ben elinizde var ise hazırda koyunuz dedim. Eğer yok ise bulunduğunuz bölgeden Polis Bürosundan Personel /Student Clearance belgesi alabilirsiniz, neden istediğinizi belirterek.9 için olanları da eğer banka ve maddi durumun yeterli görmüyorsan yardımcı olarak ekleyebilirsin. Yoksa cebinde paran ve hesabında da Para var ise gerek yok tabiki. 10. Madde için Kira sözleşmesi on numara yeterlidir :)
selamlar bende Turkiye deyken amerika vizesi almak için baya hazırlanmıştım ne sorarlar nasıl cevap vermem lazım, neler lazım fln die ama gittiğimde bana kanada da ne kadar kalicaksin dedi cevap verdim teşekkür etti ve 10 yıllık vizemi aldım. hiç bir belgeme bakmadılar kapalı zarfta gttim aynı şekilde geri döndüm.. Daha gelmemiş olanlara tavsiyem kanada vizesi alinca amerika yada başvursunlar burada hiç uğraşmasınlar... saygılar
DS 156 157, Receipt, Appointment Letter, Pasaport ve Geri dönüş için Prepaid mailer.
Hiçbir belgeme bakmadılar.
Ama herşeyi raconuna göre istedikleri gibi hazırlamıştım. Onlar bakmak istemedi. Ama isterlerse illaki göstermek zorundasınız. Belkide ismimin baya az olması şuan türkiyede sadece bende olarak oldugunu biliyorum. Security checklerde hiçbişey çıkmaması gibi etkenler wardır.
Birde siz 6 hafta önceden randevu aldıgınızda. US embassy sizin hakkınızda soruşturmaya başlıyor. Siz evraklarınızı verince evraklarınız arka odalara gidiyor. Ondan sora öndeki memura gelio.
Yani siz memura gidinceye kadar her bişeyinizi araştırıyorlar.
DipNOT:
Study Permit inizi göstermezseniz. Orda kesseniz kendinizi, pasaportu elinize verip goodbye diolar. 131$ yanıyor. Birebir şahit oldum. Toronto üniversitesinden bir genç elini kolunu sallayarak gelmişti. Güle güle dediler.
Tebrikler, hadi gecmis olsun; sonunda Kanada'dan ABD'ye vize basvurusu yapip da olumlu sonuc alan tecrubeli biri var aramizda.
Artik "Yardim- Kanada'dan US vize basvurusu" ve benzeri basliklarda bilgi arayan arkadaslarin sorulari senin ellerinden oper. Sen daha Turkiye'de iken ve oradan mi yoksa Kanada'dan mi basvursam ikileminde iken olumlu gorus belirtip, master ogrenciligi gibi ciddi bir mesgale sahibi olmanin basvurunda sikinti yaratmayacagini yuksek ihtimalle vize alacagini soylemistim ama dil ogrencileri icin ayni basari oranindan bahsetmek zor.
Dedigin gibi, olay bazi basvuru sahipleri icin "hi" ve "bye" 'dan ibaret gibi gozukse de, perde arkasinda oyle degil. Onlar sizin soyagacinizin kokune kadar inip, extended family'de bir vukuat var mi yok mu, ona bile bakarlar. Temizseniz sorun yok.
Toronto'daki elçiliğe kamera telefon, mühimmat tarzı şeyler almıyorlar. Öle yaw Türküz biz bişey olmaz derseniz. Kapıdan sokmuyorlar söliyim. Önümdeki kadın sokagın karşısındaki duvarın üstüne bıraktı. (içinden sim kartını aldı) artık dişarı çıktıgında buldumu koydugu yerde bilemem. Ama almıyorlar. Girişteki security check öle ahım şahım değil. Ama ne diolarsa uyguluyorlar sölemekte yarar var.
Kanada yolculuguma 1 ay kaldi, bu bir ayda Amerikan Konsoloslugu randevu verir, islemler yetisir mi Istanbul'da, daha once hic Amerikan vizesine basvuru yapmadim. Kanada kons. 1 hafta icinde vize basvurusuna cevap vermisti ama USA randevu sistemiyle calistigi icin bilemiyorum. Pzt veya sali PIN no alsam ve arasam yetisir mi sizce araliga kadar ? Randevuda yardimci olurlar mi acil fln desek =)
Bir de Kanada kons. na gonderdigim evraklarin aynisini gondersem olur mu yenilemeden ? bu arada bu evraklar ing.e cevrilmisti ama sanirim yeminli tercuman onayli fln degildi.
Tabii DS-156 ve 157 yi eklerim. Amerika icin de niyet mektubu var mi ? Ben basvuru evraklarinda goremedim.
niyet mektubu yok.. internetten başvuru formaları online dolduruyosun.. cıktısını alıyosun... resim 2 adet... randevu alıyosun... vize ücretini yatırıyosun.. genelde 1 ay sonraya randevu veriyor.. ama durumun aciletini bildirirsen belki boşluk varsa öne alırlar... eger dosyan kuvvetliyse hazırladıgın bir tın evraka bakmıyorlar bile.. ama hazırla tabi herşeyini... randuve gunune kadar zaten araştırıyolar senin herşeyini
1 ay sonrasına randevu verilecek diye bir kesinlik yok, bana pin kodumu satın alıp telefonla konsolosluğu aradığımın ertesi güne randevu verdiler. Sonra 131 Doları Fortis'e yatırdım, formları alıp doldurdum. Ertesi sabah yallah Sarıyer Derbent'e (İstanbul'da olduğum için)... Ama form doldurma konusunda uygulama değişmiş, artık internetten barkodlu form doldurma varmış. Ne derece doğru bilmiyorum, değilse bilen arkadaşlar beni bir zahmet düzeltsinler. Siz yine de online olarak doldurup öyle alın çıktısını. Kanada Konsolosluğu'na gönderdiğin dökümanları ne olur ne olmaz yanında getir, görmek isterlerse gösterirsin. Genelde bakmıyorlar bile.
DS - 156 formu üzerinde please type or print diye not var. ve bu formlar barkodlu. bu formu bilgisayarda online doldurmanız tavsiye ediliyor.
@ist82
kanadaya study permit ilemi gidiceksin?
eğer study permit ile gidiceksen kanadada bu işlemi yapabilirsin.
TR de yapıcam diosan. kanada elçiliğine verdigin belgeler senin için yeterli olacaktır. 1 adet resmi ds-156 üzerine yapıştırıp gidiyorsun.
Senden kapıda ds 156 157, pasaport ve dekontunu alıcaklar. Bunun dışında onlara gereken birşey yok. parmak izin alıncak sorada sıran gelince camekana yaklaşıcan senden ne istenirse onu göstericen. Türkçe olarak merhaba nasılsınız dersen, konuşmaya merhaba ile devam ederler. Gezicem tozucam, akrabam yok demen onlar için yeterli olur.
eğer kanadaya turist olarak gidiyorsan. 1 senelik vize verebilirler. ilkinde bi kaç kişiden bunu duydum. ama master içinse rahat rahat 10 sene alırsın die düşünüyorum.
Tesekkurler.
Kanada'da ILAC'a kayit yaptirdim, bir aksilik cikmazsa orada 6 ay dil okulunda okuyacagim, konsolusluk 9 ay ogrenci vizesi vermis.
USA turist vizesini de olur da bir yakin sehirleri gorme sansim olursa diye istiyorum.
Merhaba, daha once forumda 1 ay sonra Kanada'ya gidecegimi, ABD turist vizesi basvurusu icin gec kaldigimi dusundugumu yazmistim, sanirim Erti Bey de 1 keresinde kendisine ertesi gune randevu verdiklerini yazmisti. Bana da 2 is gunu sonrasina randevu verdiler. Yani gorusmem yarin sabah 9 da.
Kanada vizesi alirken kullandigim evraklari goturecegim, DS156 doldurduk, 131 usd yi yatirdim. Sanirim eksik evragim yok, umarim bir aksilik olmadan turist vizemi alirim. Sansim varsa Kanada ya dil okuluna giden bazi ogrencilere yaptiklari gibi bana da 1-2 soru sorar vize onayimi verirler =)
Umarim bu sefer daha acik yazabildim, onceki yazdigim biraz damdan duser gibi olmus =)
Kanada'ya dil eğitimi için gittiğinden, okulun sosyal aktiviteleri arasında haftasonları yakın mesafedeki Amerikan şehirlerine düzenlenen geziler olduğundan bu aktivitelere katılıp turist sıfatıyla amerikan şehirlerini gezmek istediğinden bahsedersen sanırım en net açıklamayı yapmış olursun. Dil eğitimi alacağına dair belgeleri görmek isterlerse gösterirsin, ama pasaportundaki öğrenci vizeni görecekleri için soracaklarını bile düşünmüyorum. Kolay gelsin. Bol şans.
Vizeyi aldim =) Suresini bilmiyorum ama UPS masasina gonderildim, bu da bana yeter. Ilk defa bir konsoloslukta yuzyuze gorusme yaptim, neler sorduklarini yazayim (gorevli direk Turkce konusmaya basladi)
-Merhaba
-Merhaba
-Kanada'da ne yapiyorsunuz? (yapacaksiniz yerine yapiyorsunuz deyince biraz sasirdim)
- Aralikta dil okuluna gidecegim.
-Ne kadar kalicaksiniz?
-24 hafta
- Calisiyor musunuz?
-Hayir
-Peki ne yapiyorsunuz ? (Bu da komik oldu)
- Ispanyolca kursuna gittim, tatil yaptim (Gorevlinin bana sasirmis gibi baktigini gorunce) daha once calistim.
- Nerede calistiniz?
- En son xxx de calistim.
- Anneniz ne yapiyor (herhalde masraflarimi annemin karsilayacagini yazdigim icin) Anneniz Turk mu ? (Bu sefer de annemin adi soyadi cok farkli geldigi icin)
Ben de aciklama yaptim ve UPS masasina gonderildim.
Hicbir evragimi sormadi, sorsaydi (son anda orada beklerken banka hesabimizin bilgilerini gosteren yanimda olmadigini fark ettim, sozde evde kontrol ettim) , yanmistim. ABD ye ne icin gitmek istedigimi bile sormadi.
ben bir yandan kanada vizemin sonuçlanmasını beklerken, bir yandan da 2haftada vizemin sonuçlanacağını umarak amerika vize başvurusuna randevu aldım, en güncel bilgiyle göçmen olmayan vize formu DS-160'ı elektronik olarak doldurmam ve onaylı sayfanın çıktısını almam gerekiyor.
Kanada'ya dil okulu vasıtasıyla giden bir öğrenci sıfatıyla turist vizesine başvurmak istiyorum. Fakat amerikada gideceğim yer, adres hatta yanına gideceğim kişi ismini doldurmadan bir sonraki aşamaya geçemiyorum, bunları şimdiden nasıl bilebilirim yahu, ne yapmam gerektiği konusunda kafam çok karıştı arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim...
once kanada vizesini sonuclandirsan iyi olurdu, abd icin biraz acele etmissin, adres konusunda herhangi bir adres vermen yeterli, bir otel olabilir, tanidik kisi yoksa isim vermek zorunda degilsin,
çok yoğun bir dönem olmadıkça ve belgelerini eksiksiz hazırlayınca mantıklı bir sürede geliyor sanırım kanada vizesi, arada 29 ekim olmasına rağmen 1 haftada geldi, amerika vizesine de önceden başvurmak zorundaydım, bayram yoğunluğu sebebiyle ileri bir tarihe atılırsam vize alamama ihtimalinden çekindim açıkçası, neyse ki halloldu, şimdi sormak istediğim; formda istenen adresi belirtmek için göstermelik bir otel rezervasyonuna ihtiyaç olur mu acaba?
merhaba barutcus
bende kanada vizesine başvuracağım tam olarak ne için başvurdun öğrenci mi ben kısa dönem öğrenci vizesi için başvurmak istiyorum. 2 aylık bir eğitim.
merhaba deniz
evet öğrenci olarak başvurdum, 6aydan uzun süreli olduğu için öğrenci vizesi için başvurdum, 6 aya kadar olan başvurularda turist vizesi veriliyor, ayrıntılı bilgi için uygun başlıklarda daha tecrübeli arkadaşlar bulabilirsin, bol şans...
Öncelikle bu forumu uzun süredir takip ediyorum ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum, birçok konuda yardımınız dokundu :)
Ben yüksek lisans için Kanada'ya gidiyorum Eylül'de. S-1 vizemi de aldım. ABD vizesi için de Türkiye'den başvurmayı düşünüyorum çünkü hem sınıra yakınım hem de malum konferans olur bir şey olur, Kanada içinden uğraşmak daha zor olur gibi geldi, hem de uzun süren bir süreç anladığım kadarıyla randevu alması bile.
Şimdi.... Vize başvuru formunda (doğal olarak henüz belli olmayan) ziyaret süresi, kalınacak adres gibi bilgiler isteniyor. Bunu nasıl halledebilirim, önerisi olan var mı? Vize alan arkadaşlar nasıl aştılar bu gibi sorunları?
Bir de bir yerde okudum ya da duydum hatırlamıyorum... Study permit'le Kanada'da en az 6 ay kalmak gerekiyor ABD vizesine başvurmak için gibi? Gerçi araştırdım demin bulamadım ama yine de bir sorayım dedim :)
Bu elektronik posta vize mulakatiniza hazirlanmaniza yardimci olacaktir. Bu elektronik postaya dikkatinizi vermeniz, yalnis ve eksik belge doldurmanizi engelleyerek, gecikmeleri, vize bekleme suresindeki zaman kaybini veya vize randevunuzu kaybetmenize engel olacaktir.
Mulakat gunu saglamaniz gerekli belgeler icin lutfen altta yer alan detaylandirilmis listeyi gozden geciriniz:
Onemli Not: Her basvuru sahibi altta yer alan belgeleri (cocuklar dahil) saglamak zorundadir. Ozel seyahat amacli (orn: ogrenci, gecici isci, vb) vizeye basvuranlar vize turunun gerektirdigi ek belgeleri de saglamak zorundadirlar. Belgelerin orijinallerinin sunulmasi zorunludur. Fotokopiler kabul edilmemektedir.
ABD'de planladiginiz seyahat suresinin bitiminden itibaren 6 ay daha gecerli bir pasaport. Buna ek olarak suresi gecmis eski pasaport/lara sahipseniz mulakata getirmeniz gereklidir.
Eger Turk pasaportuna sahip degilseniz, diger ulkelerin minimum gecerlilik surelerini ogrenmek icin www.travel.state.gov adresini ziyeret edebilirsiniz.
Yasa bakmaksizin tum basvuru sahipleri vize mulakatindan once DS-160 elektronik formunu doldurmak zorundadir. DS-160 formuna https://ceac.state.gov/genniv adresinden ulasabilirsiniz. DS-160 formunun doldurulmasini muteakiben, barkod numarasi iceren onay sayfasinin ciktisinin mulakata getirilmesi zorunludur. Fotografinizi forma basarili bir sekilde yuklemis olsaniz bile fotografin ayrica mulakata getirilmesi gerektigini unutmayiniz.
Son 6 ay icerisinde cekilmis bir adet 5 x 5cm fotograf. Fotograf su ozellikleri icermelidir; yuz dogrudan kameraya bakmali, arka fon beyaz, gozler acik, koyu renk camli gozluk olmayan, basortusu (dini sebepler nedeniyle ortunulmesi disinda) takilmayan ozelliklere sah ip olmalidir.
Odeme kaniti, yasa bakmaksizin her basvuru sahibi icin iadesi olmayan vize basvuru bedeli odenmelidir. Her vize basvurusu icin saglanacak banka dekontunun odeme kaniti olarak sunulmasi gerekmektedir. Odeme Turkiye'de herhangi bir TEB (Turk Ekonomi Bankasi) subesine yapilabilir. Bu ABD hukumetinin bir kurali olup, basvuru formlarinda ve bilgi brosurlerinde yer almaktadir.
Vize basvuru bedelleri:
Altta yer alan vizeler harici, Turistik, Ticari, Egitim, Degisimli Ziyaretci, Murettebat ve Gazeteci vizesi icin 140 ABD Dolari,
Gecici Isci ve bagli vizeler grubu; H, L, O, P, Q, ve R icin 150 ABD Dolari,
Yatirimci ve Tuccar Vizesi olan E1 ve E2 icin 390 ABD Dolari,
A, G ve NATO tipi vizelere basvuru yapanlar vize bedelinden muaftirlar.
Belirli ulke vatandaslari veya belirli vize tipine basvuranlar, asil vize basvuru bedelini n yani sira "Mutekabiliyet bedeli" olarak tanimlanan ek vize basim ucretide odemek zorundadirlar. Bu tur bir bedelin ortaya cikmasi durumunda basvuru sahibi ayrica bilgilendirilecektir. Daha fazla bilgi icin www.travel.state.gov sayfasini ziyaret edebilirsiniz. Turk ve Iran vatandaslari mutekabiliyet bedelinden muaftirlar.
ABD'ye seyahat amacini gosterir belge/ler, seyahat sonrasi ulkenize doneceginize kanit teskil eden belgeler ve seyahat masraflarinizi karsilamaya yeterli miktarda gelir belgeleri sunmalisiniz. Vize basvurunuza destek saglayacak belgeleri konsolosluk yetkilimiz inceleyecektir. Unutmayiniz ki, sunacaginiz belgeler size vize saglanacagi garantisini vermez.
ABD'deki tum masraflarinizi karsilamaya yeterli miktarda gelir inizin oldugunu gosterir belge/ler.
Turkiye'de ikamet eden Ucuncu Dunya Vatandaslarinin yasal ikamet izinlerini gosterir belge/ler.
Iran Vatandaslari "Shenas Nameh" olarak tanimlanan kimlik belgelerini sunmalidirlar.
Vizeniz tarafiniza ulasana kadar seyahat ile ilgili odemeleri yapmamanizi tavsiye ediyoruz.
Sahte, yalnis veya yaniltici bildirimde bulunmaniz durumunda vize basvurunuzun isleme alinmayacagi gibi hic bir zaman herhangi bir ABD vizesi almaya hak kazanamayabilirsiniz.
Daha fazla bilgi icin Elcilik web sayfamiz olan http://turkish.turkey.usembassy.gov/'u ziyaret edebilirsiniz.