arşivli sabıka kaydı?
  • ben cumhuriyet savcılığından "sabıka kaydı" almıştım ancak istenen belgelerde "arşivli sabıka kaydı" yazıyormuş. bir sorun olur mu? arşivli istediğimi belirtsem farklı bir belge mi vereceklerdi savcılıktan? halbuki konsolosluk için aldığımı da belirtmiştim puff
  • yok ya, savciliktan aldigin sabika kaydi yeterli (tabi temiz olmasi gerek :p )...arsivli sabika kaydi diye birsey yok, zaten sabika kaydin senin arsivinde bir suca karismisligin var mi onu gosterir...merak etme hicbir sorun olmaz ;)
  • temiz temiz :)

benim anladığım kadarıyla sicilden silinmiş bazı olaylar da olabiliyormuş. sabıka kaydında bunlar gözükmüyormuş ama arşivli olursa silinenleri de gösteriyor. haliyle konsolosluğun silinmiş kayıtları da görmek istemesini makul karşılıyorum. ama o zaman eğer ki silinmişler de gözükebiliyorsa bir şekilde kayıtta bunları neden siliyor adamlar? neyse fazla kurcalamıyorum ve elimdeki sabıka kaydını yolluyorum konsolos arkadaşa :P
  • ya senin yasin kactir zaten, hangi ara suc islicen hangi ara o kadar yil gececek de silecekler, takma kafana sen, is goruru aldigin elindeki belge...kaldiki ben de ayni sekilde aldim savciliktan, gonderdim onu 3gun icinde geldi vizem ;)
  • stjohns kanada konsoloslugy yeni çıkarmış bunu arşivli sabıka kaydı istiyor.diğerini kabul etmiyor malesef.Arşivli sabıka kaydı alırkende sorun çıkarabiliyolar bazen adliyedeki insanlar tersleye biliyor ben alırken ilk vermediler sonra başka bir adliyeye gittim ordan verdiler.
  • sacmalik yeni aldim bende vizemi 1 ay oldu ne zaman degisti bu kural?
  • ala alaaa naapsam neetsem garanti olsun arşivlisini isteyelim madem.
  • yani sen gene ole yap ama bunu neredeyse ilk uygulamasini sen yapicaksin bizi bilgilendirki arkadaslar ona gore alsinlar
  • ErtiErti
    Moderatör
    Arkadaslar "adli sicil kaydi" yani bildigimiz adiyla "sabika kaydi" alirken "Arşiv Kaydı Yoktur" ibareli alabilirsiniz. Boylece ayrica arsiv kaydi almaniza gerek yok.
  • mavis nereden cikardin yeni kurali falan bilmiyorum ama ben daha 1ay once aldim vizemi, gayette ertinin dedigi gibi bir belge aldim..sabika kaydinda zaten senin 'arsivin' var...
  • benim adli sicil kaydı belgemde sadece "yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur" yazıyor. arşiv kaydı yoktur yazmıyor. belki diğer arkadaşlarınkisinde bu arşiv olayı da yazıyordu o yüzden sorun olmadı?
  • arşivli sabıka kaydında normal sabıka kaydı gibi sadece arşivli sabıka kaydı yoktur diye bir ek yazı var ertininde dediği gibi ben danışmanım bana söylediğini ilettim.Bende 3 hafta önce ik başvurumu yapmıştım orda arşivli olucak dediler bende bunu paylaştım sizle yani ben bi yerden çıkarmadım :))) Kanada byle bir belge istiyormuş artık bana söylenen bu.
  • stjohns benimki de aynen oyleydi ;)
  • theOG o zaman ben tekrar uğraşmayayım bununla? :)
    zaten bir sorun olursa heralde arayıp arşivlisini gönderin derler konsolosluktan
  • ugrasma tabi ya, bir sorun cikacagini sanmiyorum...dedigim gibi benimki de ayniydi cunku.
  • benimkide öle D: ama konsolosluk için alıorum diyince adalet komisyonu filan imzaladı ekstradan karşıyaka adliyesinde
  • ErtiErti
    Moderatör
    @stjohns:
    Kafana takma sorun olmaz. Hukuk fakültesine kayıt yaptırmıyorsun, devlet memurluğu sınavlarına da girmiyorsun. Arsiv bunlar için gereklilik.
    Eğitimlisin, master öğrencisisin, Kanada'daki okulundan burs almışsın ve kanada'ya yine akademik eğitim için giden genç birisin. Bu yüzden, ne senin suç işleyebilecek biri olduğunu düşünürerek senden çok eskinin kayıtlarını isterler ne de normal adli sicil kaydında arşiv ibaresi yoktur diye problem çıkarırlar.
    Arşivli kayıtlı meselesine tekrar gelince, yaşı daha geçkin ve de eğitim seviyesi derece olarak daha düşük olan insanların (ki onlardan da illaki arşivli istediklerini sanmıyorum) arşivli sunmaları, konsolosluk adında daha garantileyici olabilir.

Eğer neme lazım, illaki arşivli olsun diyorsanız; dediğim gibi, gidin adliyeye, "Kanada'da Büyükelçiliği'ne verilmek üzere, Arsiv kaydımın olup olmadığını belirten adli sicil kaydı alabilir miyim" deyin; vereceklerdir.
  • @holygun
    Ne tarafa geliyorsun ? Vanc - Toronto - Mont. ??

Cok uzun zaman oldu karsiyakali bir kardesimi gormeyeli
  • herkes toronto vanc ve mont üçlüsünde. olan bana oldu stjohns'ta bi başıma :)
  • St.Johns iyidir iyi :)

Ali hoca vardir MUN'da muhtemelen sende onun yaniya gidiyorsundur zaten :)
  • ali hocayı nerden biliyorsun sen vancouver :) stjohns ise umarım dediğin gibi çıkar :)
  • ali aksu war orda bende tanıyorum.

ben oraya başvurmadm ben university of western ontario ya geliorum. London, Ontario...
    KSK dan canadaya gidicez. bu hafta vizeye başvrucam sanrım
  • ali hoca bayaa popüler anladığım kadarıyla kanada'da :)
  • ali hoca Sezen aksunun kocasıydı bi aralar. suan orada türklerin babası olark görülen bir insan
  • evet bana da çok yardımcı oldu gerçekten burs ve kabul almam konusunda. hatta yardımdan öte vesile oldu :)
  • stjohns Msn adresimi eklersen sevinirim.

xox@gmail.com
  • ekledim benimkisi s
  • selam millet,

ben arsivli olmayan bir sabika kaydini konsolosluga gondermis bulundum ama arsivli istediklerini yeni algiladim:)

sizce sorun olurmu? aranizda yakin zamanda arsivsiz gonderipte basvurusu kabul ya da red edilmis olan varmi?

kestane kebap acil cevap...
  • Someone_355

Merhaba bende senin gibi Cumhuriyet Savcılığından onaylı SABIKA KAYDI nı basvuru sırasında dosyaya koymustuk Basvurumuz kabul edilerek dosyamız ANKARA ya geldiginde bana bir mektup geldi ve sabıka kaydımı yenilememi ve arşiv sabıka kaydı olmasını istediler bende hemen cumhuriyet savcılığından SABIKA KAYDI aldım ve üzerine sadece arşiv kaydı yoktur ibaresi konuldu. ve şu anda dosyamın işlem süreci devam etmekte. O nedenle bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Gerek duyarlarsa sana mektup yazarak yada telefon acarak istiyorlar zaten... kolay gelsin... saygılar
  • forumdaki forumdaki şu yazıdan alıntı;
    -------------------------------
    * tc-yusuf
    * 12 saat önce
    Excellans
    Benim onceden yolladımız sabika kaydi arsivli degildi yani kanada da esimin istek yaparken sabika kaydini arsivsiz yolladik simdi bana telefon acdilar ki sabika kaydiniz arsivli degil arsivli yollamalisiniz hemen dedi bende alip hemen yolladim aklimdan gecdi ama hemen cevirtdirmek zor olur diye yapmadim birde benim onceden sabika vardi ben arsive kaldirtdirmisdim belki daha oncedende sabika vardi ve arsive kaldirtmiş olabilir dusuncesi ile istemis olabilerler mi benim dosya acılali 8 ay oldu
    -------------------------------------------------------

yani benim anladığım kadarıyla göçmenlik vs durumlarında arşivli isteniyor.
    ben öğrenciye başvurmuştum arşiv istenmedi.
  • aynen oyle ögrenci vizesi için arşivli sabıka kaydına gerek yok
  • ben 2 yıllık vize aldım, arşivli istenmedi.
    ama belge teslim ederken arşivli/arşivsiz ikilemimi bu forumda paylaşmıştım. gerek olmadığı söylenmişti ve öyle oldu.
    yine de yeni sicil kaydı alacaklar arşivli alsınlar garantili olsun, ben bilmediğim için normalinden alıp çıkmıştım sonradan da gitmeye üşendim.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Benim vizem de 1 sene üzeriydi ama sunduğum sabıka kaydı arşivsiz idi. Yani demek istediğim bazı kurallar, esneyebiliyor. Tıpkı başvuru formunun ilk sayfasında İngilizce veya Fransızca dillerine çevrili halde sunulması gerektiği bildirilip, Türkçe dilinde de kabul gören belgeler örneğinde olduğu gibi. Ama bu demek değil ki, her başvuru tipinde da arşivsiz sunulan kayıtlar kabul görecek; kanaatimce başvuruyu inceleyen görevli, başvuran adayın geçmişine, eğitim seviyesine göre, vs'ne göre sunduğu sabıka kaydını yeterli görecek ya da arşivlisini talep edecektir.
  • benimkisinin üzerinde arşiv kelimesi geçmiyordu evet. konsolosluğa vereceğim dememe rağmen arşivli vermemişlerdi. gidip arşivlisini alıp almamak arasında çok gidip geldim ama burada okuduklarımdan sonra öylece göndermiştim, yazıldığı gibi de oldu sorunsuz aldım vizeyi.

askerli durum belgesi, sicil kaydı vs gibi belgelerin ingilziceye çevrilmemiş olmasınından da endişeliydim ama vize başvuru telaşında çok fazla şeyi sorun ettiğimi düşünüyorum şimdi. yok fotoğrafımda yüzümün boyutu 3mm daha fazlaymış çerçeve 2mm uzunmuş vs :)
  • arsivli adli sicil kaydinin ingilizcesi tam olarak nedir?
  • izmir35; size gelen mektupta hangi baslik altinda arsivli sicil kagidi isteniyo yazmisti??
  • ben es sponsorlu pr icin basvurdum ama arsivsiz normal adli sicil kaydi alip eklemistim.. bana 1 ay once gelen mektupta arsivli adli sicil kaydinizi gonderin diye bolum gormedimde.. belki sonra isticekler.. bi okuyup saklamistim ki mektubu kaybetmiyim diye acaba gozden mi kacirdim diye tereddute dustum.. bi acip okudum tekrardan let us know diye bi kisim eklemisler en son, bilgilerimde degisiklik varsa bilidrin diye.. ama bu adres tel no, veya bosanma cocuk varsa gbi yaziyo.. adli sicil kaydiyla ilgili bisey yazmiyo..
  • cook sagol Excellans..
  • merhabalar sabika kaydi icin bilgi alacaktim burayami yazmam lazim anlamadim pek yeni uye oldum bana yardimci olurmusunuz lutfen.simdiden tesekurler
  • merhabala bana yardimci olursaniz sevinirim.esim bekarken yurt disina gitmek icin kendisine verilen sahte pasaportlan yakalaniyor tunusta bunun uzerine turkiyede mahkeme olmus ve hakim ceza olarak 5 sene arsivli adli sicil kaydinin sabikali gorunecegi ve 5 sene sonunda kendiliginde silinecegi kararini vermis.ben esimlen yaklasik iki bucuk sene once evlendim ve basvurusu bir sene sonra sonuclandi ankarada esime evliliginize inaniyoruz ama sabikanizdan dolayi veremiyoruz cevabi verildi.onun uzerine ben burda itirazda bulundum avukat tutum itirazda bulunmama bir sene oldu arti esim turkiyede sabika icin itirazda bulundu ve verilen cezayi kaldirttti suan herhangibi bir sabika durumuda yok ben gelen arsivli adli sicil kaydinin tercumanini yaptirip avukata verdim arti suan 6 aylik hamileyim bunuda evraklarin icine eklettik.butun bunlara ragmen ne olacak ne kadar susrer asgi yukari bilemiyorum fransizcamda yeterli olmadigindan avukattanda pek fazla birsey anlamiyorum.lutfen bu konu hakkinda bilginiz varsa bana bilgi verebilirmisiniz.
  • arkadaşlar merhaba benim hala sürmekte olan bir davam var.İş başvurusu yapacam ve ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI isteniyor.Kesinleşmiş bir cezam yok bu dava arşiv kaydımda görünür mü??????? cevaplarsanız çok sevinirim.....
  • Sn. karisik,

Kesinleşip ceza almadığınız hiçbir dava sabıkaya işlenmez. Kesin ceza almanız durumunda o da belli cezalar ve süreler dahilinde sicile işlenir.

Saygılar
  • Merhaba,
    Biz Kanada icinden Buffalo'ya PR basvurumuzu yollamak uzereyiz, butun dokumanlar hazir ancak, sabika kayitlarinin arsivli istendigini yeni farkettik. Acaba Turkiye disindaki basvurularda da Arsiv kaydi dikkate aliniyor mu, Turkiye disinda arsiv kaydi olmadan basvuru yapmis olan var mi? Buraya gelmeden esimin arsiv kaydi temiz gozukuyordu, ancak simdi askerlik tecili icin 2 yil once gec haber verdigi icin mahkeme olmustu ve sonucunda bir para cezasi kesilmisti, bu arsiv kaydinda gozukuyor. Ilgili madde dosya numaralarindan ibaret hicbir detay da yok, yani islenmis sucun ne oldugu belli degil, her sey olabilirmis gibi gozukuyor, haliyle bununla ilgili aciklama ve mahkeme kararinin bir kopyasi gibi seyler de gondermek lazim tahminimce ama basimiz agrimasin sonra diyoruz. Ne yapmak lazim? Acaba once arsiv kaydi olmayanlari gonderip isteyecekler mi diye beklesek mi, yoksa basvurumuzu geciktirmesin diye her seyi yollasak mi?
  • kanadaya gitmek konusunda baya bilgiliyim bu bilgilerimi sizinle paylaşa bilirim izmir19761@hotmail.com
    telefonlada bilgi verebilirim 05414072584
  • yoneticilerden lurfen yardimmmmmmmm.
    merhabala bana yardimci olursaniz sevinirim.esim bekarken yurt disina gitmek icin kendisine verilen sahte pasaportlan yakalaniyor tunusta bunun uzerine turkiyede mahkeme olmus ve hakim ceza olarak 5 sene arsivli adli sicil kaydinin sabikali gorunecegi ve 5 sene sonunda kendiliginde silinecegi kararini vermis.ben esimlen yaklasik iki bucuk sene once evlendim ve basvurusu bir sene sonra sonuclandi ankarada esime evliliginize inaniyoruz ama sabikanizdan dolayi veremiyoruz cevabi verildi.onun uzerine ben burda itirazda bulundum avukat tutum itirazda bulunmama bir sene oldu arti esim turkiyede sabika icin itirazda bulundu ve verilen cezayi kaldirttti suan herhangibi bir sabika durumuda yok ben gelen arsivli adli sicil kaydinin tercumanini yaptirip avukata verdim.avukatta yasalara bakilinca gelme durumu yok dedi. insan haklari mahkemesine bas vurmustuk yaklasik 1 seneden fazla once nisan 26 sinda mahkememiz var suan 9 aylik hamileyim ben katilacam mahkemeye mahkemede ne sorulabilinir ne demem lazim nasil bir savunma sunmam lazim hic bir fikrim yok avukatin soyledigi sadece neden ulkene donup yasamak istemiyorsun esin neden sagte pasaport kullanmis sorularina iyi cevap ver diyor bana savunma sekli icin fikir verirmisiniz lutfen yardima ihtiyacim var sizden sabirsizliklan cevap bekliyorum.saygilar.
  • Merhaba,
    Ben bugün İSTANBUL/CEVİZLİ adliyesinden aldım.Öncelikle form dolduruluyor.
    Hangi makama verileceği
    soyad-ad-baba adı-ana adı-d.tarihi-d. yeri-nüfusa kayıtlı olduğu yer(il ilçe ) - adres
    Sonra memur doldurulan kağıdın arkasına arkasına (bu arada ben memura arşiv kaydımın olup olmadığını konsolosluğun istediğini bildirdim )
    ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMASI SONUÇLARI:
    YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
    YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN KİŞİNİN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI YOKTUR.

şeklinde bir belh-ge veriyor.

Memur APOSTİLLE isteniyor mu diye sordu.Bilmiyorum dedim apostilin de ne olduğunu bilmiyorum dedim.İsterseniz onu da isteyebilirsiniz dedi.Ben onu da yaptırdım.
    Bilmeyenler için bu belge :
    TASDİK ŞERHİ
    (5 Ekim 1961 tarihli LAHEY sözleşmesi )
    APOSTİLLE
    Başlıklı verilen belgenin resmi bir belge olduğu çalışan memurun savcılık çalışanı olduğu mührün gerçek olduğu..c. savcılarının onayı ile ayrıca bir belge de aldım.
    Bu şart değildi ama ben yine aldım.İŞİN KISACASI Alınan belgenin SAHTE OLMADIĞI RESMİ KURUM BELGESİ olduğuna dair artı bir belge oluşu

Biraz abarttım ama keza konsoloslukta abartıyor ben de hazırlıklı olmuş oldum.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.