kanadalı bir sevgilim var.bir kaç ay sonra türkiye'ye gelecek.evlenmeyi düşünüyoruz.daha sonra kanada'ya yerleşmem ,vatandaş olmamda ne gibi zorluklar vardır?mümkün müdür?prosedür nedir?yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
en az 3 yil oldugunu burdaki kanada vatandasi ingilizce ogretmenimden duydum.ama ben daha uzun die biliyodum. dedigin gibi tek dayanagi bu. elbette arastirilmasi daha dogrudur. haliyle buraya gelmeden oncce nasil en cabuk kanada vatandasi olunur sorusunda evlilik geyigi herkes tarafindan yapiliodur.
kanada vatandasiyla kanada da evlendikten sonra vatandasligi hemen alabiliyomuyum? zorunlu olarak 3 sene evli kalinmasi gerekio onu biliyorum.. sadece ogrenmek istedigim evlenince vatandasligi hemen alabiliyomuyum .. islemler ne kadar suruyo? burda uzun sureli bi dil okuluna gidiyorum daha sora evlenip universitemin okul ucretini (bildiginiz gibi kanada vatandaslari genelde yarisini oduyolar) daha ucuza getirmek istiyorum.. kriz yuzuden malum durumlar cok kotuye gidiyo.. neyse detaya girmeye gerek yok :( tesekkurler simdiden..
cisem guzelligine baya guveniyosun sanirim. walla ben ne kadar surede vatandaslik alindigindan cok. bi kanadali tavlamak icin gerekli olan ingilizce kac yilda ogrenilir onu ogrenmek istiyorum. tavlamaktan kasit evlilige ikna edebilmek
slm herkese
adım orhan konyalıyım 27 yaşım 1,75 boyum ksaca yakışıklıyımfazlasına gerek yok.turkıyede çok değşik yrlerde calıştım.ama istedığım gıbı omadı oyuzden dolayı kanadayagtmek ıstıyorum.ama nasıl gdılır bılmıyrum.bılenlerın yardım severlerın.DİKKATİNE.ayrıyyeten yapamıcam iş yoktur
10 numara bı adamım.harbi delıkanlıyım.SAYGILAR
mercan arkadas lutfen konuyu saptirmayalim.. sadece bilgi istiyorum. kanadali arkadasim var, evlilik kagit ustu bi evlilik olucak sadece universite masraflarimi yariya indirmek icin yapmam gereken bi evlilik bu sadece mecburiyetten gerekli olmasa zaten bole bi yola basvurmazdim neyse ..
selam benim adım daimipolat ben kendim tünceliyim istanbulda yaşiyorum kanadalı ile evlenmek istiyorum bu konuda ne yapmam gerekiyor bana yardimci olurmusunuz telefonum 0539 287 54 85
cisem: kanadali ile evlenirsen okula para odemessin , student loana basvurursun senin okul ucretini falan odersler ve ayriten sana ,yasam masraflarin icin yardim ederler, ortalama yillik 9000 dolar alirsin onlardan ,evlenecegin kisinin maddi durumuna gore bu degisir. ayriyeten yabanci ogrencilerde yari yariya az odersin okul ucretini, cunku kanadali ogrenci status unde olacaksin, hadi bas nikagi gel buraya ((::
selam merhabalar arkadaslar öncelike..ben kanadalaı bayan arkadasımla evlenices ama yapmamız gerekenleri prosedürleri flan iyi bilmiyorus acıkcası .. bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilicekler iletişim bilgilerini yazabilirlermi bana.... şimdiden duyarlı arkadaslara cok tesekkür ediorum.. gercekten acil olarak böyle bi yardıma ihtiyacımız var .. tsekkülrer şimdiden..
Turkiye de evlenmeniz daha avantajli. Size yakin evlendirme memurluguna basvurup evleneceginiz kisinin yabanci uyruklu oldugunu soyleyince size hazirlamaniz gereken evraklar konusunda bilgi veriyorlar. Arkadasiniz Kanada dan ki bu oldukca uzun suruyor, ya da buraya geldikten sonra Ankara konsolosluga onceden telefonla gidecegini bildirip randevu alirsaniz iyi olur, bekarlik belgesi aliyor, bu islem yarim gununuzu aliyor, esimle 1 ay once evlendik, kendisi Kanada li. Belgeyi aldiktan sonra Dis isleri bakanligina gidip onaylatiyorsunuz. Ogle tatiline kadar bitmis oluyor. O belge ve diger gereken evraklarla ki bunlari dedigim gibi, tum evlendirme memurluklarindan liste halinde almaniz mumkun. Bu belgeyi almadan once basvuruyu yapi, ayni zamanda saglik raporu icinde basvururusaniz zaman kazanirsiniz. Rapor 3 gun kadar suruyor. Bunu beklerken Ankara isini halledebilirsiniz. Raporu alinca memurluga goturup gununuzu aliyorsunuz. Biz tum bu isleri 4 gun icinde hallettik. Iyi bir planlama ile hareket ederseniz, kisa surede halletmek mumkun. Kis aylarinda nikah tarihi almaniz da cok zor degil. Kolay gelsin.
zuzu bilgilendirmelerin için çok teşekkürler .. bu arada sana nasıl ulasabirim.. belki tel. numarası vermen burdan dogru olmuycaktır ama... bi şekilde ulaşabilirsem size.. ayrıca ewlndikten sonra bnm kanada ya sorunsuz girebilemem tahmini ne kadar süre alıcaktır acaba...?
yardimci olduguna sevindim bilgilerin, biz basvurumuzu aralik basinda yaptik, 3 ile 6 ay arasinda sonuclanir diye bekliyoruz, 1 ay icinde butun evraklariniz eksizsiz ise Kanada dan buraya yolluyorlar , sonra buradan haber bekliyorsunuz. Arkadasinizin calisiyor ve size sponsor olmasi gerekiyor. evlendikten sonra vize basvurular bolumunde evraklarla ilgili bilgiler bulmaniz mumkun, yine sorunuz olursa ben cevaplamaya calisirim, saygilar
peki bayan arkadasım kanada goverment ta calısıor bunun bir yararı olur mu süreclerin hızlandırılmasında falan... ve yasca bnde büük olmasıda süreci olmsuz etkilermi birde:):=
Anladim, onemli olan evliliginizin formalite geregi yapilmamis olmasi, cunku basvuru formlarini doldururken, tanisma ve evlilik toreniniz ile ilgili ince ayrintilar, resimler, ayrintili telefon faturaniz, herseyi istiyorlar. madem ki yasca buyuk, tanisma ve evliligizle ilgili en ince ayrintilari bile ekleyin formlara, en basitinden balayina gittiyseniz onunla ilgili resimler ve yerler bile yaziliyor. Evlilik toreninize kimlerin geldigi ya da kimlerin neden gelmedigi bile. Buyuk ihtimalle sizi biraz yoracaklar diye dusunuyorum. Nikahtan sonra evraklariniz eksiksiz ve tam ne istiyorlarsa hazirlayin.
Bilgi edinmek için başlığı şöyle bir okuduğumda yazılanlardan anladığım kadarıyla bu iş Avrupa'da (yani en azından Almanya'daki gibi) olduğu gibi basit değilmiş.
Evlilik töreninin fotoğraflarının eklenmesi, davet listesindekilerin kimler olduğu falan... Yani aşk evliliği olduğuna ikna etmek için, "biz birimizi seviyoruz" demek yetmiyor baya bir uğraşmak gerekiyor anlaşılan. :) Bu aşamadakilere bol şans, kolaylık ve de sabır diliyorum.
kanada da 6aydan fazla birlikte yasayinca pek bi zorluk cikarmadiklarini duydum hatta gecen yil bi arkadasim evlendi nikah fotog. gibi ekstra seylerde istemediler..
@cisem ,
Buna istemediler demiyelim de , senin arkadaslarin boyle birsey icin gerek duymamislar diyelim. Bu isi vize alma sureci gibi degerlendirirsek : eklediginiz her fotograf ; ayni adrese gelen her posta ( fatura ; ekstre ; diger belgeler ); ortak banka hesaplari ; ve beraber yasadiginizi / es oldugunuzu ispatlayacak her belge, evlenerek buraya gocmen olmak isteyenlerin gocmenlik surecine pozitif bir etkisi olacaktir.
Fotograf telefon dokumleri gibi seyleri zaten ilk basvuru yaparken basvuru formunda gerekli yerlere eklemek durumundasiniz. Eger zaten bunlar yeterli ikna edici ve evliligin formalite olmadigini gosteriyorsa surec cok daha hizli ilerliyor. Ben esimle 8 ay Kanada da gecirmeme ragmen bunlarin tumunu ekledik formlara. Burada bazi arkadaslar 1.5 yildir beklediklerini yazmislar baska bir konu basliginda, muhtemelen bu tarz seylerde takiliyorlar.
mesleğim denizcilik 3 yıldır bu mesleği yapıyorum bir çok ulke gezdim ama sosyal hayatı ve bu mesleğin bir geleceği olmadığı için bırakmak kanada gibi bir ülkede yaşamak istiyorum yeterli derecede ingilizcem var yurtdışı tecrübem var oraya resmi olarak gidebilirbiyim kanada vatandaşı bir bayanlka evlenmem mümkünmü türkiyede durumlar çok kötü lise mezunuyum bilgilendirirseniz memnun kalırım şimdiden teşekkürler
Bu bolumun evlilik yapacak veya yapmis kisilerin gerekli basvuru yaparken ve surecindeki sorularin cevap bulmasi gereken bir yer oldugunu dusunuyorum. Sorunuzun cevabini burada bulacaginizi sanmiyorum.
Merhabalar
Benim merak ettigim konu su: sitenizde okudugum kadariyla bazi kisiler Kanada vatandasi ile evleniyor ve o kisinin esine sponsor olmasi icin Kanadaya gitmesi gerekiyor fakat ben arastirdim ve Kanadanin Ankara Konsoloslugunun resmi sitesinde soyle bir yazi gordum: Kanada vatandaşı değilseniz, Kanada dışında yaşarken başkalarına sponsor olamazsınız. Sponsorluk başvurusunda bulunduğunuz tarihte Kanada’da yaşıyor olmanız şarttır. Kanada vatandaşıysanız, nikahlı ya da nikahsız eşiniz veya bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınız için, Kanada dışında yaşarken de sponsor olabilirsiniz. Sponsoru olduğunuz aile bireyi daimi yerleşik kişi statüsü kazandıktan sonra, Kanada’da ikamet etmeniz zorunludur..
Kafam karisti benim de esim Kanada vatandasi ve sponsor olmasi icin mutlaka Kanadaya mi gitmesi gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim..Tesekkurler
Yani kanada vatandasi eşiniz , size turkiye den de sponsor olabilir . fakat siz daimi yerleşik kişi statüsünü kazandıktan sonra kanada vatandası olmanız için kanada da ikamet etmek zorundasınız. En azından belli bir süre için. tam emin olmamakla birlikte 1500 e yakın bir gün kanada da ikamet etmelisiniz ki kanada vatandası olmaya hak kazanasınız.
MERHABA ben de yenı uye oldum erkek arkadasım kanada da yasıyor.kanada vatandası ve bız evlılık dusunuyoruz.
ama aklım ınanılmaz karıstı.
evlılık kanada da yapmak mı ıyı yoksa türkiye de mı ?benım bır de kızım var 17 yasında
bana yardımcı olun lutfen.
Turkiye de evlenmek daha avantajli. Kizin icin yapacagin sey babasindan noter onayli seninle yurtdisina gidip yasayabilecegini gosteren muvafakatname almak. Nikahtan sonra yapilacaklar icin evlendikten sonra vize basvurusu bolumune bakabilirsiniz.
cevabınıza tesekkur ederım .türkiye de evlenmek avantajlı dıyorsunuz.
pekı benım kızıma sponsor olursa ve bana vıze işlemleri için uzun sure beklemek mı gerek
bazı kısıler 6 -12 ay beklıyormus değilmi?
bırde kızım lıse 3 te oraya geldığımızde okul sorunu yasar mı kızım o das baska bır sorun .belkıde ben buyutuyorum bazı olayları .
Eger Kanada da evlenip esiniz oradan basvurursa bekleme suresi cok daha uzun , o yuzden buradan basvurmak daha avantajli. Nikahtan sonra formlarinizi yolluyor esiniz ve 1 ay icinde isleme giriyor, elbette bu butun hersey tam ve eksiksiz ise. Istenen butun evrak ve formlari tam olarak tamamlayin. Evliliginizin formalite olmadigi onemli o nun icin resim, veya bunu kanitlayan her turlu seyi ekleyin. Kanadadan evraklar cabuk onaylaniyor fakat Ankaradaki islemlerin aldigi vakit fazla, ancak ortalama 6 ay sanirim.
Kiziniz gitmeden ingilizcesini ilerletirse fazla sorun olacagini dusunmuyorum, buradaki sisteme gore daha rahat, dil konusunu onemsemenizi tavsiye ediyorum.
Erkek arkadasım bana Kanada ya ve buradakı atmosfere bak dıyor ve bana davetıye gonderecek.Ben Kanada' ya gıdıp gezıp tekrar turkıyeye geleceğim.Tabıı kı daha vıze basvurusu yapacağim
bakalım alabılılecekmıyım o da belırsız.Kanada ya gıtme basvusunda bulunmamla sorun yasamayız umarım ılerıdekı ışlemlerde.Yazılanları okuyunca ınanılmaz sasırdım.İnsanlar aylarca beklıyorlar.
Fazla prosudurlerı bılmedığım için sızın yardımınıza ınanılmaz ıhtıyacım var.
ben evlenmeden once Kanada da bulundum elbette insanin onceden gormesi cok farkli, ancak ben giderken bir sorun yasamadim, cunku zaten cift vatandasligim var ve vize sorunum yok. Siz o zaman turist vizesi alacaksiniz gitmek icin. Kisa sureligine bile alabilirseniz vizeyi oraya gittikten sonra vize uzatma basvurusunda bulunabilirsiniz. Buradan aldiginiz vize dolsa bile uzatmanin cevabi gelene kadar orada kalabiliyorsunuz. cevap gelmeside 50-60 gun arasi suruyor, ancak bunun icin sebep belirtmeniz gerek. Ve vize suresi doldugunda donmek zorundasiniz. Insallah alabilirsiniz turist vizesini.
merhaba
sayın zuzu benı bılgılendırdığınuız ıçın çok tesekkur ederım
ben özel sektörde çalısmaktayım.ozel olupta ordu evınde gorev almaktayım.vıze için gereklı evraklara baktım ve kredı kartı foto9kopısı ıstıyorlar sanırsam.Kredi kart borcum var ve 1-2 gune kadar sıfırlarım ancak eskı borclarımın duzenlı odenmemesı sorun yaratır mı.
bırde benım uzerıme hıç mulk yok ancak babamın durumu ıyı ona ait tapular olsa yardımı olurmmu
yada bır turizm şirketı aracılığıyla mı gıtsem.daha ılk defa yurt dısına çıkacağim.
aslında ben almanya da buyudum ve 13 yasında temellı donus yaptık
yanı yurt dısı tecrubem ve yabancı dılım var.yurt dısından gelecek davetıyede ıyı bır konumumda olan bırınden gelecek
öncelikle merabe kimden bilgi alabilirim bilmiyorum ama site yönetecilerinden biri soruma cevap verecektir umarım..kanadada bir kız arkadaşım kendisi kanada vatandaşı ve türk değil. biz işin aslı internette tanıştık. kendisi 40 yaşında .kanadada veterinerlik yapıyor. bana kanadadan davetiye gönderdi ben konsolosluğa gitmedim evrakları vermek için bir kaç şey duydum vizede sorun çıkar diye. şimdi ise tekrar yolluyor davetiyeyi ama bu sefer davetiye sütünde bütün masrafları ben çekiyorum diye bi not yazdırdı. oradada bi avukat bize yardımcı oluyor. neyse şimdi biz ne yapmalıyız sayfada bir kaç yorum okudum bayada ümitsizliğe kpılmadım değil. biz evlenmek istiyoruz ve bunun için buraya gelecek temmuz ayında eğer davetiye bir işi yaramzsa bir red alma olasılığım yüksekse biz bu davetiye olayına hiç girmeden burada nikah yapalım diyoruz tabi..ama bu yalandan bi evlilik değil ailesiyle gelicekk bizimle tanışacaklar falan.şimdi ben ne yapmam gerekiyor.ne gibi bir yo izlemeliyimmm bunun hakkındabilgi alabilirmiyimm sağolun..
Togayhan,,,Eger anlattıgınız gibi Evlilik yolunda ciddi iseniz.Sorun yok gelsinler evlenin.Döndüğünde size sponsor olarak başvuracak.Konuyla ilgili detaylar prosedurler.Canada sitesinde mevcut.Eger yine danısmak istediğin birsey olursa yazarsınız.
EXCELLANS
excellans. şimdi dediğim gibi bana davetiye yolluyor tekrar ama bu davetiye bi avukat aracılı ile ve bir politakıcının imzası ile gönderilecek garanti olsun diye gönderilen davetiye. nişanlım kanadada veterinerlik yapıyor hükümet adına çalışıyor bi nevi devlet memuru. ben bütün ailesiyle tanıştım oda benim şimdi eğer vize vermezlerse biz burada evlenmeyi düşünüyoruz ama tabii davetiyenin gelip konsoloslukta ne diyecekler ona göre bizde farklı bir prosüdür uygulamak istiyoruz. yani biz en garanti yolu bulmaya çalışıyoruz. bende tabi bu konular hakkında bilgi almak istiyorum. nişanlım herşeyi ayarlayacağım diyo ama tabi bende burdan neler yapabiliriim bunu öğreniyorum cevaplarınız için sağolun
merhaba ben aralık ayında kanada vatandaşı bir bayanla evlendim yaklaşık 3 ay önce ankarada sağlık muayenesine girdim, evlilik tarihimin üzerinden 8 ay geçti eşim sponsorluk işlemlerimi halletti daha vize için ne kadar beklerim
teşekkürlerr
"Hamlet" Bu yazim sana ,Kanada'ya evlendikten sonra yaklasik 1 yada 1,5 sene vizen icin beklemen gerekiyor bu zaman icerisinde seni bir yada birde fazla gorusme amaci ile cagiracaklardir buna emin ol!Eger Vizeni alirsan bundan sonraki asamalarda soyle; Kanadaya ayak bastigin ilk gunden itibaren 5 sene Kanadada yasamak zorundasin Ulke'den cikis yapmamak sarti ile!!!!!!!!! Eger Ulke'den cikis yaparsan vatandaslik testini yazmaya gittigindfe oranin savcisi yada hakimi ile yuz yuze gorusme yapmak zorundasin o senin Vatandaslik testini yazip yazmayacvagina karar verir orada.Bundan once tabiki 5 sene bekledikten sonra Vatandaslik islemleri icin evraklarini gonderdigin ilk gunden sonra yaklasik bir 2 yada uc sene icin beklemen gerekiyor ondan sonra seni test icin cagiriyorlar bu test 20 sorudan olusan bir testdir ve tede bulunan 20 sorudan 4 tanesi varki bunlari tamamen dogru yanitlaman gerekiyor(Ornegin diyelimki 19/20 cevapladin ama o 4 sorudan birini yanlis cevapladin testi gecemedin anlamina geliyor ve bir 6 ay daha beklemen gerekiyor) sonra testi gectigini veya gecmedigini sana 2 ay sonra bildiriyorlar eger gectiysen bu senin Kanadali oldugun anlamina gelmiyor seni yemin toreni icin davet ediyorlar ve sana gun veriyorlar o gun yemin ediyorsun ve sana Kanada kimlik kartini veriyorlar aynio gun passaport icin basvurabiliyorsun ve hic bir yere vize almak gerekmiyor ne guzel degilmi :) Basarilar ve iyi sanslar diliyorum ,bir sorunuz olursa bana yazin bende kardeslerimi buraya aldirmaya calisiyorum :)
göçmenlik için 5 yıl çıkamazsın diye bir şart var mı ? yoksa bu sadece evlilik için mi ? genel bilgi son 4 yılın 3x365 günü. yani çıkabilirsin ülkeden ama kısa süreli misal amerika 6 aydan fazla çıkarsan sıfırlıyor .
fiili olarak toplam kanadada bulunman gereken yil Pr kartini aldiktan sonra 3 tam yildir..ama cikamazsin die bi ibare goremedim misal 4 ay tr ye geldiniz bu sizin 3 yili tamamlamanizi 4 ay geciktiriyor sadece..cikabilirsinz ama 6 aydan fazla yurtdisinda kalmamak sartiyla...