THY CANADA G.S.A adina sizlere bu guzel haberi vermekten mutluluk duyuyorum.Evet uzun suredir bekledigimiz direkt ucuslarimiz en sonunda basladi.Ilk ucus tarihi JUL 11...Kesinmi diye tekrardan soracaklara kesin,ilk bileti kestim bile : )
19.06.2009 11 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla İstanbul-Toronto-İstanbul seferlerimiz haftada 3 frekans olarak planlanmış olup, programı aşağıdaki gibidir:
Sefer No Günler Kalkış Varış
TK17 Pazartesi, Perşembe, Cumartesi
İstanbul 11:30 Toronto 15:40
TK18 Pazartesi, Perşembe, Cumartesi Toronto 23:50 İstanbul 17:30 Saatler lokal’dir.
BEST BUY QUOTATION LOWEST FARE AVAILABLE FOR THIS ITINERARY REBOOK SEGMENTS 1Q PSGR QUOTE BASIS FARE TAXES TOTAL PSG DES FQG 1 Q12MTKUA CAD 442.00 63.90 505.90 ADT GUARANTEED GRAND TOTAL INCLUDING TAXES **** CAD 505.90
biraz beklemeni oneririm dostum.suan icin ucusu baglayamiyoruz fakat uzerine calisiliyor.en kisa zamanda sana bilgi veririm.detayli bilgi icin ofis numaram yukarda arayabilirsin.
Çok güzel oldu gerçekten, büyük ihtimal Vancouver'a Toronto'dan Star Alliance üyesi bir firmayla gidicektir. Tek yön fiyatı vancouver-toronto arası kadar neredeyse. Fiyatlar güzel.
valiz aynen oyledir..tek yon fiyati buysa, gidis-gelis gercekten cok hesapli olacak, hem zaman, hem maddi hem de yorgunluk acisindan deli kar edecez...hayirli olsun!
Harika oldu bu ya! Fiyat da gayet iyi! Valla KLM, Lufthansa, B.A ve digerleri ozellikle ortadogu ulke vatandasi musterilerini THY'ye kaptiracaklar. Vancouver baglantisini da insallah en kisa zamanda saglarlar.
Erti bey eğer THY'ye müşteri hizmetlerine konuyla ilgili email gönderirseniz bağlantı oluşturacaklarını düşünüyorum. Çünkü THY, Star Alliance üyesi ve Lufthansa'nın çoğu Toronto aktarmalı uçuşu Star Alliance üyesi şirketler ile yapılıyor (örneğin frankfurt-Toronto Lufthansa ile, Toronto-Vancouver Air Canada ile oluyor)
Yada ayrı ayrı bilet alacaksınız. Önce THY'den Toronto'ya, o gün iniş saatinizden 3-4 saat sonrasına Air Canada veya WestJet veya Air Transat ile Toronto Vancouver bileti.
@erim: Tesekkurler, haklisin, Star Alliance uyelerinin muhakkak ortaklasa duzenledikleri ucuslar vardir. Northwest Airlines, KLM ortakligi gibi. Email mantikli bir oneri fakat THY'deki kuzenimden bu konuda direkt hizli bilgi alabilirim sanirim. Ayrica Zaibatsu da haberleri buradan duyurur. Elimiz kulagimizda beklemekteyiz.
Ayrica inceligin icin tesekkurler ama "bey" demene gerek yok, beni taniyorsun. Iki sene evvel PLI'dan, 2007 Ekim ayi A blogu Grammar Accuracy'den ortak arkadaslarimizla oturdugun masaya geldigimde tanismistik. Gerci benim Kasim'da donusumden oturu kisa sure gorusebilmistik ama iyi bir diyalogumuz vardi.
@butterfly: Toronto - Ottawa arasi ucakla 45 dakika, karayoluyla 4 saat. Bavullarini aldiktan sonra trenle, otobusle ya da ic hat firmalariyla cok rahat gidilir Ottawa'ya...
Hadi yaa ama ben hiç hatırlayamadım... Hani PLI kafeteryada otururken geldik yanına, sende internship için belgeler pasaport filan vardı.. Ayrıntılı bilgi verebilir misin hiç hatırlayamadım. Kusura bakma valla özür dilerim. A Blogu burrard üzerindeki miydi birde? Sen Edward'tan ders alıyor muydun? Nasıl bir hocaydı o ya :)))) bize anlattığı bir şey var her aklıma geldiğinde ölüyorum gülmekten :D
Onemli degil, dile kolay 2 sene, dolayisiyla zamanlar ve insanlar gecmis uzerinden. Edward'dan hic ders almadim, almayan da bir tek benim saniyorum. OP sinifini iki defa aldim, ikisi de Janice'dendi. Ama Edward'in namini biliyorum, daha dogrusu bilmeyen yok. Yazdigi kitap da halen ders kitabi olarak okutuluyor.
Yineliyorum, cok sik biraraya gelip konusma firsatimiz olmadi ama su sekilde tanismistik: Sen Ekim ayinda Grammar Accuracy sinifi aliyordun A Blogunda, ayni sinifi ben de B blogunda aliyordum. B blogunu beklerken, Burrard'da vending machine yakin yerlere oturdugunuz masaya gelmistim. Gelme amacim arkadaslarima selam vermekti, arkadaslarim da senin o sinitaki arkadaslarindi. Saclarinin renginden oturu seni ilk basta Avrupali sandiydim ama tam o esnada cuzdanindan 5 ytl yi cikarmadin mi, benim orada saskinlik gecirmem sonucu tanistik iste. Hatta, Edirne'den supurge calisi mi ne getirmistin, PLI'in souvenir esyalar icin ayirdigi bir rafi vardi, oraya birakmistin. Sonra memleket muhabbetine baslamistik ama ikimiz de Turkce'yi hizli konustugumuz icin masadaki basta Harry nicknameli Koreli olmak uzere diger cekiklere ufak dillerini yutturmustuk. Hatta ne konusuyorsunuz siz dediklerinde sen "profeysinil english olm bu demistin." Akabinde Harry Osmanlilar hakkindaki bildiklerinden ama tam emin olamadiklarindan bahsederken, cocuga turkce olarak "birak yaa" karsiligini verip olaya son noktayi koymus, o zamanlar su anki halimden 10 kg fazla olan bunyemi karpuz gibi yarmistin durduk yerde. Sonralari sozum ona Lahmacun yiyecektik ama kismet olmadi. Bir ara sen kayboldun ortaliktan, tam ben gider ayak millete Kanada bayragimi imzalatirken seni Alberni'de bulmustum sansa. Harclik icin dishwashing yapiyordun, zaten o son gorusmemiz olmustu, ben ertesi gun dondum Turkiye'ye. O internship icin belge ve pasaportlarini masaya koymus arkadasi da taniyorum, ama o ben degildim. :) Turkiye'de Oktay Islam senin dondugunden bahsettiginde sasirmistim, cunku Kanada'da kalip Universite'ye devam etmek konusunda bayagi bir hevesliydin... Simdi neler yapiyorsun?
Hahaha, çok güzel. Böyle unuttuğum anlar aklıma gelince çok güzel oluyor. O günü hatırlıyorum. 5 lira çıkartmıştım sende şaşırmıştın filan. Doğru, lahmacun yemek için sürekli konuştuğum sendin demekki ama yüz olarak hiç hatırlamıyorum. facebook kullanıyorsan beni eklersen sevinirim. Hey gidi günler hey, o vending machinesten aldığım chocolate chip ile yeşil çay ne gidiyordu PLI kantininde... "profeyşınıl engliişh"i de hatırlıyorum sanki. of ya unutmuşm nerdeyse herşeyi.
Şimdi Alberni dishwashing olayını düşündüm de, ya gerçekten yaptım orda da unuttum ya da sen yanlış biliyorsun. Çünkü ben bi davie + cardero st'de bir de mainland + helmcken st'de dishwashing yaptım. Ayrıca o süpürgeyi okula ben getirmemiştim ki o hediye rafına bakarken şaşırmıştım "başka Edirneli birisi varmış" diye. Abi dediğim gibi facebook kullanıyorsan ekle beni.
:) Alberni derken, PLI'in Alberni Kampusu'nu kastetmistim yani o cadde uzerinde bir yeri degil. O kampuste ben giderayak karsilasmistik. Cunku sen bir ara ortadan kaybolmustun. Hah simdi yesil cay dedin ya, bu geldi aklima: Bir ara Burrard'da o zamanlar olan ama simdi olmayan beles cay, kahveler vardi ya; sen cay aldiktan sonra ilk yudumunun akabinde "cay mi lan bu, poison mubarek" demistin. Burda anlatinca kimseye bir sey ifade etmiyor hatta gulunc bile degil ama ortam, an, yuz ifaden, el kol hareketlerin ve mimiklerle birlikte degerlendirildiginde gayet komik bir anlik tepkiydi. Gelicek misin tekrar Kanada'ya?
Tamam ben şimdi hatırladım seni, fbooktan ekleyince gördüm.
Demek yeşil çaylar filan paralı oldu.
Benim ortadan kaybolmam devamsızlık ve binanın değişmesiyle oldu. Ben önce başka bir yerdeydim sonra değişti. Tam isimleri bilmiyorum. Sonra bi ara devamsızlık yaptım. Yaklaşık 1,5 hafta gelmedim ve 2. haftanın ortasında geldiğimde <CENSORED> Mike hoca almadı. Hala sertifikayla verilen kağıtta eksik görünüyor.
Neyse, Kanada'ya inşallah 2010 yazında geliyorum. Yani büyük ihtimal. Yani para toplamam lazım önce ki bayağı kararlıyım toplamada. 15-20 günlüğüne bir arkadaşımla gelicem. İlk gidiceğim yer PLI, Edward'ın yanı. Ne biçim bir adamdı o ya.
Vancouver'da durumlar nasıl? Eminim yağmurlu hala. Gas Town yağmurda siste güzel oluyor ya. Hey gidi günler. PLI kantini, koreli hyun jin lee, kore hoşsohbetleri. PLI'da listelere bakıyordum yeni gelen öğrencilere, HYUN ile başlayan 2-3 sayfa vardı. Birde bu insanlar nickname bulmuyor mu kendilerine, uyuz oluyorum. Hepsi "crystal, grace, mike, andy, amy" gibi isimler takıyorlar.. Neyse bunları "korem.com"a yazayım.
aynen bende cok uyuz oluyom,benim tanidigim koreli insanlar da hep amerikanvari ismler bulmumslar...bi keresinde sormustum niye, buranin yerlilerine kolaylik oluyormus ve ilk ingilizce dersi gormeye basladiklarinda Kore'de herkes boyle bi isim takmaliymis kendine...
Uyuz olacak bir durum yok ki ortada, bizim de isminim kim jin eul hyeun yong dan hallice bir şey olsa, bizim de işimize gelir andy, rick, michael, jim, thomas diye hitap edilmek. İsminin telaffuzu zor mu, uydur bir ingilizce isim gitsin. Adamların business kartlarında bile İngilizce isimleri yazılı. Whei-Xia Chen yerine Andy Chen yazıyor mesela.
arkadaşlar benim de henüz bir biletim yok vizem çıktı ve okulum 27 temmuzda.arada orbitz die bi site var oraya bakıyorum.aslında artık tek yön almayı düşünmye başladım çünkü dönüş tarihim belli değil ve değiştirilebilir olunca zaten fiyat ekleniyor.thy ile torontodan aktarma yapmak çok mantıklı ama toronto-vancouver arası uçuş ayarlama işini araştıramadım henüz.tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.
Bende bizimkilere Türkiye'den sordurdum, karta bölmece olayı var ya ama ordan fiyatlar biraz daha yüksek, dediğin gibi 850 euro falanmış ama gidiş-dönüş yani burda vergi dahil verilen fiyat ordaki vergi hariç fiyata eşit gibi bir tek ordan izmir bağlantılı veya bağlantısız fiyatı aynıymış
benim sorum acaba izmir bağlantısı burdan aynı 960 cad olur mu yoksa daha mı fazla olur? bu 940 dolar stellar turizmin promosyonlu fiyatı falan mı? birde stellar turizm montreal'den bilet satar mı telefonda??
tabi ya.ama bence bunu baştan düşünerek uçak bileti ayarlayan bir danışmanlık şirketiyle çalışmak en akıllısı.gerçi ben vizemi 4 günde ve en iyi şartlarda aldım ama bütün şirketler bunu da ayarlamalı...ama yine de bu fikir de mantıklı geldi bana :)
aslında kanada'dan bilet alınabilir gibi geliyor bana. zaibatsu bizi unuttu ama yukarda telefonunu yazmış. telefonda kart bilgiliermizi vererek gayet rahat bize bilet kesebileceğine inanıyorum :) bir süre daha birşey yazmazsa arayıp konuşabiliriz :D