VANCOUVER AİLE İÇİN HANGİ BÖLGE?
  • 2 AY İÇİNDE AİLEMLE VANCOUVER'DA OLUCAZ.2 VE 4 YAŞINDA 2 ÇOCUĞUMUZ VAR.ORDA YAŞAYAN ARKADAŞ VAR İSE BİZE HANGİ BÖLGEYİ TAVSİYE EDEBİLİR?NERDE EV TUTABİLİRİZ?GENELDE CRAIGSLİSTTEN BAKTIĞIM KADARIYLA AĞIRLIKLI EVLER NORTH VANCOUVER,SURREY,RICHMOND CİVARLARINDA. BU BÖLGELER HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA ÇOK SEVİNİRİM.
  • ErtiErti
    Moderatör
    West Vancouver, White Rock, Langley, Coquitlam, Port Coquitlam, New Westminister, Port Moody da var yasanilabilir yerler arasinda. Fakat;

Araban olacak mi, yoksa toplu tasimayi mi dusunuyorsun?
    Isyerin nerede?
    Isyerine ulasimin kisa ve hizli olmasi senin icin onemli mi?
    Cocuklariniz yuvaya gidecek mi?
    Ne tur bir konutta yasamak istiyorsun? Apartman dairesi mi? Mustakil ev mi?
    Civarda nelerin olmasina onem veriyorsun?

Bu sorulara verecegin cevaplar dogrultusunda ben ve Vancouver'da yasayan diger arkadaslarimiz aile yasantin icin en uygun yerleri onermeye calisacagiz.
  • Selam,

Arabam olucak ama toplu taşımaya da yakın olursa iyi olur,bazen arabayı eşime bırakıcam, ben toplu taşımayı kullanıcam.İşyeri henüz belli değil, bu yüzden şehirden çok uzak biryerler olmazsa daha iyi olur. yani merkezden max. 45 dk idealdir.2 oda olucak, ilk başta daire tipi düşünüyoruz.oğlum yuvaya gidicek,civarda mall,okul, çocuk parkları olması ilk tercihimiz.1 senedir tampa-floridadaydık, orda daire tipinde güzel bir site bulmuştuk.2 oda 2 banyo 900 usd veriyoduk, ama sitede havuz,gym,park,laundry herşey mevcuttu. bu yüzden önceliğimiz site olması, ben craigslistten bir 2 site buldum ama sizin bildiğiniz bir yer var mı?ya da bu söylediklerime uygun bölgeyi bana tavsiye ederseniz ben o bölgelerde netten site araştırması yapabilirim.
    Bir diğer sorumda ilk hafta ailecek en uygun nerde kalabiliriz?sanırım otel pahalıya gellir,1+1 tarzı eşyalı daire gibi yerler oluyor mu?ya da ona benzer bir yer?yardımın için şimdiden teşekkürler.
  • müstakil evin basement suiteleride olabilir, ama onların fiyatları orada ne kadar olabilir pek bilgi sahibi değilim.
  • sana richmond u tavsiye ederim , ertu lanley ,port moody filan diyo oralar uzak kalir merkeze bol sanslar
  • Cevahir bey hayırlı olsun,

Sizin sormakta olduğunuz sorulara bizim verdiğimiz yanıt Burnaby oldu. Lougheed skytrain istasyonuna yakın oturuyoruz. Hem alışveriş merkezlerine hem okula hemde toplu taşımaya çok yakın. Bence mainland ın dışına çıkmayın, bizdeki boğaz köprüsü gibi köprüler geçmeniz gerektirir ki bu da iyi bir yol olmasa gerek. Size önerim Vancouver (west side), Burnaby, Coquitlam ve Richmond daha uzakları da guzel yerler ama ulaşım başınızı ağrıtabilir.
  • Merhaba,

Eşimle beraber Vancouver'da 3 aylık dil okuluna kayıt olduk, aile yanında kalmaya karar verdik.Konsolosluğa yazacağımız mektupta önemli noktaları bizle paylaşırsanız çok memnun kalırız, okuduklarımıza ve duyduklarımıza göre Öğrenci vizesi için çok red basılmış..tabi eğer bu durum başımıza gelirse tekrar deneyeceğiz..Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bekliyoruz...
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.