Mesajım belki biraz uzun olabilir, okuma zahmeti gösterip yorum yapacak herkese teşekkür ediyorum. Baya dertli olduğumuz bir konu olduğundan dolayı sizinle paylaşmak istedim.
2. başvurumuzda reddedildi (SalvadorKanji ile birlikte); Gerekçeler finansal yetersizlik ve Kanada'ya gidip geleceğimize ikna edemememiz.
Durumumu şöyle özetleyim;
Sakarya Üni. Makine bölümünde okuyorum öğrenci belgemi sundum, bir mühendislik firmasında 4-5 aydır çalıştığıma dair belgelerim ve geri geldiğimde çalışacağıma dair belgem de var. Finansal olarak da bankada 30.000 TL gibi bir mebla gösterdim Annem'in banka hesabında ve o bana sponsor oldu. Bir de bunları desteklemek açısından okulumdan bölüm başkanımız imzalı bir referans yazısı aldım eğitimimi desteklediğini belirten. (Diğer sunduğum belgeleri yazma gereği duymadım hepsi rutin şeyler biliyorsunuz).
Erti ve vancouver niyet mektubumu sizler incelediniz biliyorsunuz, gerçekten sağlamdı. O konuda da bir sorun yok diye düşünüyorum. Peki neden red alıyoruz? Red gerekçeleri şunlar;
1- Finansal yetersizlik maddesi işaretlenmiş. 2- Kanada'ya gidip geri döneceğime ikna olmadıklarını belirten madde işaretlenmiş.
Bunlara ek olarak 1 nolu maddenin altına ufak el yazısı ile not düşülmüş.
* Low family income * No history of savings
Açıkçası 2.sine bir anlam veremedim nedir sizce yorum yaparsanız sevinirim.
Yaz sezonunda başvurular çok yoğun olduğundan herşey tamam olsa bile red verilip tekrar vize ücreti ödetmek için yaptıklarına dair duyumlar alıyoruz. Kanadam.com yetkilileri de öyle söyledi. 2 kere red geldi bunu 4-5 gibi denemek mi gerekir ne yapmamız lazım anlayamadım, yorumlarınızı bekliyorum.
(bu arada program 10 aylık - Canadian College Business Englis Work & Study) Süre uzun olduğundan mı zorluyorlar kısa dönem gitmeye kalksak alabilirmiyiz acaba onu da düşündük.
30bin tl lik sponsor hesabı ikiniz için mi gösterildi? yoksa ayrı ayrı sponsorlarınız mı var? no history of savings derken birikim yok bağlamında ne kastediliyor bilmiyorum ama mesela ben babamın adına kayıtlı ev tapusu sunmuştum.
aslında ben burda red alanları okuyunca tam olarak anlayamıyorum ne eksik diye. aynı şartlarda bazı kişilere kabul verirken başkalarına neden red verirler ki?
şeyi merak ediyorum ama, gerçekten eğitim alıp geri dönmeyi mi planlıyorsunuz yoksa bir şekilde kanada'ya mı yerleşmek plan?
Bir de reddin gelme süresi çok ilginçdi.. Bundan önceki başvurumda 11 gün falan sonra geldi.. Bu başvuruda ise 2 gün sonra. Resmen şok oldum. Çünkü gerçekten bu son başvurum için çok umutluydum. Cevap süreleri hakkında da bir bilginiz var mı acaba.
İngilizce eğitimimi alıp gelince okulumu bitirerek çalıştığm firmada işime devam etmek amacım. Tüm kriterler tamamken neden ikna edemiyoruz acaba konsolosluğu.
Gecmis olsun, bahsettigin basvurular yogun para toplamak icin yapiyorlar olayini bende duymustum da gulunur gecilir yahu. Kanadanin 125 dolar basvuru ucretine mi ihtiyaci var ?
Aslinda cok da yorum yapilacak birsey yok maalesef maddi yetersizlik. Eger bu durumu degistirebilme sansiniz , daha uzun sureli banka hesaplari gosterebilme sansiniz varsa once onu deneyin. Basvurunuza yeni ve guclu bir sponsor da ekleyebilirsiniz. Bu donunce calisacagini sirket de olabilir , aile icerisinden akrabanizda olabilir.
Eger oyle bir durum yoksa sadece 6 aydan biraz uzun sureli dil okulundan kabul alip. Kalacaginiz sureyi minimuma indirin boylelik hem egitim ucretiniz hemde yasam masraflariniz azalacaktir. Kesinlikle 6 aydan daha az sureli bir okula basvurmayin aksi halde ogrenci izninizi uzatamazsiniz.
Sponsorunuzun aylik sabit gelirleri ne durumda.Atiyorum sadece bir emekli maasi veya asgari ucret bu egitim icin yetmeyebilir.
Okul kabul kagidinda staj programi olacagini belirten bir ibare var mi ?
Okul kabul kağıdında staj programı belirtilmiş başlangıç tarihine kadar yazılı. Internship olarak başlangıç tarihi ile birlikte yazıyor.
Maddi mevzulara gelince bankada para gösterdim ama Annem emekli maaş olarak birtek onun maaşı ve Babam'ın bize bıraktığı emeklilik maaşı var 2 ayrı emekli maaşı diyelim biz ona. Sanrım bu konuda yetersizlik var. Bu arada 3 aylık bir programa öğrenci izni vermezlermi uzatma düşüncem olduğu için, mutlaka 6 aydan fazla mı almalıym.
Bir de turist vizesi ile gidip de Amerika üzerinden uzatmak ne derece mantıklı olabilirliği yüksek mi ?
Merhana MaviKanji,daha önce yazdıklarını da okudum.Belki faydası olur diye sana benim belgelerimden ve başvurumda bahsetmek istedim.Ben 6 aylık dil okulu için kayıt yaptırdım ama 7 aya uzayabilir diye öğrenci vizesi istedim.Bir kere niyet mektubun gerçekte çok önemli.2008 mezunuyum.Daha önce dil sorunu yüzünden giremediğim işyerinden ve daha sonra çalıştığım yerden ve memnun kalmadığımdan bahsettim.Son olarak da başka bir işyeriyle görüşme yaptığımı,uygun bulunduğumu fakat dil engelini aşmam durumunda işe başlamak üzere anlaşma yaptığımı yazdım.İşyerinden de kaşeli imzalı böyle bir mektup aldım ve şirketin belgelerini de koydum zarfa.ayrıca aileme çok bağlı olduğumu,6 ay içinde dönmek istediğimi ancak okulun istediğim seviyeye gelmek için 7 aylık bir eğitime ihtiyaç duyabileceğimi söylediğini yazdım ve bu yüzden öğrenci vizesi istedim.Bankada da 30000 gibi bir para gösterdim.Fakat bu hesabın on bir yıllık hesap dökümünü ekledim ki iyi miktarda para giriş çıkışı yapılan aktif bir hesaptı.Sponsorumun babam olduğunu belirten bir mektup kledim.Ve de bize ait olan tapular,ruhsat vs.Bence 2.kalemde belirttikleri şey bu.Yani burada ne kadar yerleşik bir haytın olduğu.dğerleri sabıka kaydı vs vs..evraklarımı Cumartesi postaladım Pazartesi ellerine ulaştı ,Cuma günü de öğrenci vizesi geldi.Yani anladığım kadarıyla ikna etmek gerçkten önemli.Sadece burada yazan bir çok insan gibii faydalı olmak amcıyla bunları yazdım.Umarım faydası olur.Ama 3 aylık program için öğrenci vizesi alamazsın heralde.Ayrıca daha önce dedğin şeyi yapan bir arkadaşımın anlattığı üzere Amerika'dan vize uzatmak işlemleri bayaa uğraştırıcı oluyomuş.Bi dönem kaçak kalmak zorunda kalabilirsin.Kolaylıklar dilerim
ayrıca başvurunuzu danışmanlar aracılığyla yapmanızda fayda olailir.durumunuza göre sizi yönlendirebilecek bir yer olmalı.işinin uzmanı ve de uçak biletini sizin için sağlayabilen bir şirketle çalışmanı tavsiye ederim.
Teşekkürler dilemmaa, tecrübelerini paylaşmışsın gerçekten önemli noktalara değinmişsin eline sağlık. Bu durumda sanırım 6 aylık dil kursu bizim için en uygunu.
Rica ederim.Yararlı olabildiysem ne mutlu.6 aylık dil kursu için turist vizesi de verebilirler.Garanti değil.Ama benmki gibi bir taktik uygulayablrsin ki bu duruma da şans denilebilir.Ama 6 aydan daha fazla olan kayıtlar için öğrenci vizesi vermek durumundalar.6 aydan kasıt 24 hafta olmalı.
Merhaba,Eşimin sponsorluğu ile Kanada'ya göçmenlik vizesi almaya çalışıyoruz.Eşim şuan Kanada'da.Ankarada dosyam Ağustos sonunda açılmış ve benden arşiv kayıtlı adli sicil belgesi istemişlerdi.Hazırlayıp hemen gönderdim.Dün,19.11.2009 da tekrar bir mektup geldi elçilikten.Bu sefer de Amerika'da 6 aydan uzun bir süre kaldığımdan dolayı benden FBI Certificate istiyorlar.Bu sanırım çok kötü oldu bizim için,çok uzayacak zaman!Bu belgenin temini ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?Niye sicil belgesiyle beraber istemiyorlarda taksit taksit istiyorlar anlamadım.Yardımlarınız için teşekkürler. Not:Bu soruyu forumda birkaç konunun içine attım ki daha çabuk görülsün ve cevaplanabilsin diye.Çünkü Pazartesi bu işi halletmek istiyorum,lütfen bu konuda beni maruz görün.Anlayışınız için herkese teşekkür ederim.