Dil okuluna gidip kanadada kalmak?
  • Merhaba arkadaslar ben caner. Kanadaya gitmek istiyorum ve orada calısmak ama forumda yazılarınızdan anladıgım kadarıyla universite mezunu olmadıgım için calısma vizesi alamıyorum. Dil okuluyla gidip orada calısılabiliormus ama duyduguma gore 9 ay calıstıktan sonrada gocmenlik hakkı kazanılıyomus. ve orada kazandıgım para beni orada gecindirmeye yetermi? Bana bu konu hakkında yardımcı olabilcek arkadaslar mail atabilirmi yada msnine eklerse cok sevinirim Şimdiden çok sağolun.
    Mail adresim:stormcaner@gmail.com
  • arkadasim aklin varsa gelme kanadalara.. cok zorlanirsin benden soylemesi.. kiralar cok pahali.. rezillik cekersin.. turkiyede evin ailen varsa gelme.. turkiyede bir seyler yapmaya calis.. burda temizlikci boyaciliktan oteye gidemezsin soyleyim, ben gorduklerimi gozlemlediklerimi soyluyorum sana.. ayrica lise mezunu olmanda ayrica bir dezavantaj burda gocmen olman icin master bitirenler cok cok daha sansli o kadar soyluyorum.. sadece dogrulari soyluyorum lutfen uzulmeni buralarda cile cekmeni istemem asla, bunu turk kardesim oldugun icin soyluyorum.. ingilizce icin gelecekseniz gelin yoksa buralarda yasamak filan.. arkadaslar ulkemiz cennet.. kiymetini bilmiyoruz..
  • ülkemiz cennet tabi ona laf yok . görüntü itibarıyla dünyanın sayılı yerlerinden hatta. peki bunun dışında bi artısını sölicek olan varmı ? memleketimizin iç yüzünü görmek için fazla bakmaya gerek yok arkdaşlar herhangi bi halka otobüsüne binmeniz yeter gerçeklerle tanışmanız için
  • bence git ilk önce üni. açıktan bitirebilirsen bitir.Biz burda çok iyi biliyoruzki üni. mezunlarının işsiz olduğunu burda kira paraları çokmu ucuz? orada hiç olmassa insana insan gibi davranıyorlar.Yanlış anlamayın ama burda asgari ucretın 600 Tl olduğu bi ülkede kiraların da en az (müstakil evlerin bile 350 Tl den ) az olduğunu sanmıyorum.
  • aynen katılıyorum sana hira hergeçen gün bizler için yaşam dahada zorlaşıyo benim üninin bitmesine daha 3 yıl var ama bitse bile burda istediğim koşulda biyer bulacağımdan hiç ümidim yok ve her geçen günde azalıyo
  • arkadaslar yorumlarınız için ilk once cok tesekkurler,

cisem beni msnden ekliyebilirmisin yada orda olan bi arkadas eklerse cok mutlu olurum bi kaç sorcagım soru var cunki emin olmak için. sole bişey var amerikaya falan oraya cok gocmen gidiyo bi şekilde geciniyolar bu insanların bi çıkarı olmalıki hala gidiyolar oraya diye dusunuyorum belkide pişmanlardır tabi ama ole biriyle konusamadıgımdan bilemiycegim.
    Ben ilk once 6 aylık bi dil kursuna gitmek istiyorum ve daha sonra orda çalışmak istiyorum 6 aydan sonra git diyolarmı hemen diyolarsa bunu uzatmamın baska bir yolu yokmu. bi işe girddsem piza falan dagıtsam kendimi gecindiremezmiyim yardım almadan?
  • Buradan sor stormcaner
    Yardım almadan imkansız daha doğrusu oraya gittiğinde iş bulucan diye bir garanti yok artı bankada para göstermen gerek vize alman için ve okul için para.Anlıycağın parasız olmuyor
  • onu biliyotrum bankada para gosteririm sorun degil orda dil okulunada giderim ama ondan sonrası için diyorum ben o paraları odeyip gidip kalma garantim varmı o parayı bosa harcamak istemem dogal olarak. dil okuluyla gidip bitirdikten sonra kalabilirmiyim orada sonrada bi iş bulabilme sansım olabilirmi kendimi gecindircek bi iş?
  • Onun garantisi malesef yok :/
  • stormcaner, arkadasim sen kafani yorma, dil okulundan sonra yine bir okula basvurursan kalirsin, benim iki tane tanidigim vardi, ikiside aynisini yapti.
    onemli olan, kacak duruma dusmeden basvurmak.
  • ben gidicem kafama koydum valla ole bole falan bişeyler ayarlıycam tutamazsın beni kanada ben geliyorum :)))
  • dubber kanadadaki çoğu universite paralımı ? Uvic,VUI etc.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Çoğu değil hepsi paralı ama vatandaş ya da göçmen isen student loan'a başvurup öğrenim kredisi alabilir mezuniyetinden sonra taksit taksit geri ödeyebilirsin.
  • kanadaya bende çok gitmek istiyorum arkadaslar kasım ayında allah izin verirse dil okuluna yazılcam ve gelicem istiyorum bi şekilde orda kalmak ıstıyorum türkiye gittikçe kötüye gidiyor ben bunu göz göre göre katlanamam okul btti kaç aydır işsizim bana yardımcı olursanız nasıl kalınır bilgi verseniz çok sewinirim yönetici arkadaşlar haber verirseniz çok sevinirim
  • kısa zmn içinde gidiceksen tankut bey cumartesi istanbuldaki ofisindeymiş gidip görüşebilirsin
  • dil okulu bittikten sonra başka bir okul sonra başka bir okul daha,bunların hepsi paralı değilmi bunlara paramı dayanır ? peki böyle kaç sene devam ettirirsek sinirsiz oturum alabiliriz?
  • texaco

Sürekli dil okulu değilde orada sertifika, diploma vb programlar var 2 yıllık. Eğer bu 2 yıllık programı bitirirsen Kanada sana 3 yıl çalışma vizesi veriyor. Bu süre içersinde göçmenlik başvurusu yapabilirsin.Bende bu yolu izliyeceğim.
  • bu sertifika programları mesleki eğitimmi veriyo 2 yıllık üni. gibi bunların fiyat ortalamaları ne kadar hakan25
  • Sertifika programları evet dediğin gibi mesleki eğitimler veriyor. Ama üniversitenin bu tür programları oluyor o daha iyi. Şimdi burdan fiyat verilmesi yasak sanırsam ama programdan programa değişiyor. 10 bin ve 15 bin dolar ortalaması olanda var 8 bin dolar olanıda var.
    ( Yıllık)Çok pahalı olanıda var elbette. Ama fiyat konusunda çok emin değilim.
  • hakan25 cvp'ların için öncelikle teşekkürederim bir sorum daha olacak - kanada 3 yillik çalışma iznini 2 yilik programlara mı veriyor? dil eğitimi sonrası vize ordan kolay uzattırılabilirmi?
  • 2 yıllık programlara başvurursan sana bu süre içersinde de çalışma izni veriyor ama kısıtlı bir çalışma izni veriyor.'2 yıllık programları bititirsen 3 yıl çalışma izni veriliyor. 1 yıllık programlar içinde , yine emin olmamak ile, 2 yıl ya da 1 yıl çalışma izni veriyorlar. Ben önce dil okulu ile gideceğim, sonra başka bir dil okulu ile uzatacagım ve biraz para biriktirip 2 yıllık bir okula yazılacagım. Bu süre içersinde göçmenlik başvurusuda yapacağım.

Dil eğitimi için gidip orda vizeyi uzatabilirsin. Tanıdığım biri böyle yaptı. Öğrenemedim bu süre boyunca diyip başka bir dil kursuna yazıldı ve vizesini uzattı.Kolay yaptı hiç zorlanmadı. Yani uzatabilirsin. Prosedür nasıl bilmiyorum ama uzatabileceğin aşikar.
  • okula devam ederkenmi göçmenlik başvurusu yapacaksın,göçmenlik başvurusunda puan testi mi uygulanacak?,dil eğitimi süresinde çalışma iznin olucakmı? bu yöntem banada güzel geldi yalnız kanada'da para biriktirebilcenmi,büyük ihtimal asgari ücretli bir yerde çalışacaksın?
  • diploma veya sertifikanın farkı nedir?
  • 2 yıllık eğitim süresinde de bittiğinde de göçmenliğe başvurabilirsin. Bende bunu araştırıyorum zaten. Göçmenlik ile ilgili bilgiler sitede var. Bende ordan baya yararlandım. Dil eğitimi süresince çalışma izni olan programlarda var. Mesela 6 ay kurs + 6 ay çalışma ama bu genelde ufak tefek işler oluyor. 6 ay kurs + çalışma da var. Ben açıkcası kaçak çalışmayı planlıyorum. Tanıdıgım olduğu için kaçak çalışma imkanım var. Ve karamsarlığa düşme ama kolay da zannetme. Tanıdığım yok kaçak çalışamam diye düşünme. Herkes bir yolunu buluyor.Para biriktirme kolay değil elbette o nedenle Kanada'ya gitmek kadar orada yaşayabilmekte önemli.

Sertifika programları adı üstünde sertifika. Burada elektirik sertifikası alan ile 2 yıllık üniden elektrik diploması alanı düşün. Orada da durum böyle.
  • bnde siteyi araştırmaya başladım,hiç aklımda yoktu bu diploma programları cvplar için sağol
  • ErtiErti
    Moderatör
    @Genel:
    Arkadaslar, yogun calisiyorum, uzak kaldim ve bir sure daha uzak kalacagim gibi gorunuyor ama arada sirada acip inceliyorum. Mesela su an mudahele etmem gereken bir durum soz konusu, yanlis bilgi verilmesi gibi.

@Hakan:
    Asagida yazilarindan alintiladigim 2 paragraftaki bilgiler yanlis.

Alinti:

"2 yıllık programlara başvurursan sana bu süre içersinde de çalışma izni veriyor ama kısıtlı bir çalışma izni veriyor.'2 yıllık programları bititirsen 3 yıl çalışma izni veriliyor. 1 yıllık programlar içinde , yine emin olmamak ile, 2 yıl ya da 1 yıl çalışma izni veriyorlar. Ben önce dil okulu ile gideceğim, sonra başka bir dil okulu ile uzatacagım ve biraz para biriktirip 2 yıllık bir okula yazılacagım. Bu süre içersinde göçmenlik başvurusuda yapacağım."

Yorum:
    Bu bilgiler dogru degil. Kaynagi neresi merak ettim ama onemli degil. 2 yil program bitirirsen 3 yil izin vermiyorlar. Zaten international studentlara taninabilecek en uzun sureli calisma izini 3 yildir. Yani 4 yillik lisans programi bitirince de en fazla 3 yil calisma izniniz olacaktir. 3 yillik izin alabilmen icin en az 3 yillik, lise ustu dereceli bir devlet okulu programi bitirmen lazim. Ki bu iznin "mezuniyet sonrasi calisma izni" oldugunu ve sadece devlet tarafindan isletilen lise ustu egitim kurumlarindan mezun oldugunda alabilecegini bilmelisin. Lise ustu derece egitimi veren ozel okullar; finansman, egitim sekli ve kadro konusunda belirlenen kriterleri tutturdugu muddetce, devlet okulu muamelesi gorup, ogrencilerinin mezuniyet sonrasi calisma izni hakkindan yararlanabilmelerini saglayabiliyorlar ama
    bu izin turune basvururken, gocmenlik dairesinin devlet okullari mezunlarina daha sicak baktigi goz onunde bulundurulmali. Bu izin turunun minimum suresi 8 aydir. Yani orneklersek, lise ustu derece egitimi veren ve 8 aylik bir programa sahip bir devlet okulunun, ya da yukaridaki kriterleri karsilayan istisnai durumdaki bir ozel okulun soz konusu 8 aylik programindan mezun olursaniz, 8 aylik mezuniyet sonrasi calisma iznine (after graduation work permit) basvurma hakki kazanirsiniz.

Dil okullari ise, lise ustu egitim kategorisine girmedigi icin, dil okullari vasitasiyla calisma izni alabilmen icin okulunun internship, co-op programlarina katilmalisin. Ama bu programlar kapsaminda alacagin calisma izni ise "mezuniyet sonrasi calisma izni degil" , "co-op internship programs" kapsamindaki calisma izni olacaktir. Bu izin turunun suresi normalde egitim aldigin sureye esit olur ama basvurunu degerlendiren memurun inisiyatifine gore 1-2 ay daha az ya da daha fazla alabilirsin. Yine memurun inisiyatifine gore calisma izinleri "open" ya da "scope" olabiliyor. Eger "open" ise "saglik" ve "devlet egitim sektoru" harici her sektorde calisabilirsin. "Scope" ise sadece calisma izninde belirtilen sektorde calisabilirsin. Yine memurun inisiyatifine gore Kanada genelinde ya da eyalet sinirlari dahilinde calisabilirsin.

Alinti:
    "2 yıllık eğitim süresinde de bittiğinde de göçmenliğe başvurabilirsin."

Yorum :
    Malesef bu da Yanlis. Ya da yanlis demiyelim ama "eksik" diyelim. Gocmenlige basvurabilmen icin Kanada'da sadece 2 yillik egitim alman yeterli degil (ki egitimin de dereceleri var). Canadian Experience Class'tan basvuracak isen, 2 sene ye da daha kisa zaman zarfinda gocmenlige basvurabilme hakki icin her halukarda Kanada icinde en az 1 sene ucretli ve tam zamanli is tecruben olmali. Tamam Kanada'da lise ustu derece egitimine gelen international studentlara kolaylik sagliyor bu dogru ama 2 yillik egitime gelen her ogrenciye de gocmenlik basvurusu hakki tanisa nufusu 30 milyon degil, A.B.D gibi 300 milyon olurdu :)

Yorum:
    Oncelikle ogrenciler icin calisma izinleri farkli 3 hatta 4 agri calisma izni var. Basvuru sekilleri ve asamalari da farkli. Ben yukarida durumu ozetledim, daha guncel ve detayli bilgi icin, sadece ve sadece bu adrese bakin, baska kaynaklara bakmayin ya da bakacaksaniz bile eksiksiz alintilanmis ya da cevrilmis olup altinda orjinal kaynagin adresinin belirtildigi kaynaklara bakin. Ama sonuc olarak dogru ve eksiksiz bilgiyi alabileceginiz tek kaynak Kanada Federal Hukumeti'nin Gocmenlikle ilgli Resmi Internet Sitesi'dir. Eger vaktiniz olup da bir goz atarsaniz bayagi bir bilgi sahibi olursunuz ogranciler hakkindaki calisma izinleri konusunda.

http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp

Kolayliklar.
  • Bende zaten araştırmaya geldim :) Yanlış bilgi verdiysem( Ki vermişim zaten) Özür dilerim. Erti ile yeniden öğrenmiş oldum.
  • erti yardımına ihtiyacım var. red yedim ne yapmalıyım niyet mektubu vs ? musait olduğunda ilgilenirmisin ?
  • öncelikle herkese slm arkadaslar.ben türkiyede ekonomi bölümü okumaktayım.su an 4. sınıfa gectim ve 1 sene sonra mezun olcam.mezun olduktan sonra 6 aylığına kanadada dil eğitimi almak istiyorum.dil eğitim aldıktan sonra kanadada yüksek lisans yapma imkanım var mı varsa bile şartları nelerdir? bi de ingilizcemi gelistirip,yüksek lisans yaptıktan sonra kanadada çalışıp orada tutunma imkanım war mı? herkes bilio ki maalesef türkiyede hayat yok:( bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.simdiden tesekkürler...
  • Mehmet bende 4. sene Ekonomi ogrencisiyim, okulum bitiyor kasimda, bende dusunuyorum masteri, sana kisadan bilgi vereyim sartlarin neler oldugunu.
    toefl-ielts-cael veya michigan universitesi dil testlerinden birine sahip olman lazim.
    Dil okuluna gelip, eger bu testlerden birini gecersen ,evet master icin bir universiteye basvurabilirsin. not ortalamanin 75 ve uzerinde olmasi lazim. evet master yaparsan, kanadada tutunma sansin var ama master yaparsan turkiyedede kolaylikla is bulursun.
    Ekonomi masteri icin, Carleton- Univ of Toronto-Mcgill-Dalhouse ve waterloo iyidir. Sen simdiden turkiyede bir ingilizce kursuna gitmeye basla, grameri falan ogren, buraya dil kursuna gelince, sifirdan baslamassin herseye. buraya geldiginde hic degilse turkiyede ogrendigin ingilizceyle derdini anlatabilirsin.
  • dubber kardes ingilizce altyapım biraz war.lisede kolej mezunuyum 1 sene hazırlık okudum.sıfırdan baslamamıs olucam.yalnız bu 75 ortalamaya kafam takıldı.bu ortalama diplomada kaça denk gelio.mesela benim ganom su an 4 üzerinden 2.55 ama 1 sene daha war mezun olmama...yardımın için de çok tsk...
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Biz 4 arkadaşız, bilgisayar ve yazılım mühendislerinde okuyoruz kanadaya master programıyla gitmek için bi kaç okulla mailleştik ve olumlu yanıt aldık..
    Öğrencilikte 9 ay calısıp Kanada vatandaşı olmayı düşünüyoruz..Yüksek derecede ingilizcemiz var..Şartlar hakkında biraz bilgi verir misiniz?
  • mrb arkadaslar kanadada yüksek lisans yapmak için belli bir diploma puanı gerekio mu? (bölümüm ekonomi).şimdiden tsk.
  • merhaba arkadaslar
    stormcaner ve cisem bana yardımcı olun arkadaslar bende gideyim şu kanadaya... dil egitimi olsun çalışma imkanı olsun bi yardım edin..
    şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..
  • @buyuk iskender

9 ay calisip kanada vatandasi nasil olucan? cok merak ediorum...kanada baskani babanin arkadais olmasi geek bole bisi icin..eksik bilgi..biraz daha arastirma;isin bence konuya bisiler yazmadan sayin excelansslarinin bolumunu oku da ogren nasil vatandas olunacagii
  • yönetici asistanlığı bölümü önlisans öğrencisiyim bu yıl son senem, duyduğuma göre kanada da work&travel programı maximum 12ay konaklama olanağı sunuyormuş okulu bitirdikten sonra kanada da hem ingilizceyi geliştirip hemde çalışmak için nasıl bir yola başvurmalıyım, kanada da önlisans mezunu biri muhtemelen vasatın altında bir işte çalışır bu yüzden kazandığım para bana orda yetermi?? vatandaşlığa geçmenin eskisi kadar kolay olmadığı söyleniyor ben 2-3 yıl çalışıp tekrar türkiye ye dönmek istiyorum.. ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler
  • Selam Arkadaşlar.
    Forumu okudum ilgimi çekti bende bişeyler yazmaya karar verdim. Daha doğrusu birkaç soru sormak istedim.
    Ben öğrenci değilim, yaşımda epey ileri :) yani 48 yaşındayım. Yıllardır turizmde çalışıyorum yani işyeri işletiyorum
    bu yıl oğlumu ingiltereye gönderdim oğlum üniversite mezunu (maden müh. bitirdi) birinci sorum oğlum Kanadaya Dil okullarına yada başka bir okula gitmek isteseydi kolay gidebilirmiydi? ikinci sorum ise Ben Kanadaya gidebilirmiyim ? gidebiliyorsam hangi şartlarda gidebilirim ? ( Ben dil okuluna gidip orda kalmak istiyorum) Yöneticilerin ve iyi bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
    Özür unutmuşum :) Ben ilkokul mezunuyum
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.