abd vizesi için randevu aldım.
email adresi olarak sadece hotmail ve yahoo kabul ettiklerini söyledi benim için sorun oldu bu. hazırlıklı olun diye yazayım istedim :)
bir de ds156'yı laser printer ile çıktı alın demişler. mürekkep püskürtmeli var bende umarım sorun olmaz. dışarda biryer de mi çıktı alsam ya da naapsam bu kadar önemli mi bu yav
tabi gelişmeleri yazarım :) şimdilik fortis'e 131 dolar yatırdım, işbankasından 20 dolara pin kodu alıp telefon numarasını aradım ve randevu aldım. pin koduyla bir kere görüşebiliyorsunuz o yüzden sorularınız varsa randevu aldıktan sonra sorun. tekrar arayıp sormak isterseniz ikinci bir 20dolarlık pin istiyorlar. hatta çemkirip kapattılar yüzüme ikinci aramamda :P
ds156 ve ds157yi doldurdum. ve kanada vizesine başvurduğumda yolladığım dökümanları aynen abd mülakatıma götüreceğim. ekstra bir belge hazırlamadım.
mülakata girince merhaba! diyip türkçe konuşmalarını sağlamak istiyorum ancak benden önce davranıp "hello" derlerse mahkumuz tabi :)
biymetrik foto çektirmem lazım 1 tane istiyorlarmış. konsolosluk sitesinde önerilien istiklal caddesindeki fotoğrafçıda çektireceğim. kılık kıyafet konusunda kasmak gerekir mi bilmiyorum? bu sıcakta uğraşamam açıkçası. şort+tshirt oldukça renkli gidicem.
@tugrulzure:
Helal olsun, demek düzelttiler. Geçmiş olsun.
@stjohns:
printer'ın laser ya da püskürtme olup olmadığını anlamak için formunu tahlil laboratuarına sokmayacaklar emin olabilirsin. Senin okudukların abd'de belirlenen standartlar ama o standartların hepsi harfiyen uygulanmıyor, bazıları esnetilebiliyor.Püskürtmenin mürekkebi saçma olasılığı bu yüzden çıktının kirli olma, net olmama olasılığı yüzünden laser tavsiye edilmiştir ama bu zorunluluk değil. Printer'in sorunsuz basıyorsa, bas doldur gitsin. Beğenmezlerse de, vize bölümünün girişinde o formlardan deste deste hatta koli koli var hazır basılmış, aynen copy paste edersin. Fotoğraf için de güvendiğin bir stüdyo'ya gir ABD vize fotoğrafı çektireceğim de, artık çoğunda biometrik fotoğraf template'i mevcut. Fotoğrafını cepheden çektikten sonra, kafanı ölçüleri belirlenmiş o template'a gayet güzel oturtuyorlar. İstiklal'e kadar yormana gerek yok kendini. Eşofmanla gitmediğin sürece kıyafet çok önemli değil, eli yüzü düzgün, temiz görün yeter. Conversation'ı Türkçe alabilirsin adam senden önce sana "hi" dese bile sen "merhaba" dersen Türkçe devam eder ama Kanada'ya master'a giden birinin ingilizce yeterliliğine sahip olabileceğini düşünürsek, mülakat sırasındaki görevliye de güven vermek açısından İngilizce almanı tavsiye ediyorum. Güler yüzlü olmayı ihmal etme. Onlarda stres altında çalıştıkları için güler yüz ve sabırlı vize adayları, streslerini biraz olsun azaltıyor.
abd vizemi aldım.
erti'nin yazdıklarının birebir aynısını yaşadım. hiçbir ekstra belge istemediler, 10 yıllık vize verdiler.
bu arada ben merhaba dediğim halde adam ısrarla hello dedi bana , mülakat ingilizce oldu :P
niye türkçe istiyorsam o da bi muamma tabi :)
Burada lafım, Holygun'a:
Daha Kanada'ya varmadıysan, git Tr'deki elçiliklerden birinden iki günde al ABD vizeni. Şekil a'da (bir mesaj yukarısı) görüldüğü gibi.
yani erti takip edeceğim ok'tan resmi zımbalayacağım yere kadar bir sonraki adımda karşıma ne çıkacağını biliyordum. bana şimdi sorsan tek tek yazamam yani süpersin teşekkürler tekrar :D
şunu ekleyebilirim: cep telefonu kesinlikle getirmeyin deniliyor, randevu alırken de tekrar uyardılar. ipod bile getirmek yasak dediler hatta onu dahi getirmedim tüm yolu kös kös oturarak müziksiz geçirmek suretiyle. ama sonuç olarak, girişte cep telefonunu alıyorlar çıkışta veriyorlar hiç sorun olmadı telefonla gelenlere.