Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime11 07 2009

Merhaba Arkadaslar;

Öncellikle daha önce açtığım tartışmalara gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim..Birçok soruma cevap bulduğunuz içinde extra teşekkür ederim.Ben bilgisayar mühendisiyim yeni mezunum ve kanadaya gidip orda ilgilizcemi geliştirip ve daha sonrasında çalışarak tecrübe edinmek istiyorum.Türkiyeye döndüğümde meslegim üzerine kendi işimi kurmak istiyorum ve güzel planlarım var ancak önce yurtdısı tecrubesi gerekiyor.Daha önceki tartısmalarda post graduate olayını sormustum.Ancak şimdi kanadada bulunan yada gitmeyi planlayan arkadaşlardan tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.Bilgisayar mühendisleri olarak bu başlık altında tartışalım ve birbirmize yol gösterelim arkadaşlar hepinize teşekkürler şimdiden...
    •  
      CommentAuthorErinc
    • CommentTime14 07 2009

Merhaba, yeni mezun olarak Kanada'ya gelip, Kanada'da sadece dil eğitimi alarak iş bulmanız oldukça zordur. Kanada'da (hangi branşta olursa olsun) iş bulabilmeniz için sizde, Kanada'da o branşta eğitim veya iş deneyimi aranacaktır.
    Kanada'da bilgisayar üzerine master/diploma/sertifika eğitimi alırsanız iş bulma şansınız artacaktır. Çalışmak istediğiniz alan nedir? Bilgisayar mühendisleri için Kanada'da iş olanakları fazladır ancak bilgisayar mühendisliği çok geniş bir iş yelpazesini kapsamaktadır.
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime15 07 2009

Merhaba Erinc;

Benimde arastırmalarım senin söylediklerinin parelelinde cunku ogrenci vizesi ile sadece 20 calısma hakkı(work permit) alınabiliyormuş..O yüzden post graduate olayına sıcak bakıyorum.Daha önce post graduate yapan arkadaşlardan yorum istiyorum bu arada.Nasıldır faydalımıdır sadece göstermelik bi egitim olmasın bir işte çalışmak için alınan..8-10 bin kanadan dolarına yakın rakamlar telafuz ediliyor az para değil cunku.

Erinc calısmak istediğim alanlar daha önce yaptıgım stajlar ve ufak iş tecrübeler parelelinde IT,Network veya Database Administrator olmak uzerine tavsiye edebilecegin işler olursa cok mutlu olurum.Yada mesala torontoya gitmek istiyorum orda ne tarz iş pozisyonları boşta bilgisayar mühendisliği alanında??

Mesaja cevap verdigin için cok tesekkurler iyi calısmalar.
  1.  
    walla bnm burda tanistigim bi arkadasim war o post gradute icin yillik 20000 cad oduor cunku major i IT ve database i icerio burda bu tip programlar digerlerine gore pahali haberin olsun yani 8-10 binle kalmior(sheridan college toronto)
  2.  
    :D hehehehe
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime16 07 2009

hadi ya okadar yüksekmi maliyeti peki college lar dısında bu egitimi veren üniversiteler varmı? College a pek sıcak bakmıyorum cunku..
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime16 07 2009

niye sicak bakmiyorsun ?
  3.  
    universiteler daha pahali...:) ayrica college ile universite ayirmini turkcedeki kolej ve unversite den farkli robert koleji bi lisedir mesela ama burda college-university post secondary egitimdir
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime18 07 2009

yani post graduate programını üniversitelerde veriyor o nedenle eger cok maliyet farkı yoksa üniversiteyi tercih edebilirmiyim diye düşündüm toefl alıp..Peki ozaman şöyle net bir soru sorayım..Ben torontoya gitmek istiyorum ve bana orda 5-6ayık bir dil kursu ilac ta sonrasındada "Seneca College" ta post graduate yapmam öneriliyor burdaki firmalarca..Sizce nasıldır Seneca College (york üni içerisinde) ?? Bana önerebilieceğiniz başka College yada Üniversteler varmı Post graduate yapabilecegim..Birde Dil kursunu ilac yada PLI dami almak iyi yoksa york yada toronto üniverstesinin dil kursunamı gitsem daha iyi olur??

Erti ve Bülent sizden cevap bekliyorum, cok tesekkur ederım ıyı calısmalar herkese..
  4.  
    Seneca torontonun en iyi iki kolejinden biridir..genellikle international ogrenciler tercih eder..bir digeride george brown college..ayrica torontonun 45 dakka uzaginda sheridan college war o da iyi bi kolejdir dir hatta enstitu dur..(ki buda teknik konularda daha bi arti ama biraz pahali)...bu arada gec cevapladigim icin kusura bakma pek bakamiorum siteye bu ara baksamda gozumden kacior altlara dusup masallah cok konu yazilior...bulentkocabas@gmail.com u msn olarak eklersen daha spesifik yardimci olmaya calisirim bu konuda...(bende senin gectigin surecten gectim ve toronto college lari arastirdim post-graduate icin)
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime19 07 2009

humber college i unutmuşsunuz :)
  5.  
    ewet yaa kusura bakma:) olabildigince yamaya calistim it database alaniyla ilgili college leri ama humber hakkinda pek bilgim yok sen detaylari yazarsa yardimci olursun tum okuyanlara:)
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime19 07 2009

Humber College Enstitü ve Teknoloji alanında kendini geliştirmiş, birçok koleje nazaran kampüs hayatı sunan geniş olanakları olan bir okul. En kaliteli kolejlerden. Eğitim yelpazeside oldukça geniş ve medyatik bir okul. Medya bölümünden kaynaklanıyor tabikide. 2 büyük kampüsü var ve içindeki bazı tarihi binalar restore edilip korunmuş. Türk öğrenci oranı Seneca ve G.Brown a göre daha az. Bunlarda benim araştırmalarım henüz gitmedim vize beklemekteyim:( . IT alanında güzel programları mevcuttur.
  6.  
    Saolasin bizimle paylastigin icin bilgilerini umarim vizen sorunsuz hallolucak ve okumaya baslicaksin...Humberla ilgili pek arastirma yapamamistim ayrica bnm bahsetmedigim bunun iyi bi college olmadigi anlamina gelmez bilgim olmayan seylerde yanlis yonlendirmekten cekiniyorum ve hic bahsetmiyorum o yuzden...herkes arastirdigi bildigi college yada dil okullarini yazarsa bolelikle puzzle tamamlanmis olur ve okuyucularda okuyup ahha bu collegeda varmis detayli arastirayim deme sansina sahip olurlar...sadece polair sana dgl bu sozum herkes yazsin herkes:P eminim ki burdaki herkes vakit ayirabildikce yardimci olmaktan zevk alior,walla kanadam.com forumu bana eski anadolu kulturunu hatirlatior,herkesin birbirinin derdini paylastigi yol gosterdigi ve en onmlisi hic bir karsilik beklemeden saf ve temiz duygularla bunu yaptigi--o nedenle kutluorum tekrar ve bu olayin bi parcasi olmaya calsmaktan buyuk zevk aliorum henuz yeteri kadar bilgi paylasmadigimi dusundugum icin olmaya calsmak dedim :)
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime19 07 2009

bulent kardeşim onu geçte vize işte canımı sıkıyor :( ... umarım alırım yaf . gerçekten iğrenç birşey. en çok korkutan not ortalamamın düşük olması ne bileyim pek kasmadım zamanında işte yoksa f aldığım sadece 2 ders var :(
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime21 07 2009

Bülent Kardeşim çok teşekkür ederim gerçekten her soruma cevap aldım senden Allah razı olsun..msn e ekledim seni eger musait vaktin olursa yine sorum oldugunda seni rahatsız ederim:))

polair sanada cok tesekkur ederim bilgilerin için gercekten Humber ı acıklaman cok ıyı oldu arastırmalarımı bu yönde devam ettirecegim..Sanada bi soru sorayım kardesim sen vizeye Humber dan ön başvuru yaptıktan sonramı başvurdun onu merak ettim yani vizeyi hangi vasıfla alacaksın okula basvurmadan onay almadan mümkün değil bildiğim kadarıyla..yada dil kursuna gitceksin öncelikle??

Herkese iyi çalışmalar hepinize tessekkur ederim...
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime21 07 2009

önce Humber College den "kabul aldım" sonra EAP gitmeye kara verdim ( english for Academic Purposes) zaten kabul mektubumda o şekilde geldi. Şimdide vize sürecindeyim. Vasıfım hala öğrenci okulumda yaz okuluna ders bıraktım onları alıyorum şuan. Yani bir aksilik olmaz ise yeni mezun olucam vasıfım bu. Lisans Mezunu ( bachelor Degree olarak geçer admission kısımında okulun sitelerinde). Kabul mektubun olmadan vize alman zaten saçma o yüzden garip bir soru sormuşun :).
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime22 07 2009

anladım kardesim:) yani ben seyden dolayı sordum oraya ıste dıl kursu yada benzeri bi şekilde vize alıp basvurunu ordamı yapcaksın diye sormustum ama anladım:)) peki sen IT üzerinemi post graduate yapcaksın bide maliyeti nedir oranın??Tofel istiyormu?
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime22 07 2009 düzenlendi

TOEFL istiyordu bende girdim önce Toefl a . 72 aldım ama çalışmamıştım işin açıkcası. kabul aldım okuldan şartlı (toefl skoru) 2 hafta sonra TOEFL sınavına girdim bir yandan okulumda vardı. neyse ... 72 yetmiyordu bende okulumdaki hocalarımla görüştüm burda bana dil eğitimiyle başla ama akademik amaçlı programlar var ona git dediler. düşündüm taşındım :) evet dedim işte hem uyum hemde daha profesyonel yazmak-konuşmak ve essay-cv hazırlamak gibi daha iyi bir ingilizcem olur diye Kanadadaki okula yazı yazdım beni önce EAP programınıza alın diye. Sonra kabul mektubum yenilendi ve geldi orda önce "EAP alacak bitince IT bölümüm olan Enterprise Software Development" bölümüne gidicek diye. Yani ILAC vs gibi bir dil okuluna gitmiyeceğim. öyle yapıp TOEFL alıp ordan başvuru yapanlar var tabikide. Ben kendi okulumun EAP ve sonra Post-Graduate bölümüne devam edeceğim.

IT bölümümde yazılım üzerine yüzde 90. PL/SQL, JAVA ve yıl boyu yoğun DB-ORACLE eğitimi alıcam. Az saatde olsa XML-web programming vericekler. Zaten biliyorum web programlamayı :)... Durum bu. vize içinde evraklarımı geçen çarşamba verdim danışmanıma ama anca dün resmen başvuru yapmışlar konsolosluğa sinirim bozuldu zaten :(( 4 iş günü kaybettim resmen. Bakalım vizemi bekliyorum. Sana da söylediğim gibi, okuldan kabul almadan vizeye başvuru yapamazsın yapsanda bu turist vizesi gibi olur saçma olur.
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime23 07 2009

polair kardesim konuyu gayet acık bi sekilde acıklamıssın gercekten cok tesekkur ederım.Kafamdaki sorulara cevap oldu gercekten..Bencede dil kursuna gitmektense kendi okulunun EAP programını almak cok daha mantıklı..Sectigin bölüm gercekten cok iyi ve diplomayı aldıktan sonra gercekten cok buyuk faydası olur.Tebrik ederim ben senin kadar girisimci olamadım bu konuda biz sadece danısmanların allı pullu süslü sözleri üzerine gidiyoruz :) Bana son olarak senin okulunun EAP ve post graduate maliyetlerini bildirirsen cok mutlu olurum bende bakıcam gercı...Cunku bende su an tam basvuru asamasındayım ben toefl ı orda almak ısıtyorum ınglızcem ıyı ama cok yuksek paun alacak sevıyede degıl acıkcası toefl dan orda bıraz pratık yapmak ıstıyorum once ve daha sonrada post graduate e devam edecegım..yardımcı olursan cok sevınırım..tesekkurler..eklemek istersen msn adresim necmettinozsuren@hotmail.com..
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime23 07 2009 düzenlendi

neco @:

umarım yardım edebilidim. inan bende gittiğim 1 kaç farklı danışman oldu. ağızları açık dinlediler beni yeri geldi çünkü kendim araştırdım daha önceki amerika tecrübemde 1 kaç okul gezdim ve profesörler tanıştım hala görüşmekteyim hatta master konusunda ikna etmeye çalıştılar lakin ben akademik hayatı seçmek istemiyorum bana göre değil. önce buna karar vermelisin. post-graduate ile de akademik hayatın olur ama zamandan kaybedersin zahmetli olur sana kalmış. EAP için tekrar söylüyorum, belli seviyede ingilizcen var ise yani TOEFL gibi sınavlardan 50-60 alabiliyorsan en az burayı seç aksi halde normal dil okuluna git daha temel ve teorik al bu eğitimi yani akademik ingilizceden ziyade temel ingilizce.

Fiyatlara gelirsek: bölüm ücretim post-graduate için : 11.700CAD zaten sitelerinde yazıyor. Sağlık ücreti vs dahil bunlar artık klişe.
    EAP için ise: her kur 2 ay sürüyormuş. okulun açılışında ki umarım yetişirim :)) sınav olucağım ve seviyeme göre hangi kurdan başlıyacağım belli olacak. 8 adet kur vermiş tahminimce şuan 5-6 en az , 6-7 ideal başlarım. 2 kur alsam buda kur başına olan 2.700 CAD mış. 2 kur da işte 3.400 + 100 CAD kitap masrafı ( fotokopi her yerde var :DDD ) yani hesap et işte. İlk başta yurt istiyordum lakin vizem gelmediği ve kesin kayıt yatptıramadığım için ( ücret ödemedim okula ! ) yurtta bekleme lisetesindeyim. Yer kalmamış zaten Homestay yapıcam ve sonra craiglist gibi yerden oda arkadaşı bulurum birde 1 kaç arkadaşım var uniden gelecekler. Yani sana anlatıyorum ki bazı süreçlerin ve yapılan planların benim için neler üzerine olduğunu gör ki sende karşılaşabilirsin.

Tekrar danışmanlara dönücem : Erti ve Site yöneticilerinin yazılarında belirttiği gibi bende söylemek istiyorum.

"Lütfen Kanada için gelen öğrencileri ""Gel seni İngiltere'ye gönderelim orası soğukkk yaffff """ yada ""Neden İtalya yada ABD düşünmüyorsun" diye sorup kafasını dumura uğratmayın. Ben kendi kararımdan zor dönen biriyimdir ( eğer araştırmış ve sağlam kaynak oluşturmuş isem ! ) sana tavsiyem sende önce araştır. Burdaki insanlar Kanadada bulunmuş yada bulunucak en azından Kanada hakkında araştırma yapan insanlar. Ben inan Avustralyaya kadar araştırdım. Ama benim alanımda en mantıklısı Kanada olduğu ve ABD de bulunup eğitim sistemlerinin çürük olduğunu gördüğüm için ( çok çok klas okullar hariç bknz : MIT, G.TEch ) Kanada aklıma yatandır. Havası soğuk olabilir, Çinli çok olabilir artık İstanbuldada kışlar sert ve Çinliler istila etme konusunda aşama kaydetmiş durumdalar.

Yine eyy danışmanlar : Bir mühendislik öğrencisi olarak gittim post-graduate istiyorum Kanadada dediğimde hemen "" gel işletme oku, gel ticaret oku" """ demeyin. Bunun için gidicek adamda aileden kalma işletme olsun ki işe yarasın yada ana bölümü işletme olsun veyahut mühendislik yapamayacak olsun ki istesin ve beğensin. Bana bunu 4598495869 tane danışman yada fikir aldığım paracı turizmciler söyledi. Lakin post-graduate amacı şudur. "Upgrade your academic skills" yani var olan öğrendiğin bir konuda kendini geliştirmen ve iş hayatına yönelik adaptasyonunu arttırman. İşletme seçmek master da idealdir. okuması daha rahattır mühendis için ve aynı şeylerin azcık üst modelini tekrar etmez yeni şeyler öğrenip yönetici yada sonuçta "master" lakabı alırsın. Ama iş hayatında mühendisliğin üzerine işletme ancak ve ancak elde olan yada güvenilir sizi bekleyen bir firma için okunur. yada söylediğim gibi son ihtimal "mühendis" olamayn öğrencinin yada sevmeyen ısınamayan bir öğrencinin seçtiği "ticaret" yoludur. Hepsi güzel şeylerdir. Ama sen IT okuduysan ve kendini bu konuda eksik - yada - geliştirmek istiyorsan kendi bölümünde oluşan bir dalı seçer ve devam edersin.

saygılar neco. Umarım bu yazı yardımcı olur sana. çünkü ben araştırma yaparken böyle bir yazı göremedim büyüklerime yada Kanadada öğrenci olanlara sordum koşturdum. İstersen araştır ama genel mantık bu olucak seninde varacağın. Bol şans.
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime23 07 2009

Unutmadan, şuanki danışmanım çok çok iyi bir insan. Kanadada yaşamış uzun süre ailesi ile. Severim kendisini aramız harika. Ama benden bilgili değildi :) .. Hatta okuluma başvuru yaparken ben söyledim şunu şunu yap diye. Danışmanların en hızlı ve en iyi yaptıkları şey "takip etmek ve evraklarını düzenlemek" . WAT gibi durumları iyi yaparlar birde vize süreci için iyidirler. Zaten adı üstünde danışman. Herşeyi yapsalardı senin hayat koçun olurlardı. Bu şekilde yaklaşmalısın onlara. Genelleme yapmıyorum. Misal Tankut Bey ile ben iletişime geçtiğimde hali hazırda danışmanım olduğu için birlikte iş yapamadık. Ama inan kendisiyle önceden iletişime geçseydim ben yine şuanki bölümü seçicektim çünkü var olan danışmanım benim okul fikrimi sorduğunde ve ben ona açıkladığımda sadece sustu "sen çoktan bitirmişsin araştırmanı gel başvuralım" dedi o şekilde gözüme girdi :D:D .. diğerleri ise "neden kanada yada neden İtalya bak harika okullar var" diye girseydi sohbete çıkar giderdim. Ama birşeyi iyi biliyorum, Kanadam.com ailesi hepsi Kanadada ve sadece bu ülke üzerie profesyonelleşmiş bu açıdan için rahat bir şekilde çalışabilirsin bu firmayla. Zaten mantık açık : KANADAM.COM :DDDD ....

Okulu sen seç bölümüde ama evraklarını ciddiyeti olan bir firma ile yap ki sorun yaşama işte burda danışmanlar harika. Benim cici danışmanım saolsun telefon bile açıyor okuluma her istediğimde gayet de güzel ingilizcesi gıpta edilecek gibi ve iletişimi güzel olduğundan seri bir şekilde kayıt yaptırabiliyor. bu nedenle böyle bir danışmanın yoksa üzülebilirsin. Okula karar kıl ve kanadam.com yada senin tasarrufun bir danışman bul.
    • CommentAuthorneco
    • CommentTime23 07 2009

polair hakikaten 3 aylık dönemde senin kadar yardımcı olan bi insan çıkmadı karsıma cok tesekkur ederım yardımların için dediğin gibi en kısa sürede okulu seçip karar verip bi danışmanla irtibata gececem çok saol umarım seninde vize işlerin en kısa sürede iyi halledilir..ve istedigin yere ulaşırsın...

herkese iyi çalışmalar...
    • CommentAuthorOktay
    • CommentTime23 07 2009

Merhaba neco, Kanadam.com danışmanlık hizmetlerinde faydalanarak okul başvurularınızı ve vize işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vize için size %100 garanti veremeyiz fakat vize başarı oranımız %95 ler civarındadır.

Oktay İSLAM
    Eğitim Danışmanı, İstanbul Temsilcisi

Kanadam.com İstanbul Ofis
    İstiklal Cad. Meşelik Sk.
    Sekban Han No:6 Kat:2 D:5
    Beyoğlu, İstanbul

Tel: 0212 244 59 64
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime23 07 2009

rica ederim neco elimden geldiğince açıklamak istedim. Bak Oktay Bey de açık adres ve telefon vermiş. Artık aktif bir İstanbul ofisleri var anladığım kadarıyla.

Söylediğim gibi öngörünü yap bölümünde karar kıl öyle git çünkü kafan çok karışır. Haaa, birkaç bölüm arasında kalırsın o zaman mantıklıdır ama sıfır gidip "hadi beni Kanadaya gönderin, Kanada çok iyimiş erti söyledi polair söyledi" dersen kendini yakarsın. Önce gücünün farkına var ki öyle yol kateder ve mutlu olursun. Unutma Kanadada okursun en kötü ihtimal 1 kaç sene bir G-8 ülkesi tecrüben ve sağlam bir ingilizcen olur bu bile seni Türkiyede yüzde 10 luk bir dilime sokar. Bol şans.

Kanadam.com a çok teşekkür ederim. Benim kişisel bilgilenmeme olan katkılarından ve Tankut Bey ile olan yazışmalarım ayrıca Erti kardeşimin sıkılmadan bunalmadan verdiği cevaplar için ve de böyle kalitesi yüksek seviyeli bir forum oluşturdukları bunuda salt KANADA üzerine yaptıkları için. ( hepimiz adına :) ).
    • CommentAuthorJuggernaut
    • CommentTime25 02 2010 düzenlendi

Merhaba tüm kanadam.com üyeleri, yöneticileri.
    Polair ve neco arkadaşların yazdıkları bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
    Ben iki senelik bilgisayar teknolojileri ve programcılığı bölümü mezunuyum. Şu anda da bilgisayar mühendisliği okuyorum. 2.sınıftayım.İnşallah bir terslik olmazsa Mart ayı gibi Toronto'da olacağım. ILAC dil okuluna yazıldım, hepinizin bildiği üzere Bilgisayar Mühendisliği çok iyi derecede bir ingilizceye ihtiyaç duyan alanlardan birisi.(en azından ben öyle düşünüyorum çünkü herşeyin temeli ingilizce bilgisayar konusunda)Lisede 1 sene hazırlık okudum yoğunlaştırılmış olarak. Üniversite de gördüğümü sayarsak Intermediate düzeyde ingilizcem var.

Network ve Database Management alanlarına ilgiliyim ve bu alanlar ile ilgili olarak Toronto'da aldığım dil eğitimi ile eğer başarabilirsem TOEFL seviyesine gelerek bazı sertifikaları almayı, eğer başaramaz isemde almış olduğum mevcut ingilizce eğitimi ile "NETWORK ve DATABASE MANAGEMENT" alanlarında çeşitli sertifikalara sahip olmak istiyorum. Bir yandan da burada okuduğum bilgisayar mühendisliği bölümüne orada devam etme düşüncesi beynimi ince ince kemiriyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam bilgilendirildiğim kadarıyla, okuduğum alanda ki öğrenciliğime devam edebilmem için en az iki sene orada okumam gerekiyormuş aksi takdirde öyle bir geçişi gerçekleştiremiyormuşuz. Tabii birde TOEFL şartı varmış diye biliyorum.
    Bu konular hakkında Kanada'da yaşayan ya da aynı bölümde okuyup ileride meslektaşı olabileceğimiz arkadaşlarımız var ise bilgilerini paylaşmalarını/yönlendirmelerini rica edeyim.
    Şimdi okuduğum okulda aldığım dersler ve ilgi alanım olan konularda oradaki üniversitelerin bünyesinde araştırma ya da ücretsiz staj yapma gibi bir imkanım var mı en çok merak ettiğim konulardan birisi de bu. (YORK UNIVERSITY'i bilgisayar ve teknoloji alanında çok övdüler bana, tecrübeli arkadaşların görüşlerinide almak isterim)

Çok heyecanlıyım ve tedirdiginim. Daha kalacak yerimi bile ayarlayamadım. Konaklamalar çok pahalı. Ama pozitif ve konuşkan bir insan olduğum için de oraya vardığımda çok kısa bir süre içinde kendime ev arkadaşı bulabilirim diye tahmin ediyorum.

iyi günler dilerim, Juggernaut
  7.  
    bu sıralar Kanada'ya giden yok sanırım =D
    kaç gün geçti kimseden cevap gelmedi :(
    • CommentAuthorwiner06
    • CommentTime7 05 2010

Herkese Mrb.Yorumlarınızı okudum.ben kanada da lisansüstü yapmak istiyorum.şu an işletme okuyorum.hangi okul daha iyi?yaşam koşulları?ücretler?bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?şimdiden tşk ederim.
  8.  
    Bu konuların hepsi forumda enine boyuna tartışıldı. Onları iyice taradıktan sonra hala cevabını alamadığınız bir soru olursa eğitim almak istediğiniz alanı, bütçenizi, iş tecrübenizi ve yaşamak istediğiniz yerle ilgili önceliklerinizi kısaca belirtirseniz yardımcı olacak birileri çıkacaktır muhtemelen.
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir