Göçmenlik, Evlilik, Çalışma, İş Kurma ve Kanada'ya yerleşme hakkında herşey
  • Yönetici notu: Excellans arkadaşımız bu konuda paylaştıklarını sildiği için sorulara yanıt bulamayabilirsiniz. Lütfen sorularınız için yeni konu açın.
  • Sayin Exellans,

Adinizi gordugum her yerde yazdiklarinizi okuyorum ve bu sayfada ozellikle cok iyi olmus, tesekkurler.

Benimde size sormak istedigim bir cok konu var. Fakat kafamda biraz toparlayip o sekilde sorayim diye bekliyorum.

Bu sayfa ustlerde kalsin dikkat ceksin diye her bilgisayari actigimda 1,2 satirda olsa birseyler yazacagim.

Excellans, hayatin sonsuz mutluluklar ile dolu olsun insallah.
    Tesekkurler.
  • cok tesekkur ederim, bir sorum daha olucakti adli sicil kaydinin ve saglik raporunun suresin ne kadar olduguna dair bi bilginiz var mi? ben sicil kaydimi subatta almistim ama saglik raporunu nisanda esime gonderdim.. 6 ay a dusunursek adli sicil kaydim gecersiz olabilir mi acaba? cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin tekrardan..
  • o zaman benim sicil kaydimin suresi dolacagi icin illa cagircaklar:( hayirlisi.. tesekkur ederim bilgilerinizi paylastiginiz icin...
  • evet esim hep sakin olmami, acik net ve yeni sorular dogurmucak cevaplar vermemi tembihliyo ama biraz stresli bi insanim malesef.. cok saolun...
  • Nuray hanım merhaba banada bir hafta kadar once basvurunuz 2 haziranda elimize gecti diye bir mektup geldi.Ayrıca benden sabıka kaydımın yenilenmesini istemisler. Bende hemen yeniden cumhuriyet savcılıgından onaylı sabıka kaydımı cıkardım yolladım. İnternetten baktıgımda 30 haziranda isleme alınmıs gorunmekte. Ve sayın exelans beyinde dedigi gibi sadece sabırla beklemek gerekiyor zor ama inanın kasılmaya stres yapmaya gerek yok.. Stres yapmamız kendimize ve saglıgımıza zarar vermekten baska bir seye yaramayacak..
  • yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.. benim gibi bekleyen herkesin Allah yardimcisi olsun..
  • merhabalar,,bu sayfayi bir arkadasimin tavsiyesi ile buldum ve biraz arastirma yaptim evet harika,,
  • benim ogrenmek istedigim bir kac sorum olacak bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim....ben canada da yasiyorum vancouver da,,gectigimiz ocak ayinda evlendim ve esime sponsor olmak icin evraklari tamamladim sadece emin olamadigim bir iki sey var..1-esimden istenen sabika kaydi ve nufus ornegi bunlarin ingilizce cevirimi gerekiyormu?? bilgisi olan arkadaslar varmi
  • cok tesekkur ederim,,,bilgilendirdiginiz icin,,,basarilarinizin devamini dilerim
  • Sayın Excellans;

Dün esimle Skype üzerinden sohbet ederken bir ayrıntıya takıldık. Kanada dan basvuru yapmadan once basvuru kosulları konusunda arastırma yaparken eger evlilik KANADA da gerceklestiyse basvuru yaptıktan sonra asin orada kalma vize süresi dolmadan basvurunun sonuçlanması icin geçeçek olan sürecde eşimin benim yanımda olmasını istiyorum diye bir niyet mektubu yazabiliyormussun. Gerçi biz oyle bir basvuru yapmadık . Ama 8 aydır ayrıyız. Eşimde bende 40 yaşındayız ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. Çocuk sahibi olabilmek icin boylesine kritik ve riskli bir yaş sınırındayken onun orada benim burada bekleme sürecinde bir 6 ay daha geçireçek olması tahmin edebileceğiniz gibi bizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca eşimin daha önceki evliliğinden 11 yaşında bir kızı var ve eşim KANADA da onunla birlikte yaşıyor tabiki bazı haftalar çalışmış olduğu iş yerindeki vardiyalar dan dolayı kizimizi yeterince kontrol edemiyor onunla yeteri kadar zaman geçiremiyor ilgilenemüyor. Ve dün geçe eşim ben Ankara KANADA konsolosluğuna açıklayıcı ve net bir niyet mektubu yazmak istiyorum dedi. Zaten dosyamızda sorun teşkil eden bir ayrıntı yok sadece görüşmeye çağrılmak için süreci bekliyoruz. 1 yada olsa 6 ayda olsa bu süreçte yukarıda yazmış olduğum çocuk sahibi olmak ve kizimizin durumunu göz önüne alarak ve eşimin kanada ya en azından alışma sürecini öne almak niyetiyle bir mektup göndermek ve benimde hemen ardından vize basvurusunda bulunmamı istiyor.
    Bu konuda ne dersiniz daha öncesinde karsılasmıs oldugunuz insanlar arasında bu tarz bir basvuruda bulunan varmıydı. KANADA nın aileyi birleştirme yasasından dolayı aslında cok da ters düsecek bir talebimiz yok gibi görünmesine rağmen benim hala konuyla ilgili çelişkilerim var. Eger bu konuda ki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler
  • merhaba ben canada QUEBEC EYALETINDE YASIYORUM.TURKIYEDE BULUNANN ESIME AILE BIRLESIMI YOLU ILE SPONSORLUK ISLEMLERINI BASLATTIM.ARADAN 2 AYGECTI VE BANA ESIMIN TRDE SAGLIK MUHANESINDEN GECIP APPENDİCE CISLEMDEN SONRA BANA YOLLAMASINI BEIMDE EVRAKLA BERABER TEKRAR IMMIGIRASYON A YOLLAMAM ISTENILI MEKTUPTA. BENIM BILDIGIM KDR SPONSORLUK ISLEMLERI CANADA DA BITTIKTEN SONRA TRDE AMBASSADOR CANADIAN SAGLIK RAPORUNU ISTEMESI GEREKIRKEN NEDEN CANADA DAN BENDEN ISTENDI.2 CISI ISLEMLERIN SON ETABI SAGLIK RAPORU IDI YANILMIYORSAM NSL BOYLE HIZLI SONUCCLANDI.CIC ARAYIM BILGI ALDIGIMDA PROSODUR BOLE DENILIO. AKLIM KARMA KAISIK OLDU.BURDA HERGUN SISTEM DEGISIO .EXCELLANS Sİ TUA REPONT MOI JE SUIS CONTENT. MERCİ POUR TON AİDE.
  • Merhaba Exelans

FSW başvurusunda istenilen belgeleri gönderdikten sonra, medical için ne zaman yanıt gelir? Gelen 120 günlük kağıtta 4-6 ay diyor, bir fikrin var mı?
  • bunyamin bey bizimde mulakata girme olasiligimiz var,neden red yediginizi yada gorusmenizde neler yasadiginizi cok ozel deilse bizimle paylasirmisiniz.. bizde deneyimlerinizden faydalanmis oluruz..
  • slm excellans neden red aldıgımı acıklıyayım.4 madededen olusuyor
    1-esınız nıye turkıye ye yalnız geldı evlılık te ıkı aılenın bulunması normaldır dıyor.(burda anlamadıgım aıle yı nıye katı bu defa aılenın gelmesı şart mı?)
    2-esım turkıye ye 11 hazıranda gelmıstı 19 agustosta gıttı bızde 12 agustosta evlendık.esım kımlıkta gun ay yıl 18 yasına gırmemıstı aıle wekalatnamesı gerekıyordu onu bekledık ancak 12 agostosta tarıhınde evlılık yapabıldık. burda dıyor nıye hemen evlılık yaptıktan sonra esınız gıtı.yanı 12 sınde evlendınız 19 unda gıttı.bu evlılıgınızın gercek olmadıgını gosterıyor.(bende burda durumu anlatım bırde zaten esımle 11 hazırandan 19 agustosa kadar bırlıkteydık dedım ama ınanmadı)
    3-kefılınızle ılskınızı ıspatlayabılecek belgeler kısmı evlılık fotolarını ozellıkle ıstedı bızım de yoktu. tam o tarıhte amcam vefat etmıstı esımde kuzenım dolayısıyla ortak degerımız durumu anlatım ona da ınanmadı baska msn tel faturası falan ıstemıstı bunları hıc dusunmemıstık dogrusu
    4-amcanızın ölümü esınızın aılesının burda olmasını alakadar etmıyor yanı burda olması gerekıyordu dedı

sımdı aıle de cok durdu esımle konustuk onları o kadar da alakadar eden bır durum degıl dedı.ne yapmam gerekıyor bu aile konusunda kesın gelmesı mı gerekıyor...cok tesekur edıyorum
  • Ekselans durumu şöyle açıklayayım,
    Başvuru tarihi
    1 Temmuz 2007
    AOR
    1 Eylül 2007
    Document Requested
    25 Mart 2009
    Document Sent
    20 Temmuz 2009

Sıradaki ne ve ne zaman?

Başvuru Ankara'ya yapıldı ve belgeler oraya gönderildi. Yorumundaki son kısmı anlamadım "Başvuru direkt olarak Nova Scotia'ya yapılacak."
    Teşekkürler
  • excellans benimde sana bir sorum olucak hani belki hatirlarsin biraz ozetliyeyim durumumu ben evlendim esim sponsor oldu ve benim diger esimden olan cocumada sponsor oldu ama benim eski esim imza vermedigi icin cocugum 18 yasinda olmadigi icin vizesi cikmasina ragmen getiremedim
    simdi ise cocumun babasi imza veriyomus gidebilirsin diyomus benim bu belgelerim halen gecerlimidir mayis 7 de geldim kanadaya ,bana dedilerki temmuz 4 e kadar cikabilirsin turkey,den yani ne yapmam lazim bu durumda consolosluktaki bayan bana dedi bundan sonra cocugun 18 yasina gelince sen sponsor olup getireceksin dedi simdi ben calismiyorum suanda yeniden sponsor olma inkanim yok ama 18 yasinda sponsor olsam nasil getirebilirim askerlik olayi cikmiycakmi turkey buna izin verirmi sizce bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.ayrica bu sayfa cok iyi olmus sana cok tesekkur ediyorum insanlari bilgilendirdigin icin jale gibi benim zamanimdad beni boyle bilgilendirecek kimse yoktu cok zorlandim .
  • excellans biraz karistirdim gal;iba once suanda ne yapabilirim onu cevaplaya bilirsen sevinirim o belgeler hala gecerlimidir acaba saglik raporu falan hersey hazirdi bayan oglunun vizesi cikmis ama imza lazim demisti sonrada imza olmayinca gonderemeyiz dedi bu dosya ne olmustur.
  • excellans merhaba
    sormk istedigim bir konu var. ben main applicant ım (fsw) . bebek durumu olacağından be yaklaık 1 ay evvel gitmeyi planlıyorum. arkamdan eşim ,eşimin annesi ve bebek gelecekler. bu durumda esim giris yaparken bebekle sorun yasarmı. esimin annesi zaten turist vizesi ile giriş yapacak.
    şimdiden teşekküürler.
    ilker
  • Merhaba Excellans.
    benim size sorum,kanada dil eğitimi için başvurmayı düşünüyorum ve orada kalmak istiyorum, dil eğitimi için gidersem ve orada kalmak için başvuruda bulunma hakkına sahip olurmuyum ve kalma ihtimalim olurmu?Bir diğer yol formaliten evlilik yaparak orada kalma imkanım olurmu? ve son sorum ben 2009 teknik lise mezunuyum üniversiteyi okuduktan sonra veya hemen lise mezunu iken vize başvurusunda fark olur mu?
    Şimdiden Teşekkür ederim
  • bekir bey, forumda bu gibi sorular çok incelemenizi önerebilirim kanadam.com üyesi oalrak.

Öncelikle, vatandaşlık başvurusu için 67 puan limitini tutturmanız lazım kanada immigration ofis resmi sitesinde bir deneme yapabilirsiniz. ORda ingilizce bilginiz, iş tecrübeniz,alanınız ve tahsilatınız çok önemli puan sağlıyor. Yani üniversite mezunu olmak avantajdır olmamak dezavantaj olabilir lakin dil sorunu ve iş tecrübeniz yok ise ki yeni mezun olmuşsunuz yok gibi diyebiliriz. Oraya dil kursu için gidip 2yıllık bir comunity college kayıt olup mezun olabilirsiniz ve bu hem orda kalış sürenizi hemde puanınız arttırır. dil kursu için gidip uzun zaman kalanlar genelde hali hazırda işi olan yada bir üniversite mezunu olup işini iyi yapanlardır. diğer alternatif ile kalanlar ise yine dil kursu ile gidip orda 2*yıllık bir bölüm okuyup ellerindeki diplomayı taçlandıran kişiler veyahut master yapan kişilerdir. yani salt dil kursu ile gidip biraz zor ama imkansız değil tabikide. bol şans.

Tekrar söylüyorum forumu incelerseniz deneyimlerini anlatan bir çok kullanıcı görüceksiniz.
  • Sayfa ustte kalsin istedim. Arkadaslar sorunlarinizin buyuk bir kismina sayin Excellans cevap vermis. Diger basliklarda sizin aradiginiz cevaplari bulma sansiniz cok yuksek. Excellansin yazdiklarini dikkatle okumanizi tavsiye ederim.

Saygilar.
  • excellans bir suredir kayıplarda umarım ciddi anlamda bir sorun yasamamıstır en kısa surede onu aramızda tekrar goruruz..
  • Merhaba ;
    evlendikten sonra kanada dan yapmis oldugumuz sponsorluk basvurusu kabul edildi evraklarım 02 haziran 2009 da Ankara Konsolosluga geldi ve 30 haziranda isleme konularak bana mektup gönderdiler mektupta Cumhuriyet savcılıgından onaylı sabıka kaydı istemisler bende 06 temmuzda evragı APS ile gonderdim. Simdi beni gorusme icin davet etmelerini bekliyorum. Daha onceden tecrubeli arkadaslar bu surecin ne kadar surecegi konusunda benimle bilgi paylasımında bulunurlarsa sevinirim. saygılar
    izmir35
  • Selamlar herkese,
    İlgili göçmenlik ile ilgili onay çıktıktan sonra o ülkeye ne zaman giriş yapmanız bekleniyor.Ne zaman hakkınız yanıyor? Örneğin Avustralya bu işlemi başlattıktan 90 gün içerisinde o ülkeye yerleşmenizi bekliyor.Kanada için de bir sınırlama var mıdır?

Teşekkürler,
  • excellans tekrar merhaba,

eksik olma epeyce yorumlamissin durumu. belki ben eksik yazdim. biz henuz " In process "asamasindayiz, ancak epey az kaldi..bizi saglik muayenesine cagirmadan esim hamile kalinca , ben de kons. a yazi ve rapor gonderdim, hamilelige dair. ertesi gun telefonla aradilar ve bu sekilde sizi muayeneye sokamayiz, dogumu bekleyecegiz ve ailece gireceksiniz dediler. dolayisiyla, bebek dogacak, sonra ailece medical a girecegiz, sonra vizeler vs. biraz erken bir soru ama ogrenmek lazim herseyi.. ben 1 ay evvelinden gitsem, arkamdan esim yaninda ben olmadan , sonra kendi PR vizesi ile pasaport kontrolunde rahatlikla gecebilirmi, ben disarida beklerken.. bir de ; esimin annesi de esime refakat edecek ama turist vizesi ile.. bu asamalarda sorun yasanirmi diye sormak istedim.
    tesekkurler ilginize..
    ilker.
  • Çok önemli bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum ilker bey. Allah bağışlasın olacak yavrunuzu. Excellans yine açıklar detaylarıyla, ama şundan eminimki eğer eşinizin kendisine ait PR kartı var ise yani sizin üzerinizden gözükmüyorsa sorun olmaz. Sizin üzerinizde gözüküyorsa yani (dependant) şeklide bunu iyice araştırın istenmeyen bir sıkıntı olabilir.
  • Excellans,
    Benim sorumu da cevaplayabilirsen sevinirim. Ben master icin Eylul'de Kanada'ya geliyorum.
    Erkek arkadasim da bu sene 6 ay vancouver'da dil egitimi aldi suanda Turkiye'de. Agustos sonunda tekrar dil okulu icin Kanada'ya gelecek ancak vizesini alip kanada'ya geldikten sonra dil okulundan kaydini sildirip benim okulumun oldugu sehirde benimle yasamak istiyor.

Biz kanada'da evlenmek istiyoruz. Boylece calisma izni alabiliyor mu? Ben ona sponsor olabiliyor muyum? Bursum 1 kisiyi karsilayacak kadar aslinda ama bunu sorgularlar mi? Kanada'da evlendigimizde ne tur haklar elde ederiz? Turkiyeye evliligimizi bildirmek veya pasaportumuzu degistirmemiz gerekir mi evlendigimizde? Evlilik cuzdani gibi bir sey mi verecekler sadece, pasaportlara islenmesi sart degil midir?

Tesekkurler.
  • Sen master egitimi alacagin icin senin gocmenligin daha yakin diye varsayarsak..

Eger Sen kalifiye eleman yoluyla (skilled worker dedigimiz ) gocmenligini alirsan arkadasinida evliklik veya birlikte yasama yoluyla basvuruna dahil edebilirsin.

Ama 2 turk herhangi bir statuleri olmadan evlilik yaparsa sadece evlendikleri icin calisma izni veya gocmenlik hakki dogmaz..

Canada yaptiginiz evlilik Turkiyeyle alakali bir sorun sikinti cikartymayacaktir. Pasaporta islenmez . Sadece evlilik sertifikasi alacaksaniz. Kanada da evlendiginizde ilk asamada bir hak elde etmessiniz. 2nizden biri gocmenlik aldigi zaman birbirinizi haklarindan yararlanabilirsiniz. Bu da en az 2 -3 senelik bir surecten sonra gerceklesektir.

Bursunuz ile ilgili soruyu anlamadim.

Ayrica ozel bir soru degilse cevaplarsaniz sevinirim arkadasiniz okuldan kaydini sildirdikten sonra ne yapacak ? Eger hic birsey yapmayacaksa vizesini uzatmak zorluk yasayabilir..
  • Cevap icin cok tesekkurler.

Arkadasim okul kaydini vize alabilmek icin yaptirdi. Toronroya gidip kaydini sildirip parasini geri alacak ve benimle gelecek. Ilk asamada elde ettigi vize bize yeter, sonrasinda evlenip bir sekilde kaliriz diye dusunmustuk ama dediginiz gibi gocmenlik hakki elde etmeden hicbir hakkimiz olmuyorsa ne yapabiliriz bilmiyorum. Baska hicbir yolu yok mu kalmasinin?

Vize formlarinda sevgili veya nikahli es ile ilgili bilgiler de var, yani ben master icin kanada'ya gidiyorsam esim de benimle gelebilir diye biliyorum. ama kendisini finanse edicek gucu olmasi gerekiyor sanirim biz de bu yok. bursu o acidan sordum, benim bursumla ikimiz de gecinecegiz diyerek vizesini uzatma sansimiz olabilir mi diye yazmistim.
  • polair,
    tesekkurler dileklerin icin , henuz vize de almadigimiz icin PR kartimiz yok dolayisiyla.esim ve bebek dependant olacaklar. 2010 da nasipse ilk girisi yapacagiz. bu arada ben de cic.ca nin FAQ larina baktim. turkcesinde aynen su sekilde geciyor, copy paste yapiyorum

"Ailemin tamamini giris yapmadan önce, Kanada’ya tek basima giris yapabilir miyim?"
    Asil basvuru sahibi sizseniz, ailenizin diger bireyleri daimi yerlesik kisi statüsü edinmeden önce siz, Kanada’da daimi yerlesik kisi statüsü edinebilirsiniz. Basvurunuza dahil olan aile bireyleriniz vizede belirtilen geçerlilik süresi içerisinde sizinle birlikte veya sizden daha sonra Kanada’ya giris yapabilirler ancak, asil basvuru sahibi Kanada’ya giris yapmadan önce Kanada’ya giris yapamazlar.

buradaki "..veya sizden sonra giris yapabilirler.." yazisi olduguna gore bir sorun olmaz diye dusundum. yeter ki benden once ilk girislerini yapmasinlar.

bilmiyorum dogru mu yorumladim?

selamlar,
    ilker.
  • Excellans konuyla alakalı değil ama benimde bir sorum olucak eğer cevaplarsan gerçekten sevinirim :)
    Şimdi kanada vatandaşı olduktan sonra türkiye 'ye döndüğümüzde evlenirsek eşimizin kanada vatandaşı olma şansı nedir ?ve bu process nasıl işliyor onunda vatandaşlık alması için illa kanadaya geri dönüp eşiyle birlikte yaşaması mı gerekiyor ?
Bu tartışma kapandı
← Tüm Tartışmalar
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.