Göçmenlik, Evlilik, Çalışma, İş Kurma ve Kanada'ya yerleşme hakkında herşey
  • en-de kosoloslugun kendi sitesi var,gir oraya bak oradan...herşey orada yazıyor,ayrıca evet karşı taraftaki şirket davet göndermedikçe senin gitmen olanaksız,sana zaten oradan davet gelecek,ve sen konsoloslukta mülakta gireceksin,ingilizce mülakatına
  • sağlık raporunun aşamaları nedir hocam
  • Sn Tellioğlu,

Sağlık raporu Kanada konsolosluğunun anlaşmasının olduğu Ankara ve İstanbul'daki yerlerden alınabiliyor sadece. 4 tane değil 14 tane doktor onaylasa, özel başka bir hastaneden aldığınız rapor geçerli olmayacaktır.
  • peki akita ,bu yerleri nereden ögrenebilirim,bana bunu açıklarsan çok sevinirim,ben birtane poliklinikten aldım,bilmiyorum anlaşması varmı yokmu,yardımcı olursan sevinirim
  • Kien,

Sizi hemen yönlendireyim Kanada bayimize. Eminim size çok yardımcı olacaktır. Sanırım sizinde sevdiğiniz ve tanıdığınız bir arkadaş.

Selamlar
  • tellioğlu,

siz ciddimisiniz? eğer laf olsun diye yazıyorsanız bu forum ciddi bir platform. biraz önce konsolosluk sayfasında yazıyor herşey diye yazan sizdiniz.
  • evet ciddiym ben,kanada konsoloslugunun sitesinde saglık raporu ile ilgili birşey bulamadım ben,bulmama yardımcı olursan sevinirim,ben gerçtekten ciddiyim,ben böle bişeye başvuru yaptım,herşeyi konsoloslugun dedigi şekilde izah ettiler fakat bu rapor konusunu ben bulamadım konsolosluk sitesinde,sadece ingilizce olacak diye ilan etmişler
  • Bu Sağlık raporu vermeye yetkili hastaneleri nerden bulabiliriz?
  • Her vize sürecinde olduğu gibi, ofisimiz, Çalışma İzninin verilebilmesi için, mülakat isteme hakkını saklı tutar ve Belirlenmiş Hekim tarafından muayene edilmenizi isteyebilir.

kanada kosoloslugunun yaptığı açıklama aynen bu şekilde.sizin dediginiz gibi bir istanbulda ya da ankarada belirli bir hastaneden bahsetmiyor.
  • tellioğlu,

peki demek ki bizler yanlış yerlerden rapor aldık ve Kanada hükümeti de bize vizeyi böyle olduğu halde verdi.
    Konsolosluk rapor için bir yazı yolluyor ve bu gelen yazıda Raporu alabileceğiniz hastane ve doktorların bilgileri yazılı.
    http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo.aspx?CountryID=1912&CountryName=Turkey
    bu linke tıklayın doktorları göreceksiniz.
  • Designated Medical Practitioners
  • akita ben sana yanlış yerden aldın falan demedim,sana sadece soru soruyorum,rapor alma hakkında bilgim olsa heralde sana bunları sormam ben,diger dediklerinizim hepsini biliyorum fakat bu rapor işininin nasıl oldugunu bilmiyordum...
  • tellioglu

Aslinda rapor almiyorsun cunku senin eline gecen bir sey yok.Sadece bir numara var.Yani oyle doktordan onaylanmis uzeri bir muhurlu kagit bekleme.Sen kanada konsoloslugunun belirttigi doktora gidiyorsun,parani yatiriyorsun oda sana bazi sorular soruyor boyunu kilonu aliyor,sonra yine ayni doktorun seni yonlendirdigi bir rontgenciye gidiyorsun ve akciger filmi cektiriyorsun ve birde yine ayni doktorun yonlendirdigi bir labaratuara gidip kan ornegi veriyorsun.Sonra bu akciger filmi ve kan tahlili sonuclari kanada konsoloslugunun tayin ettigi ve senin ilk gittigin doktorda bulusuyorlar ve doktor sana yine bir rapor vermiyor bunun altini cizerim cunku ne yazikki gecmiste olan uckagitciliklardan sahteciliklerden dolayi kanada hukumeti yada konsoloslugu hic bir turk doktorunun onayini kabul etmedigi icin sonuclar fransadaki bir yere gidiyor ve ordan sonuclar kanada konsolosluguna bildiriliyor.Yani konsoloslugun tayin ettigi muayene olacagin doktor sadece senin islemlerini yapip fransaya gondermek icin bir nevi kagit islerini yapiyor diyelim.Yani sen tum turkiyedeki doktorlardan yada hastanelerden bu adam sagliklidir hatta supermendir diye yazida alsan hic bir ise yaramaz.O yuzden illaki konsoloslugun belirttigi doktora gideceksin.Yukarda bir arkadas liste vermis o listenin icinden sec bir tane ve o doktora git.Ben lale tuncelden almistim mesela.Kolay gelsin.
  • teşekkürler turkish canadian, peki güzel kardeşim sana birşey sormak isterim,bu tür bildiginiz bir şirket varmı?işci olarak götüren siz oraya nasıl gittiniz,ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum ve gerçekten kanadaya gelmeyi çok istiyorum,bu yüzden böyle hep arayış içindeyim,fakat bulamadım,internetten birini buldum,söyledikleri aynı konsoloslugun diliyle aynı fakat bunlar bana saglık raporu için normal bir yerden saglık raporu aldılar,şuan hala ben onlara para vermiş değilim,fakat bu işi yapan kişiler çok garantili konusuyorlar,ben bu kişilerin ofislerinede gittim fakat gerçekten güven konusunda ben hala kime güvenecegimi bilmiyorum,oraya gelebilmek için ben bu adamlara 7bin USD dolarını gözden çıkardım fakat gerçekten bilemiyorum ,çok aradım internetten falan,bilenlere sordum ama ben bulamadım,bunlarıda böyle netten yakaladım ve normal bir başvuru yaptım,oraya gelmeyi çok istedigimden dolayı,artık bu konu ile ilgili bir mevzu geçtigi zaman herkesin söyledigine güveniyorum,inanıyorum,eger bildiginiz bu işi yapan şirketler varsa yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim,ALLAHA emanet olun
  • Sayin Excellans and Degerli Arkadaslar,

Ben esimin sponsorluk islemleri icin evraklari tamamladim birkac gun icinde Missisagua'ya gonderecegim. Processing fees'i ($75 for Sponsor, $475 for Applicant, total $5500) online yatirdim. Sizce Right of Permanent Residence Fee'yi simdiden yatirsam daha sonrasi icin gercekten zaman save etmis olur muyum?
    Website'te soyle bir aciklama vardi:

If you pay the Right of Permanent Residence Fee at the same time you pay the processing fees, it will facilitate processing as we will not have to contact you later. If you do not do so, you will be asked to pay this fee when we are ready to issue the permanent resident visa. Failure to pay the fee at the time of submission of the application will result in a minimum additional two-month delay in the finalization of the application.

Saygilarimla
  • tellioglu
    Acikcasi benim bildigim oyle bir sirket yok.Esim yillar once sponsor olmustu bana bende oyle gelmistim.Yanliz aklima takilan bir sey oldu.Yani senin buldugun su kisi ile ilgili sana bir yerden saglik raporu aldiklarini soylemissin.Kanadaya gelmek icin alinacak tek saglik raporu belirttigim gibi fransa uzerinden olandir.Diger seklini ne ben duydum nede baskasi duymustur.Bu bende bir guvensizlik yaratti acikcasi.Sen iyisimi bu buldugun kisileri iyi arastir.Bu sekilde dolandirilan cok insan var.Yada PR kartini aldiginda paralarini ode.Buda demek sen zaten buraya gelmis olursun.Buraya gelebilmenin en kesin yolu ya birisi sana sponsor olacak yada evleneceksin.Onun disindaki yollar cok zahmetli ve sabir gerektiren isler.Dil kursu icin gelip iltica edenler 5 yil burda surunup pasaportlarina el konulup sonra sinir disi edilen cok insan var.Yada amerika uzerinden gelip iltica edip rezillik ceken dunya kadar insan taniyorum.Benim her zaman tavsiyem kanuni yollardan kanadaya gocmen olarak basvurmak yada dedigim gibi evlilik veya sponsorluk olabilir.onun disindaki yollarda hem hayatindan yillarin caliniyor hemde gecen yillar icinde bir arpa boyu yol gidilmemis oluyor.
  • seasines

Evet zaman kazanmis olursunuz.Cunku butun islemler bittiginde Kanada konsolsolugu sizi yada esinizi arayip vizenizi hazirlamamiz icin bu paraninda yattigini gormek istiyoruz diyecekler.Siz hemen yatirsaniz bile onlarin sizin dosyaniza tekrar bakmalari belli bir zaman alacaktir.
    Saygilar...
  • Sn. Excellans hayirli olsun.
    Sn Akita, onceki sayfalardan okudugum kadariyla cok zor bir donem atlatmissiniz, tabiiki Excellans'inda katkilariyla, basariylada yolculugunuzun onemli bolumunu atlatmissiniz hayirli olsun.
    Dikkatimi bir sey cekti, arkadaslardan birine cevap verirken o kadar cok evrak hazirladikki bir klasor olustu demissiniz bu da bana benimde yasamis oldugum bir donemi hatirlatti, hatta belkide o yuzden yazdiklarim dikkatinizi cekmis olabilir. O klasoru olusturmak cok buyuk sabir gerektirir hatta zaman zaman pes etme noktasina getirir insani bu anlamda sizi kutlarim pes etmeyip devam etmissiniz ve basarmissiniz.
    Bu forumda bir suru insan hayatlarimiza yon verebilmek icin sorular soruyoruz ve ne kadar sansliyizki boyle bir platformda sorularimizin cevaplarini bulabiliyoruz, ben siz guzel bir ornek oldugunuz icin sizi ozellikle vurgulamak istedimki genc arkadaslarimiz sizi ornek alsinlar, belki yurt disina gidis statuleri sizinkinden farkli oloabilir ama en azindan caba gostersinler.
    Ben insan gercekten isterse, inanirsa birazda caba gosterirse istediklerine mutlaka ulasacagina inaniyorum ve size sizin nezdinizde tum forum uyelerine basarilar diliyorum.
    Saygilar
  • Sn Birsel,

Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Yorucu ve bir o kadar da zevkli bir süreci geride bırakarak, olumlu neticeye ulaştık çok şükür.
    İş planı hazırlamak, projenizi gerektiği şekilde izah edebilmek ve tüm bunları da bol miktarda evraklar ile desteklemek. Aslında yaptığımız şeyin özeti bu sanırım.
    Ticari hayatta pes etmek diye birşey olmamalı, daha doğrusu hayatın hiç bir döneminde bu olmamalı diye düşünüyorum. Ömrünüz oldukca, Allah çalışma gücü verdikce pes etmeden, yılmadan koyduğunuz hedefe ulaşmak için çabalamak gerek. Biz de eşimle birlikte, önümüze Kanada hedefini koyduk. İşimizi daha da geliştirebilmek ve bu esnada da daha rahat yaşayabilmek için tüm planlarımızı bu yönde yaptık. Çok şükür şu ana kadar hedefimize çok yaklaştık. Son aşama nasip olursa Haziran ayında Kanada'ya gitmek ve işlerimize devam etmek.

Tekrar güzel yorumunuz için teşekkür ediyor, siz ve tüm forum üyelerine sonsuz başarılar diliyorum.

Saygılarımla
  • turkish canadian yaptıgın açıklamalar ve gösterdiğin özenden dolayı sana çok teşekkür ediyorum kardeş,evet dediğin gibi ben bu rapor işini iyice araştırayim,ALLAHA emanet ol,saygılar
  • Turkish Canadian
    Cok tesekkurler.
  • kien;

Writing, speaking, listening hepsi 5 :(. Biz bu durumumuzu maddi olarak desteklemeyi dusunuyoruz. Maddi varliklarlar, banka mevduat falan. Yani bir sure Kanada'da calismadan, sadece dil egitimi ile ilgilenecek guce sahibiz seklinde.
  • safiyed bizimde durumumuz sizinki gibi, eşim doktor ama ielts sonucu düşük. O yüzden başvuruyu bekletiyoruz. Eğer maddi varlıklar kısmıyla konuyu halledebilirseniz bizede bilgi verin lütfen.
  • 1-2 hafta icinde evraklari gonderecegiz, suan eksikleri toparlamaya calisiyoruz. Gelismeleri yine burdan sizlerle paylasirim.
  • İyi düşünmenizi tavsiye ederim, sorduğum herkes IELTS 6 şart diyor, sonucu merakla bekliyoruz.
  • dil eğitimi için başvuruda 2 aylık mı 6 aylık mı banka hesap dökümüne bakılıyor yoksa ikiside olur mu bazı kişiler 6aylık hesap dökümü gerekli diyor bazıları 2 aylık hesap dökümü de yeter li diyor bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz ?
  • Merhaba, siteyi ve forumu bugün keşfettim. Bugünlerde Kanada'ya göçmenliği düşünüyorum. Zannediyorum bilgi alabileceğim en uygun site burası... Gördüğüm kadarıyla Excellans herkese çok yardımcı olmuş. Excellans, benim durumumla ilgili fikirini öğrenmek isterim. Ben özel bir üniversitede, sanat fakültesinde yardımcı doçentim. İleri derecede Fransızca ve orta düzeyde İngilizcem var. Fransa'da bir üniversitede dil eğitimi aldım. 8 aylık evliyim, eşim de şu anda lisansüstü eğitim yapıyor. Yaklaşık 4 yıl önce Toronto'da özel bir dil kursunda İngilizce eğitimi aldı. Eşimin teyzesi ve kuzenleri de yaklaşık 40 yıldır Kanada'da yaşıyorlar. Fransızcam çok daha iyi olduğu için Quebec'e göçmenlik başvurusu yapmayı düşünüyorum. Ancak öte yandan eşimin teyzesi ve kuzenlerinin Toronto'da olması sebebiyle Toronto olabilir mi diye de düşünüyorum. Tabii ki önemli olan iş imkanı açısından bana hangi kentin daha faydalı olabileceği. Yine bir üniversitede akademisyen olarak devam etmek istiyorum. Kanadalı üniversitelerin yabancı bir akademisyeni kabul etme eğilimleri nedir? Bunun hakkında bilginiz var mı? Kanada için doldurduğumuz testte 89 puanımız çıktı.Quebec ile de ilgili bir test doldurduk ama uygundur, kısa zamanda başvuru yapabilirsiniz gibi bir sonuç çıktı. İki yönetimin testleri farklı sanırım. Danışmanlık şirketi ile göçmenlik başvurusu mu yapmak lazım, yoksa kendimiz mi takip etmeliyiz? Bu konularla ilgili bana fikir verebilirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürler....
  • cnk, oncelikle hayirli olsun.. execellans artik bu sitede yazmiyor kendi sitesini kurdugundan dolayi...
  • Sağol doruk, peki sizin bir fikriniz var mı bu yazdığım konuyla ilgili? Quebec'in şartları çok karışık geldi.Excelans'ın sitesinin adını verebilir misiniz?
  • slm cnk. bildiğim kadarıyla akademisyen olduğun için kabul edilme şansın yüksek. ihtiyacın yüksek olduğu meslek gruplarından birindesin. canada ya direk başvuru dediğin gibi daha kolay ve temiz yapılıyor ben de sana bunu öneririm.. yalnız avukatlara veya danışmanlara para kaptırma. excellans a danışabilir veya forumdaki yorumları okuyarak başvurunu kendin yapabilirsin hiçbir sakıncası zorluğu yok..
  • cnk,
    doğrudan quebec başvurunuzu yapın, 6 ay içinde vizenizi almış olursunuz!
    Danışmana gerek yok, formlar, gerekli klavuz hepsi internet sitesinde var,
    Ancak unutmayın, quebec başvurusunda öncelikli olarak quebec'te yaşamak zorundasınız! Daha sonra dilediğiniz yerde ikamet edebilirsiniz.
  • safiyed merhaba,
    şimdi bir internet sitesi var, www.trackitt.com.
    Burada dünyanın her yerinden göçmenlik için başvuran insanların database'i tutuluyor. Burada IELTS sonucuna göre filtreleme yaparsan göreceksin ki, 5 skoruyla vize alabilmiş yalnızca 2 kişi var. Benden size tavsiye, bu şekilde belgelerinizi gönderin, ama en yakın tarihe de bir IELTS sınavına girin. İnanın 5.5 almakla 5 almak arasında büyük fark var. Yalnızca 300 TL'ye malolacak bir iş. Riske atmaya değmez bunca yılı!
  • excallanc'in sitesi www.bizvekanada.com
  • cosimo;

Kesinlikle size katiliyorum. Bir taraftanda ielts kurs arayislarina basladik. Yogun bir calisma ile puanimizi yukseltebiliriz diye umuyorum...
  • Piyasadan ielts kitabı alın, içinde listening le ilgili dinleme cd leri de çıkıyor. işinizi görür, yarım puan yarım puandır.
  • kanadaya gitmek konusunda baya bilgiliyim bu bilgilerimi sizinle paylaşa bilirim
  • telefonlada bilgi verebilirim 05414072584 size yardımcı ola bilirsem ne mutlu
  • ErincErinc
    Yönetici
    Arkadaslar bu konuya atilan mesajlarin sayisi 5000'e ulasiyor. Isteyenin aradigini bulmasi imkansiz bir hale geldi. Konuyu kapatıyorum. Lütfen bundan sonraki sorulariniz icin yeni konu acin.
Bu tartışma kapandı
Tüm Tartışmalar
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!