Kanada'da evlenmek
  • Arkadaşlar, bir kişi Kanada içinde evlilik yaparsa, haklarına hemen kavuşmuş olur mu? Hemen göçmn statüsüne kavuşuyor mu, süreç nasıl işliyor. Hani Türkiye'de evlenip Kanada'ya gitmek için cok uzun süre bekleyen arkadaşlar var.
  • bu konuyla ilgili yazılar vardı forumda. Şunu söyleyebilirim enazından; evliliğinizi orda belli bir süre kalarak ispat etmeniz lazım. Sadece işlem süreniz kısalıyor. Yani 3 yıl diyelim Kanada içinden immigration başvurusu olsun default bir insan için. Evlilik var ise bu 1-2 yıl gibi sürüyor lakin ispat etmekde cabası :)
  • polair, ilgin için tşkr ederim, forum artık o kadar karıştı ki.. aradıgını bulmak için hepsini okumak lazım...
    ıspat olayını boşver... diyelim ben bugun kanada'da evlendim, o andan itibaren hakalrım neler olacak, bunu bilmek istiyorum... hani oturum hakkı, çalışma hakkı, ögrenim görme hakkı vs vs... tecrübeli veya bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
  • evlenir evlenmez sana PR yani göçmenlik veya vatandaşlık vermiyecekler işte. Onu söyledim bende. eğitim hakkın için ise bir başka forumda bunu yapan biriyle görüşmüştümi Kanadalıyla evli olduğun için Kanadalı fiyatıyla okuyorsun demişti yani onun yalancısıyım öyle yazmıştı adam. Bu yazıda 2 yıllıktı birşeyler dğeişmiş ise yine bilemem. Ama oturum hakkı için tekrar ediyorum, ordada bir süreçten geçiceksin. Sadece süren kısalıcak ve biraz daha kolaylaşıcak işin lakin hemen zırt diye vermiyecekler. Üstüne de aile kurumu gibi bir yetkili ( sallıyorum bunu konsolosluk belirliyor) sizi zaman zaman ziyaret ediyormuş ve evliliğinizi inceliyorlarmış üstüne buda ispat oluyor işte.
  • ok tşkr ederim... burda evlenince bile 6 ayda pr kartı aldıklarına göre ordada cok uzun sürmez heralde... vatandaşlık konusu zaten fix 3 sene beklemek gerekiyor
  • aynen doruk :) ama dediğim gibi sancısı ve takibi azalıyor yada masrafı.
  • BİR YERDEN BULDUM BU BİLGİYİ PAYLAŞIM İÇİN COPY PASTE YAPTIM :):

Ilk olarak Kanada daki herhangi bir City Hall’a gidip nikah tarihi almaniz gerekecek.Yaklasik $100 lik bir kayit ucreti var.Size nikah memurlarinin listesi verecekler.Listedeki memurlara telefon ederek evlenmek istediginiz gunde musait olup olmadiklarini ve ucretlerini sorabilirsiniz.Yaklasik $100-$150 civarinda.Nikah memuruyla randevulastiktan sonra,nikah gununde iki sahit getirmeniz gerekecektir.Basvurunuzda sizden nikah resimlerini istiyorlar o yuzden fotograf makinasi goturmenzi oneririm.

Sponsorluk basvurusu yaptiginizda permanent residence basvurusunu da yapmis olacaksiniz.Siz ne kadar Kanada’da kendi kendinizi gecindirebilecegini kanitlayabilir durumda olsaniz bile,esinizin size 3 yil sponsor olmasi gerekecektir.

Basvuru icin gereken evraklardan biri Sabika kaydi.Sabika kaydini almak icin Ottawa’da bulunan Turk Konsoloslugu ile irtibata gecmeniz gerekecektir.www.turkishembassy.com dan da ulasabilirsiniz.Sabika kaydinizin gelmesi yaklasik bir iki ayi bulabiliyor.Bu yuzden size biran once sabika kaydiniz icin basvurmanizi oneririm.

Siz veya esiniz Kanada disinda herhangi bir ulkede 6 aydan fazla ikamet etmisse o ulkedeki makamlardan size ya da esinize ait sabika kaydini almaniz gerekecektir.Basvurunuzda gondereceginiz belgelerden sadece sabika kayitlarinin aslini gondermeniz istenecektir.

Medical Report konusunda da bazi noktalara deginmek istiyorum.Doktora gittiginiz de basvurunuzu Kanada icinde yaptiginizi belirtin.(Farkli basvurular icin farkli uygulamalar var.)Doktor sonuclari sizin yerinize Gocmenlik burosuna gonderecek siz snuclari gormeyeceksiniz.Sadece aldiginiz makbuzlarin fotokopisini basvurunuza eklemeniz yeterli olacak.

Esinizin gelir durumu, vergi kayitlari gibi bazi dokumanlari cikarmak icin zamana ihtiyaciniz olabilir.Size tavsiyem ilk olarak Basvuru Rehberini dikkatle okumaniz ve gereken evraklari temin etmek icin biran once harekete gecmeniz.Gerekli bilgilere ulasmak icin www.gic.gc.ca/english/applications/spouse.html sayfasini ziyaret edebilirsiniz.

Sizden Birth certificate’inizin fotokopisini isteyecekler.Yani nufuz cuzdaninizin, Ingilizce tercume edilmesi gerekiyor.Gocmenlik burosunun verdigi bilgiye gore tanidiginiz bir Turk arkadasinizin nufus cuzdaninizi tercume etmesi ve ayrica Turkiye de bu belgenin birth certificate yerine gectigini aciklamasi gerekiyor.Son olarakta butun durustlugumle bu belgeyi tercume ettim tarzinda bir aciklama yapmasi gerekecek.Altina imza ve ismini yazmasi yeterli olacaktir.

Bu belgeyi nufuz cuzdaninizin aslina ataclayarak gonderebilirsiniz.

Son olarak Kanadali bir ile evlenip hemen Kanadali olmak malesef mumkun degil.Bunun icin bazi asamalardan gececeksiniz.

Gocmenlik burosunun verdigi bilgilere gore sponsorluk basvurusunu yaptiginiz gunden 90 gun icinde size cevap gelecek.Sponsorlugun kabulu halinde calisma izni icin basvurmaniz mumkun.Permanent Residence karti almani yaklasik 15 ay surecek.(Gocmenlik Burosunun verdigi bilgiye gore)Permanent Residence olduktan 3 yil sonra Vatandaslik icin basvurabilirsiniz.Kanada vatandasi olduktan sonra Kanada pasaportu icin basvurabilirsiniz.Pasaportunuzu aldiktan sonra hangi pasaportu kullanacaginiz size kalmis.

Basvuru icin hicbir kimlik belgenizin nufuz cuzdani,pasaport...vb aslini gondermeniz gerekmemektedir.

Sponsor ve permanent residence basvurunuzu yaptiktan sonra permanent residence hakkinizi elde edene kadar yani PR kartinizi alana kadar ulkeyi terk etmemeniz onerilir.Aksi halde basvurunuz iptal edilebilir.
  • bak benzer bir durumu savundum bende ayrıntıları dediğim gibi kişisel olarak bilmek yaşamak-1.ci ağızdan duymak ve resmi kaynaklardan görmek ile olur. Diğer sayfada sana birkaç şey kopyaladım o bahsettiğim adamın hayatından. bir bak ona belki fikir verir yinede.
  • yani ispat (resim vs ve takip ile ) , eş sponsorutesi gibi şeyler aynı.
  • merhaba benımesımde canada vatandaşı evlendık kagıtlarımızı canada konsolosluğu onayladı ve kağıtlarşu an türkiyede nekadar süre içinde sonuçlanır?
  • Merhaba,

Surecleri bizzat yasayan biri olarak bilgilerimi paylasmak istedim. Ben Kanada'da ogrenci vizesine sahipken bir Kanada vatandasi ile evlendim ve ilgili evraklari toplamamiz 2.5 ayimizi aldi ve basvurumuzu yaptik. Kanada ici basvurular 2 yila kadar surdugu icin cogu insan gibi biz de TR'den basvuruyu yaptik ve su anda hala sonucu bekliyoruz. Yani bu isler tamamen sans isi. 2 ayda herseyini sonuclandiranlar var ama benim durumumda ilk basvurudan beri 8 ayi gecti, Ankara'daki surec ise 7 ayi gecti. Kanada icinde basvurursaniz yurtdisina cikisiniz mumkun olmuyor diye biliyorum ama iyi tarafi 6 ay sonra calisma izniniz veriliyor. Ama Kanada vatandasi ile evlendiniz diye kimse size bir hak vermiyor pat diye. Illaki basvurularinizin sonuclanmasini beklemek zorundasiniz.
  • kanada içi başvurular daha hızlı sonuç bulur gibi bir önyargım vardı benim.
  • Basvuru process sureclerini cic websitesinde bulabilirsiniz. Sozum ona Kanada icinden basvurularda aileler halihazirda beraber oldugu icin oncelik yurtdisindan basvuran aileleri birlestirmeye veriliyor.
  • Sayın @GRACE size ulaşabiliceğimiz bir mail adresiniz mevcutmu acaba?
  • mail adresimi paylasmiyorum kusura bakmayin ama isterseniz burdan elimden geldigi kadar yardimci olurum.
  • sayın grace kanada da ogrenci ıken yine turkiyeden evlilk işlemleri icin basvuru yapmak mumkünmü? sanırım işlemlerin hızlı ilerlemsi acısından boyle bir yolu tercıh ettiniz.. peki turkıye deilde amerikadan basvuru yapabilmek mümkünmü acaba sayın grace?birde sizde ogrencisiniz sanırım kanada da?
  • edvin

evlilik islemleri derken gocmenlik islemlerinden bahsediyorsaniz eger, 2 seceneginiz var Inland ve Outland olarak. Inland basvuru Kanada icinden basvuru, outland basvuru ise sponsor olunan kisinin vatandasi oldugu ulkeden basvurusu. Onun disinda bir secenek yok diye biliyorum. Amerika'dan Buffola'dan basvurmaniz icin basvuru sekliniz ancak skilled worker statusu ile olabilir yani puanlama sistemiyle. O basvuru icin de Kanada'da en az 1 yildir yasiyor olmaniz gerekiyor. Benim oyle bir secenegim de vardi puanim tutuyordu ama ayni zamanda evlendigim icin ve evlilik basvurulari daha hizli sonuclandigi icin ben evlilik yolunu tercih ettim. Ben Toronto'da ogrenciydim ama su anda TR'deyim vizem bittigi icin ve basvurum hala process'de oldugu icin geri de donemiyorum maalesef.
  • ben canadaya montrelle gıtmek ıstıyorum orda evlenmek ıstıtorum abım montreal yasıyo evlı orda calısıyo bende gııtmek ıstıyorum askerdenn geldım 23 yasındayım meslegım sıhhı tesısat ve dogalgaz ısıtma işci yandasımıyım üniversıte bıtırdım 2 yılılk fransıca ogrenıyorum benım le tanısmak ısteyen bayanları beklıyorum mns cavus8709@hotmail.com
  • haha..:D

erol sen cok yasa mılletın derdıne bak erolun derdıne bak......
    paşam sen bır sey cekmıyorsun degılmı?
    hanı sıtelerı felanmı karısdırdın:D
  • Ne yazikki turkiyede herkes cok kolay saniyor bir kadin bulayim formaliteden evleneyim kanadaya geldikten sonra bosanayim, uzaktan davulun sesi hos geliyor bizim insanimiza. Ben bile biktim Turkiyeye her gittigimde en asagiya 10 kisi diyor bana bir kadin bul evleneyim kanadaya geleyim. ((::
  • ben eşmle türkiyede evlendim ve bunun üstünden 1 ay geçtikten sonra kendisi geri döndü geri döner dönmez benimle ilgili olan tüm sponsorluk evraklarını tamamladı hatta evlilik cüzdanının ingilizce çevirisini yaptırdı malum adamlar türkçe bilmiyorlar :) bu olayların üstünden tam 8 ay geçti banas öylediği ise benim sağlık raporu almam ve kendisi tarafından gönderilen formu kendi el yazım ile doldurup konsolosluğa iletmemmiş şimdi 1 bu hastahneler nerde soru 2 sağlık raporu ve form dışında ne gibi belge istenebilir buda 3 2 kere ziyaretçi vizesi ile red yedim bu aşamalrı gören bilen varsa bilgisini paylşamsını rica ederim .....
  • diger basligi okursaniz tum sorulariniza cevap alirsiniz, hatta fazlasini
  • Merhaba,

Benim sorum su, eger kanada'da evlenirsek sponsor islemi sonuclanana kadar vize suresi dolarsa uzatma sansi var mi? Turist vizesi 6 ay aksi belirtilmedikce. Evlendikten sonra 6 ay dolunca ulkeden cik mi deniliyor yoksa, evlenmis olundugu ve basvuru yapildigi icin uzatabiliyorlar mi?

Simdiden tesekkurler ilginize.
  • Babybear

Basvurunuz Kanada icinden mi yokda disindan mi (Ankara) olacak? Eger icinden olursa bildigim kadariyla esiniz biz Kanada'da birlikte sonucu beklemek istiyoruz diye bir yazi yazabilir ve vizeniz uzatilir. Zaten Kanada icinden basvurursaniz bir sure sonra size calisma izni de veriliyor. Ama TR'den basvurursaniz, vizenizi uzatirlar mi uzatmazlar mi bilemiyorum acikcasi. Bunu Excellans cvp verebilir diye dusunuyorum.
  • Merhaba grace78,

Basvurum Kanada icinde olucak. Yani evlendikten sonra ulke disi edilme ihtimalinden korkuyorum acikcasi. Suan 2011 marta kadar cok girisli turist vizesine sahibim. Daha onceki gitmelerimde (ogrenci olarak gittigim haric) ucakta verilen formlarda maksimum kalma surem olarak 2-3 hafta yazmistim. Aksi belirtilmedikce 6 ay kalabiliyoruz, o formlara 6 ay yazsam, ters bir durum yaratabilir mi. Ya da yine 2-3 hafta diye belirttip, uzatma talep etsem?

Tesekkurler ilginize
  • Babybear

Kanada icinden basvurursaniz zaten ulke disina cikamazsiniz. Ben tam olarak ne sormak istediginizi anlamadim. Kanada disina cikmak mi istiyorsunuz? Evlendikten sonra zaten bunu yapamazsiniz. Kanada icinden sponsorship'e basvurursaniz zaten basvurunuz sonuclanana kadar Kanada da kalabilirsiniz ve bir sure sonra calisma izniniz olabilir. Bu linkde bunu gorebilirisiniz. Ama detaylari icin profosyonel birine basvurmanizi ya da cok iyi arastirmanizi oneririm. Cunku ufacik eksiklikler yuzunden aylarca basvurunuzun sonuclanmasi aksayabiliyor.

http://www.cic.gc.ca/english/information/faq/immigrate/sponsor/spouse-faq12.asp
  • Merhaba grace78

Korkum, evlendikten sonra vizen bitti diye ulkeden cikarmalariydi. Cunku forumda birisi evlendikten sonra vizesi bittigi icin ulkesine dondugunu yazmis. Verdigin bilgi icin cok tesekkurler :)
  • Babybear
    Merhaba, eğer ilişkinizin uzun süreli olduğunu , aynı evi paylaştığınızı, aynı masrafları ortak karşıladığınızı ispatlayabilir ve bu ilişki sonrası da evliliğe karar verip evlilik gerçekleştirirseniz. Sonrasında da eşinizin sizin adınıza sponsorluk başvurusu yapıp sponsorluğu kabul edildikten sonra EXTAND Visa başvurusunu bu anlattıklarımı da belgeleyerek yapabilirsiniz. Bu taktirde başvurunuz olumlu karşılanır. Diğer şekilde ilişkinizin süresini ve paylaşımını ispatlayamazsanız ve sadece evlilik statüsüyle yani biz tanıştık evlendik ben burada eşimin sponsorluğu sonucu kalmak beraber yaşamak istiyorum bu başvurumuz sonuçlanana kadar vizemin uzatılmasını talep ediyorum derseniz. Size derler ki tamam, dönün ülkenize başvurunuz devam ediyor sonuçlanınca gelin..
  • Grace78
    Merhaba, verdiğiniz yada yorumladığınız konuları bende okuyorum ve hatta bilgilerin doğruluğu sırasında müdahele bile etmiyorum. Fakat aşağıda verdiğiniz yanıt insanları yanlış algıya ve hataya iter.
    ''Babybear
    ''Kanada icinden basvurursaniz zaten ulke disina cikamazsiniz.'' Bu cevabı insanlar direkt şöyle algılar; Gideyim Kanada'ya evleneyim eşimde sponsorluk başvurusu yapsın.Eee Kanada içinden başvurduğum için zaten ülke dışına çıkamam..

Umarım anlayışla karşılarsınız beni. Bilgilendirme yaparken cümlelere ve yorumlara dikkat edersek diğer yardıma ihtiyacı olan insanlarıda bir yanlışa yada hataya itmemiş oluruz.

Saygılar,
  • Excellans

Eger yanlis bir yorumda bulunduysam tabii duzeltilmesi gerekiyor, sonucda ben de bana verilen yanlis bilgiler yuzunden hala bekliyorum. O yuzden yazdiklarimi okuyup duzeltmeniz beni memnun eder, amacim yerine ulasmis olur. Tesekkur ederim.
  • Excellans,

Sanirim sponsorluk basvurusu 90 gun icinde sonuclaniyor. Extand vize basvurusunu en gec ne zaman yapabiliriz, mesela 6 aylik vizenin son ayi icinde yapilsa bir sorun cikar mi? Ben suan Turkiyedeyim, nisanlim orada. uzun vadeli bir iliski oldugunu ispatlayabiliriz. Niyetimiz ben oraya gidince evlenmek ve sponsorluga basvurmak. Yani butun hersey icin 6 aylik bir sure var. Sizce bu yeterli bir zaman midir?

Ilginize cok tesekkurler.
  • Babybear
    Merhaba, diğer konu başlığını incelerseniz sorduklarınızın tümünün cevabını detaylıca bulabilirsiniz. Yinede aklınıza takılan bir soru sorun olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırız. ( Göçmenlik, Evlilik,......)
  • Grace78,

senin mesajlarini okudum, basvurunu Turkiyeden yapmissin. Sen suan Kanada'da misin yoksa Turkiye'de mi? Basvuruyu yaparken nerde bulundugunuzun bir onemi var mi? Kanada' da evlenip, Turkiye'den basvuru yapilabilir mi?
    Tesekkurler,
  • babydear

Kanada'da olman TR'den basvuru yapmana engel degil, ki ben de aynen o sekilde yapmisdim. Ankara gerek gorurse seni mulakata cagirabilir. Bu durumda TR'ye gitmek zorunda kalirsin ama evraklarin tamsa ve soruya maal kalmazsa TR'ye gitmene de gerek kalmaz. Sadece pasaportunu isterlerse en guvenli sekilde Ankara'ya gonderirsin (herzaman bir risk vardir tabii ki ona goze almak sana kalmis) ve vize vurulmus pasaportun gelince bir giris cikis yapman gerekir ki bunu Amerika'ya giris cikis yaparak da yapabilirsin. Benim tavsiyem (ki ben ole yapmadigim icin bin pismanim), sakin basvurun sonuclanana kadar TR'ye gitme ya da cok giris cikisli vizen varsa gelebilirsin tabii ki. Ama ben TR'de de dugun yapacagiz diye geldim nasilsa cok surmez kocamla geri donerim diye dusunmusdum ama ole olmadi ve 6 aydir evimden uzagim geri de gidemiyorum cunku turist vizesi de vermiyorlarmis benim durumumdakilere.Biz 9 aydir basvurumuzun sonuclanmasini bekliyoruz ve daha ne kadar bekleyecegiz onu da bilemiyorum.
  • grace78,

Umarim en kisa zamanda iyi haberi alirsin. Sormak istedigim bir konu daha var, bilgin varsa paylasirsan cok sevinirim. Kanada vatandasi biriyle kanada'da evlendigimizde ve basvuruyu ordan yaptigimizda, evraklarimiz yine ankaraya mi geliyor. Evlenmek icin gitmeden once tum evraklari burdan hazirlayip goturmemiz gerekiyor, saglik raporunu bu durumda Kanadadan mi yoksa Ankaradan mi almak gerekir?
  • Sponsorship basvurulari 2 asamadan oluyor:

1. asama- Sponsor olan kisinin sponsorlugunun onaylanmasi. Bu asamada basvurunuzun Inland veya Outland olmasina gore, tum evraklarinizi ya Vegreville, Alberta'ya ya da Missasauga'ya gonderiyorsunuz. Burada evraklariniz tammi diye kontrol ediliyor ve sponsor olacak kisinin yeterli olup olmadigina karar veriliyor.

Sponsor sartlara uygunsa eger 2. asamaya geciliyor.

2. asama-Bu asamada eger basvurunuz OUTLAND ise evraklariniz Missasauga'dan Ankara'ya gonderiliyor ve Ankara'da sizin PR basvurunuz icin surec basliyor. INLAND basvurusunda ise basvurunuz Kanada icinde degerlendiriliyor ama Vegreville'de mi kaliyor yoksa Kanada'da baska bir yere mi gonderiliyor onu bilmiyorum ki zaten bunun cok buyuk bir onemi yok su asamada.

Simdi tabii ki siz hangi secenegi sececekseniz ona gore basvuru formlari degisiyor sanirim, bunu da detayli olarak CIC websitesinde bulabilirsiniz. Ama seciminiz hangisi olursa olsun TR'den Kanada'ya gelmeden once arsiv kayitli sabika kaydinizi alin ama basvuruyu yaptiginizda bu evragin 3 aydan daha eski tarihli olmamasi gerekiyor. O yuzden zamanlama cok onemli. Saglik testi icin ise tavsiyem tum evraklariniz toparlayin oyle gidin doktora cunku onun da 1 yillik suresi var. Kanada'nin onayladigi doktorlar oldugu surece dunyanin neresinden raporu alirsaniz alin hic bir onemi yok. Onayli doktorlar listesini de yine CIC websitesinden bulabilirsiniz.
  • Grace78
    Cok tesekkur ederim. Benim durumumda Inland olacak. Kanada'dan basvurmanin avantaji, work permit e de basvurabilmekmis beklerken diye duydum. Bakalim.
    Tekrar tesekkur ediyorum, umarim siz de en kisa zamanda cevap alirsiniz.
  • babydear

Acikcasi benim basvurumun bu kadar uzun surecegini bilseydim ben de Inland'den basvururdum. Ama ben bir saglik problemi olur da ailemi gormeye gidemem diye vazgecmisdim. Sizin icin hayirlisi olsun.
  • merhabala bana yardimci olursaniz sevinirim.esim bekarken yurt disina gitmek icin kendisine verilen sahte pasaportlan yakalaniyor tunusta bunun uzerine turkiyede mahkeme olmus ve hakim ceza olarak 5 sene arsivli adli sicil kaydinin sabikali gorunecegi ve 5 sene sonunda kendiliginde silinecegi kararini vermis.ben esimlen yaklasik iki bucuk sene once evlendim ve basvurusu bir sene sonra sonuclandi ankarada esime evliliginize inaniyoruz ama sabikanizdan dolayi veremiyoruz cevabi verildi.onun uzerine ben burda itirazda bulundum avukat tutum itirazda bulunmama bir sene oldu arti esim turkiyede sabika icin itirazda bulundu ve verilen cezayi kaldirttti suan herhangibi bir sabika durumuda yok ben gelen arsivli adli sicil kaydinin tercumanini yaptirip avukata verdim arti suan 6 aylik hamileyim bunuda evraklarin icine eklettik.butun bunlara ragmen ne olacak ne kadar susrer asgi yukari bilemiyorum fransizcamda yeterli olmadigindan avukattanda pek fazla birsey anlamiyorum.lutfen bu konu hakkinda bilginiz varsa bana bilgi verebilirmisiniz.
  • Merhabalar,

Yaklasik tum yorumlari okudum ve bana uygun hicbir pozisyon bulamadigim icin size yazmak istedim.

Ben Kanada halifaxta ogrenciyim ve 4 yillik vizem var..Okulumun daha ilk senesi ve Kanada vatandasi biriyle formalite evliligi yapmak istiyorum.Bilirsiniz iste okul fiyatlarini yariya indirmek,scholarship flan..

Adimlarimin ne olmasi lazim...pr alsam yeterli diye duydum ve bosanma sureci ne kadar suruyor..lutfen yardimci olun..
  • arkadalar ben bütün başvuruları yaptım saglık raporu vs hepsi tamm gönderdim geçen gün konsolosluktan kagıtlarım geldi passport evlilik cüzdanı aslı vs isteniyor sizce vize işlerim onaylanma aşamasındamı yani vizem cıkarmı?
  • ben sadece şu konuda yardım isitiyorum her yere didik didik baktım sağlık raporu için hangi hastahaneler ve iletişim numaralarını bilen birisi varsa çok sevinirim bu bilgi için hatta yemek bile ısmarlarım ..:) bana şu başlık altında diye cvp yazmayınız hiç biyerde yok net bir cevap istiyorum lütfen yardımcı olunuz..
  • öncelikle herkese selam consel1907 bende benzer durumdayım aynı şekilde eşimle türkiyede evlendik ve üzerinden 4 ay geçti ama daha hiç bir şeye başlayamadık ne başvuru ne evrak ne sponsorluk daha doğrusu nereden başlayacağımızı bilemiyoruz .anladığım kadarıyla 2 aşamalı ilk eşim sponsorluk başvurusu yapıyor kabul edilirse ben göçmenlik başvurusu yapıyorum ilk olarak eşimin ne gibi evraklar edinmesi lazım ve nereye başvuracak yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin

concel1907 CommentTime3 01 2010
    ben eşmle türkiyede evlendim ve bunun üstünden 1 ay geçtikten sonra kendisi geri döndü geri döner dönmez benimle ilgili olan tüm sponsorluk evraklarını tamamladı hatta evlilik cüzdanının ingilizce çevirisini yaptırdı malum adamlar türkçe bilmiyorlar :) bu olayların üstünden tam 8 ay geçti banas öylediği ise benim sağlık raporu almam ve kendisi tarafından gönderilen formu kendi el yazım ile doldurup konsolosluğa iletmemmiş şimdi 1 bu hastahneler nerde soru 2 sağlık raporu ve form dışında ne gibi belge istenebilir buda 3 2 kere ziyaretçi vizesi ile red yedim bu aşamalrı gören bilen varsa bilgisini paylşamsını rica ederim .....
  • ben öncelikli olarak sana benim geldiğim aşamaya kadar yapılanları anlatayım umarım ki başlangıç olarak mesafe kat etmenize yardımcı olur öncelikli olarak evlilik cüzdanınızın kanadaya gidip sponsorluk işlemlerinin başlangıcı olan evlilik cüzdanınızın ingilizceye çevrilmesi ve sponsorunuz olan (bay-bayan) kişinin bu çeviri ile beraber bu işleri gönüllü yapan ücretsiz danışmanlara göstermesi gerekmekte daha sonraki aşamada ise eşiniz size bir form göndericek kendi sponsorluk imzalarıyla beraber bu aşamadan sonra bu formu sizinle alakalı olan kısımlarını kendi el yazınız ile doldurmanız ve savcılıktan alacağınız temiz kağadı ile benimde hala adres ve teline ulaşamadığım kanada hükümeti tarafındab görevlendirilmiş doktorlardan alacağınız sağlık raporunu canadaya sponsorunuz yada eşnizin adresine yollamanız gerekicektir ama ben size şunu tavsiye ederim eşiniz eğer orda bir avukat tutarsa ki maddi durumunuz ne kadar el verir onuda bilmiyorum umarım sakıncası yoktur istedikleri meblayı yazmamın 1300 dolar civarı gibi sonraki aşama sizin ve sponsorunuz açısından çok ta sıkıntılı geçmiycektir bence siz eşinize bu tür bir avukatı bulması yönünde direktif verir iseniz herşey daha düzenli daha sıralı ve doğruya gider bir yol izler ...... umarım adminlerin işine burnumu sokmamışımdır eğer yanlış bir şey yazdıysam gerçekten özür diliyorum amacım yardımcı olmak durumlarımız nispeten aynı olduğndan emsal teşkil edebilir diye ... saygılarımla..
  • Beto ve Concel 1907
    Merhaba, biraz dikkatli bakıp diğer başlık yani : Göçmenlik, Evlilik, Çalışma, İş kurma ...... Konu altını incelerseniz size en başından vize onaylanana kadar hatta onaylandıktan sonra bile neler gerekeceği, süreçlerin nasıl işleyeceği, hangi evraklar vs vs.. detaylarıyla bulabilirsiniz.
  • ben size saygı duyuyorum ama 35 sayfa ve bir sürü başka soruları da okuyorum sizi eleştirmek gibi bi haddiyetsizlik yapmak istemem ama sadece sorunun emsali bir sayfanın yada yazışmanın sayfasını kopyala yapıştır yöntemi ile bilgilendirmek açısından sorunun muhattabına göndermeniz söz konusu olabilir mi yada başlığın konunun sayfasını yazmanız çünkü benim acilen bu işi halletmem lazım .... Allah razı olsun klavyenize zeval gelmesin...
  • ne zor soru sormuşum ya kozmik odadan çıkar belki cevabı en iyisi ben eşime sorayım da o ordan konsolos yarımdımcısının kankası maililinden sorsun öğrensin ... ne kadar zor bişey sormuşum herşeyi bilen adam dahi bilemedi peh..
  • Concel1907
    Merhaba, benim bu uyarıyı yapmamda ki maksat sadece forumda aynı baslıklarla aynı sorularla döne gelen bir düzen olmaması. Bahsettiğiniz yada merak ettiğiniz konu yani doktorlar şehirler hatta gidince doktor ne yapar hemsire ne yapar şurda olursanız ne kadar burda olursanız ne kadara kadar detaylarıyla var iken ve insanlar bu süreçten geçerken bazı zahmetlere katlanırken. Sizin yazayım cevaplasınlar yada kabaca tabiri ile ''armut piş ağzıma düş'' tarzında ki tavrınızda ayrıca yakıştıramadım.

Sadece basit olan Formun üstünde bulunan menüden ARA - kısmına basarak sonrada - SAGLIK RAPORU sonrada başlıklar, yorumlar kısmına basarak. Sonucları irdelerseniz. 35 sayfa okumanıza yada diğer sorularla vakit geçirmenize gerek kalmaz. diye düşünüyorum. Hemde kimsenin klavyesine zeval gelmez. Burada 3000'e yakın soruya cevap veren biri olarak merak etmeyin.
    Ve sizin sorunuz gayet güzel olarakta Grace78 tarafından cevaplanmış.
  • Concel1907

''grace78 7 saat önce
    concel1907

Istediniz bilgiye verecegim linkden ulasabilirsiniz. Bu listede disinda anlasmali baska biryer yokdur.

http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo.aspx?CountryID=1912&CountryName=Turkey
  • çok teşekkür ediyorum ilginiz için müthiş bir bilgi kaynağı Allah ömrünüzce sırtınızı yere getirmesin....
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Etiketleri