THY de rezervasyonlar 72 saat sürüyor sonra "drop" oluyorsun iptal oluyor yani. Bilginiz olsun. Rezervasyon yaptırdım ohh be diyip tarihi geçirmeyin.
Doruk, umarım sende almışsındır gönlünce bir fiyattan. Gün yaklaştıkça yüzde 70 fiyatlar artar heleki okul başlangıcı sezonlarda yani ağustos-eylül gibi. Ama bazende uçakta sırf yer var diye uygun fiyata verebiliyorlar masraflarını çıkarmak için her koltuğun. Tabikide bu çok çok iyi bir fiyat olmaz sadece daha uygun olur.
ben de sürekli rezervasyonu yenileyerek bi haftayı geçişrmiştim fiyat artışından etkilenmedim sonucunda. ama thy sorun çıkarıyordu aynı kişi için iki farkı rezervasyon olunca opsiyonu kısaltıyorlar 24 saat vs oluyor, acenta beni arayıp uyarıp benim yerime rezervasyonu yenilemişlerdi
söylediğim gibi işte 72 saat ve sonra o bilet yavaş yavaş zamlanıcak o nedenle size tavisyem şu olmuştu stjohns biliyor görüştük yani alın abi bileti tahmini gitme gününze göre THY de ceza 100 euro yani ileri alma gibi. benim aldığım bilet 1400 lira ide bin kere söyledim kusura bakmasın okuyanlar ama şuan bu bilet en son baktığımda 1800 leri gördün 10 gün içinde nerdeyse o nedenle 100 euro gibi bir ceza eklediğinizi varsayalım 1600 yapar ödemem ve her türlü kardayım bu bileti şuan almış olsaydım 1800 vericektim yani. o nedenle alın abi biletinizi çok zaman geçirmeden.
klm falan bekletebilir sanırsam. geçen yıl ABD ye bu firma ile gitmiştim 1.5 ay kadar rezervde kaldı. Ama THY yi aradım bizzat sordum, soruma cevap verirken kendisi belirtti görevli "72 saat" diye Kanada uçuşu için özellikle böyleymiş misal bazı uçuşlarda yok.
Geçen ay yaptığım Hongkong uçuşunda 2 ay önceden aldığım bilete ödediğim miktar 480 euroydu.İndirimliydi (%20) Bana da bir arkadaşım ne kadar önce alırsan o kadar indirimli bilete sahip olursun dediği için,güvenip hiç sorgulamadan biletledim.
Sonradan acentelerin ellerinde tuttukları biletler,oraya iş için gidiyorum diyip gitmeyenler,okul,tatil iptaller şu bu gibi koşullar oluşmayınca,biletler fiyatları son 10 günde aşağı yönde bir seyir aldı, en son gün ben uçağa binmeden 5 saat önce netten baktığımda biletin 220 euro civarında satıldığını bile gördüm.Uçakta oldukça doluydu,uçuş kabin ekibine sorduğumda B777 uçağında 29 koltuk boştu,gerisi doluydu.Sanırım o uçaklar 200 kişiden fazla alıyor.Yani bomboş uçak değildi.
Ben erken alarak ödediğim parayla herhalde 29 koltuğun 2 tanesini de o bıyıklı adam ayaklarını uzatsın diye ödemiş oldum milli havayolumuza.
Anlayacağınız THY ciddi bir fiyat politikası yok,evet American Airlines,Jetblue vs...şirketler NYC-MIAMI biletini 3 ay önceden alırsanız acayip güzel fiyatlara 29 dolara uçuruyor sizi vergiler ile 40 dolara gelmiyor bile.Ama Türkiye'de böyle olmaması acı,hakikatten de .Eğer büyük bir saplantınız yoksa ,milli havayoludur diye,bence gideceğiniz tarihten son 10 günlük süreçte sürekli nette her türlü havayolunu zorlayın,mutlaka 1 ay önceden alanlardan daha ucuz gideceğiniz kesin diyorum.
hmmm. hepiniz farklı bakış açıları sunmuşsunuz.teşekkür ediyorum. şimdi benim bugün ilk vize bekleme günüm bakalım daha ne kadar şafak sayıcam. okul başlama tarihim ise inanmak zor gelebilir 17 ağustos:D şimdi neyine güveniyosun diyebilirsiniz şansımı zorluyorum zaten olmazsa,ki olsa bile aynı şeyi yapacağım: okul başlama tarihimi erteleticem.hem belki böylece bileti de ucuza getirebilirim.
fiyat konusunda ise thy yi takip ediyorum direk uçuş olsun ilk tecrübede diye hemen örnekleyecek olursam 13 ağustosa 2600 tl olarak gördüğüm bilete 2 gün sora baktım 3777 olmuş oha falan ne varsa hepsinden mecburen oldum. an itibariyle thy sitesini ziyaret etmem ise bana 13 ağustos biletinin 2500 küsür lira olduğunu gösteriyor.enteresan yani.
neyse öle böle derken babam son dk golü atmayı sevdiğinden bileti şöle son 10 günde alırız tahminen ama insan düşünüyor şimdi benim bu 4 gün içinde gördüğüm 3 farklı fiyat riskli.şimdi giricen internete bakıcan thy ye aaa 3300.sora iç ses dicekki yok yok sen bekle 3 gün sora 2700 olursa;)
falan filan.:))
saolun millet yaa herkesin paylaşımcı olması çok güzel ben gidiyim ben de yardımcı olcam her bildiğimi paylaşıcam:))
tavsiyem eğer istanbulda yaşıyorsan git taksimdeki thy bürosuna uçmana 2 gün kala oradan ucuza al biletini ,hatta baktın ki,bilet yok diyorlar, kalmadı diyorlar.Gir içeriye müdürün yanına madem baban da varmış,gidin durumu anlatın bir anda koltukta açılır,uçakta da yerini alırsın.Unutmayın her hava yolu uçağın %5 kadar fazla bilet satıyorlar yani 205 koltuklu uçakta 215 yolcu bileti satıp o 10 kişinin gelemeyeceğini uçağı kaçıracağını bir şekilde uçağın tam kapasite ile gideceğini hesap ediyorlar.o yüzden de hafif ısrarla gidip bilet alırsanız o bileti alırsınız yok diye birşey yok.Newyork İstanbul uçağına JFK içerisinde uçağın kalkmasına 5 saat kala bilet aldım,ilk başta yok denilen bileti aldım,bindiğimde 20 kişilik yer vardı uçakta.Bir de bildiğim kadarıyla hatrı kırılamayacak devlet büyükleri ve yakınları için her yurtdışı uçuşunda galiba 2 kişilik boş bussiness veya ekonomi koltuğu tutuyorlarmış.O yüzden de aklınızda olsun banko personeli ile çözemediğiniz herşeyi o içerideki müdür egosunu okşadığınız,sen halledemezsen biz harabız dediğiniz an da o uçaktasınız :) Ha aklıma geldi o durumun adı da galiba overbook'tu yanlış hatırlamıyorsam...Hatta herkes gelirse ne oluyor derseniz onda da size diyorlar ki gelip arkadaşım uçak dolu ve de 5 kişinin uçaktan inmesi gerekiyor,size otel konaklamanızı karşılayalım sizi yarın ki seferle gönderelim diyorlar bunu da risk alıyorlar.
Şimdi ben izmir'de tanıdık vasıtasıyla acenteden aldım. 2 ay öncesinden buldum bu bileti kendileri son artık bilgisayar bileti kes diyinceye kadar tanıdık oldugu için benim biletimi beklemede tuttular. Tabikide bileti alacagım kesindi sadece 365 gün olan round trip süresini ileri atabildigim kadar atmaktı.
Gidiş dönüş
İstanbul-Duselldorf-Toronto-London Bileti aldım. 856 € ya aldım
chorozoğlu bilgiler için saol sen nasıl biliyon bu kadar şeyi yaa:)
yaa bu arada istanbulda yaşamıyorum:( hani ucuz bilet için dediğin riski alırdım ama malesef. bakalım yaa hele bi vize çıksın belli olur zaten...
bugun Thy dan Toronto bileti rezerve yaptım 1900 TL leri buldu çok pahalı geldi geçen Kasım da Vancouver a 1700 TL ile gitmiştim.Sanırım Eylül yogun sezon oldugu için...acaba Thy da ögrenci bileti falan var mı KLM gibi...
bileti değiştirmek istediğimizde para vermek zorundamıyız???
Sevgili "duman" buna kimleri tecrübe kimileri de hayat dersi diyorlar.Hani yaşımız başımızda bunları yazacak söyleyecek kadar ilerledi artık :)Umarım hepinizin gönlündeki gideceğiniz yerlere en ucuz şekilde gitmeyi başarırsınız.
Unutmayın Türkiye'de karşılaştırmalı en güzel bilet bulabileceğiniz adres benim gördüğüm;
ya bu süperbilette thy yokmu? gerçi karşılaştırmaya değer bulmamışlardır zaten en uçuk fiyat diye:))
sağol chorozoğlu:)
bu arada yaşını da 40 gibi düşündüm sen öle diyince de abartmış da olabilebilirim:D
gerçekten nasıl çabuk değişiyo daha dün 3000 leri buluyodu nasıl 1665lira olmuş 7 eylül şaşırdım valla
ben bileti satı alırsam ve fiyat düşerse çok üzülürüm:(
Arkadaşlar
duman'ın dediği gibi yukarıdaki yorumları okursanız THY son dakikada o biletleri yok pahasına sattığını görebilirsiniz.Risk alabileceğiniz bir son dakika hesabınız varsa o biletleri 300 euro bile indirimli alabilirsiniz.