ya, bugun ne yazik ki berbere gitmek zorunda kaldim 20 CAD bayildim, ve sacim resmen salak ile avanakta'ki Jim Carrey'nin sacina dondu,berbat oldu! :(( :'(
Lutfen, lutfen bilen varsa, Turk Berberi falan soylesin...ya da iyi bir yer! yalniz Turk berberi olursa cok super olur...
Bence 20 dolar kotu bir fiyat degil. Sadece derdini iyi anlatamadigin ya da elinde model katalogu olmayan bir berbere denk gelmissin. 2 sene evvel Vancouver'da beni buraya ilk geldigimde, beni 18 dolara bir Turk berberi tras etmisti, maymuna dondugum yetmiyormus gibi, sacimi bile yikamadi. Kil icinde okula gitmek zorunda kalmistim. Kullaklarimin icinden kil fiskiyoru. Zaten surattaki kil miktari fazla biriyim bir de bu ekstra killar da isin icine girince okulda goril alarmi verdiler bir sure.
Ikinci defa makineyele kafami kendim kazidim. 3. sunde bayanlarin kadin erkek farketmeden sac kestigi bir kuafare gitmistim Superstore'un oldugu bir binanin icinde. Orada bir kadin sacimi 14 dolara hem Turkiye'deki 15 senelik berberimden, hem buradaki o Adnan Aybaba suratli ama Besiktas muhabbeti yapmayan Turk berberden cok daha basarili kesmisti.
Modeli ise, ellerindeki bir kataloga bakarak secmistim. Ama sonradan farketttim ki onlar da yanlar iki olsun, tepeler 3 numara olsun ya da yanlar makineyle tepeleri makasla kes deyince anliyorlar. Hatta saci dikecem, one yatiracam ya da karisik birakacam deyince ona gore kesim yapiyorlardi ama nedense sakaklarin ustundeki bolgeyi yeterince kesmeyip kabarik birakma huylari vardi. Onun icin anahtar kelime "Trim". Bunu derseniz hem yanlari tepelere kadar ayni duzgunlukte kesiyorlardi.
Neyse, lafin kisasi, katalogu olan bir berbere gidin.
aynen yaaa, nerde bnm berberim...hem adam gb kesiyordu, hem 'berber muhabbetleri' diye bisey var bizde =D
yok erti, adama gayet acik ve net bir sekilde, onleri al biraz, arkayi al biraz, tepeleri birik dedim; ki dediklerimi yapti ancak onu dumduz kesti, sanki kafama tas koymuslar, disiri tasanlari kesmisler gibi oldu aynen...
Biraz benle alakasız bir konu ama bugün türk yicekleri satan market ararken bir berber görüp sormuştuk :)) türk berberi belki daha iyi anlar derdinden.west bölgesinde keele stationdan keele st yazan kapıdan çıkıp saga dön ilk sokaktan sağa dön tekrar 5 10 dak yürüdükten sonra karşına çıkar hani iyimidir bilmem ama rastladım söyiliyim dedim :)))
İnanın hepinize çok teşekkürler,tasvirler ve anlatım muhteşem resmen yıkıldım gülmekten... Jim Carrey ve kulaktan fışkıran kıllar ve goril...Tam ekşi sözlüklük yorumlar olmuş :) sağolun...
og gel ben keseyim sacini ben makine aldim 12 dolara kendi sacimi kesiorum...kimsede kendim kestigimi anlayamadi bugune kadar...:) biuraz maharetliyim bu konuda ama ben sac fikstir 9 mm her tarafi nakineyle alinmis trdeykende oleydi zaten...:)_
@theOg
keele gittim türk marketini bulamk için ama bulamdan döndüm çünkü otobüse bınmem gerekiyormuş ve gitmen 1 2 saati bulur dediler zamanım olmadıgı için gitmedim bilmiyorum yerini :) ama keele den 41 nurmalı otobuse binip nort bölgesine gidiyormuşsun.
Bu arada senin wellesley subway de bahsettiğin yeri bulamadım bir tüürlü ben tabelasında baklava yazıyor diye bir yere girdim araplar çıktı içerden :S onla ıdare ettım bende.
Belki size uzak kalacak ama eğer vaktiniz ve fırsatınız olursa,mutlaka !!
Mississauga'da Sahibi Türk olan aile marketine gitmenizi siddetle tavsiye ederim.Tahsin bey ve eşi, Ankara ve İstanbul'da da marketleri var.Özellikle eşinin yaptığı börekleri ve çiğ köfteyi mutlaka deneyin.Kendinizi Türkiye'de evinizde hissedeceksiniz.Birçok şeyi bulabilirsiniz markette.
İsteyene yada ilgilenene:
755 Queensway E. Üzerinde (at Cawthra Rd. ve Haines Rd. arasında ), Unit 16 / Mississauga
türk kuaförü hiç bilmiyorum ama market için finch west ve keele kesişiminde inip, mc donalds ı geçtikten sonra 50 adım yürümeniz yeterli olacaktır. kapısındaki şanlı bayrağımızdan hemen tanırsınız.
iyiymis, ulasimi kolay olur oranin dufferin st.da inip kuzeye giden otobusu yakalamak lazim, hazir gitmisken de yorkdale mall'a gireriz bi de...sagol dubber!!
bulent sen bi git bak bakalim, ne var ne yok :D durum raporunu beklemedeyim =D
american usulu..evet converter'i TR'den getirmeniz daha akillica olur, benim gb futureshop'dan ufacik bi aparat icin 7.5 dolar verip, kazik yememis olursunuz :D
Converterlar her dollar store da mevcut. Sadece 99 cents.
Sigara hakki eger duty free'den alirsan 2 kartondan fazla alamazsin. Ama bakkaldan alip bavula koyarsin istedigin kadar , eger olur da killanirlarsa en fazla sigaralarin gider baska problem olmaz. Bakkaldan alirsam pahali demeyin her halukarda burdan daha ucuza geliyor + turk tutunu gibisi de yok be..
Vancouver, arkadaşımızın dediği doğrudur.1 Karton diye bir sınırlama yok.Bavulunda 3-4 kartondan fazla olmamak kaydıyla sigara götürebilirsiniz.
Aşağıda detaylı bilgiyi veriyorum:
Canada için sınırdan Alkol ve tütün mamülleri giriş limitleri bilgisi:
Alcohol
You are allowed to import only one of the following amounts of alcohol free of duty and taxes:
•1.5 litres (53 imperial ounces) of wine;
•1.14 litres (40 ounces) of liquor;
•a total of 1.14 litres (40 ounces) of wine and liquor; or
•24 x 355 millilitre (12 ounces) cans or bottles (maximum of 8.5 litres) of beer or ale.
You may be able to can bring in more than the free allowance of alcohol, as long as the quantities are within the limit set by the province or territory where you will enter Canada. If the value of the goods is more than the free allowance, you will have to pay both customs and provincial/territorial assessments. For more information, check with the appropriate provincial or territorial liquor control authority before you arrival back in Canada.
Tobacco
You are allowed to bring in all of the following amounts of tobacco into Canada without paying duty:
•200 cigarettes;
•50 cigars or cigarillos;
•200 grams (7 ounces) of manufactured tobacco; and
•200 tobacco sticks.
Kaynak: Duty Free Limits For Canada www.crossbordershopping.ca
abi bu yorkdale mall güzel biyer mi?? ben gerçi nette baktım ama tabi görmek lazım canlı. çok merak ediyorum. torontoya indiğim an eve gitmeden oraya gidicem :))
Evet güzeldir.Bizdeki Istanbul -Kanyon kalitesinde fakat daha görsel güzellikte bir alışveriş merkezidir.Pazartesi -Cuma 10:00-21:00 Cumartesi :09:30-21:00 Pazarları ise 11:00 den akşam altıya kadar açıktır.
Tabiki güzel rahat zaman geçirecek bir yerdir.İlkgün için..
=) getiririm tabiki.. zaten bi poşet ilaçla geliorum hastalık hastası olduğum için... özel kullandığın bi ilaç var mı? şikayetini söyle ona göre bi ilaç getireyim..
arkadaslar merhaba ; İlaç ihtiyacı olanlar için belirtmeliyim ki benim eşim su anda KANADA da ve ben içi baloncuklu özel koruyuculu buyuk bir zarf içerisine birsürü ilaç koyarak eşime PTT den düz posta yoluyla gönderiyorum 7 gün içerisinde eline geçiyor. Aklınızda olsun acil ilaç ihtiyacınız olursa yada simdiden işinizi saglama almak isterseniz TR deki ailelerinizden ilaç isteyebilirsiniz ...Ben 8 ay içerisinde 5 kez gönderi yaptım..
merhaba arkadaşlar kanadada yaşayan arkadaşlar ben kanada ya gelip çalışmak istıorum benım meslegım kuaforum bana yardımcı olabılecek arkadaş varmı acaba
arkadaslar ilac mevzusu acilmis ben de yazayim dedim...Turkiye'den posta yoluyla ilac isteyebilirsiniz, hic sorun cikmiyor. ben ayni ilactan 6 kutu istedim ailemden, gazeteye sarip gondermisler sorunsuz geldi. tanidigimizin bebegi icin de bebek ilaci istemistik, onlar da sorunsuz geldi. normal postayla direk gondersinler hic sorun cikmiyor.