Arkadaşlar merhaba ben j1 vizesi ile amerikaya geldim ama tam kanada sınırında çalışıyorum gelmişken kanadayıda görmek istiyorum bunun için vize almam gerekiyor.İnternette araştırma yaptım pasaportumu ds2019 belgemi iş verenden mektubu falan newyork konsolosluguna postayla yollcuakmşm patronum yollama riskli dedi sizce gerçekten risklimi kaybolma ihtimali warmı weya fotokopisini yollasam bi sorun olurmu..şimdiden teşekkürler
postadan korkuyorsan bizzzat gidip yapabilirsin ama bence riskli değil. PTT ile yollamak riskli olabilirdi ama :P
diğer belgelerin fotokopisini yollasan bile pasaportun kendisini göndermen gerekecek.
Pasaport yurtdışında namustur,aman diyorum başkasına emanet etme...kendin görerek, dokunarak işlemlerini yap.Buna imkanın yoksa,ciddi firmalara elden teslim edilen kargo şirketleri var,onlara pasaport olduğunu söyleyerek zabıtla işlem yaptır.Malum türlere özel işlem yapan kargo şirketleri vardı Amerika'da özellikle de kuzeyde.Türkiye'deki Amerikan konsolosluğu pasaportlara vizeyi verdikten sonra kargo ile eve gönderiyor yıllardır,azıcık obsesyon davranmakta sorun yok bu konu için.
**UNLESS YOU SUPPLY A PREPAID EXPRESS MAIL (UNITED STATES POSTAL SERVICE) OR XPRESSPOST (CANADA POST) ENVELOPE, YOUR PASSPORT(S) WILL BE RETURNED TO YOU VIA REGULAR MAIL. WE DO NOT ACCEPT FedEx, UPS,PUROLATOROR ANY OTHER COURIER COMPANY ENVELOPES - EVEN IF THEY ARE PREPAID BY CREDIT CARD OR ACCOUNT NUMBER.
yani özel kargo şirketleriyle gönderirseniz pasaportunuz normal posta ile geri gönderilir, kabul edilmez.