Merhaba,ben TOEFL sınavına katıldım.Henüz soucumu bilmiyorum ama öğrenir öğrenmez Toronto'daki liselere başvuru yapmak istiyorum.Fakat araştırma yapmama rağmen hiçbir lise bulamadım.Beni TOEFL bursuyla alabilecek eğer okullar biliyorsanız lütfen bana haber verin.Şimdiden çok teşekkür ederim.Bekliyorum cevaplarınızı...
Bence iyi bir araştırma yapmamışsın ben google.com üzerinden 1 dakika 32 saniye sonra tüm Kanada'daki liselerin bilgilerine ulaştım ve de hepsini deneme şansım olmadı ama bir çoğunun linkleri de çalışıyor.Bence bu anlamda bir kere daha arama tekniklerinizi genişleterek devam edin.
Ne yazık ki TOEFL bir baraj sistemi olduğu için bundan 900-1000 puan alsanız bile kimse size ülkesinin konuştuğu dili iyi biliyorsunuz diye burs vermez.Bu noktada sporcu burslarını araştırmalısınız.Arkadaşlarımın çocukları yüzme ve atçılık konularında aldıkları burslar ile Toronto'da okumaktalar.Bence genç nüfus olarak sporcu kimliği ile oralarda burs aramak daha mantıklı gibi.
Teşekkür ederim yorumlarınız,araştırmalarınız ve bilginiz için.Benim Kanada'daki herhangi bir liseden burs alabilmem için sporcu olmam lazım yanlış anlamadıysam.Tekrar teşekkür ederim.
Toronto District School Board (TDSB) Ontario Milli egitm bakanligina bagli olup devlet lisesidir. Torontoda alabilecegin en iyi egtimi buradan alirsin. TDSB bitirince Universiteye gecerken, Tofel ILTS gerekmiyor. Birde Torontoda lise okumak icin herhangi bir ingilizce seviyesi aranmamaktadir. Daha detayli bilgi almak istersen ben TDSB`yle calsiyorum mail atabilrisin, senolkayatr@hotmail.com