LÜTFEN BİR YETKİLİ YARDIM ETSİN :(
  • Öncelikle herkeze merhaba,
    ben tükiye/izmir de düz lise de okuyan biriyim. bu sene lise2 ye geçtim yıl sonu ortalamam 64, ve sayısal bölümünü seçtim. burdaki adam gibi hakkıyla eğitim ve iş kosullarına sahip olmak çok zor. öğrenimimi kanada da devam ettirmek istiyorum ama istanbula gidebilecek durumda değilim şimdi bu yüzden bir yetkiliden yardım istiyorum. oraya gidebilecek yaşamımı bir bayan olarak kolay sürdürebilmenin formüllerini bilmek istiyorum . ailecek askeri ücrete tabiyiz oranın masraflarını nasıl karşılayabilirim? orada öğrenimimi bitirdikten sonra iş imkanları nelerdir ? ve diyelim ki kayıt yaptırcaz bu sene mi yoksa seneye mi o okulda eğitimimi devam ettircem ?

Şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM...
  • Merhaba Tuqche.1994,

Kanada da okul fiyatları seçeceğin üniversite ve bölümüne göre değişiyor.Ancak yinede fiyatları en kötü 12-13.000 CAD civarı . bu dedıgım gıbı en dusuk fiyatlar.Düzgün bir okul ve bölüm olunca 20-25000 civarlarına rahatlıkla çıkıyor.Bunlar senelık fıyatlar bu arada.Aile askeri ücrete tabi ise bu konuda sıkıntı çekebilirsin en başta.Ayrıca kanadada üniversite öğrencileri bildiğim kadarı ile sadece kampüs içi çalışma izni alıyorlar.Sonucta kanadaya gıden butun ogrencılerde bu haktan yararlanmak ısteyeceklerını dusunursek kampüs içinde ne kadar çalışacak alan bulabılırsın bılınmez. Yaşam masraflarını düşünürsek gideceğin şehire eyalete göre yine farklılık göstermekle beraber yinede konaklama-ulaşım-yemek vs. vs. en az 1000-1200 cad arası olacaktır.Dolayısıyla cok cıddı masraflar soz konusu bunları hesaba katmanda fayda var.

Ben 2 hafta sonra işallah kanada da olacağım.Yaptığım araştırmalara dayanarak bunları söylüyorum.Eğer yanıldığım bir konu varsa şuan orda olan arkadaşlar beni düzelteceklerdir.Ama yinede sana kanadam.com ile irtibat kurmanı ve onlara danısmanı tavsıye ederım.Sana en doğru bilgileri vereceklerdir.Umarım yardımcı olbılmısımdır.
  • İlk 6 ay sadece kampüs içi 6 aydan sonra çalışma izni alabiliyorsun.
    Eğer iyi bir iş bulursan yaşam masraflarının büyük kısmını karşılayabilirsin .
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.