Ben 4 aylığına dil kursu için kanadaya gitmeyi düşünüyorum. Uzatma şansı olduğu için öğrenci vizesi almak istiyorum. Sizce turistik vize mi yoksa öğrenci vizesi mi almam daha iyi olur. Hangisinin daha çabuk çıkabileceği konusunda yardımcı olur musunuz?
Merhaba, dediginiz gibi ogrenci vizesi sizin icin daha iyi olur. Ogrenci vizesi icin daha iyi bir basvuru pakedi hazirlamaniz gerekmektedir. Sure konusunda kesin birsey yoktur, basvuranin kisisel durumu, konsoloslugun yogunlugu gibi degiskenler sureyi etkilemektedir.
Biri digerinden daha cabuk cikar diye birsey yok Drasden. Vize paketinin nasil hazirlandigina, evraklarinin tam olup olmadigina, basvurunun finansal yeterliligne filan bagli.
4 ay icin teknik olarak turistik vize basvurusu yapiliyor, yalniz ogrenci vizesi basvurusundaki tum evraklar pakete ekleniyor. Sonucunda kisa sureli ogrenci vizesi aliniyor, bildigimiz uzun sureli ogrenci vizesini almak icin 6 aydan uzun sureli kayit yaptirmak gerekli. Kisa sureli ogrenci vizesi alininca Kanada'dan bunu uzun sureli ogrenci vizesine cevirmek mumkun degil. O yuzden vizeyi uzatmayi dusunuyorsaniz ya da sonradan daha uzun sureli bir programa gidecekseniz bastan uzun sureli ogrenci vizesi almakta fayda var.
merhabakar
ben basvurdum fakat yıllık gider kısmına forumu dolduran kısı 60 bin yazmıs 30 bin yazacagına bu bir problem olurmu?
yaklasık 120bin hesabım var artı olarak 4 tapu ve babamn şirket ortagı
sheri
hayır dil okulu deil lise ustu egitimi benmki
ben tek basvurdum ama sen benm gibi yapma kanadam.com aracılıgılya basvur onlar dahah iyi bilir işi vizedeki gorevlinin neler soracagından nasıl cevap verilcegini solerler.. hiç heyecanlnamana gerek yok oradaki kadın zaten surartsızım teki..senın moralini bozacak herseyi yapar sen kafana takma gelene gecene bagırıor zaten ama sen sallamıcan gözlerinin içine bakacan moralini bozmican..
bende merak edıorum şimdi acaba o yanlsılık bana engel olurmu yıllık gider kısım 30 yazacaklarına 60bin yazmıslar acaba bu problem olurmu lütfen yardımcı olun
merhaba ben öğrenci vizesi almak için başvuru yaptım bugün ret cvı geldi ama ewraklarım ve addi durumum yerinde gerekçeleri ise oraya gittiğimde dönceğime yeterince tatmin olmamalarıymış benim şu an için ne yapmam gerekli cvp için ibo_buyuksener_07@hotmail.com adresine mail olarak yazarsanız sevinirim.
ne kadar para gösterdin bankada
kendi adınamıydı hesap?
dil okulu için mi başvurmuştun
çok soru sordum ama bende başvurcam yakında merak ediyorum
teşekkürler
Dil okulu ve diğer eğitim programlarına başvuruda bulunacak arkadaşların Kanadam.com ekibinden danışmanlık almaları faydalı olacaktır, Dil okulu tercihinde bulunan öğrencilerimizin vize işlemleriyle ve okul başvuru işlemleri ile ücretsiz olarak ilgileniyoruz.
60bin yazilmasi buyuk hata olmus. Boyle seylere dikkat etmek lazim. Basvurun finansal olarak bu 60bini karsilayabilecegini belgeliyorsa sorun yok. Problem teskil etmez.
herkese merhaba, kanada konsolosluğu niyet mektubu diye bişey istiyor neden kanada diye yazacakmışım ama nasıl yazılacağı konusunda bi fikrim yok yadım ederseniz sevinirim.
ahmetsafa selam. Kanadam.com bildigim kadariyla vize danismanligi veriyor. Onlardan yardim alsana...riske atma vize basvurunu. herkes patir patir red aliyor bak sonra yandim dersin :) sadece neden Kanada degil daha bisuru sey yazman lazim. konsolosluk yuzyuze mulakat yapmiyor. o yuzden yuzyuze mulakatta sorulan seyleri aciklaman lazim.
6 aylık dil okulları ve daha fazlası için, öğrenci vizesi alabilirsiniz. Bu artık konsolosluğun sitesinde de belirtilmiş temel şartlardan biri.
Konsolosluğun resim ve bazı bilgilerle alakalı istekleri değişmiş, örneğin sadece 2 resim isteniyor, A4 mektup artık istenmiyor. (Çünkü bir kargo şirketiyle anlaşmalı çalışıyorlar artık). Dosyaların hepsi boşaltılıp sadece kağıtlar ve pasaport veriliyor.
Gökhan Tuna Resim konusunda henüz bir değişiklik yok, konsolosluğun web sitesinden bakabilirsin. Formda "Son altı ay içinde çekilmiş dört adet vesikalık fotoğraf - fotoğraflarınız başvuru rehberinde belirtilen özelliklere uygun olmalıdır (detaylı bilgi için lütfen internet sitemize başvurunuz)" ibaresini görebilirsiniz.
Ziyaretçi vizesi için 2 adet vesikalık resim belirtilmiştir.
merhablar,
11/07 tarihi itibariyle kanada/montreal e 8 aylık dilokulu için vize başvurumu yaptım.bütün işlemlerimi kanadam.com/ tankut bey rehberliginde yaptım.cok iyi biz vize paketi hazırladım,2005 yılından beri acık olan hesabımda basvurudan 1 hafta once yatırdıgım 18.000 ytl yi ve sponsor olarakta doktor olan amcamın 2005 ten berı acık olan hesabında 300.000 ytl yani sponsorum ve benim hesabımda yaklasık 296.000 cad para gosterdım.2 tane unıversıte mezunuyum ve suan uluslararası bır fırmada 3,5 yıldır calısıyorum.dondugumde tekrar aynı fırmada calısacagım ıcın yazı da aldım.daha once de 1 defa y.dısına tatıl amaclı vıze almıstım.pasaportumda bunu da gorebılır konsolosluk.cok ıyı bır nıyet yazısı yazdık tankut beyle beraber ve suan ıcın basvuru sonucunu beklıyorum.08/08 tarihine bılet rezv. yaptım ancak zannerdersem bu tarihe kadar vızem yetismeyecek.bu cokda onemlı degıl.yeterkı vızemı alayım.
benım sorum su olacak? arkadaslar bu aralar ogrencı vızesıne basvuru yapan arkadaslar vızenızı ne kadar surede aldınız ve bu ısı bılen arkadaslara gore de yukarıdakı detaylara gore vıze alma sansım sızce nedır?
vize için evraklarımı tamamladıktan sonra p büyükelçiliğe ankaraya temmuz 8de elden teslim ettim. temmuz 18de elime bir yazı ve pasaportu geri göndermişler. kagıtta aynen şöyle yazıyor.
aşagıdaki işaretlenen BÜTÜN dokumaları pasaportunuz ve bu yazı ile beraber 30 gün içinde elçiliğe sunmanız gerekmektedir. aksi takdirde başvurunuz red edilecektir.
işaretli 3 kutucuk aşagıdaki gibidir.
your parents bank statements for the last year - both personel and business bank statements
A4 size envelope addressed to yourself ( the adress on the envelope must be the same as the one you declare on the application form)
other any other additional proof of funds
ayrıca şunu belirtmek isterimki hesabımda 20.000 usd ve aileme ait 3 tapu göstermiştim
ne yapmam gerekiyor ? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
merhaba,
öğrenci vizesi basvurumu yaptım ancak basvuru formunu scan edip maillerimde saklamıstım.az once evraklarımı kontrol ederken fark ettım.addıtıonal family information kısmında sectıon b//yani cocuklar kısmına ben kız kardesim ve erkek kardesimin detaylarını girmisim ve relationship kısmına da brother ve sister olarak belirtmişim.sizce bu hatanın cezası ne olur? red mi alırız? :(((( düzeltme icin evraklar iade mi olur? yoksa bunu sorun etmez ve duzeltırlermı?
merhaba arkadaslar,
yaklasık 15 gun once yaptıgım,ogrenci vize basvuru sonucumdan az once red aldıgıma dair yazıları ve evraklarımı aldım.:((((((((((((((((( yıkıldım resmen....hicbir eksik evragım yokken red aldım.%90 kabul alırsın denilen peketten red aldım.
red nedeni:tekrar turkiye ye donecegime ikna olmamis olmaları...
sirketimden yazı almıstım donecegime dair.ama bunu yeterli görmediler galiba.
sizden ricam red nedenimi dikkate alarak,vize paketime ne gibi ekstra evraklar ekleyebilirim?
ve hemen tekrar basvuru yapabilirmiyim?
ayrıca tekrar basvuru icin yine 125cdn yatırmalımıyım konsolosluga??
Oktay bey,
ben, bahsettiklerim yapılsın diye yukarı bilgi yazmadım. Şuanda kanada'dayım. Sadece teorik bilgilerin bazen uygulamada şaştığını belirttim. Konsoloslukta bazı panik olan insanlar görmüştüm. O sebeple bilgilendirdim. Tabiki vize formunda belirtilenler temin edilerek başvuruya gidilmeli, ancak orada bazı ani değişiklikler olabiliyor. Sadece onu belirtmek istedim.
selamlar.
misafir durumun cok trajikomik. uzuldum senin adina ama bi gulumsemede olusmadi degil hani. 296 bin kanada dolari arti 2 universite mezunu arti 3 bucuk yildir bi sirkette calisiyo zaten. hani baya is adami olmussun. acikcasi bende inanmadim montreal a gelip 8 ay sonra doncegine.bu kadar vasifli bi adam dil okuluna gelcek geri doncek. adamlar daha cok vasifsiz eleman isteyip burda egitiyolar sanirim. sen direk buraya is adami olarak gelmek istiyosun. aylik en az 3000 dolardan is bulman cok kolaydir heralde.nie donesin ki. tavsiyem madem maddiyettan derdin yok. yatirimci girisimci falan die basvur gocmenlige. geldikten sonra yazilirsin bi dil okuluna halledersin ingilizceyi. ama yok ben geri doncem diosan. bisi diyemem
ben şuan türkiyede bir üniversitede okumaktayım.ve üniv eğitimi dondurarak dil eğitimi alıp geri dönmeyi düşünüyorum cunku en fazla sanırım 1 yıl dondurabilirim okulumu.bide acık öğretimdede okuyorum.ancak yurt dışında dil eğitimi almak istiyorum.montrealde concordia üniversitesiyle baglantı kurdum bana fiyat ve kursa başlangıc tarihleri hakkında bilgiler verdiler.ocak 2009 da kurs baslıyormuş.ve ocak 2009 a yetişmem gerekiyor.ancak henüz bir vize basvurusunda bulunmadım.kanadam.com dan yardım istedim mail attım ancak 3 gündür cvp gelmedi.lütfen burdan bir kez daha diyorum benim için gecen her gün aleyhime işliyor.ingiltere düşünmüştüm ancak cok pahalı geldi.montrealede daha önce dil eğitimi için giden arkadaslarım var.concordia üniversitesinden cok memnun kalmışlar.ben suan 1. kurdayım ve oraya giderek 3. kura kadar gelmek istiyorum.çünkü okudugum mühendislik alanında bu şart.dil bilmiyorsan cokta mühendisliğin umurlarında olmuyor.kanadam.com ta görevli arkadaşlardan vize için yardım istiyorum.ücreti neyse ödemeye hazırım. telefonum: 05xxxxxxxxx msn adresim hasxxxxxxxxxx.com şimdiden teşekkür ederim.herşey gönlünüzce olsun..hayırlı günler...
merhaba arkadaşlar,
forumu takiop eden arkadaşlar bilir...bundan 20 gün evvel 8 ay montreal için yaptıgım ögrenci vizemden hersey tam olmasına ragmen türkiye ye dönecegime ikna olmadıklarından red almıstım.pes etmedim tekrar basvurdum gecen hafta salı günü 19/08/2008 ve bugün itibariyle de 2 .basvuru sonucunda kanada dil okulu ögrenci vizemi almıs bulunmaktayım ))))))))
inanılmaz mutluyum,inanılmaz heyecanlıyım.
06/08/2008 de montrealdeyim .
kanada'ya gitmek için hazırlanan ve başvuru yapacak arkadaşların allah yardımcısı olsun hiç kolay bir süreç değil.
kanadam.com tankut bey'e ve diğer arkadaslara ilgi ve desteginden dolayı tesekkür ediyorum..
ve tabiki bu forumda deneyimlerini paylasan arkadaslara da.
ayrıca özellikle 1 kişiye ayrıca tesekkür ediyorum ki o zaten kendini bilir :D allah onun destegini üzerimden eksik etmesin.
gerçekten azminden dolayı seni kutluyorum
istedikten sonra yapılamayacak şey yoktur
oradaki yaşamında da sana başarılar diliyorum
artık darısı başımıza ve tüm vize alacaklarada allah yardım etsin
ben kanadaya dil okuluna gitmek istiyorum 7 aylık bi süre için. ama burdaki danışmanlık şirketlerin hepsi gitme oranının düşük olduğunu boşuna masraf yapıp gitme dediğini söylemek istiyorum sizlere. ne yapacağımıda bilmiyorum açıkcası gerçekten bu kadar zormu kanada vizesi.
neden düşükmüş sebep gösterdiler mi?
istedikleri belgeleri hazırlarsan alırsın ama
para durumun da önemli oradaki masraflarını karşılayacak gücün varsa verirler bence
masraflarımı ailem karşılayacak babamın adına 50 milyar para var bankada bide 3 katlı ev var. kendisi emekli ama halen çalışıyor. bende dil okuluna gidiyorum burda english time 3. kura geçtim kuru bitirince kanada da devam etmek istiyorum burda boşuna zaman kaybetmek istemiyorum. ben bu sene üniversiteyi bitirdim ama açıköğretimi bitirdim kamu yönetimi mezunuyum. dışardan bitirdiğim için bir dezavantajmış benim için öyle diyorlar. cevabını bekliyorum sheri
mrb dejavu
ya bunları hangi danışman söylüyo anlamadım.
bende açıkögretim ingilizce öğretmliği okudum ve önce toefl sonra master a gidicem.
bence sen dil okuluna çok rahat gidersin açıkögretimle hiç alakası yok
ama niyet mektubunun iyi yazılması gerekli çünkü senin orada kalacağını düşünebilirler
inan beni biraz olsun rahatlatıyorsun sheri. insan ister istemez kafaya takıyor. o kadar hayal ediyorsun sonrada umutların yıkılıyor. danışmanlık şirketleri bana diyorki açık öğretim okuduğun için boş zaman sanıyorlar ve senin çalışmanı ispatlaman gerekiyor diyorlar. bende çalıştığım yerlerden referans alabileceğimi söyledim ama sigortam yoktu çalıştığım yerlerde. sigortanın falan olması gerekiyor yoksa inanmazlar diyor ne biliyim daha bir sürü şeyler çıkartıyorlar.
Basvurularinizda yardimci olmamizi isterseniz bize (Kanadam.com) ulasin lutfen. Herhangibir danismanlik ucreti talebimiz yok dil okullarinda. Vize basvurularinizi biz hazirliyoruz. Basvurulariniz ne asamada?
merhaba gülcan hanım ben sizin sitenizi inceleyerek sizle gitmeye karar verdim. kardeşiniz oktay beyle iletişime geçtim. ama bazı kaygılarım var bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. msn adresim sezai_seren@hotmail.com
merhaba.bu önümüzdeki haftaya vize basvurusunda bulunacagım.evrakalarımın büyük çogunlugu hazır.ancak suan halihazırda okudugum üniversitemi 1 yıl dondurdum.ve tekrar okuluma dönecegime dair belgede sunucam.6 ay uzatmalı vize alarak ingilizce okumak istiyorum.ancak benim sorunum su.okuldaki transkripim cok iç açıcı degil.notlarım cok kötü.zaten istemeyerek girdiğim bir bölümdü.notlarımın kötü olması benim yurt dısında dil eğitimi almama karşı sorun olurmu?illa eğitim durumu cok iyi olanlarmı bu tür imkanlardan faydalanabiliyor.maddi durumm v.s hersey tam ancak bu okul durumumdan dolayı niyet mektubundada sıkıntı yasıyorum.kanadam.com yetkililerinden bana yardım etmelerini isterim.şimdiden cok teşekkü r ederim.
arkadaşlar ben kanadaya dil kursu ve sonrası kolej için gitmek istiyorum gerekli olan formu nereden doldurmam gerektigini bulamadım yardımcı olabilicek biri varmı.
arkadaşlar konsolosluk aranıp belgelerinizin ne aşamada olduğu soruluyor mu? yani bir cevap alınıyor mu konsolosluktan? yoksa onları beklemek mi lazım
birde şu günlerde vize alanlar ne kadar sürede ögrenci vizesi aldıklarını yazarlarsa kendim için bir tahminde bulunabilicem
teşekkürler
cvb için teşekkürler pasha
kısa sürede almışsın vizeyi nş benimkide kısa sürede belli olur
senin dil okulu mu master mı ? biraz bahsedebilirmisin vize paketinden
kaç aylık vize aldın mesela?
danışmanla mı yalnız mı başvurdun?
seni soru yağmuruna tuttum ama bu bekleme çok stressli :)
benimki advanced business management diploma program...başta 1 ay da ingilizce kursu var.
toplamda 13ay sürücek ama vize 15aylık geldi.
tankut ve oktay beyin yardımlarıyla başvurdum, her aşamada yardımcı oldular sağolsunlar.:) cuma günü de gidiyorum çok heyecanlıyım:))
ne kadar stres altında olduğunu tahmin edebiliyorum, sende alırsın umarım en kısa sürede vizeni;]
vizen hayırlı olsun pasha darısı vize bekleyen bize
iyi yolculuklar
arkadaşlar başka şu günlerde vize alan yok mu?
ben şey sorucam ögrenci vizesi için 2 mi 4 mü resim gönderiliyo ?
ben 2 resim gönderdim ama bazı yerlerde 4 yazıyor
yanlışlık yapmaktan korkuyorum
teşekkürler
mrb a_p13
sendeki listenin kaynağı nereden danışmanın mı verdi?
ya arkadaşlar iyice stres oldum bi sorun olur mu acaba ? başka 2 resim gönderen oldu mu acaba?
benim danışman 2 resim oldu artık dedi ya:(
benim danısmanım vanvouverda ysayan biri okuluda ayarladı 4 resim yazıyor onun bana yolladıgı evrak listesinde ama bazı yerlerdede 2 yazıyo en iyisi www.kanada.com.tr den evrak listesini indir bak ne gerkiyor diye .bakalım yanlıs mı yapmışsın dogrumu.