Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorronin
    • CommentTime15 05 2009 düzenlendi

Slm kusura bakmazsanız yukarıdaki sorularımı yineliyorum görülmediğini düşünürek; yönetici arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ben 2 aylığına Kanada da dil eğitimi almak istiyorum ve daha sonra da duruma göre eğitim süremi uzatmayı düşünüyorum.
    - Bu iki aylık süre için bile olsa öğrenci vizesine başvurabilir miyim?
    - Yoksa turist vizesiyle gelip tekrar Türkiye' ye dönüp öğrenci vizesi mi almam gerekiyor?
    - Niyet mektubumda programımı uzatacağımı söylemem yeterli olur mu?
    - Ayrıca siz Kanadam.com Vancover harici diğer şehirlerde de kayıt işlemlerine yardımcı oluyor musunuz? Mesela Ottawa...

Bilgilendirirseniz sevinirim...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime15 05 2009 düzenlendi

Basvurunun niteligi Kanada'da ne kadar kalmak istedigine bagli olmali... Sonrasinda vize sorunlariyla karsilasmamak icin uzun vadeli dusunerek plan yapmani tavsiye ederim. Orneklersek:

Eger 6 ayin uzerinde kalma ihtimalin varsa, 2 aylik dil egitiminden sonra orada ne yapmak istedigini de, niyet mektubunda bir sekilde izah ederek direkt ogrenci vizesine basvurman daha mantikli. Bu izahin guclu ve indandirici olmasi onemli, yoksa geri donmeyecegine inanma ve akabinde red verme ihtimalleri artar.

Eger 6 aydan evvel doneceksen, 2 aylik kursa baslayip ardinin 6. ayin sonuna kadar egitimine devam etsen dahi sana verecekleri vize ziyaretci vizesi (turist vizesi) olur. Turist vizesini (Ziyaretci vizesi) Kanada icerisindeki gocmenlik ofislerine basvurarak uzatman mumkun degil. Kanada disindan muracat etmen gerekli. Muracaatini degerlendirecek en yakin Kanada Elcilikleri de ABD'de. Kanada - ABD sinirina en yakin elcilikler ise Seattle ve Buffalo'dalar. Basvurunu bu elciliklere, bireysel (bu durumda ABD vizesi sahibi olman gerekir) ya da Kanada'dan posta yoluyla yapabilirsin.

Ottowa konusu: Evet olurlar, neden olmasinlar. Kanadam.com'un merkezi Victoria ve Vancouver'da ama kayit icin Kanada genelinde yardimci oluyorlar.
    • CommentAuthorronin
    • CommentTime15 05 2009

Çok teşekkür ederim Erti; çok aydınlatıcı oldu. Sağol...
  1.  
    Merhaba Ben vize basvuru hazirligimi tamamladigim ve basvuruda bulunacagim sugunlerde
    Basvuru yaptiktan sonra Vizenin Kabul yada red edildigi bilgisinin nasil alinacagini
    ogrenmek istiyorum sozlumu yoksa yazili bir belge ilemi bildiriliyor ? Bu sureci yasayan arkadaslar deneyimlerini
    paylasabilirler ise benim durumumdaki diger arkadaslarda aydinlanmis olur
    • CommentAuthorHolygun
    • CommentTime25 01 2010

Kabul edildiğini pasaportunuzdaki vizeden.

Red edildiğini. Yanında ek olarak gönderilecek açıklama yazısından anlayabilirsiniz.

Diğer bilgilerin hepsi sitede mevcuttur.
    • CommentAuthorsparky
    • CommentTime25 01 2010

6 aydan kisa bir egitim alicaksaniz ziyaretci(visitor) degil SX-1 adli vizeyi alirsiniz. Eger 6 aydan sonra uzaticaksaniz ABD ye pasaportu yollamaniz gerekmektedir. En kolay yol bu. Fakat su da var, ABD ye yolladiginiz pasaportun red yeme sansi yuksek.
    • CommentAuthorHolygun
    • CommentTime25 01 2010

Pardon ABD ile konunun alakası nedir?
  2.  
    Sayın Holygun ;

Aydinlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler
  3.  
    Arkadaslar birde sunu ogrenmek istiyorum Genelde vize basvurusunda bulunduktan nekadar sonra Kabul yada Red bilgisi geliyor ? benim formdaki arkadaslarin yazdiklarindan gordugum max. 1 ay birde vize red edildikten sonra en az kacgun sonra tekrar basvurulabilir ( Kanada icin ) ? bu konularda deneyimlerinizi paylasirsaniz memnun olurum
  4.  
    Merhabalar,
    Ben şubat ayı içerisinde Kanada'ya gitmeyi planlıyorum. Kız arkadaşım orda yüksek lisans yapmakta ve ben hem yaza kadar onunla kalmak hem de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde devam eden yüksek lisans eğitimim dahilinde tezimin bir kısmını orda yazmak için 6 aylık turist vizesi almak istiyorum. Buradaki derslerimi vermiş durumdayım, yüksek lisans ile ilgili bir devam zorunluluğum yok. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında sizden bilgi almak istiyorum. Ancak şöyle bir durumum var, daha önce Aralık, 2009 da Kanada'daydım ve bu seyahat için aldığım vizenin bitiş tarihi 11 Şubat 2009. Tabi, tek girişlik vize almıştım; sanırım başvuru sırasında bununla ilgili bir sıkıntı yaşamam. Dediğim gibi, 6 aylık turist vizesi alma konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.
  5.  
    uzun süreli öğrenci vizesi almak icin basvuru yapacağım ablam ve eniştem VİCTORİA da ikamet ediorlar gerekli şartlar nelerdir????
    • CommentAuthorstjohns
    • CommentTime31 01 2010

hasan,
    tez çalışmalarını burada sürdüreceksen visiting student olarak geliyorsun, deü'den ve mun'dan alacağın visiting kabul vs belgelerinle vize başvurusu yapıyosun.
  6.  
    dil öğrenmek için gitmek istiorum sadece 6 aydan fazla eğitim almak istiorum buda uzun süreli vize basvurusu gerekiormus bunun sartlarını arastırıorum...
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir