Edmonton'da yaşayanlar
  • Selamlar.
    Artik bende Edmonton'da yaşayacağim. eşimden ve internetten öğrendiklerim var tabii. ama orada yaşayanlardan fikir almak daha sahici gibi geliyor bana.
    1 ekimde edmonton da olacağim.orada yaşayan türk arkadaşlarimin gözlemlerini merakla bekleyeceğim. iyi günler herkese.....
  • merhaba kayali..aramiza hosgeldin....bende alberta eyaletinde calgary sehrindeyim...MRT bolumuyle alakali bilgi topluyorum..sen bu bolumde kariyer yapmis birisi olarak lutfen bana bolum hakkinda radyoloji hakkinda bilgi verirmisin...tam olarak MRT bolumunden mzun olunca hastanelerde ne yapiyorum ??
  • edmonton'a hiç gitmedim ama duyduğum kadarıyla kışları çok soğuk (-25 ile -40 arası) bir yer. ayrıca kanada'nın diğer büyük şehirlerine nazaran nüfusun çoğunu beyazlar oluşturuyormuş. bilen arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur.
  • merhabalar.Ahmet1075,MRT bölümünden mezun olduktan sonra,radyoloji (yani halk arasında bilinen adıyla röntgen) cihazlarını kullanabilliyorsunuz.Cihazları kullanarak teşhise yönelik manyetik rezonans,tomografi,mammografi,anjiografi vs.vs. çekimleri yapabiliyorsunuz.İş alanı oldukça geniş çünkü teşhis için mutlaka radyolojik tetkiklere ihtiyaç var.Dolayısıyla bu çekimleri yapan radyoteknologlara...Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • SANIRIM EDMONTON'DA YAŞAYAN TÜRKLER YOK.YA DA HENÜZ BU FORUM VE KONUYU GÖRMÜŞ DEĞİLLER...NEYSE,7 GÜN SONRA ORADA OLACAĞIM.GÖRDÜKLERİMİ,YAŞADIKLARIMI HATTA YOLCULUĞUMDA İTİBAREN ANLATIRIM.BENİM GİBİ YENİ GİDECEK OLANLAR,BİR ÇOK ŞEYİ MERAK EDİYORUZ TABİİ.VİZE ALMAK BAŞLI BAŞINA BİR STRES.HERKESE İYİ AKŞAMLAR...
  • kayali, tesekkur ederim verdigin bilgiler icin...peki radyoteknologlarin sagligi ne durumda ?? yani duyduguma gore surekli radyasyon altinda kaldigi icin omurleri kisa oluyormus ?? benim MRT hakkinda daha fazla bilgiye ihtiyacim olacak...bilgi lutfenn
  • albertada yaşayan varmı lütfen bana acil yazarmı veya tel çaldırırlarsa ben ararım lütfen tel 05072970840
  • ahmet selam nasılsın ben hakan
  • arkadaşlar birileri varmı
  • mrb hakan ben albertada ogrenciyim calgary sehrinde...buyur seni dinliyorum ??
  • ben de alberta ya gitmeyi planlıyorum yakında.
    orda ne kadar türk var ,evlerin araları ne kadar sık,türkler avrupada bazı şehirlerin bazı semtlerinde olduğu gibi belli bölgelerde mi toplanmış yoksa karma mı bunlara cevap verirseniz memnun olurum.
    bir de albertada yaşamaktan memnun musunz.bir sorum daha olucak,orada pakistanlı ve hindistanlı insanlara kınayan gözle bakıyorlar diye duymuştum ama başkent toranto için geçerliydi.gerçekten sevilmedikleri doğru mu.türklerin de sevilmeme ,hor görülme gibi durumlarla karşılaştığı oluyor mu.
    teşekkürler
  • ahyazoglu

sizin bölümünüz nedir acaba?
  • merhaba hatice ;
    alberta bolgesinde yasamaktan gercekten memnunum yani insanlari cok sicakkanli..burda fazla turk yok ve turk bolgeside yok yani daginik bir yerlesme var turkler icin...mesela bayramin 3. gunu butun aileler camide bayram icin toplandik ortalama 200 kisi vardi..yemek yedik ve cocuklara bayram hediyesi dagitildi.. evlerin aralari birbirlerine cok sik degil yani 1 milyon nufus olmasina ragmen kanadada sehir cok genis bir alana kurulmus durumda..o yuzden araba sart :) simdiye kadar boyle bir ayrimciliga rastlamadim..pakistanlilar ve hindistanlilar genelde temizlik isiyle ugrasiyolar..burda ayrimcilik hor gorme sifir diyebilirim...alberta bolgesine gelip tek sikayet edeceginiz sey ozellikle calgary icin pahali ve kislari asiri soguk...daha kisini gormedim ama pahali hayati simdiden biktirdi :) ben tesekkur ederim

merhaba baris;
    ben simdlik ingilizcemi gelistiriyorum gerisi Allah kerim..kolejde okumayi dusunuyorum ama daha tam kararimi vermedim...
  • ahyazoglu,,

nasıl gidiyo ingilizce eğitimi? ortama, çevreye uyum sağlayabildin mi?
  • daha once ingilizcem vardi intermediate ustu..burda ablamla birlikte kaldigim icin okuldan sonra mecburen evde turkce konusuyorum :) o yuzden yavas yavas ilerliyor biraz tabi benim elimde insallah daha da iyi olacaktir...cevreye uyum cabuk sagladim yani daha once 2 kez yurtdisi tecrubem vardi o yuzden hic skinti cekmedim zaten ablamin burda yasamasi ayri bir arti katti...sen neler yapiyosun ?
  • ahyazoglu

ben bi terslik çıkmazsa en geç 8 ay içinde torontoda olurum diye düşünüyorum. (tabi bu tahmini bi süre..)

ama çok endişeliyim. bambaşka bir ülke, bambaşka bir kültür, her ne kadar alışkın olsam da farklı bir dil... geçen yıl liseden yeni mezun ben de ilk olarak senin gibi dil eğitimi alıp ondan sonra college a geçmeyi planlıyorum. henüz tam olarak bölüm için karar verebilmiş değilim. şimdilik finans düşünüyorum ama hala bana en uygun olacak bölüm hangisidir bilemiyorum. zaten bunu düşünmek için çok erken ama benim paranoyalarım işte.. 10 yıl sonrası bile illa belli olacak hesapta... sanki yarınımız garantiymiş gibi.. :)

kanadaya gelmeden burda çalışma yapiyim diyorum ingilizce için. en azından oraya geldiğimde işim biraz olsun daha kolay olur.
  • ever baris..kesinlikle buraya gelmeden once dil egitimine git orda en azindan grameri hallet turkiyede buraya gelince is sadece pratige kalsin..bol bol listening yap DVD izle ingilzce alt yazili ingilizce olsun..anlamasanda izle..zaman icinde sasiracaksin gercekten cok ise yariyor :)
    uyum saglama konusunda kendine guvenin olsun..hic bir seyi turkiyeyle kiyaslama kiyasliyacaksanda torontoyu gozunde buyut... buyut ki cabuk alisasin :)
  • ahyazoglu

o çalışmayı yapıyorum zaten ingilizce ses, ingilizce altyazılı dvd ler. yakın bi zamanda toefl eğitimime de başlayacağım istanbulda. yalnız aynı senin gibi olacak benim de evde türkçe konuşmam gerekecek :) çünkü ailem hep türkçe konuşacak. ben her ne kadar ingilizce konuşalım desem de yine türkçe konuşulacak eminim :)

bu arada calgary ye baktım google earth ten. gerçekten güzel biryermiş. tabi canlı canlı görmeden bu yorumu yapmak yanlış ama fotoğraflardan öyle görünüyo :)

sosyal hayat nasıl? kanadada arkadaşlıklar çok yüzeysel, pek arkadaşınız olmaz, olsa da tek tük olur vs gibi yorumlar alıyorum. yerinde öğrenci olarak gözlemleyen biri olarak sen nasıl buldun acaba?
  • toefl eğitimi alma. Toefl yalan bişey. Ayrıca hükümetle işin oldumu misal göçmenlik konusunda TOEFL ı kabul etmiolar. IELTS kabul ediliyor. ve gayet basit bir sınav.
  • anladım ama burda toefl eğitimi veriliyor bnim bildiğim yerlerde. yorumun üzerine ielts i de araştıracağım.
  • SELAMLAR.1 EKİMDE EDMONTON'A EŞİMİN YANINA GELDİM.5.GÜNÜM VE BEN ŞİMDİDEN BURAYI SEVMEYE BAŞLADIM.HAVASI ÇOK TEMİZ,İNSANLARI KİBAR.UMARIM İLK İZLENİMİM DEVAM EDER.ÇARŞAMBA GÜNÜ DİL OKULUNA BAŞLAYACAĞIM.GÖZLEMLERİMİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM.ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN....
  • hayırlı olsun.. umarım herşey dilediğin gibi olur... tecrübelerini aktarmaya devam edersen seviniriz.. selamlar
  • TEŞEKKÜR EDERİM DORUK,UMARIM HERKES İÇİN HERŞEY İYİ OLUR.BUGÜN 20.GÜNÜM BURADA.ASLINDA ARTIK GÜN GÜN SAYMAYI BIRAKIP,BURADA YAŞAYACAĞIMI KABULLENMELİYİM.KABULLENMEK DİYORUM ÇÜNKÜ YALNIZLIK BAZEN BUNALTIYOR.BURADA Kİ EN BÜYÜK HANDİKAP YALNIZLIK.BUNU BİLEREK GELMEK LAZIM.NEYSE,BUDA ZAMANLA GEÇECEK DİYE UMUYORUM.SANIRIM BUGÜN BİRAZ KARAMSARIM.KENDİMİ DAHA İYİ HİSSETTİĞİM BİR GÜNDE DEVAM EDERİM.HERKESE İYİ GÜNLER...
  • arkadaslar bende edmontona gittim .bizim van "dan bi farki yok.caddeler genis ve etraf baya temiz ' kizlar guzel ama . egitim olarakta burada alberta universitesi cok iyi . evlerin kirasi tek oda 650 civari .2 odali evler 700-800 arasi vergi olarak vancouver ve torontodan cok daha dusuk. luks araba cok az /arabalar ucuz baya . benzin ucuz . yemekj ucuz ama otopark cok pahali ( 10 CAD ) yapacak pe fazla birsey yok bu sehirde ama cok zengin .dunyanin butun petrolunun 8 kati alberta eyaletinde . geleneler ve yasayanlar genelde memnun .cok genc insan var ve baya party yapiliyor.ula;im burada cok fazla gelismis ama yinede baa suruyor. bazi yerleere daha bu sene mart ayinda bitecek metrolar yapiliyor. daha bitmemis yani . nese herkese basarilar para kazanmak ve sakin yasamak icin burasi ideal.
  • merhaba ferit..bende edmontondaydim 1 haftadir normalde calgaryde kaliyorum...yani soyle bi sey dikkatimi cekti neredeyse fast food tarzi islerin hepsinde eleman acigi var ve her tarafa ilan vermisler..dogrusu cok sasirdim tabeladan cok now hiring yazisini gordum :)) edmonton calgaryden soguk ama petrol daha ucuz sanirim ev kiralarida ucuz..ayrica orda turk kahvesi lokali ve restaurantida var...yasamaya makul bi yer :)
  • MERHABALAR.TURK EHLİYETİMİ BURADA NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM.AYRICA EMLAKCILIK YAPABİLMEM İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?ÖZELLİKLE YÖNETİCİLERDEN CEVAP BEKLİYORUM.BU KONULARDA BİLGİ SAHİBİLER ÇÜNKÜ.TEŞEKKÜR EDERİM OKUYAN VE DE CEVAP VERECEK OLAN ARKADAŞLARA.
  • SELAMLAR.UMARIM HERKES İÇİN HERŞEY YOLUNDADIR.BEN İNGİLİZCE ÖĞRENMEKLE MEŞGULÜM.DİL ÖĞRENMENİN PRATİK VE KOLAY YOLLARI VARSA,ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.SAĞLICAKLA KALIN...
  • www.howjsay.com , cok iyi bir ingilizce telafuz sitesi, telafuz edemedigin kelimenin ingilizcesini yazarsin senin icin telafuz eder.
  • Merhaba biz de eşimle Edmonton'a gelmeyi düşünüyoruz. Şu anda Türkiye'deyiz 2 aylık bir bebeğimiz var yazın gelmeyi planlıyoruz. Küçük bir cafe açmak ne kadara mal olur sizce. Dükkan kiraları ya da bir mall'da corner kiralamakla ilgili bilginiz var mı?? Kredi alabilmek için ne kadar süredir orada olmak gerekiyor acaba??Biz turist olarak gelmeyi düşünüyoruz bu esnada bir iş bulursak nasıl çalışma izni alabiliriz acaba. Biraz çalışıp sonra kendi işimizi yapabilmeyi hayal ediyoruz. Sizce nasıl bir yol izlememiz lazım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler....
  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
  • Selam, ben 11,5 yildir Edmonton'da ("Deadmonton" argosu) yasiyorum. Buraya gelen gocmen/yerliler is icin genelde gelir. Sehir o kadar da cekici degil. Sorusu olan email atsin emailim: edmturk@gmail.com
  • MERHABA.DİL OKULUNA BAŞLADIM.NORQUEST COLLEGE.BENİM GİBİ HİÇ BİLMEDEN GELİP,SONRASINDA ÖĞRENENLER LÜTFEN YAZIN.ÇÜNKÜ HİÇ ÖĞRENEMEYECEKMİŞİM GİBİ DÜŞÜNÜYORUM.ŞU ANDA LEVEL 3,İNTERMEDİATE SINIFINDAYIM.AYRICA SAYIN EDMTURK'ÜNDE SÖYLEDİĞİ GİBİ BURAYA GELENLER İŞ İÇİN GELİYOR.EŞİM DE BU NEDENLE TORONTO DAN BURAYA 3 YIL ÖNCE GELMİŞ.NEYSE,ŞİMDİLİK HOŞÇAKALIN...
  • yaw şu ingilizce öğrenemicem aşalanmasını aşın arkadaşlar. illaki ögreniceksiniz. canınız sıkıldıgında ingilizcenizi test etmek için gidin bir arkadaşla konuşun görün nekadar ilerleme kaydettiginizi.

ben halen ingilizce ögreniom yaw :) ne biçim dilmiş... bütün gün yeni kelimeler ögreniyoruz. :D
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de yakında Edmonton'a geleceğim.Akademik eğitim ile ilk etapta Kanada'daki yaşantıma başlamak istiyorum.İçinizden Edmonton'daki kolej ya da üniversitelerde ders veren Türk hoca tanıdığı olan var mı acaba.Teşekkürler.
  • daha once calgary ile ilgili de sorular sormustum. edmonton'dan hep ''dead'' ve cok soguk seklinde bahsediyorlar. sizce bu gercekten de dogru mu? ayrica alberta eyaletiyle ilgili sevgili berk arkadasimizdan bazi bilgiler almistim bu forumda. yine de sadece bilgilenmek istiyorum.

ev kiralari ve vergi ucuzmus. otoparkin pahali olmasina da bir sekilde alisir insan. benim en merak ettigim sey sehrin sogugu. bu sene bir gun yanlis hatirlamiyorsam -51 derece hissedilmisti. o sogukta pekte disari cikmak istemez insan. kaldi ki ben bazen toronto'da bile soguktan sikayet ediyorum. mesela su anda sehir kac derece? yerler karli mi?

ayrica yukarida nufusunun cogunlugunu beyazlarin olusturdugu yazilmis. yine de gocmen vardir diye dusunuyorum bu sehirde, hele ki buyuk sehir oldugunu ele alirsak. ama toronto veya vancouver kadar karisik olmamasi da bence bir avantaj.
  • @Sait

Sogukluk Edmonton ile Calgary arasinda, Calgary daha guneyde olmasina ragmen, daglar kadar fark gostermez. Ev kiralari bu yil ucuzladi denilebilir hemen hemen, zira ekonomik olarak dibe dogru yoneliyor su aralar. Saat ucretleri fazlasiyla dustu. Vergi ucuz degil ,sadece bir vergi oduyorsunuz alisverislerde.. Diger bazi eyaletlerde GST+PST odersiniz. Otoparkin pahali olmasina maalesef cok kolay alisamassiniz eger zengin degilseniz onu belirteyim. Duzenli bir is hayatinda , hatiri sayilir bir para tutar zira..

Bu tip soguklarda disari cikar insan cunku rutubet Turkiye'deki gibi degildir. Evet son bir haftadir serin bahar havasi gibi hava mevcutken, dun gece hayli kar yagdi. Yerde su an kar var, yollar acik ama..Bu sabah -5 idi.

Beyazlar, yerliler(kizilderili kokenli) gocmenler evet mevcuttur. Buyuk sehir degerlendirmesi yaparken, yuzolcumune gore yapmayin yaniltir. Alan olarak buyuktur(ucsuz bucaksiz) ancak islevsellik acisindan daha kucuktur.
  • CommentAuthorErdemnewcomer CommentTime3 dakika önce düzenle
    Merhaba,

PR'ımı 2 hafta önce aldım. Yaklaşık 2 yıllık bir bekleyişin sonunda buna ulaşmak güzel bir duygu. Ancak bu bekleyişin sonucunun mutluluğu, yerini tabiki hayat kurmak isediğimülke ile ilgili bilgi ve forumlarda gördüğüm bazı zorluklar almaya başladı. Ben hayatım boyunca hep yurt dışında çalıştım. Gerek Avrupa gerekse ortadoğu ülkelerinde. Tabi maaş skalası sitenizde okuduğum ölçütlerin çok üstünde oldu. Bir mühendis olarak başlangıcımı nerede ve ne şekilde yapacağım konusunda kaygılar taşıyorum. Sorularımı cevaplayabilecek arkadaşlarım için aşağıdaki şekilde özetleyebilirim;

1- Newcomer olarak nasıl sabit bir ev kiralayabilirim yada ev paylaşımı için ne yapılmalı (nelere dikkat edilmeli)?
    2- Sürücü ehliyeti için Kanada'ya ulaşır ulaşmaz başvuru yapmak istiyorum. Bu işlem için nereye başvurmalıyım , kurs ücretleri oldukça yüksek görünüyor. Kurts alınması bir zorunlulukmu? Ek olarak Türkiye'deki geçerli ehliyetimle ne kadar süre araç kullanabilirim.
    3- Yine ulaşımın güç olacağını düşünerek Kanada'ya ulaştığımda en kısa zamanda araba almayı planlıyorum. Bu konuda bir zorluk yaşarmıyım? ve araçlar için sabit ödenmesi gereken vergiler konusunda bilgi lütfen.

Başlangıç olarak yukarıdaki sorularıma cevap verebilirseniz memnun olurum.

Saygılar,

Erdem
  • Alberta Edmonton'a enerji sektörü ile ilgili geçmiş deneyimlerimden dolayı gelmeyi düşünüyorum. Bu konuda mühendislik anlamında nerede ve ne şekilde iş bulabilirim. Ek olarak oda ücretleri ve konusunda (aylık) bilgi verirseniz sevinirim.

Saygılar,
  • buyuk enerji sirketlerinin cogunlu calgary dedir edmonton'da degil. ama edmonton'da onemli bir sehirdir enerji konusunda fortmcmurray'a yakinligi yuzunden.
  • Dubber Teşekkür ederim. Peki V,Calgary'de bu tarz iş alanlarında bulunabilmek için üniveristede ilgili bir mBA sence şartmı? Eğer bu durum bir zorunluluk yani request ise üniversite seçimi neresi olmalı?
  • bilmiyorum meslegin nedir, eger meslegin burda gecerli olan mesleklerden biriyse ve iyi bir is tecruben varsa mba'ya gerek olmaz ama mba yaparsanda iyi olur tabiki senin icin. once is bulmaya bak bulursan mba falan dusunmessin ama universite tercihin ne olur diye sorarsan, ellerim havada sana university of alberta derim(edmontonda). university of calgary de iyidir ama universite of alberta tabiki university of calgaryden daha iyidir. ama kanadadaki universitelerde en bastaki ile sondaki universite arasinda, egitim bakimindan turkiyedeki universitelerin en iyisiyle en kotusu arasindaki gibi ucurum yoktur.
  • merhaba.ben de geçen yaz Edmonton'daydım dilimi geliştirmek için.. Edmonton güzel bir şehir ancak ulaşım çok ama çok zor..Benim okulum southgate de idi.Ben northgatede oturuyordum dickinsfield de.önce 11 e binip north a sonra 9 a binip south a gitmek ölüm gibiydi..Hele West Edmonton Mall'a gitmek yaşanr yani anlatılmaz.. Ama gene de edmonton'da yaşanır derim... Özellikle kahve içmeyi seven insanlar için Tim Horton's harika bir yer.... Northgate deki safe way in ilerisinde vardı mesela..Iced cappucionuyu şiddetle tavsiye ederim ve hiç de pahalı değildi.Ayrıca burda yaşam çok ucuz bence..West Edmonton Mall'daki mağazalar Türkiye ye göre ucuzdu.. Otobüs biletleri çok pahalıydı. Yanlış hatırlamıyorsam 2.5 dolar olmalı tek avantajı belirli saatler arasında sınırsızca kullanılabiliyor ama gitmek istediğin yer için kullanırsın sadece o yüzden paso almıştım bi store dan 75 dolar mıydı neydi ve sınırsızdı hala da duruyor hatta baya güzeldi o :) kursum esl di southgate de safeway in ilerisinde.ayrıca downtowndaki elts yi de biliyorum 2 günüm yanlış kursda geçti çünkü :)))) esl çok güzeldi hala da özlüyorum... Edmonton güzel yer özellikle festivallerde kanada gününde ordaydım downtown da şenlikler vardır..türk festivaline katıldım...ama vancouver daha güzele benziyor gitmek kısmet olmadı ama edmonton a gitmeyi düşünmüyorum aktarmalı gitmiştim 22 saat sürmüştüü ölüm gibi :) sadece alışverişe giderim west edmonton mall için oradaki aqua parka girmek isterim :) ve eğlence parkınada :) dollarama ları da çok güzel olurdu ayrıca buradaki 1 tl lik yerlere bin basar:)
  • Merhabalar herkese.Uzun bir aradan sonra tekrar yaziyorum.Yaklasik 2 aydir Turkiye deydim.Dondugumde aslinda buraya ne kadar alistigimi ve ozledigimi farkettim.Ama ogrenmem gereken hala cok sey var.Tabii en basta ingilizce...Teoride kolay ve yapilabilir gibi geliyor fakat konusmaya gelince adeta kitleniyorum. Hal boyle olunca da ,tum guvenimi yitiriyorum.Sonrasinda meslek egitimi almam gerekiyor ki....Yani daha cok zamana ihtiyacim var.Bunun disinda burada yasamak zor degil.Issizlik orani cok dusuk.Ozellikle fiziksel yada el emegine dayali islerde kazanc oldukca tatmin edici.Bir de buradaki petrol rezervlerinden dolayi kaynakcilik meslegi oldukca iyi kazandiriyor.Bunun icin sanirim 2 yillik kurs aliyorsunuz.Gorusmek uzere,saglikli gunler...
  • vallahi ben kaldim edmonton'da 1.5 ay ben hic hoslanmadim ama is imkani olarak kolayca is bulunabilecek bir yer ozellik meslek varsa.
    ayriyeten diger yerlere gore daha tehlikeli, edmonton yada calgary arasinda bir tercihim olsa, albertada'da calgary'i secerdim.
  • Merhaba Kayali,

Oncelikle Edmontonda ehliyet ve dil problemini nasil cozdugun hakkinda bilgi verebilirsen cok sevinirim. Ozellikle Turkiyedeki ehliyetinin Canada da gecerli olup olmadigini, gecerli degilse Edmontonda nasil ehliyet alindigi hakkinda bilgi verebilirsen cok sevinirim.
  • Merhaba,

Kayali ve ertug,

Ben de edmonton'da yasamaya yeni baslaidm. Ehliyet ile ilgili olarak Turliye ehliyetiniz burada 3 ay gecerli bunun disinda ehliyet almaniz gerekiyorsa adres bilginizi, ehliyet cevirniz eger ingilizce degilse bir ID niz gerekiyor bunlarla beraber basvurdugnuzda, eye check , manual regulations iceriyor alip test sinava giriyorsunuz.

Kayali, sanirim sizde edmonton'dasiniz burada Turkish Edmonton society de bulundum eger sizde bu sehirdeyseniz kontak kurmak isterim.

Iyi gunler,
  • Merhaba Erdemnewcomer,

Ehliyetin 3 ay gecerli oldugunu biliyorum ama araba alip sigortasini yaptirabiliyormuyum Turk ehliyetimle. Duydugum kadariyla Kanada ehliyeti olmadan araba alip sigorta yaptirilamiyormus. Bu konuda bilgin var mi?

Simdiden tesekkurler ve iyi gunler
  • merhaba Arkadaşlar
    ben ortadogu da yaşamaktayım ve burada başlangıç seviyesinde bir kursa gittim.ögretmenin yani buranın yerel dilinide çok az biliyordum.fakat şimdi konuşma düzeyi demiyeyim ama nette tanıştıgım arkadaşlarla ingilizce sohbet edebiliyorum.fakat konuşma düzeyi için biraz daha zor oluyor.ama iş başa düşünce konuşmam gerektiğinde yinede iyi kötü derdimi anlatabiliyorum.inanın bu ortadogu dilleri daha zor.kanadada sizinle sohbet eden sadece ingilizce sohbet eder.veya fransızca sohbet eden yalnızca fransızca sohbet eder.fakat burda şu var:önce yabancı görünce arapmısın diye soruyorlar.hayır dediğimiz halde anadillerini geçip arapça farsça ve soranca karışık konuşuyorlar.bunu hangi akılla yapıyorlar anlamadım.afallayıp kalıyorsun.inşallah yakın zamanda bende kanadada olacagım.eşiminde benimde dünyanın heryerinde ihtiyaç duyulan mesleklerimiz var fakat sizlerin belirttiği gibi bizde en başta ingilizce seviyesini halletmek zorundayız.iyi bilmiyorum ama sanırım alberta da kiralar düşük olmasına ragmen meslek ücretleri diğer eyaletlere göre daha yüksek galiba.biz aslında toronto olarak düşünüyoruz ama verdiğiniz bilgilerde yardımcı oldu biraz.fakat ehliyet konusu biraz zahmetli olacak gibi görünüyor.herşey gönlünüzce olur umarım.
  • Merhaba Ertug,

Acikcais bende burada cok yeniyim. Bu detay konusunda bilgim yok malesef.

Iyi gunler,
  • 2.ci sayfa
  • Merhaba Erdemnewcomer,

Daha önceki yazılarında Edmonton'da olduğunu söylemiştin. Seninle iletişime geçebilirmiyim? Edmonton hakkında tavsiyelerine ihtiyacım olacak.

Teşekkürer.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!