Merhaba Ertug;
uzun suredir siteye girmedigim icin cevap yazamadim,kusura bakmayin.Ehliyet konusunda bildiklerimi aktarayim size.Eger Turk ehliyetiniz varsa 3 boyunca kullanabilirsiniz(Erdemnewcomer'in dedigi gibi).Bu sure icerisinde yada sonrasinda ilk ehliyeti almak icin yazili teste giriyorsunuz.Ister test olarak ister bilgisayar esliginde,hangisini tercih ederseniz.Gectiginiz takdirde ,onceden ehliyetiniz varsa beklemeksizin surucu kursu alip sinava giriyorsunuz.Eger daha onceden ehliyetiniz bulunmuyorsa 1 yil bekleme zorunlulugu var.Burada ehliyet 3 asamali .Yani surucu testini gecseniz bile 2.sine girmeniz gerekiyor.Ben henuz learner asmasindayim yani 1.ehliyete sahibim.Dil konusun gelince yaklasik 1 yil buradayim,okula gidiyorum Norquest collage,2.donemim ve su anda level 4 duzeyindeyim.
Ben permanent resident oldugum icin 3 donem ucretsiz gidebiliyorum.Ama sonrasi ucretli ve pahali.Umari az da olsa cevaplayabilmisimdir.Iyi gunler ve iyi sanslar...
teşekkür ederim kayalı dil okulu bilgilendirmen için ancak fiyat ve süre eğitim koşulları nasıl biraz daha gözlemlerini ve yaşadıklarını anlatırsan çok makbule geçer malum ekonomik boyut önemli
teşekkürler kolay gelsin
Ben 2011 itibariyle edmonton'a gelmek istiyorum aslında seçimim calgary idi okul fiyatları ve kalacak yer yüzünden ama.
Orada bir tanıdığımın olması tekrar edmonton'a itti beni Benim Sizden öğrenmek istediklerim .
Edmonton'daki en uygun en ekonomik 6 aylık dil okulunun fiyatları ve isimleri.
Mesela Calgary'de LSC 3700CAD$ gelirken Norquest collage orada 6 aylık 4,300CAD$ misal .
Sizin bildiğiniz en ekonomik ve kalitesiyle orantılı dil okulu ismi ve fiyatlarını rica etsem yardımcı olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim.
Hayırlı günler
Ben 1,5 yili askin bir suredir Edmonton'da yasiyorum. Cok az Turk taniyorum burada. Bu foruma da katilan oldukca az kisi var diye dusunuyorum buradan. Ingilizcem var onceden o yuzden okula gitmedim, calisiyorum. Fakat diploma denkligi alabilmem icin TOEFL sinavina girmem gerekiyor. Icinizde TOEFL IBT sinavina giren var mi acaba yakin zamanda? Deneyimlerini paylasirsaniz mem nun olurum.
Saygilarimla.
bende edmontonda yasiyorum. Alberta universitesindeyim. Forumdan daha once haberim bile yoktu ;(
Ben cok turk taniyorum burada, ama hepsi benden yasca buyuk kadinlar, pek anlastigimi soylemem.
hadi ya nasil bir kisiyi bile gormessin :( ne zamandi bu olay? En kotusu hafta sonu west edmonton mall'a gidip Tim Horton's'da otur bir suru turk geciyor :))
SImdi nerdesin, gerci iyi yapmissin, edmonton cok slklcl okul olmasa cekilecek bir yer degil. -20,-40 kutuplar sanki
aslinda edmonton alberta'nin en buyuk sehri. Ama iste biraz arastirmak lazim. Buraya her gelen slklciligindan dem vuruyor, ama bizim millet pek eylenmesini bilmiyor. o akdar cok etkinlik varki edmonton'da edmonton city event calenderine baksalar gorecekler. Ben bebekli oldugumdan eve tikildim bu aralar. Donersin belki, edmontn simdi cok canli, esim buraya 5 yil once gelmis torontodan edmonton bombostu diyor. Simdi 3 kati gibi
Tesekkur ederim. Ilginc olan, ozellikle Turk olarak yeni gelmis arkadaslarla iliski kurmak istedigimde sanki herkes uzak durmak istedi yada kontak kurmaktan hoslanmadi bilemiyorum. Belkide tamamen benim sanssizligim olabilir.
edmonton albertanin copluk sehridir, edmontonda kalanlar bile calgary'e gider alisveris icin bile. tek iyi yonu is imkanlari daha fazladir, onun disinda kanada bircok sehir edmontonu 10 a katlar yasamak icin.
2 yildan beri net kaliyorum, ondan onceside 2 yil boyunca 3 ayda bir gelip geri gittim. Ama edmonton dedigin gibi bir yer degil. Bence sen gezmesini bilmiyormussun. Yazlari butun millet buraya geliyr festivaller icin. kisinda bir suru aktivite ve etkinlik var. KOnserler, tiyatrolar, cocuklar icin tonla sey... Hockey maclari da zaten bilirsin.
merhaba arkadaslar. ben su an da vancouver da dil okulunda ogrenciyim. nisanda kursum bitecek ve calismak icin edmonton a gitmek istiyorum ancak is bulmak vancouverdan kolay mi? aslind vancouverda calisiyorum ama edmonton da kendi meslegimle ilgili volunteer olarak calisip ayrica baska bi islede gecimimi saglamak istiyorum. bu arada calisma iznim var ekim e kadar. kalan zamanimi en iyi sekilde degerlendirmek istiyorum.
Merhaba Cihgul,Eğer hala Emonton'da yaşıyorsanız ve isterseniz sizinle tanışmak isterim.Burada Türkler var ama çoğu seçilmiş gibi:)))Sanırım anladınız...Görüşmek dileğiyle...
Ehliyet konusunda sorulara bazi yorumlarim: Turk ehliyetiyle buraya giris yaptiktan sonra uc ay boyunca araba surebilirsiniz. Sonrasinda ancak Kanada ehliyetiyle arac kullanabilirsiniz. Gocmen gelenlerin ilk giris yaparken haaalaninda bir ev adresi (Onceden kalacak ev hazirlamadiysaniz en azindan guvendiginiz bir arkadasinizin adresini) vermesi onemli, bu durumda PR kartlarinizin size ulasmasi daha cabuk olur (Yoksa buraya gelip once otelde kalma, ev arama, ev bulduktan sonra o adresi ilgili kuruma bildirip PR kartinizi yollamalarini talep etme vb nedeniyle bir-iki haftalik bir gecikme olacaktir). Bunun ehliyet ile alakasina gelince: Ehliyet basvurusu yaparken "iki" adet resimli kimlik istiyorlar. Birisi tabii olarak T.C. pasaportunuz digeri de PR karti. Ehliyet basvurusunda eski ehliyetinizi gosteriyorsunuz, kocaman bir kitabi acip icinden Turkiye ile ilgili kismi buluyorlar ve ehliyetinizi ordaki resimlerle, detaylarla falan karsilastiriyorlar gercekliginden emin olmak icin. Orda bulunan bilgisayarli goz muayene cihazina bakip sorulara cevap vererek goz muayenesi oluyorsunuz (Goz doktorlarindaki gibi bir sistem) Sonra bilgisayarda teste giriyorsunuz. Hatirladigim kadariyla sorularin en az %80'ine dogru cevap vermelisiniz. Daha sonra, belirlenen tarihte direksiyon sinavi oluyorsunuz. Genelde test gozlemcisi cok kibar, tuzaga dusurmeye / yaniltmaya calismiyor. Sag koltuga oturur oturmaz vantuzlu bir aynayi on cama yapistiriyor sizin hareketlerinizi, nereye baktiginizi takip etmek icin. Turkiyeden gelenler icin standard suruculuk kurallarina ek olarak ozellikle dikkat edilmesi gereken seyleri yaziyorum: - Daha direksiyon sinavi baslamadan siz arabaya oturuyorsunuz, size disaridan talimat vererek arabanin sinyal, far, fren vb lambalarini yakip sondurmenizi istiyor. Ayrica size yan cami acip sol elinizi cikartarak saga donecegim, sola donecegim, duracagim anlamina gelen el hareketlerini gostermenizi istiyor. Aman memleket aliskanligiyla bizdeki bazi el hareketlerini yapmayin :) - Yolda donus yaparken veya serit degistiriken "shoulder check" yapmayi (Sag/sol omuz uzerinden arkayi kontrol) sakin unutmayin. "Aynaya baktim kimse yok, dalayim" demeyin sakin. Burada aynalardan goremediginiz kor noktalara bu sekilde bakmak cok onemli. - Iki eliniz de direksiyonda olsun, Kadikoy-Fikirtepe minibusculeri gibi bir el vites kolunun ustunde surekli kalmasin, gozlerinden kacmiyor. - Burada oncelik yayalarin, yaya gecidine biri adimini atar atmaz durun, hele okul civarlarinda daha dusuk olan hiz sinirini saatte bir kilometrecik bile asmayin. - Burada hemen alismakta gucluk cekebileceginiz bazi farkliliklar var, mesela kirmizi isikta durdunuz ama duz degil, saga gideceksiniz. Eger diger istikametten gelen yoksa, yaya gecmiyorsa vb o zaman kirmizida saga donuse izin var (Arada bir istisnai durumlar var tabii, o noktalarda "No Right Turn on Red" gibi bi tabela koyuyorlar).
Bu arada, diger bir soruya cevap olarak: Kanada ehliyetini henuz almadan, daha gelisimin birinci haftasinda ikinci el bir araba satin aldim, ondan-bundan degil, Toyota bayisinden. Hersey yasal, "Kanada ehliyetin yok, araba satmayiz" diye birsey demedi kimse. Sigorta parasi Turkiye'den daha yuksek burda, $8000 degerinde bir araba icin birinci yil her ay $232 sigorta oduyordum, ikinci yil kazasizlik indirimiyle $212'ye dustu. Aman unutmayin, buraya gelmeden hemen once Turkiye'deki Kasko acenteliginizden ingilizce hasarsizlik / kaza yapmadi falan diye standard bir belge var, onu isteyin antetli kagitta muhurlu/imzali falan. Onunla burdaki sigorta odemeleriniz %40'a kadar indirime tabi olabiliyor.
Son olarak; ben B.C.'deyim ve yazdiklarim burasi icin gecerli. Gerci buyuk bir kismi Kanada'nin diger bolgelerinde de ayni olabilir.
Edmonton'da eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz ? Edmontonda yaşanır mı ?Buradan anladığım kadarıyla tam bir şey oluşmadı birisi karamsar birisi ölü şehir filan diyor.Yoksa Toronto mu ?
Merhaba Verda.Evet 2 dönem Norquest College gittim.1200 saat bedava dil eğitimi alabiliyorsunuz,eğer oturumunuz varsa.İyi bir okul,öğretmenler çok anlayışlı ve tecrübeliler.Ben tavsiye ederim.Bildiğiniz gibi free 1200 saat sadece LİNC programı için geçerli.ESL'de ise gelir durumunuza göre fiyatlandırma yapılıyor.İyi şanslar...
Selamlar Heythere.Edmonton kimine göre ölü bir şehir,kimine göre ise huzurlu ve sakin bir şehir(bende böyle düşünenlerdenim).Ne aradığınıza bağlı.Burada işsizlik oranı diğer bölgelere göre daha az.Eğitimden kasttediğiniz dil eğitimi ise,evet iyi okullar var.Mesleki olullar ve üniversite açısından da iyi olduğunu duyuyorum.Sosyal açıdan ise,bulunduğunuz çevreye bağlı.Aileler için biraz daha sınırlı elbette.Arkadaşlarınız ve alışveriş merkezleri ve birkaç kafe-restaurant dışında birşey yok diyebilirim.Ama öğrenciyseniz ve tekseniz,bunlara ek olarak barlar ve clublar var.Yazları daha eğlenceli geçer.Heritage faestivali ve sokak gösterileri var ki,hakikaten keyif alınabilir.Ayrıca Edmonton'a 4-5 saat uzaklıkta ki,doğal parklar Banff ve Jasper tam bir doğa harikası.Ben her boş zaman bulduğumuzda gitmek istiyorum.Her defasında,aynı keyfi hissediyorum.Umarım aradığın cevapları az-çok yazabilmişimdir.Sağlıcakla kalın...
Merhaba Kubi ehliyet ile ilgili yazini okudum bende BC deyim. Araba sigortalari BC kimligi olmayanlara yuksek eger BC kimligi ile sigorta yaptirirsan daha dusuk oduyorsun bilgine.
Edmonton'a bu yil kis gec geldi. Ruzgarla birlikte hissedilen havanin su an -38 oldugu bilgisi var hava durumunda. Burayi bilenler Edmonton'in acisini cikaracagini soyluyorlardi. Burada 3. kisi geciriyorum. Izmir'den sonra sanki bu kis biraz biraz soguga alismis gibi hissediyorum kendimi.
Sayin Kayali, Mesleginiz ile ilgili herhangi bir asamada bulunabildiniz mi? Eger arzu ederseniz tanisabiliriz.
Merhaba İzmirli; mesleğim ile ilgili henüz bir aşamada bulunamadım.Çünkü hem küçük bir bebeğim var hem de ingilizceyi ilerletmeye ihtiyacım var.Sizin mesleğiniz nedir?Ayrıca ben de tanışmak isterim sizinle,memnuniyetle.
Selam Angie, BC kimliginden kastin ehliyet mi? Eger oyleyse ben ilk sigortayi yaptigimda Turk ehliyetim vardi, ayda $232 trafik sigortasi oduyordum, BC ehliyetimi aldiktan uc ay sonra sigortami yenilemeye gittigimde fiyat degismedi. Ancak burada ikinci yilima girdigimde ilk bir yili hasarsiz gecirmem nedeniyle standard %10 indirim yaptilar hepsi bu. Bana dediklerine gore ehliyetin nereden olmasindan cok kac yillik bir hasarsiz suruculuk gecmisin olduguna bakiyor odemelerin. Kadada'dan onceki suruculuk gecmisini direkt sorgulayamadiklari icin de senden memleketindeki Kasko vb sigorta sirketlerinden Ingilizce alacagin hasarsizlik belgesini vermeni istiyorlar. Boylece %40'lara kadar (Raporun kac yil geriye kadar gosterdigine bagli olarak) indirim yapabiliyorlar. Kanadali mesai arkadaslarim dogma-buyume burali oldugundan ve ilk ehliyetlerini aldiktan bugune bu asamalari gectiklerinden su anda $100-120 civari aylik sigorta odemesi yapiyorlar, yani 3-5 yil sabredersem ben de onlar kadar aylik odeme yapmaya baslarim herhalde. Saygilar, Kubi
arkadaslar ben daha gitme karari alamamis biri olarak sormak istiyorum ; yaklasik 6 aydir monsterauto die bi siteden takip ediyorum ama bana pek guven vermedi bana hep ayni arabalarin resimleri var ve ilan tarihi die bi sey gormedim bana ciddi bir ikinci el arac satis sitesi adresi onerebilirmisiniz ayni zamanda ev kiralama siteleride bana ciddi gelmedi acaba ben mi yanlis yapiyorum birde bana mail adresime yazabilirseniz sevinirim burhanakgun17@hotmail.com