Merhaba Arkadaşlar;
Yarın öğrenci vizesi başvurusu için evraklarımı göndereceğim. Göndermeden evvel yazıdığım niyet mektubu ile ilgili sizin de fikrinizi almak istedim.. Yorumlarınızı bu gece bekliyorum..
CANADIAN
COUNSULATE
ANKARA
To whom it may concern,
I am xxxxxxx. I was born on yyyyyyyy in zzzzzzz. I am the second child of my family and I have a sister. My sister is married and works as a clerk in the Courthouse in zzzzzzzzz. My father is a primary school teacher in zzzzzzz and my mother is a clerk in the Courthouse in zzzzzzzz too. I studied high school in xxxxx Anatolian High School. After finishing high school in 2004, I attended to study Industrial Engineering Program in the xxxxxxxx University for five years. I graduated from university in 2009. During my high school and university education, I studied in English preparation classes.
Prior to starting my work life, I have decided to attend to graduate program in Bahcesehir University Department of Industrial Engineering in order to provide a more promising career. In this respect I took the ALES (Academic Staff and Graduate Education Entrance Examination) exam on 10th of May 2009. Although I was obtained the required points in this exam, I was not able to pass the English exam. However, I shall be exempt from this exam if I were to provide sufficient points from TOEFL. (You may find attached the letter of xxxxxxx University Head of Department of Industrial Engineering and result certificate of ALES.) During my undergraduate education I tried to raise my professional skills by attending to various educational courses. However, as a result of my internships and academic researches, I have come to the conclusion that in order to be able to reach the career I aimed, I will both have to speak fluent English and also learn advanced level of English so that I can benefit from the verbal and written sources for my professions.
I have studied in English preparation class in both high school and university. But especially, I need to speak with foreign people. I can’t develop my English in Turkey anymore. I could not reach a satisfactory level in English. However my English level is low. So, I decided to go to one of these countries where native language is English. Learning English is as much important as the academic level, in order to be able to find a job, and therefore I have decided to study English in a native country such as Canada. Consequently, I decided to improve my English abroad because in Turkey, I do not have any practicing opportunities.
According to my search, Canadian people are very kind and friendly. The social life is more multicultural than the other countries. Canada has a high life standards and educational system which can not be compared with any other countries’. On the other hand, Canada is a very safe region. All these reasons are very important for the student who would like to attend a language course abroad.
So I decided to go qqqqqqqqq International College in Toronto. My aim is studying in two courses. These courses are; Intensive Program (20 weeks) which is 25 hours per week and TOEFL Preparation Program (4 weeks) which is 30 hours per week. This full time course will be begin at xxxxxxxx to xxxxxxxx 2010. I search for school and course types very deeply. Day by day, I hope this course and Toronto will improve my English. In the mean time I hope that these courses help me obtain a high TOEFL score and be a graduate student in xxxxxxx University.
I‘ve zzzzzzzz USD in my bank account. This money is given from my family for supporting my education abroad. My parents are going to pay all my expenses and school tuitions. My father yyyyyyyyyy’s net salary is qqqqqqq TL also he has qqqqqqq TL in his bank account. My mother xxxxxxxx’s salary is qqqqqq. We also have a house, which we have leased out and get qqqq TL per month. You can find some land registers at the attachment. For years my family has saved funds for my education. All these funds will be coinciding my educational expenses. You can see support documents at the attachment.
I hope this little information will help you understand why I want to go to Canada and study English. If not, please do not hesitate to contact me for more information or to ask anything you need to know. My phone number is xxxxxxxxxxxx
Niyet mektubun iyi gibi kendimce birkaç değerlendirme yapacak olursam;
1- İlk paragraftaki surada dogdum,kardeşim şu işi yapıyo vs. gibi olan kısım pek gerekli değil.(yani olsada olur olmasada )
2- Kanada da öğreneceğin ingilizcenin mesleğine ne katacağını daha somut olarak belirtirsen faydalı olcaktır.( yani ingilizce bilmek her işte çok önemli gibi bir kanı bırakmaktan ziyade kişisel olarak senin mesleğinde neden ingilizce bilmek gerekiyor ve sen bilmediğin için ne gibi fırsatları kaçırıyorsun yada nerelerde işini eksik yaptığını düşünüyorsun bu yüzden gibi)
3-Kanadayı seçme sebeplerinden bahsederken yüksek hayat standartları ve insanları üzerinde durmuşsun.Bence eğitim sisteminin sana uygunluğu ve kalitesi hakkında bişeyler yazman daha iyi olacaktır.Hayat standartlarının ve yaşam alanlarının üzerinde durman vizeni verecek memurlar üzerinde orada kalmak istiyor imajı verebilir.Sonuçta sen oraya eğitim için gidiyorsun ve o eğitimi neden orda almak istediğini açıklaman gerekiyor.Eğitim kanalına odaklanmanda fayda var.
niyet yazısını yazarken şu sorulara cevap veriyor olman gerekli.Aslında bu sorulara birer paragrafla verilmiş cevaplar alt alta gelince iyi bir niyet yazısı olabilir.
1. En son hangi okuldan (bolumu ve okulun bulundugu sehir ile) kac
yilinda mezun oldu?
2. Okuyorsa okulunun adi, sehri, kacinci sinifta oldugu bilgileri
3. Kanada'da almak istedigi egitimin kariyerine / meslegine /
derslerine nasil katkisi olacagini dusunuyorsun?
4. Yurtdisinda egitim almak icin neden Kanada'yi sectin?
5. Kanada'da egitimini tamamladiktan sonra Turkiye'de ne yapmayi
dusunuyorsun? Kariyer hedeflerin nelerdir? Eger calisacaksa isin ayarlanmis
mi? Eğer hali hazırda çalışıyorsan Sirketten dondugunde orada calisacagina dair yazi alabiliyor musun?
6. Sponsorlari kim? Isim ve sifatlari ile (i.e Ahmet Coskun - babam,
Ayrıca xxxx zzzzz olan kısımları da anlamayabilirler :) :)
şaka bir yana biraz uzun olmuş Holygun'a katılıyorum.Ama neresini çıkaracağın konusunda da bir fikir veremiyorum...
merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ve benimde son aşamam olan niyet mektubu kaldı..
bu konuya yazdım çünkü yeni bir konu ve yeterince konu açılmış..türkçe olarak bir yazı yazdım sizce uygun olur mu çok uzatmamaya çalıştım ve net olarak anlatmak istedim biryerde bir hata görürseniz söylemenizi rica ederim vede eğer zamanı olan varsa ingilizceye çevirmenizi..
şimdiden yardımı olan herkese sonsuz teşekürler..
Sayın yetkili;
Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi 08/09 mezunuyum.Okulumda ingilizce hazırlık(haftada 24 saat) ve lise eğitimi aldım.Gelecek yaşantımda dünya standartlarında bir reklamcı olmak istiyorum.
Bu sebeple _____ süresince _____ ' de _________ programında eğitim almak istiyorum.
Peki neden Kanada?
*Dünyanın en çok uluslu ülkelerinden olması ve bunun benim vizyon,dünyaya bakışım üzerindeki etkisi
*Suç oranının yok denilecek kadar az olması yani kısa bir sürede olsa huzur
*Halk dilinin eğitim almak istediğim dille aynı olması ve bunun dilimi sosyal yaşamda da geliştireceğine inanmam
*Dil eğitimi konusundaki dünya çapındaki başarısı
_______ seçmemdeki sebep ise benim eğitim alacağım _____ alanında ülke genelinde başarılı okullar arasında gösterilmesi.
Burada alacağım dil eğitimi ve tanıyacağım başka kültürler reklamcılık alanında bana ihtiyacım olan en temel iki unsuru kazandıracağını düşünüyorum.Bunlar; dünya standartlarında çalışabilmem için ihtiyacım olan internasyonel dil ingilizce ve yaratacağım reklamların tüm kültürlerle olan uyumlarını çok daha net görebilmemi sağlayacak bir tecrübe.Sonuçta ne kadar çok hayat görürsem o kadar çok ,o hayatlara hitap etmem kolaylaşır.Ülkeme döndüğümde bunları en iyi şekilde kullanacağım ve bu sayede meslektaşlarımın bir adım ötesinde olacağım.
Burada geçireceğim sürede tüm masraflarım _________ tarafından karşılanacak olup gerekli belgeler size sunulmuştur.
çok uzatmak istemedim ________ şeklinde olan ifadeler ise tam oalrak net bir fikrim olmaması ve bunları dnaışmanlık bürosu ile beraber dolduracak olmamdır tekrardan teşekür ederim..
Ali mert bu bir resmi yazı tarzı değil öncelikle bunu belirteyim.
Peki neden kanada diyip alt alta nedenleri yazarsan. Kanka muhabbeti gibi anlaşılır.
bunları cümleler halinde yazarsan. misal kanadayı seçmemdeki en önemli neden falandır, ikinci neden filandır dersen daha iyi olur
Burada alacağım dil eğitimi ve tanıyacağım başka kültürler reklamcılık alanında bana ihtiyacım olan en temel iki unsuru kazandıracağını düşünüyorum.Bunlar; dünya standartlarında çalışabilmem için ihtiyacım olan internasyonel dil ingilizce ve yaratacağım reklamların tüm kültürlerle olan uyumlarını çok daha net görebilmemi sağlayacak bir tecrübe.Sonuçta ne kadar çok hayat görürsem o kadar çok ,o hayatlara hitap etmem kolaylaşır.Ülkeme döndüğümde bunları en iyi şekilde kullanacağım ve bu sayede meslektaşlarımın bir adım ötesinde olacağım.
bu paragraf dışındaki hiçbir kısmı niyetini belli etmiyor.
Hatta ben memur olsam. Bu mektubun 5. veya 6. satırında okumayı bırakır. Direk red mektubunu print etmeye başlardım.
Eğer bu mektub örneğini danışmanlık firması size verdiyse. :D ödeme yapmadıysanız ilişkinizi kesin bile diyebilirim.
Örnek mektublar sitede mevcut okuduktan sonra sizde bana hak vericeksiniz.
Holygun 'ın da dediği gibi bu bir niyet mektubu değil.Forumdaki niyet mektubu örneklerine bakmanda fayda var.Yada kanadam.com la iletişime geçebilirsin.
My name is wwwwwwwww. I successfully completed my primary education at wwwwww Private primary school and secondary education at wwwwwwwwww Collage. Throughout my education I participated in many social activities and took certificates of achievements.
I know going abroad and learning English is very important for my social development and my future. After my graduatıon from high school, I decided to learn English in Canada. Because I know that Canada is a country where very good for understandable and fluent English as well as having, I having experience of many different cultures and having good opportunities.
It is really difficult to learn English in Turkey. I want to have English education in Canada at wwwwwww which is the very successful university in Toronto. I expect that I will have better opportunities for learning English in Canada.
Bu letterda çok fazla gramer hatası var diyebilirim. Ha diceksin sen çokmu güzel yazıyosun. Benimde ingilizcem öle süper değil ama göze batan büyük hatalar var.
Mektup çok kısa bence ve Canada hakkında bilgi veriyorsun. Yani kendinden bahsetmen gerekirken pek açıklayıcı olmamışsın.
Bence:
- primary education ile kimse ilgilenmez. Secondary yeterli olur.
- 2. paragrafta eklemen gereken neden ingilizce ögrenmek istedigin. Amacını açıklaman gerekli. Ve türkiyeye geri dönecegini anlatman lazım. Çünkü oraya dil eğitimi için gidip sora türkiyeye gelip undergrad okuycam demen lazım. Ki bence buda çok sağlam bir bağ göstermez türkiye ile. Çünkü sen oraya lise den sora gidiorsun. Suan türkiye ile hiç bir baglantın yok.
- 3. paragrafta Toronto üniversitesi diosun. Üniversitede mi dil eğitimi alıcaksın. ??? Eğer o şekilde ise bu hazırlık sınıfı tarzı bişeymi. Yani devamında 4 yıllık bölüme mi devam ediceksin. Buna açıklık getirirsen ona göre şekillendirilir mektup.
Ve son cümlede diosunki ümit ediyorumki kanadada ingilizce öğrenmek için daha iyi seçeneklerim olacak. Ne demek şimdi bu; sen bi yeri seçip mi gidiosun yoksa, gidip orda beğendiğinimi seçicen gibisinden bi yargı yaratıyor.
Unutmaki Vize görevlisi direk bu kagıt parçasını okuyor. Daha sonra belgelerine bakıyor. Ne demek istedigini anlamazsa direk RED edip geçer.
Ayrıca dedigim gibi Gramer olarak çok hata var. Cümlelerde düşüklük var. Gerekiyorsa Türkçe Niyet Mektubu yazmanı tavsiye ederim.
son cumlede turkiye ile kıyaslamış sanırım ama bencede hiç yeterli bir mektup gibi gorunmuyor. 2-3 dk da falan yazdın sanırım biraz daha örneklere bakarak fikir edinip yazarsan ve ingilizcesi grammer olarak iyi olan birine gösterirsen senin icin daha iyi olur. saygılar.
Merhaba arkadasLar Ben Sole bir Niyet mektubu Dusunuorum.. YoruMLariniz icin Simdiden TskLer...
2004 yilinda...... Turizm ve oteL isletmecigili boLumunu bitirdim. 3 SeneTurizm sektorunde calistim..Turizm sektorunde Daha iyi Bir kariyer sahibi olabilmem ve vizyon^umu genisletebilmem icin İngilizce seviyemin daha ileride olmasi gerektigini dusunuoyurum.Kanada'da alacagim diL egitimi benim iş hayatimda basariLi olmami saglayacaktir.ayrica Turizm sektorunde Degisik kuLturler hakkinda biLgi sahibi OLmamin Cok buyuk avantajini yakalayacagima inaniyorum. Kanada ya Bir Cok uLkeden ogrenci geLiyor olmasi benim orda alacagim diL egitimin yaninda kültürlerini OGrenmem Dönüsümde Turizm sektorunde bir Cok alanda Fayda Saglayacaktir.
Kanada'da egitim almak isteyişim Diger uLkelere Gore Suc oranlarinin nerdeyse yok denecek olmasi Ve yasam kalitesinin yuksek olusu,diger ulkerlerdeki DiL okullariyla kiyasladigimda daha ekonomik olusu ve Degisik Kültürleri Taniyacagim olmasidir.
Kanada'daki eGitimim Suresinde ..... Tarafindan Karsilanacak olup gerekli belgeler Size Sunulmustur...