Foruma gözlerim kızarana kadar baktım ama benim derdim başka o yüzden yeni konu açtım ve yardımlarınızı bekliyorum.
Durumum şudur; nişanlım kanada ya 4 aylık turist vizesi ile üniversitenin tek bir dersini vermek için yani eğitim amacı ile gitti. İkili değişim diyorlar sanırım buna. 1 haftadır kanada da Türkiye den ayarlamasını yaptığımız bir evde kalıyor. 28 aralık dönüş tarihi ve son haftasında yanında olmamı ve beraber dönmemizi istiyor benden. Neticede 21 aralık - 28 aralık tarihleri arasında kanada da olmak istiyorum.
Benim durumuma gelince, pasaportum 2 yıllık ve üzerinde 5 yıllık I sınıfı olan bi ABD vizesi var. Bu basın (gazeteci) vizesi demek oluyor ve şirketim aldı bunu bana bu haziran ayında. Şu anda kriz nedeni ile işten çıkarıldım ama. Cuma günü de yeni bir işe başlayacağım.
Kanada ya vize başvurusunda bulunmak ve RED almak istemiyorum.
Turist vizesi mi alacağım, niyet mektubuna ne yazacağım, nişanlımın orada oldugunu söyleyecek miyim, gezmeye mi geldim diyeceğim? bunlardan hangisini ya da farklı olarak ne yapmam gerekiyor, sizlerden yardım bekliyorum.