Öncelikle herkese selamlar... Ben vancouver universitesine kayıt oldum vizemi aldım ve bi aksilik cıkmazsa 12 ekimde geliyorum 15 inde okul acılıyomus ve annemle geliyorum.Annemle gelicegim icin ve anneminde 1 hafta yanımda kalıcagı icin ihtiyaclarımı tamamlamak icin kısa bir sürem var...annem ihtiyaclarını kanadadan alırız orası ucuz olabilir dedi(laptop,giyim...)bunlar gercekten oralarda ucuzmu arkadaslar lutfen yardım edin bana birde arkadaslar ben aile yanında kalıcakmısım aile yasamı nasıl ve vancouverda cok türk varmı varsa lütfen bana yardım etsin cok heycanlıyım:S Simdiden tesekkurler...
Elektronik türkiyeye göre daha ucuz ; ama kıyafet göreceli. hemen hemen bütün markaların internet siteleri var sitelerden fiyatları kıyaslayabilirsin. Vancouverda yerleşik 2500 kadar türk sezonuna göre de değişik sayılarda öğrenci mevcut.
Vancouverda hangi universiteye kayıt oldunuz ; Ubc veya Sfu yunun yurtları oldukca güzeldir. Universitede okurken homestay yerine kampüs içinde arkadaslarınızla kalmak sizi bambaska bir havaya sokacaktır.
malaspina universitesi kardesim valla sıfır ingilizcem var napıcam ne edicem bilmiyorum hemen ögrenmeye calısıyorum ama insan türk istiyo tabi arkadas olarak nanaimo diye bi yerdeymisim
Malaspina da okuyan türk öğrencilerin oldugunu biliyorum ; en yakın zamandada dil problemini halledersin. Malaspina Uni.için tam vancouver diyemeyiz. Nanaimo , Vancouver adasında yaklasık 80bin nufuslu Vancouver adasının 2. büyük şehri. Vancouverla karsılıklı kıyılarda yer alıyorlar . 2 iskele arası yaklasık mesafe feribot ile 1.30 saat. Vancouvera geldiğinde ise otobüslerle vancouver/downtowna ulaşmak yaklaşık 45 dakika. Toplam maliyet ise gidiş dönüş 40 dolar civarı.
Hayırlısı olsun tekrar , iyi yolculuklar.
Bu arada elektronik için bir kaç web sitesi www.futureshop.ca www.bestbuy.ca www.staples.ca
Gördüğün fiyatların üzerine %12 vergi eklemen gerekli..
Çok saol abi gercekten ben kıyafet fiyatlarına baktım burasıyla aynı gibi duruyo sanki yada ben anlamadım:)..sence türkiyedenmi alıım yoksa kanadadanmı?
Universite dil okulu ucretleri genelde ozel dil okullarina gore daha pahali oluyor. En buyuk avantajlarindan biri universitenin dil okulunda ust sinifi bitirip universiteye toeflsiz baslayabilmek ve universiteye uyum surecini hizlandirmak.
Universitelerin cogunda boyle bir opsiyon var. Limitler okula gore degisir. Ayni sinifi 2. defadan sonra tekrar etmeniz gerekiyorsa problem cikabilir, ancak bu kurallar her okul icin farklidir.
Farklı başlıklar altında da söylemiştim. Üniversite ya da college programlarına başlamayı düşünenlere bu okulların dil programlarını ve yurtlarını (konaklama için) tavsiye ediyorum. Böylelikle hem üniversite ortamına hızlı adaptasyon sağlanır; hem de, alınan eğitim ingilizce eğitimi dahi olsa, akademik bir ortamda disiplinin daha ön planda olmasından ötürü randıman artar. Bu biraz da, Türkiye'de en az %30 içerikli ingilizce eğitim veren üniversite, yüksekokullarda 1 sene hazırlık programı almaya benziyor. Ama Türkiye'de yabancı dil hazırlığını geçmeniz ve lisans/önlisans programlarına devam edebilmeniz için belli bir opsiyonunuz vardır. (sanırım 1.5 sene ama emin değilim)
Erti kardesim valla 1.5 sene olabilir ama benim bildigim kadarıyla 1 sene alıcam dil egitimi bide toefl sız ielts sınavında belirli bir puan yaptıgımda giriyomusum peki acaba ilk sene gecemezsem acaba okuldan siliyolarmı beni yoksa 1 sene dahamı ders alıyorum?
slm Kallen Malaspina yı araştırdın mı ? Eğitiminin çok kaliteli olmadığını duydum ayrıca Nanaimo nunda çok sıkıcı bi yer olduğunu bir forumda okumuştum Ama dediğim gibi kulaktan dolma bilgiler bunlar orada yaşayan ve okuyanlar daha iyi bilir.
slm sheri Walla kardesim bende 2 hafta sonra gidiyorum oraya malaspinaya.Kardesim soyle anlatıım ben once hollandaya gidicektim tam basvuruyu yaptık vizeyi alıyorduk derken ielts sınavı cıktı tabi gecemicegimi bildigim icin haydii arastırmaya unileri:):)...En son danısmanlık sirketim malaspinayı tavsiye etti arastırdık tamam dedik..nanaimo sıkıcıymıs dediler banada ama hayat sıfır da degilmis...Zaten feribotla karsıya gecip istedigini yapabilirsin falan dediler cok sıkılırsan anlıcagın gibi bende kulaktan dolma hareket ediyorum kardesim ama bi gidiim hemen yazarım sana sheri...Sende mi gelmeyi dusunuyosun?
PM to erti :) erti senden rica etsem.benim msn adresini ekler misin. ben simdi bi dil okuluna gitmekteyim ve universiteye gecisi dusunmekteyim. ama butun gelecek su an icin muallakta. yani hangi universiteye nasil gecebilecegim.onceden kayit olaylari. toefl veya diger sinavlara girisler ve alinmasi gereken puanlar. butun bunlarin yaninda ailemin gocmenlik istegi ve basvuru sureci falan filan. kanadam.com bi cok konuda aydinlatti.tankut abi vakit ayirip benle bulustu konustuk. suan icin yapabilecegim tek sey toefl a hazirlanmak ve kurs surem bitmeden bunu almak. ama karamsar yaklasip olmazsa nolur die dusundugumde kendimi boslukta buluyorum.
ben universitelerin dil okulu olayini buraya geldikten sonra ogrendim.dil okuluna git, toefli al, universiteye basla. bu kadar basit anlatilmisti bana. ama toefl korkutuyo simdi beni.
slm kallen Ben gitmiyorum Malaspina ya Kanada üniversitelerini araştırırken okuduğum yorumları seninle paylaşmak istedim. Üniversite eğitimi almak istiyosun maddi ve manevi özverilerde bulunacaksın bunları bilerek gitmen ve pişman olmaman lazım. Şöyle bişey de var başkasına kötü sıkıcı gelen sana güzel de gelebilir öncesinde oraya kısa süreli dil eğitimi için git bi bak araştır derim ve seversen kararını verir kaydını yaptırırsın.
Merak ettiğim bi konu danışman sana neden orayı tavsiye etti UVİC, SFU ,UBC gibi daha kaliteli okullar varken? Diploma puanın çok mu düşük? O yüzden olabilir mi yada belki danışmanın o üniversite ile anlaşması vardır.
Sen gidince yaşadıklarını yazarsan oraya gitmek isteyen arkadaşlara rehber olur yardımcı olmuş olursun.
slm sheri Bak o olabilir kardesim yani not ortalamam dusuk diye beni oraya yönlendirmeleri.Ben gene konuyu acarak acıklıım not ortalamamı tam olarak bilmiyorum yani unuttum.Ama hep 5 6 dersten kalır sene sonu sınavlarında duzeldirdim onlarda 2 2 2 2:)Solemek istedigim gibi not ortalamamı bilmesemde nası bi puan oldugunu anlamıssındır.Karnede en az 7 8 tane 2 olurdu her sene.Allaha şükür maddi olarak hiçbir sıkıntım olamaz ama dedigin dogru manevi olarak pişman olmamak en önemlisi.Ama su konuyuda tüm içtenligimle acıklamak zorundayımki benim universite sececek hakkım yok.Annem ve babam avukat mal varlıgımız cok iyi ailenin icinde doktorda var izmirde savcı olanıda var(dayım) ama ben gercekten tembel bi ögrenciyim.Aslında dunyanın ne kadar paralı universitesi varsa yazdırırlar beni ki yazdırdılar ama hep sınavla alıyolar benim ingilizcem bile yok.Ben kendi kaderimi kendim koydum inş pişman olmayız.Ama tabi maddi durumu dengeli aileler oraya cocuklarını gonderipte pişman olurlarsa o denge birden yerlerde olur haklısın.Ben oraya gittigimde ne yasadıysam nasıl bi yer gorduysem herseyi yazıcam kardesim emin ol.2 haftam kaldı ondan snra hersei yazıcam sheri..
Arkadaşlar selamlar, @kALLEN viu.ca - International Education - Programs and Courses veya türkçe broşür linklerine tıkladığında da görebileceğin üzere eski adıyla Malaspina University College, yeni adıyla Vancouver Island University, yılın 3 farklı döneminde (Eylül, Ocak, Mayıs) başlayan kurslarda üniversite derece programlarına hazırlık eğitimi vermektedir. Her dönem (kur) 14 hafta sürmektedir. Dersler haftanın beş günü ve haftada 26 saate kadar. Toplam 5 farklı seviye var. Kursu 5. seviyeyede bitiren öğrenciler başka bir belgeye (TOEFL, IELTS vs..) ihtiyaç duymadan akademik derece programlarına başlayabiliyor.
Bir de bu okula tr'deki acentalardan çok fazla yönlendirme olur. Çünkü UBC, SFU, McGill gibi "çok iyi" üniversiteler, iyi not ortalamasının yanında bazı ekstra yeterlilik sınavlarına girmenizi de isteyebilirler. Ama Malaspina'nın, yani son adıyla Vancouver Island University'nin başvuru koşulları çok esnektir ve bu okuldan yukarıda isimlerini saydığım iyi üniversitelere geçiş yapabilirsiniz. Bu gayet münkün ve bunu başarmış birini tanıyorum. İşbu kişi, PLI'da 1 sene kadar eğitim gördükten sonra, 1 sene de Malaspina'da okuyup, "NOT ORTALAMASINI YÜKSEK TUTARAK" Simon Fraser University'ye (SFU) geçiş yaptı. Bunu Malaspina'lı yöneticiler duysa eminim bana uçarak kafa atmak isterler ama bence Malaspina diğer üniversitelere sıçramak için iyi bir basamak. Biraz yardıracanız o kadar. Değer mi? Bence fazlasıyla değer. İşin ucunda Kanada'nın saygın üniversitelerinden birinden mezun olmak var çünkü.
Bir de "Zaten feribotla karsıya gecip istedigini yapabilirsin falan dediler cok sıkılırsan" cümlesine ithafen, bunu söyleyenler Vancouver Island'dan Vancouver'ın bulunduğu anakara parçasına geçmeyi, Üsküdar'dan vapurla Beşiktaş'a geçmek gibi birşey sanıyorlar sanırım. Öyle "ha" deyince geçilmiyor malesef. Seferleri yapan BC Ferries şirketi, saatte bir feribot kaldırıyor ve Nanamio - Horseshoe Bay arası yaklaşık 2 saat sürüyor. Horseshoe Bay, West Vancouver isimli özerk bölgenin en batısında. Oradan da Vancouver Downtown'a sefer yapan otöbüsleri yakalamanız gerekiyor. Horseshoe Bay'dan Vancouver Downtown'a da 45 dakika... Adanın en güney şehri Victoria'da yaşıyanlar da aynı eziyete önce Tswasssen'a 2 saat Feribot yolculuğu; Tswasssen'dan da önce Havaalanına, sonra da havaalanından Vancouver Downtown'a en az 1 saat otobüs yolcuğunu yaşayarak katlanıyorlar malesef. Yani özellikle hafta içi "hadi okul çıkışı Vancouver'a gidelim" diyorsanız, zamanınızı çok iyi kullanmanız gerekiyor. Nanaimo ve Victoria şehirleri, Vancouver kadar canlı değillerdir ama aşırı sıkıcı da değiller. Üniversitenin kampüsü, duyduğum kadarıyla, gençlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sürü facility ile donatılmış. Ayrıca Nanaimo'nun doğası harika. Muhteşem bir kumsalı olan Tofino'ya yakın ve BC eyaletinin başkenti Victoria ile de aynı kara parçası üzerindeler. Hareketli şehir özleminizi de hafta sonu Vancouver'a gelerek giderebilirsiniz.
Erti cok tesekkür ederim kardesim beni ve arkadasları aydınlattıgın icin.Bana gecersin demislerdi ama tabiki ben bilmedigim icin iyi tamam demistim.Bu bilgilerle aydınlattın kardesim gercekten cok sagol.Diger üniversitelere gecmem icin 5 yapmam gerekiyormus peki kardesim belki sen bilirsin ben eger bu sene ingilizce hazırlık sınıfını gecemezsem universiteden kaydımı siliyolarmı yoksa 1 sene dahamı devam ediyorum aynı sınıfa?
Hazırlık süresi hakkında kesin birşey söyleyemesem de tahmin edebildiğim kadarıyla 5. seviyeye gelene kadar kurlara devam edebilirsin. Çünkü her kur için ayrı ücret ödediğinden "daha fazla devam edemezsin" gibi bir şey diyemezler, dememeleri lazım.
Bir de 2 önceki mesajımda Tr'deki üniversitelerin hazırlık programlarıyla kıyaslamıştım. O mesajda, aklınızı karıştıracak hatalı bir ifade kullandım ve o ifadeyi az önce değiştirdim. Bunun için özür diliyorum. Türkiye'de tercihlerinizde yer alan ademik bir derece programına ösym'ce yerleştirildikten sonra, yeni okulunuza gider ve o programa kesin kayıt yaptırırsınız. (direkt derece programına kaydolduğunuzun altını çiziyorum bakın) Eğer program en az %30 ingilizce içerikliyse, o zaman sizi ingilizce yeterlilik sınavına alırlar. Fakat TOEFL, IELTS gibi sınavlara önceden girip yeterli puan aldıysanız, bu sınavlara ait sonuç belgelerinizi ibraz ederek yeterliliğinizi ispatlamış olursunuz ve ayrıyetten okulun yeterlilik sınavına girmenize gerek kalmaz. Şayet okulun yeterlilik sınavına girip de geçemezseniz, bu kez sizi kendi hazırlık programına alırlar ve bu program sonunda dil yeterliliğini sağlamanızı isterler. Ama yurtdışında, yukarıda belirttiğim gibi, önce university preparation programı alınır sonra derece programına kaydolunur. Dolayısıyla university preparation programında ne zaman gerekli seviyeye gelirseniz, başvurunuzu o zaman yaparsınız. Bunu gözünüzde o kadar büyütmeyin, başarılamayacak bir şey değil. 3 kur sonunda, belki de daha erken, 5. seviyeye gelebileceğinize inanıyorum.
selam erti sana birşey soracağım.kanadada özel dil okulunu bitirdiğin zaman toefl girmeden üniversitede okuyabilme şansım varmı. ILSC dil okuluna yazıldım bende onu sorucaktım. cevaplarsan sevinirim.
@dejavu: Kanada'da özel dil okulu bitirdiğin zaman TOEFL'a girmeden üniversitede okuyabilmen, ancak o özel dil okulunun sertifikası başvurduğun üniversite tarafından kabul görürse mümkündür. Örneğin PLI'ın yaklaşık 20 adet college/üniversite ile anlaşması vardır ve bu okullar PLI'ın 10 üzerinden en az 7. seviyeye gelmiş öğrencilerini, sertifikalarını ibraz etmek kaydıyla kabul ederler. ILSC'nin herhangi bir üniversite ya da college ile PLI'ınkine benzer bir anlaşması var mı bilmiyorum. Bunu kendilerine mail atarak öğrenebilirsin. Ama PLI olsun ya da ILSC olsun, hiç farketmez; bütün özel dil okullarının Academic Preparation adı altında programları mevcuttur ve bu programların amacı sizi üniversitelerde/collegelerde okuyabilecek düzeye getirmektir. Bu programları bitirdikten sonra ilerlemiş İnglizce seviyenizle TOEFL, Cambridge, IELTS, TOEIC ya da üniversitelerin kendi yeterlilik sınavlarına girip yeterliliğinizi ispatlayabilirsiniz. Ya da başvurduğunuz okul, dil okulunun sertifikasını yeterli görürse (ki bu aralarındaki anlaşmaya bağlıdır) extra bir belgeye ya da sınava gerek kalmadan okulun akademik derece programlarına başvurabilirsiniz.
Arkadaşlar merak ettiğiniz konularda tercih listenizde bulunan okullara mail atmaktan çekinmeyin. Gayet kısa sürede cevaplıyorlar ve bilgileniyorsunuz.
Erti Yok kardesim ne demek aydınlatman yeterli.Emek veripte yazdın kardesim cok sagol.İns hemen 5. seviyeye gelirim cok calısmam lazım biliyorum.Cok sagol kardesim cevapların ve bilgilendirmen icin tesekkürler.
arkadaşlar merhaba aslında bunu burada yazmam ne derece dogru olacak bilmiyorum ama türkiye bana hiç mi hiç yaşanılacak bir ülke gibi gelmemeye başladı ilk olarak ailemin yanlışı sonucu anadolu meslek lisesini bitirdigim için üniversite okuyamadım onun içinde hava astsubay meslek yüksekokuluna girmek zorunda kaldım ve girdim astsubay olarak mezun oldum ve 2008 ağustos ayında ordudan ilşiğim kesildi bende araştırmalar sonucunda kanadaya öncelikle dil eğitimi almak sonra iltica talebinde bulunmak ve orada yaşamak istiyorum bnmle bu konu hakkında ve ne yapmam gerektigi hakkında bilgisi olanlar irtibata geçer ise çok sevinirim msn adresim :thunderbolting21@hotmail.com