Kanada'ya skilled worker olarak göçmenlik başvurusunda bulunmuştum. Tam olarak statunun ne zaman güncellendiğini bilmiyorum ama 3 hafta önce cic.gc.ca sitesinden kontrol ettiğimde statümun "Decision made" olduğunu gördüm. Açıklama olarak ta şöyle yazıyordu;
"A decision has been made on your application. The office will contact you concerning this decision."
Google'dan yaptığım aramalarda 2 hafta içinde sonucun yazılı olarak gelmesi gerektiğini okumuştum. Benimki şimdiden en az 3 hafta oldu ve sonucu çok merak ediyorum.
Bu konuda bir tecrübesi olan var mı? Sonuç ne zaman elime geçer? Sonucu öğrenebileceğim başka bir yol var mı?
Başvuralı hemen hemen 3 sene oluyor, ama sanki bu 3 hafta, 3 senden daha uzun sürdü:)
Öncelikle, Size ilgili karar Ankara bağlantılı gelecek, yani ilk önce Ankara konsolosluğumuz size ait kararı alacak sonrada bununla ilgili karar mektubunu ve yapmanız gereken yada eksik evrak vesaire bildirimi yapacaktır. Genellikle internette 2-4 hafta içinde gibi söylensede bazen bu süre 6 haftayı bulmaktadır. Bu yüzden biraz rahat olun 3 sene sabırla beklemişsiniz biraz daha sabır hepsi bu.