ielts ile ilgili bir soru
  • merhaba,

yeni göçmenlik mevzuatına göre sanırım başvuru yapabilmek için ielts sınavı zorunluluğu getirilmiş. bu bilgi doğru ise ielts'den istenen minimum bir puan var mı? ben göçmenlik için başvurmak istiyorum.(uzman çalışanlar grubundan.)

internet üzerinden diğer kategorilerdeki puanlarım ortalamaların üzerinde gözüküyor. ancak dil ile ilgili sıkıntım var.ielts'den ortalama 4-5 arasında bir puan alacağım gibi gözükmekte. sizce kanada göçmenlik skalası üzerindeki puanlamam nasıl olacaktır?

yardımcı olursanız sevinirim.
  • tekrar rica ederek size sormak istediğim birkaç soru olacak sorularımı maddelendirip size en azından kolaylık sağlamak istiyorum umarım yorucu olmayacaktır.

eğitim 25 puan
    yabancı dil 2
    iş tecrübesi 21
    yaş 10
    uyumluluk 8
    TOTAL 66

Bu haliyle sizce şartlarım olumlu mudur?

1.Her gün olmamakla beraber dünyanın en büyük yazılım firmalarından birine 10 senedir part-time çalışan olarak gitmekteyim.SSK girişim v.s. yok. Firmadan alacağım resmi(antetli bir düküman-damga v.b.) bir yazı çalıştığımı ispatlamama yeter mi?

2. Yurtdışından gelecek iş teklifinin burdaki tecrübelerimle birebir uyuşması gerekiyor mu? Ben sosyoloji mezunuyum, siyaset masterım var.şuanda şehir planlamada doktora seviyesindeyim. iş tecrübelerim sosyal araştırmalar ve özel şirketlerin pazarlama departmanlarında oldu.(part time olarak) şimdi belediyeye hizmet veren bir şirketin halkla ilişkiler departmanında kadrolu olarak sosyolog ünvanı ile çalışacağm.Bu tabloda kanada da gıda üzerine çalışan bir resturanttan müdürlük-halkla ilişkiler müdüreliği teklifi alsam beni yeterli bulurlar mı?( ŞAYET OLUMLU İSE PUANIMA 10 PUAN DAHA EKLENECEK)

3. Daha önce öğrenci olarak 6 ay Almanya'da bulundum. Bunun yanısıra Türkiye'de yazı ve makalelerim var. Ayrıca TÜBİTAK'ın finanse ettiği birprojede bursiyerim. Türkiye'deki akademisyenlerden alacağım referanslar gibi faktörler başvurumu olumlu etkiler mi?

4. Tüm bu sorularımı olumlu yantladığınızı farz edersem, ielts'im yine 2 puan, ancak toplam puanım 76 olsa dil sorun olur mu?

Bir önceki cevaplamanız için çok teşekkürler

Selamlar
  • ytu34'e.. ingilizce'den MUTLAKA en az moderate sayılacak derecede puan almalısın. Yoksa konsolosluk senin DİL yüzünden orda uyum saglayamayacagını düşünür ve puanın ne olursa olsun RED eder. Cunku PR vizesinin puan barajını tutturmanın dışında bir de 'uyum kriteri' denen birsey var.
    iyi gunler
  • teşekkür ederim bilgilendirmen için.

peki sence dil seviyemi bahsettiğin düzeye çektikten sonra, yukarıda aktardığım haliyle şansım nedir?

diğer soruların cevapları hakkında bir öngörün var mı?

selamlarımla
  • excellans
    teşekkür ederim. bol şans ve kolaylıklar..
  • ielts sınavından geçerli bir puan almak şart mı yoksa konsolosluktaki yetkililerle bizzat kendimiz ingilizce olarak görüşürsek dil bilgimizi kanıtlayabilir miyiz?Malum,ielts ve benzeri sınavlarda ingilizceniz ne kadar iyi olursa olsun sırf sınav formatına hakim olamamaktan ve ya o günkü konsantrasyonunuzun düşük olmasından dolayı sınavı kaybetme ihtimaliniz var.Ve sınav ücreti çok fazla...
  • ytu34
    Uyumluluktan 8 puan nasıl alıyorsunuz?
    Kanada'da bulunma, eş, akraba durumundan mı?
  • ACİL YARDIM LÜTFEN....

Az önce göçmenlik için resmi siteye girdim ve IELTS zorunluluğu göstermedi.

Başka bir deyişle İngilterede üniversite bitirdim ve orada 4 seneye yakın çalıştım ve sonra 1 sene de Amerikada çalıştım. Bunların ispatı olursa IELTS sınavı istemediklerini öğrendim. Sizce bu belegeleri gönderdiğimde sınav isterler mi ? Bu arada 67 puan tutuyor.

Lütfen bu konuda bana doğru bilgi veriniz çünkü kanada'ya gitmek için sabırsızlanıyorum..

Teşekkürler
  • Acaba aynı koşul Türkiye'deki vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler için de geçerli midir? Öyle ya o üniversitelerde İngiltere ve Amerika'daki gibi derslerini İngilizce yapıyor.Amerikalı profesörden referans alabilirim...
  • Merhaba,
    IELTS sınavına girmem lazım. Anadolu lisesi mezunuyum, ama son gramer dersimi 15 yıl öncec aldığımı düşününce bilgilerimi yenilemem gerkiyor. Şu anda yurt dışında yoğun bir tempoyla çalıştığım için kursa gitmem zor. Kitap ve CD ile çalışmak mı yoksa online kursa yazılmak mı daha mantıklı?Bir çok online kursa rastladım, daha önce denediğiniz ve bana önerebileceğiniz bir site var mı?
  • IELTS tecrübeli biri olarak naçizane tavsiyem,

Denilen odur ki, İngilizce seviyenizi belirleme konusundaki en kolay olanlardan biridir. Yanlış anımsamıyorsam 40 poundluk bir set vardı onu alın ve sadece sınav sistemine çalışın, sınava girmeye çalışırken ilerleme kaydetmeniz kolay olmayabilir, ancak seviyenizi ne kadar iyi ifade ederseniz o kadar faydanıza. Özetle,

- Sınav nasıl yapılıyor
    - Her bölümde kaç soru var ne kadar zamanım var konularına hazırlanın.

Listening de kaçırdığınız yer olursa sakın takılmayın bırakın eksik olsun diğerlerini yakalamaya calisin.

300 kusur TL lik bir sınav ücreti vardı o eğer çok sorun olmuyorsa bence mutlaka biran önce girin, hiç bir şey olmasa da kendi seviyenizi öğrenirsiniz.

Kadir
  • Katılıyorum.

General Test Academicten daha kolaydır.

Ben sınava elimi kolumu sallayarak gidip :) Türkiyede :) sınavda instructionları okuyarak sınavı yapmıştım.

Önceden birkaç test çözmekte fayda var.

40 poundluk set dışında internetten de setler bulmak mümkün
  • peki IELTS zorunlu mu degil mi? yada TOEFL ? Sadece konsoloslukta görüşme yetmiyor mu?
  • Arkadaslar esim IELTS testine girdi ve 4,5 aldi buna yetersiz diyorlar diyen kisim International Organization Migrate (IOM) cunku biz tajikistandayiz. Fakat, cic de birde puanlama da test ediyoruz orada 77 puan cikiyor esimin amcasi canada vatandasi ( aslen Tajikistan esimde tajikistan ) bize sponsor olacak bu durumla karsilasan bilgisi olan var mi? Basvuru yapalim mi yapmayalim mi?
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.