MRB ARKADASLAR BEN DAHA ONCE ABD OGRENCI VIZESINE BASVURDUM 2 KEREDE RED ALDIM KANADA YA GITMEK ISTIYORUZ KARDESIMLE BERABER ORDA BIR TANIDIKTA VAR DAHA ILETISIM KURMADIK AMA BIZE BIR ETKISI OLUR MU ACABA ABD DEN RED ALMAMIZIN KANADA VIZESINI ETKILEME DURUMU OLUR MU ACABA VIZE ALMA IHTIMALIMIZ NEDIR YARDIM BEKLIYORUM BANA FIKIR VERIN ORADA YASAYAN ARKADASLAR NASIL VIZE ALABILIRIM NELER YAPMAM GEREKIYOR TESEKKUR EDERIM...
Yönetici notu: Lütfen sadece büyük harf kullanmayın.
ABD Konsolosluğundan alınan reddin Kanada vizesine başvurunuzda pek olumsuz etkisi olmaz. Çünkü Kanada Büyükelçiliği'nin vize bölümü, diğer ülkelere yapılan vize başvurularından alınan kabul ve redlerle pek ilgilenmiyorlar. Ama daha önceden Kanada'dan red yemişseniz, bunun sebebini öğrenmek için telefonla arayabilirler. Vize görevlileri, Kanada'da öğrenci olabilmek için gerekli kriterleri sağlarsanız, size vize verirler.
"ABD Vizesi her ülkenin kapısını açar, pasaportunuzda ABD vizesi varsa, İngiltere ve Kanada Elçilikleri, Schengen kapsamındaki Ülkeler vizeyi hemen verirler" şeklinde yaygın bir söyleniş vardır. Bu eskiden geçerli olabilir ama şimdi geçerliliğini yitirmiştir.
Sakıncası yoksa, ABD'den red yeme sebebinizi öğrenebilir miyim?