lütfen bana yardım edin!!!
  • Merhabalar arkadaşlar,Sorunumu size ayrınlı biçimde anlatacağım lütfen bilgisi olan arkadaşlar bana yorum yazsın.2000 yılında annesi türk, babası kanada vatandaşı olan eşim ile türkiyede evlendim,2005 doğomlu bir kızımız var kızım dünyaya geldikden sonra onun da geleceği için oraya yerleşmeye karar verdik önce eşim gitti 2007 kasım ayında eşim gitti, 1 yıl içinde bizi de aldırmayı planlıyordu tabii ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Neyse araya binlerce km. girince sorun yaşamaya başladık ve yaklaşık 1,5 yıl hiç görüşmedik (yani telefon v.s) daha sonra geçen sene ekim ayından itibaren toparladık ve evliliğimizi kızımız için kurtarmaya çalıştık .Şimdi asıl problem şu ki eşim (bana söylediğine göre) bize sponsor olmaya çalışıyor ondan istenen evrakları vermiş benden sadece vukaatlı nüfus örneği istedi geçen mayıs ayında ,bunun dışında başka birşey istemedi .Ben buradan bu tür işlem yapan arkadaşlar takip ediyorum bir yığın evrak prosodür isteniyor eşime bunu söylediğim zaman bana "onlar göçmen olarak gidecek ben kanada vatandaşıyım ,sonradan almadım bu hakkı "diyor bizim işlemlerimizi yürüten bir adam varmış orada danışman gibi bir şey sanırım(tüm bunlar eşimin söylemleri) bizim işlemler aile birleştirme yasası kapsamında yürüyormuş ve son olarak eşim bana büyük bir ihtimalle yaklaşık 4 ay sonra falan gelebilecksiniz dedi.Şimdi gelelim merak ettiğim şeye tüm bunlar doğru olabilir mi yani sürenin bu kadar uzaması ve benden hiçbir evrak istememeleri normal mi? eşime çok da güvenimiyorum malum yaklaşık 1,5 sene aramız kötü idi acaba beni oyalıyor mu diye düşünüyorum bazen .Lütfen bilgisi veya fikri olan arkadaşlar bana yarımcı olsun .Acaba ile yaşamak çok kötü bir duygu :(
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
  • merhaba, öncelikle geçmiş olsun.... tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardım edebilirler size..ancak yaklaşık 1 saattir beklediginiz için birşeyler yazayım dedim... Önce Eşiniz oradan başvuru yapıyor.. sonra evraklarınız Ankara'ya geliyor... Bilgidim kadarıyla eşinizin sponsorluk için kabulu 3-4 ayı buluyor.. sonra ankara'dan size mektup gelecek.. şu şu evrakları hazırlayın diye siz o evrakları hazırlayıp Ankara'ya göndereceksiniz yani 6 ay veya daha uzun süreler bekleyen arkadaşlar oluyor...

birde bu forumu biraz daha ayrıntılı okursanız neler yapılması gerektiği detaylı bir şekilde anlatılıyor... hang, evraklar gerekli, aşamalar, ne kadar süre beklemek gerektiği falan...
    şimdiden bol sabır diliyorum
  • Öncelikle çok teşekkür ederim, eşim bana başvuru yaptığını söyledi geçen mayıs ayı falan dı sanırım ondan bir takım evraklar istemişler benimde vukaatlı nüfus örneğimi istemişti gönderdim. Bu işleri takip eden biri varmış sanırım orsada eşimin vergi ve buna benzer işlerini de o takip ediyormuş eşimin bana son söylediği bizim dosyanın aile birleştirmede olduğu ve ona söylenen yaklaşık 4 ay kadar sonra bizi yanına aldırabileceğimiş ,ama beni şüphelendiren benden herhangi bir evrak istenmedi(nüsüf örneği dışında)yani sağlık raporu v.s gibi hatta konsloluğun lafı bile geçmiyor.Tüm bunları eşime sorduğum zaman ise kendisinin göçmen olmadığını yani vatandaşlık hakkını sonradan almadığını söylüyor(bu arada eşimin kanada pasaportu var ve onunla gitti kanadaya ayrııca bizdeki nüfus cüzdanı gibi kimliği de var ona ne deniyor bilmiyorum ama) Bende yaşadığımız tüm bu talisizliklerden dolayı haklı olarak şüphe duyuyorum tedirginliğim bundan şimdiden teşekkür ederim.
  • Göçmenlik,Evlilik,Çalışma,İş Kurma ve Kanada'ya Nasıl ? yerleşme hakkında herşey... bu başlık altındaki bilgileri okuyun bence... eşinize bir numara vermiş olabilir konsolosluk.. ordan hangi aşamada oldugunu ögrenebilirsiniz...
    yada Excellans arkadaşımızın uyanmasını:) bekleyin o size bütün ayrıntılarıyla yol gösterecektir...
  • Bana herhangi numara vermedi eşim ilgize teşekkür ederim,sanırım excellans'ın yorumlarını beklemem gerekecek :)
  • Eftelya
    Merhaba, Konunuzla ilgili cevap Göçmenlik,Evlilik...... Başlıklı konu altındadır, ilginize.
  • Excellans ve doruk size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum,Eşime maille durumu anlattım şimdi ondan gelecek habere göre bir yol çizeceğim ,nuray hanımın da dediği gibi ben de kötünün iyisini düşünmek istiyorum . Tekrar teşekkür ederim.
  • SLM ARKADAŞLAR .BENİM BİR TAKIM SORUM OLACAKTIR .LÜTFEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM . ORTA OKUL MEZUNUYUM .AÇIK ÖGRETİM LİSE YE KAYITLIYIM .MESLEGİM ERKEK KUAFÖRLÜGÜ DİPLOMAM VAR YAKLASIK 5 YILDIR YAPIYORUM .BEN NSL KANADAYA GİDEBİLİRİM VE SPONSORUMUN NE KADAR BİR PARASI OLMASI GEREK .YASIM 19 İNGİLİZCEM AZ İSPANYOLCAM VAR .YARDIMCI OLACAK ARKADASLARA TEŞEKKÜRLER .
  • HAKANN
    Merhaba, sahibi olduğunuz meslek dalı FSW-Federal Skilled Worker Başvuru tabanında mevcuttur. Fakat şu dönemde mesleğiniz ilk öncelikli seçilecek meslek dalında olmadığından size gerekli olan bir işveren ve iş bulma sürecidir. Bu sürecten sonra başvurunuzu bu yönde yapabilirsiniz. Bu arada Ingilizce eğitiminizi geliştirmenizi tavsiye ederim hazır iş arama sürecine gireceğinizden elinizde imkan var ise bunu değerlendirin. Yada maddi imkanlarınız yeterli ise Kanada'da dil eğitimi seçeneğini düşünüp olası kararınız ve onaylanması sonucu, hem dil eğitiminizi tamamlar hemde bu süre içinde daha rahat ve kolay sizin mesleğiniz için iş bulma şansınız olur.
    Sponsorunuzun ne kadar parası olması gerektiği ? Eğer sponsordan kastınız akraba, eş sponsorluğu ise; Bu rakam sponsorun sahibi olduğu aile yapısına göre değişmektedir ortalama 45.000 - 62.000 CAD yıllık brüt kazanç sağlaması yeterlidir. Fakat bahsettiğim rakam sponsor ailenin Kanada içinde ki fert sayısına göre değişir. Eğer sponsordan kastınız işveren vesaire ise herhangi bir gelir-rakam belirtmesine gerek yoktur, sadece HRSDC- kaydınızı yapıp sizi işe almak istediğini belirtecektir.
    İş başvurusu yapmak için :

WORKOPOLIS
    JOBBANK
    CANADIANJOBS
    Kanada'da dil eğitimi için:
    KANADAM.COM
    ile iletişime geçebilirsiniz.
  • slm ben açık lise bilisayar bilisim teknolojileri son sınıf öğrencisiyim.ama okulumu kanada da bitirmek istiyorum.orda liseye gidersem yine açık lise olrarakmı okucam yoksa örgün öretimemi gidecem.bana yardımcı olursanınz sevinirim.
  • Altın29crt
    Merhaba, konunuz ile detaylı bilgi almak için Kanadam.com 'dan Gülcan Hanımla yada OKtay bey ile iletişime geçiniz. Size aklınızda ki soruları ve neler yapabileceğinizi detaylarıyla aktaracaklardır.
  • gülcan hanıma yada oktay beye ulaşamıyorum :(
  • merhaba 29yaşında lise mezunuyum canada ya bir dil okulu bahanesiyle gidip daha sonra orda iş bulup kalabilirmiyim ya da başka bir şekilde ne olabilir? lütfen beni bilgilendirirmisiniz
  • bu arada ingilizce ve güzellik uzmanlığı estetisyenlik kurslarını gidiyorum sertifikalarım bir işe yarar mı?
  • Altın29crt
    Kanadam.com ana sayfasında Bizimle İletişime geçin formunu doldurun ilgililer mutlaka size geri dönüş yapacaklardır.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.