fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var(çizim,tasarım bilgisi olanlar kanadada)
  • Merhaba herkese, bu siteyi bayadır takip etmekteyim ve kanada hakkında en sağlam bilginin burdan alınacağından şüphem yok. biliyorum biraz uzun oldu ama sorunumu tam anlamıyla anlatmak istedim.özellikle kanada'da çizim,grafik ve tasarım dallarıyla ilgili bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırsa çok iyi olur.

öncelikle ben avustralya ve kanada arasında fena halde sıkışıp kalmış birisiyim. aslında kesin bi biçimde avustralya'ya karar kılmışken, kanada fikri tekrar gözümün önüne geliyo ama artık kesin bi karar vermeliyim çünkü yakında bu iki ülkeden birine gitmek için bavul toplıcam.yurtdışında okumayı kesin olarak kafaya koydum ve tecrübeli insanların bilgisine ve bana yardımcı olucak fikirlere ihtiyacım var.
    ben liseyi bitirdikten sonra bi üniversitenin hazırlık sınıfında okudum 1 yıl ingilizcemi geliştirmek amacıyla aslında çok pişmanım hem bir senem gitti hem de param.neyse geçtiğimiz haziranda kaydımı sildirdim okuldan ve bağımı kopardım.şimdi öncelikle 6 ay bi dil kursuna gitmek istiyorum daha sonrada gereken sınavlara giricem tabi.bu arada tam 19 yaşındayım.

ama asıl merak ettiğim bu kanada'da kolej olarak geçen,avustralya'da da Tafe okulu olarak geçen 2 yıllık ya da bazen hazırlıkla beraber 3de olan bu programlar. aslında 2 yıllık olmasına rağmen ülkemizde ki en iyi ünivesitelerle yarışıcak düzeyde programlar ve okullar mevcut. öncelikle ben dil kursundan sonra üniversiteye değil 2 yıllık bu tarz okulları tercih etmek istiyorum. hem fiyat olarak makul hem de 2 yıl sonunda universiteye geçiş hakkı tanıyo.yani pek bi fark yok bildiğim kadarıyla.

avustralya'da ısrar etmemin sebebi ise abim okumakta o yüzden orası daha ağır basıyo. iki ülke hakkında bilgim var ama avustralya hakkında daha çok. şimdi ''abin ordaysa daha ne diye düşünüyosun'' diyebilirsiniz ama okumak istediğim alan çizim,grafik ve tasarım dallarıyla ilgili.avustralya'da da kaliteli bi eğitim var ama bu çizim ve grafik tarzı eğitimde işinin en iyisi kanada gördüğüm kadarıyla.
    ayrıca toronto'da yaşıyan babamın yakın bi arkadaşıda var,aslında kanada fikri ondan çıkmıştı hatta oğlu york universitesinde okumakta ama avustralya ve kanada arasında kaldık işte.sonuçta hayatımı kökten ilgilendiren bi karar bu ve iyi düşünmek,çokça bilgi edinmek istiyorum arkadaşlar.şöyle bi kaç soruyuda sıralamak isterim.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    1-bu çizim ve grafik tasarım alanında önericeğiniz kolejler hangisidir kanada da?

2-grafik tasarım dışında kolejlerde bulunan çizim alanında hangi bölümler vardır?(mesela peyzaj mimarlığı gibi ya da endustriyel tasarım gibi)

3-çizim alanında hangi bölümden daha çok para kazanırım kanada şartlarında?

4- bu sorum önemli! 2 yıllık bi college eğitimi ve onun öncesinde görülen 6 aylık dil kursu diliminden sonra vatandaşlık alınabilirmi? (bunu sormamım nedeni kanada vatandaşı olan kişilerin acayip ucuza universite okudukları,açıkcası yılda 20-25 milyar sırf universiteye vercek durumum pek yok ve ben 2 yıllık bi eğitimden sonra kesinlikle üniversiteye geçmek istiyorum).

5-gözüme kestirdiğim kolejler arasında seneca,niagara college ve vancouver'da bulunan bazı design üzerine yoğunlaşmış college'lar var.bunlar hakkında ne düşünoyusunuz,sizin önerileriniz nelerdir arkadaşlar?

6-bi öğrenci için aylık maaliyet nedir ve part time çalışsa bu aylık maaliyet ne kadara indirebilir ? bi de dil kursunda çalışma imkanı oluyomu?

anlatıcaklarrım bu kadardı ama sorucak sorularım için bitti demiyim (:
    Şimdiden çok ama çok teşekkürler! hepinize sevgiler,saygılar...
  • mrb aussie...yazdıklarını okudum ve bi an kendimi görür gibi oldum...aynı şekilde bende aylardır australia üzerine araştırmalar yapıyorm önce dil kursu sonra tafe eğitimi falan ama bi anda canada daha ağır basmaya başladı.özellikle vancouver hayallerimi süslüyor diyebilirim...senden tek farkım ben 2 yıllık inşaat mezunuym ve artık bundan sonrasına canada da devam etmek istiyorum.öncelik tabiki de dil kursu ve sonrasında sertifika eğitimi.ama diploma ve sertifika eğitimi için okullar hakkında çok bi bilgiye sahip deilim açıkcası.Ve bilgisi olan arkadaşların sanırım yardımlarına ihtiyacımız var:(( Şimdiden teşekkürler yine burdan fikir paylaşımına devam edelim görüşmek üzere....
  • umarım herşey yolunda gider hkn00. hangi bölüm üzerine sertifika eğitimi almak istiyosun?
  • ben inşaat teknikeriyim ve inşaat üzerine ya da iç mimari dekorasyon üzerine bi sertifika ve ya diploma eğitimi almayı düşünüyorum...tabiki de önce dil kursu olacak bi süre ardından seritifika eğitimi...araştırmaya deva ediyorum şimdilik somut bişiler olursa burdan paylaşalım en azından fikirlerimizi paylaşırız....dediğin gibi umarım herşey yolunda gider, bi aksilik bi terslik olmaz...
  • Bende sizin gibiyim inş mühendisiyim. Yaptığım araştırmalar sonucu Kanada'da bir master programına kayıt yaptırabilirsem çalışma izni de alabilecekmişim. Siz dil kurslarında değilde üniversitelerde dil eğitimi alırsanız üniversite içi çalışma şansınız oluyor sanırım. Tabi net birşey diyemiyorum. Çünkü tecrübe etmedim. Bunlar danışmanlık şirketlerinden duyduklarım...
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.