Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime14 10 2009

2 gün önce sabah 11:30 da THY yollarının direk Toronto uçuşuyla Torontoya ayak bastım. Uçakta çok bebek olması ve onların ağlamalarının bir süre sonra baş ağrıtması dışında çok güzel bi yolculuktu ve sanırım ortalama 11-12 saat arası sürdü. Hava alanında immigration office de biraz kalabalık olduğu için işlemler ve bavullarıma kavuşmam 1 1.5 saatimi aldı yere indikten sonra. Beni okula bırakacak kişiyi bulduğum zaman derin bi nefes aldım işin büyük bi kısmı bitti diye düşünüyordumki aslında yeni başlıyormuş...

Okuycağım okul Torontodan 55 km dışında kaldığı için uzun bi araba yolculuğu yaptım ve sürücünün trafik var o yüzden yol uzun sürcek demesiyle yüzümde bi gülümseme belirdi. Adam rahatcana 90-100 ile gidebildiği bi yolda bu lafı demesi üzerine vay İstanbulda yaşayanların haline dedim...Neyse kalcağım campüsü fln bulup bavullarımı alıp indim. İlk karşılma bekledğimden daha samimiydi yardımcı olmaya çalıstılar fln bütün evraklarımı aldım işlerimi hallettim ve çıktım odama.

Asıl süprizi odama çıkınca gördüm. Yataklarda ne bir yastık nede bi yatağın üzerine örtülcek bir örtü vardı. Yine aynı şekilde güzel bi duş almayı planlarken duşun perdesinin olmayışıyla büyük bi hayal kırıklığına uğradım ve bunu yetkili kişiye sorunca yanınızda getirmediniz mi die bi cevap aldım...Aynı şekilde wireless için routerıda kendimiz temin etmemiz gerekiyormuş. Dışarıyı fln biraz gezip araştırmaya başladım kimseyi henüz tanımadığım için sıkılmıyorum desem yalan olmaz.. İnş ilk günler oldğu için böyle geçiyordur..
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime14 10 2009

Jawasaki, öncelikle hayırlı olsun diyorum.. but tür küçük problemler cıkacaktır, sakın üzülme.. valla bende 5 kasım'da orada olucam kısmetse... ve nevresim takımı yanımda götürmeyi düşünüyordum ne olur ne olmaz diye... havlu ne bileyim dahakişisel şeyleri almayı düşünüyordum, demekki dogru düşünmüşüm... paylaşımın için tşkr ederiz... birde okul ev yurt mesafe araştırmasını yapmadınız mı, birde ne okuyorsunuz...
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime14 10 2009

Kesinlikle almanı tavsiye ediyorum havlu fln hatta sana 1-2 gün yeticek kadar şampuan sabun bile götürmek iyi bir tercih olur. Tuvalet kağıdını bile ekleyebilirsin belki buna. Okuduğum okulun campüsünde kalıyorum campüsten okula gitmek 5 dk yı almıyor aynı campüste olduğumuz için sadece şehir merkezine inmek isteyince öyle bi sorunla karşılasıyorum.Ama metro tarzı bi ulaşım yolu olduğunu öğrendim onla gidip gelicem bundan sonra yavaş yavaş alışıyorsun. Bu sömestir ing okuyorum şubattan sonra otomotiv mühendisliğine başlıycam. Seninde bellidir sanırsam okul bölüm fln?
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime14 10 2009

tabi şampuan, traş bıçapı falan :) en küçük detayları düşündüm... ben önce ingilizce kusuna.. tam toronto metronun karşısında... yavaş yavaş detayları ögrenirsin.. sakın sıkma canını
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime14 10 2009

anladım hayırlısı ordanda direk hidoyu seyretmeye kaçarsın =)
    • CommentAuthortue
    • CommentTime16 10 2009

@jawasaki

oncelikle hosgeldin diyorum:) bende su anda uoit'de okuyorum,exchange ile bir donemligine geldim. eger gelmeden once yurdun sitesinde yaziyordu yastik,yorgan,dus perdesi de dahil olmak uzere getirmemiz gereknler.bende ilk okudugumda sasirmistim,bunlar nasil bir odada olmaz die ama olmuyor iste:) nerde kaliyorsun?
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime16 10 2009

Teşekkürler tue hoşbulduk =)

Hiç dikkat etmedim ya ama hallettim o gün Walmarta gidip . Herşey vardı allahtan bütün alışverişimi yapıp çıktım hemen odada düzene girdim bende yastığıma sarılarak uyuma zevkime kavuştum =) South village de kalıyorum şuan sen hangi taraftasın?
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime16 10 2009

Dün akşam oda arkadaşımında gelmesiyle sıkıntım biraz daha dindi campüste. Birlikten kuvvet doğar dedik aldık başımızı Walmarta gittik ve odamızın ihtiyaçlarını olduğu kadarıyla giderdik. Artık odamızda bir tost makinemiz ve cattle mız var =) Sabahleyin miss gibi çayımızı içebiliyoruz ne kadar demleme çay gibi olmasada. Tabi dün akşamki aldğım uyku çok iyi geldi 3-4 günlük yastıksız ve yorgansız uykudan sonra ilaç oldu valla. Sabahleyin 8:30 da seviyemizi belirliycek sınav yapılcağı IT binasına gittik okulun . Bikaç öğretmen ve muhtemel sınıf arkadaşlarımızla ufak bir tanışma faslı yaşadık.Sınavdan sonra şehir merkezine inelim dedik keşke demeseydik ilk defa giden biri içen cidden Toronto içi otobüs ve tren sistemleri çok karışık heryer birbirine bağlı ordan inip oraya biniyorsun. Allahtan insanlar sorduğun zaman sana yardımcı oluyor ve biraz şehrin içini gezip campüse geri döndük. Burda yaşam gün geçtikçe daha kolay olmaya başlıyor.. =)
    • CommentAuthortue
    • CommentTime16 10 2009

bn simcoe village de kaliyorum. walmartin yakin olmasi cok iyi,herseyi bulabiliyorsun orda. oshawa'da yapacak cok sey yok,sakin biryer burasi.toronto'yu gezebilirsin ancak.orayada gidip gelmeye de zamanla alisirsin,cok zor deil.
    ben geleli 1,5 ay falan oldu,ilk geldigimde bende senin gibiydim,ama alistmm simdi:)
    • CommentAuthorJawasaki
    • CommentTime17 10 2009

evet büyük kolaylık o sadece dönüsler sorun oluyor ordan yüklü bi eşyan varsa.anladım takıldıgım bişey olursa yardımına başvururum o zaman ya =) oguzcevizli@msn.com msn adresim ekleyebilirsen çok daha rahat iletişim kurabiliriz çok saol şimdiden =)
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir